Prægtig vandring på La Gomera

Spanien | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Snør vandrestøvlerne og begiv dig ud på 6 skønne vandreruter på den unikke ø, La Gomera, der byder på naturskønne omgivelser, henrivende udsigter og idylliske landsbyer.

In stock
Travel Code
VAI-069
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVerdensarvssted og smukkeste biosfærereservat i Atlanterhavet
blue encircled checkOplev Agulo, en af de 11 smukkeste landsbyer i Spanien
blue encircled checkOvernat på tre hyggelige hoteller inkl. morgenmad
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne fantastiske vandreferie går til La Gomera - en spansk ø, som er en del af De Kanariske Øer, med en beliggenhed i Atlanterhavet. At gå på stierne på La Gomera er en unik oplevelse, som du ikke får på mange andre destinationer rundt omkring i verden, så dette er uden tvivl et godt vandre-valg!

Et hav af skyer, dannet af det termiske chok mellem det varme, oceaniske vand og friskheden i Gomeran-dalene, bevarer øens majestæt, og det har efterladt et vidunderligt og uforglemmeligt landskab. Denne naturlige kuppel omslutter et paradis, der er forblevet uberørt i millioner af år, og som vi i dag kan vandre igennem. La Gomera er et verdensarvssted og det smukkeste biosfærereservat i Atlanterhavet.

Glæd dig til at udforske den lille ø fra den ene ende til den anden på fantastiske vandrestier. At gå ind i laurbærskovene på La Gomera giver dig et vidunderligt forhistorisk landskab, og her findes stier omgivet af de mest krævende skråninger, der inviterer dig til at erobre dem.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Tenerife
Du ankommer på egen hånd til havnen i Los Cristianos og tager derefter en færge til San Sebastián på La Gomera.

Dag 2. Degollada de Peraza – Roque Agando
Vandring ca. 8 km +700 m | -700 m
I dag begynder vandringen i Degollada de Peraza, der ligger ca. 20 minutter i bil fra San Sebastián. Her er udgangspunktet for den første rute på La Gomera et smalt pas gennem kanten af to bjerge. Skiltene på ruten angiver retningen mod den idylliske landsby, La Laja, der er beliggende i en smuk dal omgivet af palmer. Efter at have krydset La Laja fortsætter den imponerende stigning med en skøn udsigt over forskellige vulkanske klipper, der ligger spredt over landskabet. Her rejser Roque Agangdo, der uden tvivl er den mest spektakulære af dem alle, sig majestætisk foran en sti, der fortsætter i en ubarmhjertig opstigning. Efter at have nået udsigtspunktet finder vi stien, der løber mod San Sebastián de La Gomera og fører os tilbage til det sted, hvor bilen er parkeret.

Dag 3. Laguna Grande - Alto de Garajonay
Vandring ca. 10 km +370 m | -370 m
I dag foregår vandringen i Alto de Garajonay, der ikke bare er den mest besøgte top, men også den mest tilgængelige vandredestination på La Gomera. Turen starter ved Laguna Grandes picnic område hvor en bred sti vil føre os videre ind i skoven. Kort tid herefter drejer vi fra og følger en bjergsti mod toppen, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt. Efter at have forladt toppen tager den første del af ruten os ind i Garajonay Nationalpark mod det højeste punkt Garajonay (1487). Stien fortsætter ned ad bakke mod Laguna Grande ad små skovstier og forbi et lille udkigspunkt hvorfra man kan se tilbage til Garajonay.

Dag 4. La Meseta – Hermigua
Vandring ca. 8.5 km +438 m | -757 m
Vandringen begynder ved Barranco de Monteforte-kløften, hvor El Cedro-stien tager os i retning mod udsigtspunktet, Mirador de El Bailadero. Derfra krydser vi til den smukke landsby, El Cedro, der er en påmindelse om de gamle landsbyer, som levede af bjergets ressourcer. El Cedro ligger på et lille plateau i udkanten af Garajonay Nationalpark. Herefter fortsætter en stejl nedstining mod Hermigua forbi tre vandfald. Det største og mest spektakulære er uden tvivl Los Chorros del Cedro, der er et mere end 150 meter højt vandfald, som kan observeres fra udsigtspunktet El Chorro. Når vi når til Hermigua, kan vi se tvillingeklipperne Pedro og Petra, der er to magiske klippeformationer omgivet af palmelunde og et ekstremt fotogent miljø.

Dag 5. Agulo – Mirador de Abrantes
Vandring ca. 6 km +700 m | -700 m
Dagens rute begynder i La Gomeras mest unikke landsby, Agulo. Med en fantastisk udsigt mod øen Tenerife nyder denne maleriske landsby æren af at være blevet udvalgt som en af de 11 smukkeste landsbyer i Spanien i 2021. Det er bestemt anbefalelsesværdigt at tage en kort gåtur gennem de snoede gader, før vi tager fat på opstigningen til Mirador de Abrantes. Stien krydser vejen, forlader bykernen og påbegynder ruten mod kanten af klippen. Når vi når toppen, finder vi det spektakulære udsigtspunkt, der svævende i tomrummet byder på betagende udsigter. Derfra går stien ned mod havet og vender tilbage til Agulo ved nordsiden.

Dag 6. Alojera – Puerto del Trigo
Vandring ca. 6.5 km +400 m | -400 m
Den nordvestlige del af La Gomera er en vild skønhed med barske landskaber, og naturen viser dér sit mest ugæstfrie og attraktive ansigt på samme tid. Det er dette miljø, vi i dag nærmer os via ruten fra Alojera til Puerto del Trigo. En sti, der i sit forløb viser os de lokales liv samt de pragtfulde udsigter til havet. Vejen krydser husene på vej ned mod kysten, hvor du kan glæde dig til at opleve Puerto del Trigo – en tidligere uundværlig kaj til transport af varer, der i dag er et tilflugtssted for fiskere og et must for dem, der leder efter essensen af La Gomera. Stien stiger igen op ad den modsatte side af kløften og fortsætter med at tilbyde perspektiver af enestående skønhed på hele nordkysten af La Gomera.

Dag 7. Valle Gran Rey - Arure
Vandring ca. 10 km +759 m | -760 m
Vi starter i dag i Los Granados i Valle Gran Rey-kommunen. Herfra går turen opad mod Arure via den gamle, men istandsatte, Camino Real. På vej mod Arure støder vi på nogle af de bedste udsigter, som De Kanariske Øer har at byde på. Vi gør stop ved udsigtspunktet Cesar Manrique, hvor der vil være rig mulighed for at tage billeder og nyde den ubeskrivelige udsigt.
Efter at have nået byen Arure besøger vi udsigtspunktet, Ermita de Santo, hvor vi nyder udsigten inden turen igen går mod Los Granados.

Dag 8. Hjemrejse
Kør til La Gomera havn og tag hjem på egen hånd.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Vandreugen har en moderat sværhedsgrad. Vi anbefaler ikke rejsen til folk, der lider af svimmelhed, da nogle af stierne løber gennem smalle passager. Nogle steder på ruterne kan der være glat på grund af løse sten – især hvis det regner. For at få det optimale ud af vandreturen er det vigtigt at være i god fysisk form.

De Kanariske Øer har et godt afmærket netværk af stier, og alle de strækninger, som vores ruter løber langs, er perfekt afmærkede. Ud over præcise angivelser vil du modtage et detaljeret kort over øen.

Indkvartering

down v arrow

Under vandreugen bliver du indkvarteret på 3 forskellige hoteller, som alle har morgenmad inkluderet. 
Du kommer til at overnatte på Hotel Torre del Conde i San Sebastián en nat, tre nætter på Hotel Ibo Alfaro i Hermigua og Hotel Jardín Concha i Valle Gran Rey de sidste tre nætter.

Det er muligt at booke ekstra overnatninger før eller efter vandreugen.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Vejr og Klima

down v arrow

San Sebastian, Gomera

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

For at komme til La Gomera skal du flyve til Tenerife. Fra Los Cristianos havn på Tenerife, kan du tage en færge til La Gomera. Sejlturen tager ca. 50/60 minutter.

Selvom øen Tenerife har to lufthavne, er den bedst egnede Tenerife SYD lufthavn (TFS), da den ligger tættest på Los Cristianos havn (ca. 30 min. i bil).

Når du ankommer til havnen San Sebastián på La Gomera, afhenter du lejebilen og kører til starthotellet.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 7.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.598,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage

  • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen

  • 7x nætter på 3 forskellige hoteller og B&B
  • Biludlejning under hele opholdet inkl. ulykkesforsikring
  • Infomøde
  • Rutebeskrivelser og kort

Ikke inkluderet i prisen

  • Transport t/r Danmark
  • Færgetransport (Tenerife til La Gomera)
  • Eventuelle turistskatter

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Natour, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Natour. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Vigtig information vedr. enkeltværelsesbestillinger:

Den angivne enkeltværelsespris er baseret på, at min. 2 personer rejser sammen. Rejser du alene, og derved f.eks. skal have egen transport og egen bagagetransport undervejs på rejsen, tillægges enkeltværelsesprisen et gebyr for solorejsende.

Gå til toppen af siden