Mallorcas vilde klippekyster

Spanien | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Denne vandretur er en vaskeægte bestseller - og ikke uden grund. Vi vandrer forbi majestætiske klippekyster, velduftende appelsinlunde og frodige skove og har base på det bedste hotel i Port de Sóller. 

In stock
Travel Code
VAG-008
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Storslåede udsigter til klipper og krystalblåt hav
blue encircled check Tag tilbage i tiden, og kør med sporvognen fra 1913
blue encircled check Indkvartering på ombygget herregård med swimmingpool
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København, Aalborg eller Billund
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Mallorca er en blanding af livlige turistbyer og naturskønne oaser - et sandt paradis for vandrere. De gamle æselstier bliver vedligeholdt, og nye stier anlægges i bjergene Serra de Tramuntana, der breder sig over den nordlige del af øen for at slutte stejlt ved kysten. Vandrestierne bugter sig mellem snoede veje og søvnige landsbyer i et afvekslende landskab med slugter, skove, terrasser med oliven- og citrustræer, gamle huse og gårde i dalene.

I Sóller-dalen fornemmes det oprindelige, uberørte Mallorca, og det er her, vi slår os ned i den lille by Port de Sóller ved havet. Byen er forskønnet de senere år, og der er bl.a. anlagt en dejlig havnepromenade at slentre på, gamle huse er blevet sat i stand, og lystbådehavnen er blevet udvidet med nye moler. Hele vejen langs bugten er omdannet til én lang gågade, hvor kun lyden af den gamle sporvogn afbryder stilheden. Det er et roligt og smukt sted at holde ferie. 

På denne vandreferie på Mallorca bruger vi ikke lang tid på transport til og fra vandreturene, og vi lærer nærområdet, de smukke bjergbyer og nogle af de godt gemte strande at kende. Og efter turene er der meget at se og opleve i Port de Sóller og på vores skønne hotel.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Afrejse
Vi rejser fra Danmark til Mallorca, og efter indkvartering på hotellet mødes vi til fælles aftensmad og information om næste vandredag.

Dag 2: Sóller-dalen
Aktiv vandretid: 4 timer, +200/-300 højdemeter, sværhedsgrad 2.
Vores første vandredag på Mallorca byder på nogle af de smukkeste landsbyer i Sóller-dalen, hvor duften af citrusblomster beruser luften. Vi tager sporvognen til Sóller. Banen er fra 1913, og vognene er nok lige så gamle, så det er som at køre en tur tilbage i tiden. Der er både åbne og lukkede vogne, der alle er smukt bygget med paneler af nøddetræ og fint lakerede træsæder. Kørsel med denne historiske sporvogn er en helt særlig oplevelse. I Sóller går vi gennem byens smalle gader og ind på vandrerute GR 221, der er en langdistancerute, der går hele vejen langs Mallorcas nordvestvendte kyst. Vi kommer gennem Binibassí - den er næsten for lille til at være en landsby - og forbi gamle olivenlunde indtil vi når den meget gamle landsby Fornalutx, der er en af de mest velholdte på hele Mallorca. Vi kigger nærmere på byen og spiser frokost på en af cafeerne på byens torv. Efter frokost krydser vi dalen og kommer gennem flere olivenplantager og senere også appelsin- og citrontræer, inden vi når landsbyen Biniaraix. Vi fortsætter gennem byen, krydser dalen igen og vandrer tilbage til Sóller, hvor vi kan nyde stemningen på torvet, inden vi på egen hånd går eller tager sporvognen hjem.

Dag 3: Bunyola
Aktiv vandretid: 4 timer, +400/-400 højdemeter, sværhedsgrad 2.
Vi kører med bus mod syd og drejer lidt ind i landet til byen Bunyola, hvorfra vi går en rundtur. Før vi kommer ud på stierne, går vi gennem byen, forbi torvet og kirken, og herfra begynder en stejl opstigning ad trappegaderne. Snart er vi inde i skoven, hvor vi gør holdt ved flere af de åbne kalkovne og kulsvierpladser og hytter, der vidner om tidligere tiders aktivitet i området. Stien bliver smal og med mange hårnålesving, så vi holder en formiddagspause ved en plads med storslået udsigt ud over landskabet. Vi fortsætter ind gennem skoven og videre op, nu ad bredere stier, og kommer frem til en rasteplads med borde og bænke, der egner sig til en lidt længere frokostpause. Herfra går det nedad, bl.a. kan vi kan se, at beboere trods den besværlige knoldede jord møjsommeligt dyrker og høster både oliven og mandler. Når vi er kommet ned fra bjerget, går det ad asfaltvej og fortov tilbage til Bunyola, hvor vi lader os fragte med den gamle jernbane fra Palma, som bl.a. går gennem utallige tunneler, inden vi står af toget i Sóller og finder tilbage til hotellet på egen hånd til fods, med bus, sporvogn eller taxi.

Dag 4: Fridag
Dagen i dag er til fri disposition, og du har mulighed for at udforske nærområdet til fods eller med sporvognen. Du kan også tage en lokal bus (40 min) ind til Palma, som er meget seværdig med sine mange gågader og renoverede smukke gamle bygninger. Et besøg i katedralen La Seu, der er udsmykket af bl.a. Gaudi og Barcelò, er et must.

Dag 5: Cala Deià
Aktiv vandretid: 4 timer, +300/-500 højdemeter, sværhedsgrad 2.
Vi kører til landsbyen Deià, hvor dagens vandretur begynder. Først vandrer vi op til byens kirke, der ligger på en klippetop, og herfra nyder vi udsigten ud over den smukke by. Et par kanoner vidner om, at det her var byens sikreste opholdssted i oprørstider. Herfra vandrer vi ned gennem byen og videre gennem en smuk slugt til den idylliske bugt Cala Deiá, hvor vi holder en lille pause. Så går det opad til den gamle brolagte æselsti Cami de Castillo. Stien følger meterhøje gamle stengærder, de såkaldte tørmure, og vi får udsigt over havet, hele Sóller-dalen og op til øens højeste bjerg Puig Major (1.445 m o.h.) øst for Sóller. Vi holder pause på en gammel bondegård, der sælger friskpresset appelsinsaft og hjemmebagt kage, inden vi begynder at vandre ind i bunden af dalen og derpå nedad til Port de Sóller og hjem til hotellet.

Dag 6: Pilgrimstur til Lluc-klostret
Aktiv vandretid: 4 timer, +490/-240 højdemeter, sværhedsgrad 2-3.
Vi kører med bus til landsbyen Caimari, der ligger næsten ved foden af Tramuntana-bjergene på sydsiden. Byen er kendt for sin olivenproduktion, og her finder man en af de få olivenmøller på øen. Vi begynder vores tur op gennem landsbyen og kommer snart ind på vandreruten GR 222, der er en del af en gammel pilgrimsrute, Cami Vell de Caimari, som fører op mod det sagnomspundne Lluc-kloster. På vejen op gennem skoven følger vi en af de populæreste ruter for cykelentusiaster, og når vi kommer op i højden får vi de vildeste udsigter over landskabet, der breder sig ud langt nede under os. Vores rute fletter sammen ved vandrehjemmet Som Amer, hvor vi får et uforstyrret vue ned over det store Lluc-kloster-kompleks. Vel ankommet til Lluc-klostret tager vi os tid til at stifte bekendtskab med klostrets hellige Sorte Madonna og se klostret og kirken – og nyde en kop kaffe i klostergården, inden bussen kører os retur til hotellet.

Dag 7: Cala Tuent
Aktiv vandretid:4-5 timer,+250/-650 højdemeter,sværhedsgrad 3.
Dagen begynder med kørsel op i bjergene bag Sóller til at af de højtbeliggende udsigtspunkter, Mirador de ses Barques. Herfra har vi en af de smukkeste udsigter over Sóller-dalen og den fint formede bugt i Port de Sóller. Fra udsigtspunktet vandrer vi ad stenede æselstier mellem gamle oliventræer, der gror på kunstfærdigt anlagte terrasser, og ned i en bred dal. Oliventræer har den egenskab, at de næsten ikke er til at ”slå ihjel”. Selvom de skæres ned, står uden bark, er hult eller har været brændt - skyder træerne på ny. Vi kommer ind på en sti, der fører ned til en dal ved gammel herregård. På den modsatte side af dalen stiger vi støt opad en zigzaggende sti til et bjergpas, hvor vi spiser den medbragte frokost, mens vi nyder udsigten over den dal, vi lige har krydset. Herefter fortsætter vi videre på den anden side af passet ad en smal sti midt på de stejle klipper langs kysten, der byder på storslåede udsigter med klipper og hav. Efter et par kilometer slutter vi nede ved stenstranden ved Cala Tuent, hvor båden til Port de Sóller lægger til. Hvis vejret tillader det, tager vi båden hjem til hotellet. Alternativt bliver vi hentet af bussen og kørt tilbage. 

Dag 8: Hjemrejse
Morgenmad og afslapning på hotellet indtil bussen bringer os til Palma lufthavn, hvor der er fly hjem til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Denne vandretur er kategoriseret som en sværhedsgrad 2-3. Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Vi vandrer også på brede, gamle brolagte æselstier, men også lidt på grus- og asfaltveje. Da der kan være løse sten og glatte klipper på stierne, anbefales gode vandrestøvler og vandrestave. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Vi indkvarteres i Port de Sóller på Hotel Es Port , der er en ombygget herregård fra det 17. århundrede med smukke gamle bygninger i et stort, flot haveanlæg med swimmingpool. 

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores rejseleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Vejr og klima

down v arrow

Klimaet på Mallorca byder på gode forhold for vandring i foråret og efteråret. I april er temperaturen mellem 14 og 19 grader og kun 4-5 regnvejrsdage er forventeligt. I oktober er temperaturerne mellem 18 og 23 grader, og der er ca. 6 regnvejrsdage.

Klima

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider uge 37, 38 og 40

Billund → Palma De Mallorca   Kl. 16.40 - 19.35

Palma De Mallorca → Billund   Kl. 20.35 - 23.30

Aalborg → Palma De Mallorca   Kl. 18.10 - 21.20

Palma De Mallorca → Aalborg   Kl. 22.20 - 01.40

København → Palma De Mallorca   Kl. 10.20 - 13.25

Palma De Mallorca → København   Kl. 14.15 - 17.25

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 37: Startdato 07.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 13.498,- DKK

Uge 38: Startdato 14.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 40: Startdato 28.09.2024 varighed 7 nætter

Fra 16.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra Billund, København eller Aalborg til Palma lufthavn t/r
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • Lufthavnstransfer
 • 7 overnatninger på det 4-stjernede Hotel Es Port
 • 7 x halvpension
 • Alle programsatte transporter og entréer
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Frokost - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

   Minimumstilslutning:
   Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer, der skal være være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

   Gå til toppen af siden