Dag 1. Afrejsedag
Afgang fra Københavns Lufthavn med fly mod New Delhi.
Dag 2. Ankomstdag
Vi ankommer til Delhi om morgenen, hvorefter vi indkvarteres på hotel. Resten af dagen er fri til at akklimatisere sig i New Delhis myldrende gadeliv.
Overnatning: Hotel i Delhi.
Dag 3. Delhi – Leh (3.500 m)
Der er tidlig afgang med mindre fly til Leh. På flyveturen er der i klart vejr en helt enestående udsigt over Himalayas gigantiske gletsjere og glimtende bjergtinder. Efter ankomst til Leh er der transfer til hotellet. Resten af dagen er til akklimatisering for at tilpasse sig højderne. Sidst på eftermiddagen er der en orienterende rundvisning i byen og dens mange bazarer. Byen er domineret af det ni-etagers store Namgyal-palads, som i sin falmende storhed ofte sammenlignes med Potala Paladset i Tibets hovedstad, Lhasa.
Overnatning: Hotel i Leh.
Dag 4. Leh – Thiksey – Hemis – Matho – Leh
For at skabe den bedst mulige højdetilvænning og start på turen bruger vi et par dage i Ladakhs hovedstad Leh (3.500 m). Dagen står på udflugt til lokale buddhist-klostre i området, der vidner om en helt utrolig kulturrigdom i den ellers svært tilgængelige og øde Ladakh-provins. På turen besøger du det buddhistiske Thiksey munkekloster, der engang var Ladakhs største og rigeste kloster. Klostret tilhører Gelukpa-munkeordnen, der genkendes på deres karakteristiske gule filthatte. Klostrets røde og hvide bygninger er smukt placeret på et højdedrag og kan ses milevidt omkring. Turen går videre til Hemis-klostret, der som det største og rigeste kloster i Ladakh er beskyttet som UNESCO-verdensarv. Klostret tilhører den rød-hattede Dukpa-orden og er kendt for sine sjældne 1700-tals mure og malede relieffer. Det siges at gemme på en række historiske buddhistiske relikvier. Til sidst går turen til Matho-klostret, der er områdets ældste og det eneste, der tilhører den tibetanske Sakya-orden.
Måltider: Morgenmad og aftensmad. Overnatning: Hotel i Leh.
Dag 5. Shankar Gompa – Shanti Stupa – Namgyal-paladset
Dagens sightseeing går først til Shankar Gompa, et buddhistisk tempel der er tilknyttet Spituk-klostret. Derfra går turen til den forholdsvis nybyggede Shanti Stupa, der er en gave fra en japansk buddhist-organisation og indviet af Dalai Lama. En stupa er en karakteristisk buddhistisk kegleformet helligdom, der indeholder hellige relikvier og symboliserer vejen til Nirvana. Fra stupa’en kan man se ud over byens bazarer og helt over til Stok Kangri, der er det højeste bjerg i bjergkæden Stok. Turen går videre til Namgyal-paladset, der tårner over byen. Paladset blev bygget af Kong Sengge Namgyal i det 17. århundrede. Det blev senere forladt, da de indiske Dogra-styrker overtog kontrollen i Ladakh i midten af 1900-tallet.
Måltider: Morgenmad og aftensmad. Overnatning: Hotel i Leh.
Dag 6. Leh – Zingchen (3.380m) via Spituk – Rumbak (3.780m)
I dag er første dag på det populære Markha Valley Trek. Turen starter med en køretur med bus til Zingchen, der er startpunktet for trekkingturen. Undervejs dertil gøres der holdt ved landsbyen Spituk, hvor vi besøger Gelukpa-klosteret. Derefter går turen videre over Indus-floden til Zingchen, hvor vi starter. Mens bagagen læsses på ponyerne, går vandreturen ind i Zingchen-kløften ved foden af Stokbjergene. Turen følger Zingchen-floden opstrøms, mens panoramaet og bjergenes fantastiske farver konstant skifter kulør. Efter at have krydset floden åbner dalen pludselig op og åbenbarer de sneklædte bjerge. Bedeflagene på et åbent græsareal markerer stien mod landsbyen Rumbak. Her er dagens camp placeret med enestående 360 graders udsigt til de omkringliggende bjerge.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 7. Rumbak – Yurutze – Ganda La Base (3.900 m)
Dagen er en kort akklimatiseringsdag. Turen går gennem dalen og over floden til en lokal vandmølle. Herfra krydses floden via en bro. Ruten stiger derefter gradvist op og fortsætter gennem landsbyen Yurutze, der markerer opstigningen mod passet Ganda La. Vi overnatter ved en lille elv uden for landsbyen og samler kræfter til næste dags opstigning.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 8. Ganda La Basecamp – Ganda La (4.970 m) – Skiu (3.400 m)
Dagsetapen følger stien, der snor sig op ad bjergsiden til toppen af Ganda La-passet i 4.970 meters højde. Efterhånden som toppen nærmer sig, bliver udsigten gradvist mere betagende. Ganda La-passet er udsmykket på traditionel vis med bedeflag i alle farver, og udsigten er anstrengelserne værd. Forude ligger den mægtige Zanskar-bjergkæde, og bagude ses stadig Stokbjergene. En lang men nem nedstigning fører til landsbyen Shingo og videre ned gennem en skøn kløft med vandløb og små klynger af piletræer. Dagsetapen slutter ved Skiu ved Markha-flodens bred, hvor der bliver slået lejr for natten.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 9. Skiu – Markha (3.850 m)
Dagen i dag bliver ret lang, men nem. Vi vandrer langs Markha-floden, og da terrænet her ikke er så krævende, er der masser af mulighed for at lade sig betage af sceneriet omkring. De nøgne bjerge er i sandhed betagende, når de skifter farve med pastelagtige nuancer af lyserød, blå, grøn og turkis, efterhånden som den magtfulde sol bevæger sig hen over himlen. Af og til er det nødvendigt at krydse Markha-floden, indtil landsbyen Sara dukker op. Her er der frokost i et skyggefuldt the-telt. Turen går videre gennem landsbyen Chalak, hvor en imponerende række af stupaer påhængt med gedehorn holder de onde ånder væk fra dalen. Efter et lille pas går ruten videre langs floden. Et middelalderfort markerer, at landsbyen Markha er i nærheden. Her er der mulighed for at gå på opdagelse og besøge landsbyens lille tempel.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 10. Markha – Hankar – Thachungtse (4.300 m)
Lige nedenfor Markha går ruten gennem Chacham-dalen med Umlung Gompa-klostret placeret på bjergvæggen over dalen. Efter et besøg på klostret fortsætter vi op gennem dalen og Umlung-landsbyen til Hankar, der er kendt for sine mange borgruiner. Fra Hankar drejer sporet væk fra dalen og følger Nimaling-floden til Thchungtze, der er dagens endemål. Med lidt held kan der spottes vilde får, der græsser højere oppe.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 11. Thachungtse – Nimaling (4.800 m)
En kortere dag med vandring til Nimaling. Sporet stiger stejlt op til et plateau, hvor dalen åbner sig. Forude ses dalens højeste bjerg, Kang Yangtse, på 6.400 meter. Området her anvendes som sæter gennem sommermånederne. De lokale hyrder kommer her med deres flokke af får, geder og dzos (en blanding af en ko og en yak) til græsning sommeren igennem. Hyrderne selv bor i de mange sten-shelters og sælger gerne lidt af deres lokale yoghurt og oste. Nimaling nås som regel allerede om formiddagen, så der er mulighed for en eftermiddagstur til Kang Yangtse efter frokost.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 12. Nimaling – Kongmaru La (5.265 m) – Shang Sumdo (3.810 m)
Dagen i dag er den sidste og den hårdeste på ruten. Turen starter med bestigning af turens højeste punkt, Kongmaru La. Det er en forholdsvis lang og stejl opstigning med hårnålesving til toppen af passet, men på toppen i 5265 meters højde er belønningen en fantastisk udsigt. Bagude ligger bjergene Kang Yangtse, Dzo Jongo og Regoni Malari. Forude kan man se henover Stokbjergene og ned i Indus-dalen. Nedstigningen er ligeledes stejl. Den snor sig ned gennem en flot kløft, hvorefter den jævner mere ud. Højt oppe på de bare klipper er der mulighed for at spotte de sky blåfår, der bebor bjergene her. Sporet går videre ned gennem landsbyerne Chuskurmo og Chokdo, indtil vi når Shang Sumdo.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Teltlejr.
Dag 13. Shang Sumdo – Martselang – Hemis – Leh
I Shang Sumdo venter køretøjerne på gruppen og er klar til at tage os tilbage til afslapning i Leh. Der gøres holdt i Hemis, hvor der igen er mulighed for at gå på opdagelse i klostrets svagt oplyste templer, der er udsmykket, som de har været i århundreder med groteske masker og religiøse statuer. Herefter går køreturen atter til Leh og til hotellets bekvemmeligheder. Vi er tilbage i Leh omkring frokost, så der er tid til lidt shopping i byens bazar.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. Overnatning: Hotel i Leh.
Dag 14. Leh – Delhi
Afrejse med morgenflyet fra Leh til Delhi. Efter indtjekning på hotellet er der sightseeing i Old Delhi, der er Delhi’s ældste bydel. Her er især markedet en attraktion, og det har været tilknyttet bydelen gennem århundreder og var tidligere besøgt af købmænd fra Kina, Mellemøsten og Europa, der solgte deres eftertragtede varer her.
Måltider: Morgenmad. Overnatning: Hotel i Delhi.
Dag 15. Hjemrejsedag
Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.