Bestil

Mellem de ikoniske bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau

Schweiz | Gruppevandretur i De Schweiziske Alper | Sværhedsgrad 3-4

Drag på eventyr i de spektakulære schweiziske alper. Denne gruppevandretur går til den hyggelige bjergby Grindelwald, hvorfra vi udforsker de smukke vandreruter i og omkring ikoniske bjerge.

In stock
Travel Code
VAG-027
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev universet fra Hobitten og Ringenes Herre i virkeligheden
blue encircled check Bo i midten af de herlige vandreområder i de Schweiziske alper
blue encircled check Erfaren vandreleder
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog eller kør selv
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Grindelwald i Jungfrau-regionen i Schweiz byder på naturoplevelser i verdensklasse, og er en helt eminent destination til en oplevelsesrig vandreferie. På denne vandrerejse har vi fast bopæl lige midt i et af de herligste og mest varierede vandreområder i de schweiziske alper. Vi bor på et godt hotel midt i byen og bruger svævebaner og tandhjulsbaner til at komme op i det høje terræn omkring byen. Her går vi på opdagelse og nyder de storslåede udsigter over bjergområderne.

Området er domineret af de tre ikoniske bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau og med vandreterræn typisk fra 2.000 til 2.600 meter over havet. Den højeste beliggende dagstur på dette program i 3.650 meter er på en sikret gletsjer-rute.

Det skulle efter sigende være de smukke omgivelser i bjergregionen, der inspirerede den verdensberømte forfatter J.R.R. Tolkien til at opfinde sit fantasiunivers fra Hobitten og Ringenes Herre.

Vores vandreleder, Poul Kattler, brænder om nogen for at rejse med tog og for at vise dette smukke område af Schweiz frem for vores gæster. Poul Kattler er uddannet geograf og har organiseret vandreture i Schweiz siden 2003, så I overlades i kyndige hænder, når I bevæger jer rundt på stierne i højderne.

Turen gennemføres som klimavenlig togrejse. Vi har naturligvis reserverede siddepladser på de relevante tog, og på nattoget fra Hamburg til Zürich er der liggepladser i 4-køjes kupéer. Der kan tilkøbes mere komfortable 2-køjes sovepladser.

Oversigtskort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Afrejse med tog fra enten København eller Aarhus til Schweiz. Der er togskift i Hamborg, hvorfra vi skal med nattog til Schweiz.

Dag 2: Bynær vandretur
Aktiv vandretid: 3 timer,+240/-240 højdemeter, sværhedsgrad 2
Efter togskifte i Basel tager vi toget helt til den smukke bjergby Grindelwald. Vi bor bare et stenkast fra togstationen. I dag skal vi på vores første vandretur. Vi går ned på engen, langs floden, og op ad bakke på den anden side gennem skoven til Marmorbruch. Vi får et sug i maven på broen hen over Gletcherschlucht, og går retur via Halten og en anden vej op i Grindelwald.

Dag 3: Svimlende højder og dramatiske gletsjere
Aktiv vandretid: 5 timer,+550/-980 højdemeter, sværhedsgrad 3
Ned gennem Grindelwald til svævebanen til Pfingstegg 1.392 moh. Vandring på bjergsiden opad i den forrygende dal på stien mod Schreckhorn til hytten Bäregg i 1.650 m. Vi spiser en hyggelig frokost i terrænet inden vi når hytten, der markerer rutens mål i dag. Vi drikker en kop kaffe i hytten inden vi går retur til Grindelwald.
Vi går hele vejen ned, hvilket indbefatter en nedstigning gennem skoven.

Dag 4: Männlichen til Eigergletsjer
Aktiv vandretid: 5 + evt. 2 timer,+380/-540 højdemeter, sværhedsgrad 3
Denne morgen skal vi på turens nok mest ikoniske rute. Med svævebanen fra Grindelwald Grund til Männlichen 2.229 moh. Vi går det sidste stykke op til toppen. Dernæst let vandresti mod Kleine Scheidegg 2.061 m. med vandløb, fine klipper og dyreliv undervejs. Medbragt mad nydes ved et udsigtspunkt. Videre via Kleine Scheidegg med kaffe, og dernæst op til den blå sø Fallboden. Vi ender ved Eigergletscher 2.320 m, før vi tager hjem til Grindelwald.

De, der har flere kræfter, går fra Eigergletcher ad Eigertrail ned til Alpiglen og stiger på et af de sidste tog hjem til Grindelwald.

Dag 5: Dalen med de mange vandfald
Aktiv vandretid: 3 timer,+250/-250 højdemeter, sværhedsgrad 2
Med toget over Zweilütchinen til Lauterbrunnen. Vi tager postbussen til vandfaldet til Trümmelbach vandfaldene , hvor vi kommer ind til det brusende vand i de helt utrolige huler og sprækker, som gletcherfloderne har gnavet i klippen. Efter den imponerende oplevelse går vi på den flade dalbund og nyder denne helt forunderlige dal med de stejle bjergsider. Et skyggefuldt sted i dalen spiser vi vores medbragte mad.

Kort efter når vi til Staubachfalle, som man kan gå helt ind under oppe på klippesiden. Så er vi næsten tilbage i Lauterbrunnen, hvor vi stiger på toget til Wengen. Den mondæne by Wengen er bilfri by og vi går hen til svævebanen til Männlichen og får et stejlt lift op til bjergryggen. Heroppe kan vi nyde forfriskninger og udsigten, før vi tager svævebane retur til Grindelwald Grund.

Dag 6: Fridag, mulighed for udflugt og let vandring på isen
Aktiv vandretid: 2,5 timer,+200/-200 højdemeter, sværhedsgrad 2
I dag kan du vælge om du vil slappe af og opleve Grindelwald by i dit eget tempo, eller om du vil med på udflugt.

Jungfraujoch og over isen til Mönchhytten
(Kræver individuelt tilkøb oveni vores lokale rejsekort) Vi tager toget til Kleine Scheidegg og skifter til Jungfraubahn. Stoppesteder og udsigter på vejen op gennem bjerget. Vi ender i Jungfraujoch i 3.475 moh. kaldet "Top of Europe". Vi tager elevatoren op til udsigtspunktet Sphinx i 3.573 m. og nyder den forrygende udsigt. Så spiser vi vores medbragte mad på gletcheren og går herefter over gletcheren på sikker rute opad til den betjente Mönchjochhytte i 3.629 m. Det kan være lidt hårdt at gå op ad bakke i den tynde luft. Vi køber forfriskninger deroppe, og så er det meget lettere at gå samme vej tilbage.

Dag 7: Superturen Schynige Platte til First
Aktiv vandretid: 7,5 timer, +800/-650 højdemeter, sværhedsgrad 3
Med toget fra Grindelwald til Wilderswil. Med den forbavsende og romantiske tandhjulsbane op til udsigtspunktet Schynige Platte (2.067 moh). Det er herfra en lang og utrolig flot tur med rimelige stigninger og fald, dog lidt mere op end ned.

Først op til 2.230 m under Loucherhorn med udsigt over den smaragdgrønne Brienzersee og dernæst videre til Sägistal, hvor vi tager en pause og nyder vores madpakke med dertilhørende fantastisk bjergudsigt. Vi fortsætter rundt om bjergkammen til den bemandede hytte Männdlenen i 2.344 m hvor vi holder kaffepausen. Videre opad mens der kommer nye udsigter. Et sted kan du vælge at følge ruten helt op til Faulhorns top (bemandet hytte i 2.680 m) eller gå nedenfor og spare ½ t. Så starter nedturen mod Bachalpsee i 2.265 m, der rummer en mulighed for et frisk dyp i den lille sø af de to, og denne fantastiske vandretur slutter ved svævebanens topstation i First i 2.167 m, hvorfra svævebanen fører os retur til Grindelwald centrum.

Dag 8: Ned ad James Bond bjerget Schilthorn
Aktiv vandretid: 6 timer, -1130 højdemeter, sværhedsgrad 4
En dag med de mest forrygende panoramer.


Med tog fra Grindelwald via Zweilütschinen til Lauterbrunnen. Postbus til Shilthornbahn. Op med svævebanen helt til toppen 2.970 m. Heroppe er der en roterende restaurant Piz Gloria, som er kendt fra James Bond filmen On Her Majesty's Secret Service fra 1969. I godt vejr enestående udsigt. Nu skal der gåes ned!

Vi går på klippe, af og til sikret med wirer, ned til søen Grauseeli i 2.511 m. Hernede nyder vi medbragt frokost og du har igen mulighed for en kølig dukkert. Herefter af stejl, smal sti ned og vi holder til højre mod Oberen Wasenegg. Af smuk og let gratvandring til Unteren Wasenegg, videre ned til Schiltalp (kaffe og hjemmelavede kager) og vi slutter ved Almendhubel 1.907 m. Hjemad med kabelbanen til Mürren, tog og svævebane til Lauterbrunnen og endelig med vores "normale" tog til Grindelwald.

Dag 9: Gletscherschlucht
Aktiv vandretid: 3 timer, +180/-200 højdemeter, sværhedsgrad 3
Sidste dag byder på en behagelig vandring til en stor og lokal attraktion, vi ikke har nået endnu, nemlig den dybe og dramatiske Gletscherschlucht, som smeltevandet fra de store gletchere har skåret i bjerget igennem årtusinder. Floden bruser igennem slugten langs med og under os. En helt overrumplende oplevelse.

Vi tager bybussen op til byen, når vi er færdige i slugten. Om eftermiddagen tager vi tog mod Basel hvor nattoget venter på os.

Dag 10: Hjemrejse
Vi forsætter vores rejse hjem mod Danmark.

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Der kræves en god kondition til denne rejse, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. De fleste dage ligger sværhedsgraden på mellem 2 og 3, men en enkelt dag (dag 8) er der nogle nedstigninger af smalle stier, og her kommer sværhedsgraden derfor op på 4. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. De højeste steder kan der også være sne på stierne. Vandreturene er forsøgt tilrettelagt således, at der dog ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning, og at vi bliver befordret op/ned til de steder, hvor det er sjovt og smukkest at vandre. Vandrestave er ikke absolut nødvendige, men har du knæproblemer, eller er du bare vant til stavene, så brug dem.

Vandreprogrammet gennemføres i henhold til vejret, men der vil altid være vandreture - uanset vejret!
Skulle bentøjet svigte hos den enkelte, så vil turlederen altid kunne anvise lettere alternativer i dette meget alsidige terræn med masser af vandrestier.

Transportmidlerne

down v arrow

Vi har lavet et ugeprogram, hvor vi benytter de lokale tog, busser, kabelbaner og svævebaner i området. Det er praktisk og har sin helt egen charme. Transport kan tage lidt tid, men det skal til for at vi kan komme frem til de vandrestier, der er blandt de smukkeste og mest varierede i området.

Indkvartering

down v arrow

Vi bor på det hyggelige og traditionelle 4-stjernede  Hotel Kreuz & Post , der ligger i hjertet af Grindelwald lige over for togstationen. Hotellet er familieejet og emmer af hygge, og restauranten serverer både schweiziske og internationale retter.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) hele ugen. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning med medbragt mad ude på turene. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Mellem de ikoniske bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Togrejse fra Danmark til Grindelwald t/r
 • Siddepladsreservationer fra Danmark til Hamburg t/r
 • Liggepladsreservationer i 4-køjes kupé fra Hamburg til Basel t/r
 • 7 overnatninger på 4-stjernet hotel i Grindelwald
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmad
 • Jungfrau Travel Pass i 6 dage
 • Billetter til svævebanerne Pfingsteg, Trümmelbachfälle, Stechelberg-Mürren, Shilthorn og Almendhübel - Mürren
 • Dansk vandreleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes

Fradrag:

 • Fradrag for egen transport (se fradraget under "Bestil")


Mulige tilkøb (se priser under "bestil"):

 • 2-køjes sovekupé (OBS: Tilkøb af sovevognskupé er altid på forespørgsel. Endelig bekræftelse af sovevogn kan tidligst bekræftes 1 måned før afrejse)

Turleder:

 • Poul Kattler


Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden