INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Majestætiske klippekyster på Mallorca

Vi skal bo rigtig godt på Mallorca. Vi har derfor valgt byens bedste hotel i Port de Sóller. Vi skal også vandre i godt selskab med turleder og forfatter Jytte Flamsholt Christensen, der har skrevet politikens rejsebog "Turen går til Mallorca". 

Det er ikke uden grund, at vores vandretur på Mallorca er en særligt eftertragtet rejse. 

I efteråret 2018 tilbyder vi nu også afrejse med direkte fly fra Aarhus Lufthavn. 

9.998,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-008
Appelsinlunde og majestætiske klippekyster

Øen Mallorca er ikke, hvad den har været. Mallorca er blevet mondæn og satser nu på kvalitetsturisme også indenfor vandreferie. De gamle æselstier bliver vedligeholdt og nye stier anlægges i bjergene Serra de Tramuntana, der breder sig over den nordlige del af øen for at slutte stejlt ved kysten.
Vandrestierne bugter sig mellem snoede veje og søvnige landsbyer i et afvekslende landskab med slugter, skove, terrasser med oliven- og citrustræer, gamle huse og gårde i dalene.

I Sóllerdalen fornemmes det oprindelige, uberørte Mallorca, og det er her vi slår os ned i den lille by Port de Sóller ved havet. Byen er blevet renoveret de senere år. Der er blevet anlagt en flot havnepromenade udsmykket med moderne kunst, de gamle huse er blevet sat i stand og lystbådehavnen er blevet udvidet med nye moler. Vejen langs havet er fra 2008 omdannet til èn lang gågade, kun lyden at den gamle sporvogn afbryder stilheden. Et roligt sted at holde ferie. 
På denne vandretur bruger vi ikke lang tid på transport til og fra vandreturene, da vi vandrer i nærområdet. Vandreturene er ikke så lange, så der er tid til at nyde hotellet og Port de Sóller efter dagens vandring. 

Indkvartering

Indkvartering i Port de Soller på hotel Es Port, en ombygget herregård fra det 17. århundrede med smukke gamle bygninger i et stort, flot haveanlæg med swimmingpool. Wellnessafdeling med opvarmet indendørs pool med havvand. Skøn terrasse med servering hele dagen. Dejlige værelser. Buffet til morgen og aften.

Et hotel man glæder sig til at komme hjem til, og som man kan hygge sig på om aftenen i baren, hvor et af rummene er indrettet med en gammel olivenpresse. Der er kun et par hundrede meter til stranden, og der er butikker og caféer langs havnepromenaden. 

 

Halvpension (morgenmad og aftensmad) er inkluderet hele ugen.


Sværhedsgrad 2-4 og kort

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. Vi vandrer mest på brede gamle brolagte æselstier, men også lidt på grus- og asfaltveje. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med.
Det er muligt at købe vandrestokke i Port de Sóller, inden den første vandretur


Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Afrejse.

Efter indkvartering på hotellet mødes vi til fælles aftensmad og information om næste vandredag.

2. dag. Sóllerdalen.
Vores første vandredag på Mallorca byder på nogle af de smukkeste landsbyer i Sóllerdalen, hvor duften af citrusblomster beruser luften. Vi starter med at tage sporvognen til op til Sóller. Banen er fra 1913 og vognene er nok lige så gamle. Der er både åbne og lukkede vogne, smukt dekoreret med paneler af nøddetræ og fint lakerede træsæder. En helt ærlig oplevelse at køre med. I Sóller går vi gennem byens smalle gader og ind på vandrerute GR 221, der fører gennem gamle olivenlunde til den meget gamle landsby Fornalutx. Byen er en af de mest velholdte byer i Sóllerdalen. Vi kigger nærmere på byen og spiser frokost på en café på byens torv. Efter frokost krydser vi dalen og kommer forbi flere oliventræer, men nu også appelsin- og citrontræer, inden vi når landsbyen Biniaraix. Vi fortsætter gennem byen, krydser dalen igen og vandrer op til husene i Binibassi. Her møder vi igen GR 221, vi kom ad tidligere og tager den tilbage til Sóller, hvorfra du selv tager sporvognen hjem, når du har lyst.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 300 m Højdemeter ned 300 m  Vandretid 3,5-4 timer

3. dag. Banyalbufar.
Vi kører mod vest langs den smukke kyst og stopper undervejs ved landstedet Son Marroig, hvorfra vi nyder udsigten. Den meget miljøbevidste østrigske ærkehertug Ludwig Salvator (1847-1915) byggede landstedet og boede her fra 1860-1913. Dagens vandretur starter inde i landet i nærheden af landsbyen Esporles. Vi vandrer op gennem åbne skove med stenege og fyrretræer og derpå nedad omgivet af frodige terrasser til den gamle og smukke landsby Banyalbufar, beliggende på klipper højt over havet. Vi kommer forbi dramatiske klippeformationer og vandrer nedad til en mørkerød strand med bizarre klippeformationer. Vandreturen slutter i en lille landsby i nærheden.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 300 m Højdemeter ned 500 m  Vandretid 4 timer

4. dag. Fridag.
Fridag. Mulighed for at udforske nærområdet til fods eller med sporvognen. Du kan også tage en lokal bus (40 min) ind til Palma, som er meget seværdig med sine mange gågader og renoverede smukke gamle bygninger. Et besøg i katedralen La Seu, der er udsmykket af bl.a. Gaudi og Barcelò, er et must.

5. dag. Cala Deià.
Vi kører til landsbyen Deià, hvor dagens vandretur starter. Først vandrer vi op til byens kirke, der ligger på en klippetop og nyder udsigten ud over den smukke by. Et par kanoner vidner om, at dette sted var byens sikreste opholdssted i oprørstider. Herfra vandrer vi ned gennem byen og videre gennem en meget smuk slugt til Cala Deiá, en idyllisk bugt. Så går det opad til den gamle brolagte æselsti Cami de Castillo. Stien følger meterhøje gamle stengærder, de såkaldte tørmure, og vi får udsigt over havet, hele Sóllerdalen og til øens højeste bjerg Puig Major (1.445 m.o.h.) øst for Sóller. Vi holder pause på en gammel bondegård, der sælger friskpresset appelsinsaft og hjemmebagt kage, inden vi begynder at vandre ind i bunden af dalen og derpå nedad til Sóller.
Herfra tager vi sporvognen tilbage til Port de Sóller.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 400 m Højdemeter ned 500 m  Vandretid 4-5 timer

6. dag. Bunyola rundtur
Vi kører syd på til byen Bunyola beliggende midt på øen. Herfra vandrer vi ad utallige trapper op gennem den gamle by og videre opad på en sti gennem skov med ruiner af gamle kalk- og trækulsbrændeovne. Vi kommer ud på panoramavejen med en imponerende udsigt til Mallorcas sydkyst fra øst til vest. Vi fortsætter opad og når et picnicsted, hvor vi holder frokostpause. Derefter følger vi en sti og forstyrrer fuglene i skoven i bunden af en slugt. Stien bliver bredere, og vi kommer gennem smukke gamle mandel- og olivenlunde. En asfaltvej fører os til udkanten af byen Bunyola, hvor vi tager veterantoget, som kører gennem mange tunneller til Sôller. Når det passer dig, tager du selv sporvognen det sidste stykke til Port de Sóller.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 400 m Højdemeter ned 400 m  Vandretid 4-5 timer

7. dag. Cala Tuent.
Dagen starter med kørsel op i bjergene bag Sóller til at af de højtbeliggende udsigtspunkter, Mirador de ses Barques. Herfra har vi en af de smukkeste udsigter over Sóllerdalen. Fra udsigtspunktet vandrer vi ad brolagte æselstier mellem gamle oliventræer, der gror på kunstfærdigt anlagte terrasser, og ned i en bred dal. Oliventræer har den egenskab, at de næsten ikke er til at ”slå ihjel”. Selv om det skæres ned, står uden bark, er hult eller har været brændt - skyder træet på ny. Vi kommer ind på en sti, der fører ned til en appelsinlund, hvor vi raster på en gammel bondegård. Her er der mulighed for at få sig en forfriskning med friskpressede citrusfrugter. Så vandrer vi op ad den zigzaggende sti til et bjergpas, hvor vi spiser den medbragte frokost, mens vi nyder udsigten over dalen, vi lige har krydset. Videre på den anden side af passet ad en smal sti midt på de stejle klipper langs kysten. Storslåede udsigter med klipper og hav. Efter et par km slutter vi nede ved stenstranden ved Cala Tuent, hvor båden til Port de Sóller lægger til. Hvis vejret tillader der tager båden hjem til hotellet. Alternativt bliver vi hentet af bussen og kørt tilbage. 

Sværhedsgrad 3Højdemeter op 250 m Højdemeter ned 650 m  Vandretid 4-5 timer

8. dag. Hjemrejse.

Flyinformation

1. dag. Afrejse.

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
20-10-2018 SAS Kastrup kl. 14.20 Palma kl. 17.25 Ca. 40 min med bus
20-10-2018 SAS Aarhus kl. 15.45 Palma kl. 18.40 Ca. 40 min med bus

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
27-10-2018 SAS Palma kl. 10.05 Kastrup kl. 13.10 Ca 40 min med bus
27-10-2018 SAS Palma kl. 11.15 Aarhus kl. 14.15 Ca 40 min. med bus
Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet. Pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4320-10-201827-10-20187 nætter11.598,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4320-10-2018711.598,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4320-10-201827-10-20187 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4320-10-201879.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse t/r
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x ½-pension
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Rabat:

  • Rabat egen transport: 1.000 kr.

Deltagerantal min. 12 - max. 21 pers.

Vandreleder: Jytte Flamsholt, Forfatter til Politikens "Turen går til Mallorca"

Gå til toppen af siden