INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Monte Rosa-massivet med ikoniske Matterhorn

Schweiz - Togrejse og gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en mageløs vandreuge i de schweiziske alper, hvor vi med udgangspunkt fra byen Täsch besøger Monte Rosa-massivet. Her oplever vi bl.a. imponerende udsyn til ikoniske Matterhorn.

In stock
Travel Code
VAG-062

Det kan du glæde dig til

Udgangspunktet for denne vandreferie er den hyggelige by Täsch, der ligger i Mattertal-dalen for foden af det verdensberømte bjerg Matterhorn. Det pyramideformede bjerg har gennem tiderne draget alverdens bjergbestiger til området i forsøget på at nå toppen i 4.478 meters højde. Det var dog først i 1931, at toppen endelig blev nået. Matterhorn har altid været et lokkende og udfordrende bjerg og anses i dag for et af de farligste bjerge at bestige. Vi nøjes dog med at kigge på bjerget på denne tur.

Hele området er karakteriseret af det enorme Monte Rosa-bjergmassiv, der har adskillige bjergtoppe på mere end 4.000 m.o.h. Panoramaet fra toppene er blandt de flotteste i Alperne. Turen giver dig mulighed for at tage med lift til toppen af Kleine Matterhorn 3.883 m.o.h. og opleve den umådelige storhed i naturen og ikke mindst den tynde bjergluft i højden.

Turen ledes af vores vandreleder Poul Kattler, der om nogen brænder for togrejser og for at vise dette smukke område af Schweiz frem for vores gæster, så togrejser til og i Schweiz er hans favoritkombination. Poul Kattler er uddannet geograf og har organiseret vandreture i Schweiz siden 2003, så I overlades i kyndige hænder, når I bevæger jer rundt på stierne i højderne.

Turen gennemføres som klimavenlig togrejse. Vi har naturligvis reserverede siddepladser på de relevante tog, og på nattoget fra Hamburg til Zürich er der liggepladser i 4-køjes kupéer.

Oversigtskort

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse med tog fra Danmark

Afrejse med tog fra enten København eller Aarhus til Schweiz. Der er togskift i Hamborg.

Dag 2: Ankomst i Schweiz

Efter togskifte i Zürich fortsætter vi med tog ind i de schweiziske alper til vores hotel i byen Täsch. Efter ankomst og tjek ind på hotellet vil vi gå en rundtur i Täsch. Vi går bl.a. forbi Täsch’s friluftsanlæg og kigger på byens huse, haveanlæg, kirke og kirkegård.

Dag 3. Zermatt og Zmutt - første blik af Matterhorn
Vi tager toget til Zermatt og danner os et første overblik over denne bilfri turist-by. Hvis skyerne tillader det, får vi straks vores første kig til Matterhorn. Fra Zermatt går vi videre ad en af alpernes mest idylliske vandrestier frem til formiddagskaffen i den kønne lille by Zmutt. Herfra går vi højere op og finder en eng med god udsigt, hvor vi kan spise vores medbragte mad. Vi går retur til Zermatt ad den højt beliggende sti. Herfra går vi den lette vej langs jernbanen hjem til Täsch.


3


680 m


680 m


5-6 t


Dag 4. Fra Täschalp til Zermatt
Vi starter dagen med at tage en minibus fra Täsch ad utallige hårnålesving til idylliske Täschalp i 2.190 m.o.h. Herfra går vi samlet fra p-pladsen ad Europa-stien mod Zermatt. Turen går gennem forholdsvist fladt terræn i mere end 2000 meters højde. Efter en kilometer kommer vi ud i hoveddalen (Mattertal) og har nu endnu et fantastisk blik til Matterhorn. Vi går ret frem indtil vi finder et sted til at spise vores medbragte frokost i det grønne. Vi er i et øde terræn hvor hjorte, gemser og stenbukke hører hjemme. Så ser vi flaget, der vejer i Tufteren, hvor der serveres kaffe og hjemmebag. Herefter fortsætter vi af en blid og bugtet vej og nedad gennem små samfund og skoven og havner nede i Zermatt by. Fra Zermatt tager vi toget retur til Täsch.


3


300 m


880 m


5-6 t

Dag 5. Højdevejen fra Jungen til Moosalp
Vi starter dagen med en kort togtur til St. Niklaus. Herfra skal vi op i højden med en lille svævebane, der går til Jungen 1.955 moh. Vi vandrer nu på højdevejen, anlagt i 1978 langs den stejle bjergside, opad mod 2.190 moh. Så nedad, og efter at have krydset Embdbach kommer vi forbi flere fine kilder inden vi når til dagens frokoststed. Et skønt sted med fantastisk udsigt, hvor vi nyder vores medbragte mad. Efter frokost vandrer vi videre ad græsgange med køer og langs akvadukter til landsbyen Moosalp, hvor der kan købes forfriskninger. Vi skal nu videre med postbussen ad forrygende snoet vej ned til Stalden. En tur hvor vi for første gang bliver introduceret til det berømte flertonede horn, postbusserne bruger i hårnålesvingene.
Fra Stalden tager vi toget tilbage til Täsch.


3


590 m


530 m


5 t

Dag 6. Fridag - (Kleine Matterhorn)
I dag har vi en fridag, hvor man selv bestemmer hvad dagen skal byde på. Er der interesse for det, kan nogen af os tage op på Kleine Matterhorn. Denne tur er ikke inkluderet i rejsen. Liftene starter i Zermatt 1.620 moh og fragter os til den utrolige top af Kleine Matterhorn i 3.883 moh. Luften er meget tynd heroppe! Men udsigten er svær at slå. Efter besøget til toppen tager vi svævebanen retur til mellemstationen Trockener Steg, hvor vi efter en kort opstigning finder et flot sted med udsigt og nyder vores medbragte mad. Vi har denne dag ikke aftensmad på vores hotel.


Dag 7. Gornergrat
Vi starter dagen med at tage toget videre op i dalen til Zermatt. Herfra tager vi den utrolige tandhjulsbane op til Gornergrat 3.090 moh. Herfra vandrer vi videre helt til tops, hvor vi har den mest imponerende udsigt over Monte Rosa massivet. Bedre bliver det ikke i Alperne! Så vender vi næsen mod Matterhorn, der måske endnu ikke har fået skyer omkring toppen. Vi vandrer nu via Riffelsee, hvor vi spiser vores medbragte mad. Dernæst forbi Riffelberg mod Grüensee, hvor der er mulighed for at bade, hvis man kan lide et køligt bad. Igen har vi et helt fantastisk syn tilbage til Matterhorn.
Vi slutter dagen i Sunnegga 2.288 moh, hvor vi tager funicularen (kaldet "metroen") ned til Zermatt.


3


440 m


1100 m


5,5 t


Dag 8. Højdevejen Saas Grund - Gspon
Vi starter dagen med en tur til Saas-dalen, der er nabodalen til Mattertal. Vi skal med tog og bus fra Täsch frem til byen Sass Grund. Herfra tager vi svævebanen op til Kreuzboden 2.400 moh. Her har vi ugens længste, men utrolig afvekslende vandring foran os. Vi starter ad en flot sti til udsigtspunktet Hannig. Videre mod nord ad stenet sti til Grübesee og herfra videre i lærkeskov til Siwibodu, hvor vi spiser vores medbragte mad blandt blomsterne. Igen en helt fantastisk udsigt. Det næste stykke byder på en mere dramatisk natur forbi Alp Schwartswald. Efter at have fulgt den gamle vandledning (Suonen) kommer vil til et lille kapel og til den idylliske landsby Finilu. Vi slutter dagen i Gspon, hvor en svævebane tager os ned til Staldenried og Stalden. Herfra tager vi toget tilbage til Täsch.


3


390 m


960 m


6 t


Dag 9. Hjemrejsestart
Hen på eftermiddagen tager vi toget fra Täsch, så vi efter et togskifte kommer med nattoget fra Basel til Hamburg. 

Dag 10: Hjemkomst til Danmark
Der er togskifte i Hamborg, og derefter går turen til Danmark, hvor vi ankommer om eftermiddagen. 

Sværhedsgrad 3

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. De højeste steder kan der også være sne på stierne.

Vandreturene er forsøgt tilrettelagt således, at der ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning, men at vi bliver befordret op/ned til de steder hvor det er sjovt og flot at vandre.

Vandrestave er ikke absolut nødvendige, men har du knæproblemer, eller er du bare vant til stavene, så brug dem.

Vandreprogrammet gennemføres i henhold til vejret, der bliver dog altid vandreture - uanset vejret! 
Skulle bentøjet svigte hos den enkelte, så vil turlederen altid kunne anvise lettere alternativer i dette meget alsidige terræn med masser af vandrestier.

Vi har lavet et ugeprogram, hvor vi benytter de lokale tog, busser og skilifte i området. Der vil være en del transport på nogle af dagene for at komme frem og tilbage til dagens rute i højderne. Vi har valgt at bruge lidt tid på transporten, så vi kan komme frem til de ruter, der er blandt de smukkeste i området. 

Indkvartering

Indkvartering på det 3-stjernede Hotel Täscherhof  der ligger centralt i Täsch. Hotellet er et skønt og indbydende sted, der byder på gode værelser med bad/toilet, hårtørrer, tv, radio, telefon, safe og wi-fi. Der er jacuzzi i kælderen som typisk er åbent fra 16.30 – 21.00.

Hotellets restaurant er en af de ældste restauranter i Täsch og byder på lækker mad med lokal inspiration. Morgenmaden er klassisk "Continental Breakfast". Til aften bydes vi på en 3-retter menu bestående af dagens suppe/hovedret/dagens dessert.

Klima

Klima

I Täsch befinder vi os næsten 1.500 m.o.h. Det betyder, at der kan være store udsving i den daglige temperatur. I juli ligger dagtemperaturerne normalt på 12-14 grader, men noget køligere om aftenen. Der kan dog også komme en regnbyge. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejret i højderne kan ændre sig meget i løbet af dagen. I høj solskin kan temperaturen hurtigt bliver over 20 grader, men i overskyet vejr kan det blive ned til 5-7 grader.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Monte Rosa-massivet med ikoniske Matterhorn
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen/person

  • Togrejse t/r København eller Aarhus til Täsch t/r
  • Sidderpladsreservationer fra Danmark til Hamburg t/r
  • Liggepladsreservationer i 4-køjes kupé fra Hamburg til Zürich t/r
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 6 x halvpension
  • 1 x kvartpension
  • Alle programsatte transporter, entréer, lifter
  • 3 dages Erlebniscarde
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vandreleder:

Poul Kattler.

Gå til toppen af siden

Loading...