INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Mellem de ikoniske bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau

Schweiz | Gruppevandretur i et af de allerbedste områder i De Schweiziske Alper

Drag på eventyr i de spektakulære schweiziske alper. Denne gruppevandretur går til den hyggelige bjergby Grindelwald, hvorfra vi udforsker de smukke vandreruter.

In stock
Travel Code
VAG-027

Det kan du glæde dig til

Grindelwald i Jungfrau-regionen i Schweiz byder på naturoplevelser i verdensklasse, og er en helt eminent destination til en oplevelsesrig vandreferie. På denne vandrerejse har vi fast bopæl lige midt i et af de herligste og mest varierede vandreområder i de schweiziske alper. Vi bor på et godt hotel midt i byen og bruger svævebaner og tandhjulsbaner til at komme op i det høje terræn omkring byen. Her går vi på opdagelse og nyder de storslåede udsigter over bjergområderne.

Området er domineret af de tre ikoniske bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau og med vandreterræn typisk fra 2.000 til 2.600 meter over havet. Den højeste beliggende dagstur på dette program i 3.650 meter er på en sikret gletsjer-rute.

Det skulle efter sigende være de smukke omgivelser i bjergregionen, der inspirerede den verdensberømte forfatter J.R.R. Tolkien til at opfinde sit fantasiunivers fra Hobitten og Ringenes Herre.

Vores vandreleder, Poul Kattler, brænder om nogen for at rejse med tog og for at vise dette smukke område af Schweiz frem for vores gæster. Poul Kattler er uddannet geograf og har organiseret vandreture i Schweiz siden 2003, så I overlades i kyndige hænder, når I bevæger jer rundt på stierne i højderne.

Turen gennemføres som klimavenlig togrejse. Vi har naturligvis reserverede siddepladser på de relevante tog, og på nattoget fra Hamburg til Zürich er der liggepladser i 4-køjes kupéer. Der kan tilkøbes mere komfortable 2-køjes sovepladser.

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Afrejse med tog fra enten København eller Aarhus til Schweiz. Der er togskift i Hamborg, hvorfra vi skal med nattog til Schweiz.

Dag 2: Bynær vandretur
Efter togskifte i Zürich tager vi toget helt til den smukke bjergby Grindelwald. Vi bor bare et stenkast fra togstationen. I dag skal vi på vores første vandretur. Vi går ned til floden og går langs denne. På ruten kommer vi gennem eng og skov indtil vi når broen over Gletscherschlugt, hvor vi kan få lidt af et sug i maven, når vi krydser over på vores vej til Marmorbruch. Turen tilbage går over Halten, inden vi vender tilbage til byen igen.


2


100 m


100 m


3 t

Dag 3: Svimlende højder og dramatiske gletsjere
Vi starter dagen med at gå ned gennem Grindelwald til svævebanen til Pfingstegg, hvorfra vi glider op over byen op til 1.392 m.o.h. Vandringen i dag går opad i den forrygende dal på klatrestien mod Schreckhorn til hytten Bäregg i 1.650 meters højde. Vi spiser en hyggelig frokost i terrænet inden vi når hytten, der markerer rutens mål i dag. Vi drikker en kop kaffe i hytten inden vi går retur til Grindelwald. Denne vej går vi hele vejen ned, og vi kan vælge at tage anden omgang kaffe i Milchbach eller dreje inden da, hvor stien ikke er så stejl ned.


3


1060 m


1430 m


5 t

Dag 4: Männlichen til Eigergletscher
Denne morgen skal vi på turens nok mest ikoniske rute. Vi tager med kabelbanen fra Grindelwald op ad bjerget Männlichen, og går det sidste stykke op til toppen, som ligger 2.229 m.o.h. Dernæst går vi ad vandrestien mod Kleine Scheidegg 2.061 m. med vandløb, fine klipper og mulighed for at opleve dyreliv undervejs. Fra Kleine Scheidegg går vi op til den blå sø Fallboden. Undervejs finder vi et smukt sted, hvor vi kan spise vores medbragte frokost. Vi ender med et kaffestop ved Eigergletscher i 2.320 meters højde, før vi går tilbage til Kleine Scheidegg og tager toget tilbage til Grindelwald.


3


630 m


790 m


5 t

Dag 5: Dalen med de mange vandfald
Vi skal med toget over Zweilütchinen til Lauterbrunnen. Vi vandrer til vandfaldet Staubachfalle, som man kan gå helt ind under oppe på klippesiden. Vi spiser vores medbragte mad et sted i dalen, før vi kommer til Trümmelbach (restaurant), hvor man mod en afgift kommer ind i de helt utrolige huler og sprækker, som gletsjerfloderne især efter sidste istid gnavede i klippen. Vi tager videre med to stop med postbussen og to små sektioner op med svævebanen mod Schilthorn og hopper af ved Mürren. Her tager vi den lille togbane til Winteregg og går på skovvejen til Grütsch, hvorfra vi tager svævebanen retur til Lauterbrunnen.


2


430 m


400 m


3 t

Dag 6: Fridag, mulighed for udflugt og let vandring på isen
I dag kan du vælge om du vil slappe af og opleve Grindelwald by i dit eget tempo, eller om du vil med på udflugt.

Udflugt til Jungfraujoch og over isen til Mönchhytten:
Vi tager toget til Kleine Scheidegg og skifter til Jungfraubahn. Vi gør stop, så vi kan nyde de flotte udsigter på vejen op gennem bjerget. Vi ender i Jungfraujoch, som ligger 3.475 m.o.h. og også går under navnet "Top of Europe". Vi går op på udsigtstårnet Sphinx i 3.573 meters højde. Et af turen højdepunkter er når vi spiser vi vores medbragte mad på gletsjeren, som vi derefter går henover, op til den betjente Mönchjoch-hytte. Det kan være lidt hårdt at gå op ad bakke i den tynde luft. I hytten køber vi nogle forfriskninger, og så er det meget lettere at gå samme vej tilbage.
Denne dag har vi ikke aftensmad på hotellet, men kan vælge at spise et andet sted i byen.


3


220 m


220 m


2½ t

Dag 7: Superturen Schynige Platte til First
Her til morgen tager vi toget fra Grindelwald til den idyliske bjergby Wilderswil, som ligger blandt blomstrende enge for foden af de bernesiske Alper. Vi skal med tandhjulsbanen op til udsigtspunktet Schynige Platte (2.067 m.o.h). Her starter dagens rute. Det er en lang men utrolig flot tur med rimelige stigninger og fald, det går dog mere op end ned. Først vandrer vi op til 2.230 meters højde rundt om Loucherhorn, inden vi skal videre til Sägistal, hvor vi tager en pause og nyder vores madpakke med dertilhørende fantastisk bjergudsigt. Dernæst går vi til den bemandede hytte Männdlenen, hvor vi holder en kaffepause inden det går videre opad mod Faulhorns top, som er en bemandet hytte i 2.680 meters højde. Du kan selv vælge, om du vil vandre op til toppen eller gå forbi og spare en halv time. Så starter nedturen mod Bachsee, hvor der er mulighed for et friskt dyp i den lille sø. Denne fantastiske vandretur slutter ved svævebanens topstation i First, hvorfra svævebanen tager os med retur til Grindelwald centrum.


3


1000 m


800 m


7-7½ t

Dag 8: James Bond-bjerget Schilthorn
I dag skal vi med tog fra Grindelwald via Zweilütschinen til Lauterbrunnen. Bus til Shilthornbahn. Vi skal med svævebanen helt til toppen, som ligger 2.970 m.o.h. Heroppe finder vi den roterende restaurant Piz Gloria, som er kendt fra James Bond filmen On Her Majesty's Secret Service fra 1969. I godt vejr har du herfra en enestående udsigt. Herfra går vi nedad! Vi går på klippe, af og til sikret med wirer, ned til søen Grauseeli i 2.511 meters højde. Hernede spiser vi vores medbragte frokost, og du har igen mulighed for en kølig dukkert. Nu går vi ad en stejl, smal sti ned mod Oberen Wasenegg og sidenhen Unteren Wasenegg og videre til Schiltalp, hvor vi nyder en kop kaffe og et stykke kage og slutter ved Almendhubel i 1.907 meters højde. Dette bliver en dag med forrygende panoramer. Vi slutter med en tur med funicular-kabelbane til Mürren, tog og svævebane til Lauterbrunnen og hjem med vores "normale" tog til Grindelwald.


4


240 m


1250 m


6 t

Dag 9: Gletscherschlucht
Sidste dag byder på en behagelig vandring til en stor og lokal attraktion, nemlig den dybe og dramatiske slugt, som smeltevandet fra de store gletsjere har skåret i bjerget gennem årtusinder.


2


450 m


450 m


3 t

Dag 10: Hjemrejse
Efter nogle fantastiske vandredage går turen igen hjemad med tog mod Danmark.

Sværhedsgrad 3-4

Der kræves en god kondition til denne rejse, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. De fleste dage ligger sværhedsgraden på mellem 2 og 3, men en enkelt dag (dag 8) er der nogle nedstigninger af smalle stier, og her kommer sværhedsgraden derfor op på 4. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. De højeste steder kan der også være sne på stierne. Vandreturene er forsøgt tilrettelagt således, at der dog ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning, og at vi bliver befordret op/ned til de steder, hvor det er sjovt og smukkest at vandre. Vandrestave er ikke absolut nødvendige, men har du knæproblemer, eller er du bare vant til stavene, så brug dem.

Vandreprogrammet gennemføres i henhold til vejret, men der vil altid være vandreture - uanset vejret!
Skulle bentøjet svigte hos den enkelte, så vil turlederen altid kunne anvise lettere alternativer i dette meget alsidige terræn med masser af vandrestier.

Transportmidlerne

Vi har lavet et ugeprogram, hvor vi benytter de lokale tog, busser, kabelbaner og svævebaner i området. Det er praktisk og har sin helt egen charme. Transport kan tage lidt tid, men det skal til for at vi kan komme frem til de vandrestier, der er blandt de smukkeste og mest varierede i området.

Indkvartering

Vi bor på det hyggelige og traditionelle 4-stjernede  Hotel Kreuz & Post , der ligger i hjertet af Grindelwald lige over for togstationen. Hotellet er familieejet og emmer af hygge, og restauranten serverer både schweiziske og internationale retter.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) hele ugen. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning med medbragt mad ude på turene. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 28: Startdato 08.07.2023 varighed 9 nætter

Fra 16.998,- DKK

Uge 33: Startdato 12.08.2023 varighed 9 nætter

Fra 16.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Togrejse fra Danmark til Grindelwald t/r
  • Siddepladsreservationer fra Danmark til Hamburg t/r
  • Liggepladsreservationer i 4-køjes kupé fra Hamburg til Basel t/r
  • 7 overnatninger på 4-stjernet hotel i Grindelwald
  • 7 x morgenmad
  • 6 x aftensmad
  • Jungfrau Travel Pass i 6 dage
  • Billetter til svævebanerne Pfingsteg, Trümmelbachfälle, Stechelberg-Mürren, Shilthorn og Almendhübel - Mürren
  • Dansk vandreleder

 

Tilkøb:
2-køjes sovekupé fra Hamborg til Basel t/r

  

Fradrag:
Fradrag for egen transport

 

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Vandreleder:
Poul Kattler

Gå til toppen af siden