INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Schweiz - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Monte Rosa massivet med ikoniske Matterhorn

Vi kan i 2018 tilbyde en fantastisk vandreuge i et af de smukkeste vandreområde i de Schwieziske Alper. Med udgangspunkt fra byen Täsch besøger vi Monte Rosa-massivet, hvor udsynet til ikoniske Matterhorn, står som et af turens absolutte højdepunkter. 

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-062
Til tops i Alperne.

Denne tur var en af vores udsolgte nyheder på programmet i 2017. Vi har lavet nogle små justeringer i ugeprogrammet, så turen i sæson 2018 kan blive endnu bedre. 

Vi har kun én afrejse til dette eksklusive vandreområde i 2018, så grib muligheden og tag med på en skøn vandreuge.

Udgangspunktet for denne vandreferie er den hyggelige by Täsch, der ligger i Mattertaldalen for foden af det verdensberømte bjerg Matterhorn. Det pyramideformet bjerg har gennem tiderne draget alverdens bjergbestiger til området i forsøget på at nå toppen af det 4.478 meter høje bjerg. Det var dog først i 1931, at toppen endelig blev nået.
Matterhorn har altid været et lokkende og udfordrende bjerg og anses i dag for et af de farligste bjerge at bestige. Vi nøjes dog med at kigge på bjerget på denne tur.

Hele området er karakteriseret af det enorme Monte Rosa bjergmassiv, der har adskillige bjergtoppe på mere end 4.000 m.o.h. Panoramaet fra toppene er blandt det flotteste i Alperne.

Turen giver dig mulighed for at tage med lift til toppen af Kleine Matterhorn 3.883 m.o.h. og opleve den umådelige storhed i naturen og ikke mindst den tynde bjergluft i højden.

Turen ledes af vores vandreleder Poul Katler, der om nogen brænder for at vise dette smukke område af Schweiz frem for vores gæster. Poul Katler er uddannet geograf og har organiseret vandreture i Schweiz siden 2003, så I overlades i kyndige hænder, når I bevæger jer rundt på stierne i højderne.

Tilbage er der kun at ønske jer alle en fantastisk tur. 

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Afrejse med fly til Geneve. Fra Geneve lufthavn går turen med tog nord om Genevesøen og videre østpå ind i de schweiziske alper til vores hotel i byen Täsch. Er der tid på ankomstdagen vil vi gå en rundtur i Täsch. Vi går bl.a. forbi Täsch’s friluftsanlæg og kigger på byens huse, haveanlæg, kirke og kirkegård

2. dag. Zermatt og Zmutt
Vi går fra Täsch til Zermatt. Op igennem den bilfri by og så ad en af alpernes mest idylliske vandrestier frem til et en eng med skøn udsigt, hvor vi kan spise vores medbragte mad. Dernæst lidt videre frem til den kønne lille by Zmutt, hvor vi tager en kaffepause. Retur ad en anden, lidt mindre sti, til Zermatt og hjem til Täsch.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 680 m. Højdemeter ned  520 m Vandretid5-6 timer

3. dag. Cornergrat
Vi starter dagen med at tage toget videre op i dalen til Zermatt. Herfra tager vi den utrolige tandhjulsbane op til Cornergrat 3.090 moh. Herfra vandrer vi videre helt til tops, hvor vi har den mest imponerende udsigt over Monte Rosa massivet. Bedre bliver det ikke i Alperne! Så vender vi næsen mod Matterhorn, der måske endnu ikke har fået skyer omkring toppen. Vi vandrer nu via Riffelsee, hvor vi spiser vores medbragte mad. Dernæst forbi Riffelberg mod Grüensee, hvor der er mulighed for at bade, hvis man kan lide et køligt bad. Igen har vi et helt fantastisk syn tilbage til Matterhorn.
Vi slutter dagen i Sunnegga 2.288 moh, hvor vi tager funicularen (kaldet "metroen") ned til Zermatt.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 440 m. Højdemeter ned  1100 m Vandretid5,5 timer

4. dag. Højdevejen fra Jungen til Moosalp
Vi starter dagen med en kort togtur til St. Niklaus. Herfra skal vi op i højden med en lille svævebane, der går til Jungen 1.955 moh. Vi vandrer nu på højdevejen, anlagt i 1978 langs den stejle bjergside, opad mod 2.190 moh. Så nedad, og efter at have krydset Embdbach kommer vi forbi flere fine kilder inden vi når til dagens frokoststed. Et skønt sted med fantastisk udsigt, hvor vi nyder vores medbragte mad. Efter frokost vandrer vi videre ad græsgange med køer og langs akvadukter til landsbyen Moosalp, hvor der kan købes forfriskninger. Vi skal nu videre med postbussen ad forrygende snoet vej ned til Stalden. En tur hvor vi for første gang bliver introduceret til det berømte flertonede horn, postbusserne bruger i de små sving.
Fra Stalden tager vi toget tilbage til Täsch.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 590 m. Højdemeter ned  530 m Vandretid5 timer

5. dag. Fridag - (Kleine Matterhorn)
I dag har vi en fridag, hvor man selv bestemmer hvad dagen skal byde på. Dagen har inkluderet et Erlebniscard som giver gratis transport i Mattertaldalen, så vi kan udforske Zermatt og andre steder.

Er der interesse for det, kan nogen af os tage op på Kleine Matterhorn. Denne tur er ikke inkluderet i rejsen, men det inkluderede Erlebniscarde yder 50 % på billetter til skiliftene i området. Liftene starter i Zermatt 1.620 moh og fragter os til den utrolige top af Kleine Matterhorn i 3.883 moh. Luften er meget tynd heroppe! Men udsigten er svær at slå. Efter besøget til toppen tager vi svævebanen retur til mellemstationen Trockener Steg, hvor vi efter en kort opstigning finder et flot sted med udsigt og nyder vores medbragte mad.

Vi har denne dag ikke aftensmad på vores hotel.

6. dag. Højdevejen Saas Grund - Gspon
Vi starter dagen med en tur til Saas-dalen, der er nabodalen til Mattertal. Vi skal med tog og bus fra Täsch frem til byen Sass Grund. Herfra tager vi svævebanen op til Kreuzboden 2.400 moh. Herfra har vi ugens længste, men utrolig smukke vandring foran os. Vi starter ad en flot sti til udsigtspunktet Hannig. Videre mod nord ad blokmark til Grübesee og herfra videre i lærkeskov til Siwibodu. Igen en helt fantastisk udsigt. Det næste stykke byder på en mere dramatisk natur frem til Alp Schwartswald, hvor vi har mulighed for at holde en kaffepause. Forbi den gamle vandledning (Suonen) kommer vil til et lille kapel og til den idylliske landsby Finilu. Vi slutter dagen i Gspon, hvor den stemningsfulde svævebane tager os ned til Staldenried og Stalden. Herfra tager vi toget tilbage til Täsch.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 390 m. Højdemeter ned  960 m Vandretid6 timer

7. dag. Gletsjer-dalen
Vi starter endnu engang med en kort togtur til Zermatt og går igennem byen op og tager "metroen" og svævebanen til Blauherd 2.571 moh. Vi vandrer videre op i Findeldalen forbi fjeldstationen Fluhalp. Videre til Flue og lidt længere op, hvor vi spiser vores medbragte mad. Efter frokost går vi retur langs et dramatisk randmoræne-landskab skabt af den imponerende Findelgletsjer og krydser dalen via Grüensee ad en smuk vandresti til Riffenalp. Ved stationen i Riffenalp kan man evt. vælge at tage med sporvognen og få en kop kaffe på det mondæne hotel Riffenalp i 2.222 moh med den mest fine udsigt til Matterhorn. Vi tager toget retur til Täsch fra Riffenalp.
Sværhedsgrad 3 Højdemeter op 240 m. Højdemeter ned  590 m Vandretid4-5 timer


8. dag. Hjemrejse
Vi kører med toget fra Täsch til Geneve, hvorfra vores fly afgår hjem til Danmark

Sværhedsgrad 2-3

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. De højeste steder kan der også være sne på stierne.

Vandreturene er forsøgt tilrettelagt således, at der ikke er urimelig meget opstigning eller nedstigning, men at vi bliver befordret op/ned til de steder hvor det er sjovt og flot at vandre.

Vandrestave er ikke absolut nødvendige, men har du knæproblemer, eller er du bare vant til stavene, så brug dem.

Vandreprogrammet gennemføres i henhold til vejret, der bliver dog altid vandreture - uanset vejret!
Skulle bentøjet svigte hos den enkelte, så vil turlederen altid kunne anvise lettere alternativer i dette meget alsidige terræn med masser af vandrestier.

Vi har lavet et ugeprogram, hvor vi benytter de lokale tog, busser og skilifte i området. Der vil være en del transport på nogle af dagene for at komme frem og tilbage til dagens rute i højderne. Vi har valgt at bruge lidt tid på transporten, så vi kan komme frem til de ruter, der er blandt de smukkeste i området. 

Indkvartering

Indkvartering på Hotel Täscherhof***  centralt beliggende i Täsch. Hotellet er et skønt og indbydende sted, der byder på gode værelser med bad/toilet, hårtørrer, tv, radio, telefon, safe og wi-fi. Der er jacuzzi i kælderen som typisk er åbent fra 16.30 – 21.00.

Hotellets restaurant er en af de ældste restauranter i Täsch og byder på lækker mad med lokal inspiration. Morgenmaden er klassisk "Continental Breakfast". Til aften bydes vi på en 3-retter menu bestående af dagens suppe/hovedret/dagens dessert.

Forplejning

Vi bor hele ugen med halvpension. Det vil sige morgenmad og aftenmad alle dage undtaget én aften, hvor aftensmad ikke er inkluderet. Her vil der være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd i Täsch eller andre nærliggende byer som Zermatt og prøve at spise på en restaurant efter eget ønske.

Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Frokost er for egen regning Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Rejsefakta

VALUTA

Der benyttes Schweiziske Franc (CHF). Det er praktisk at medbringe lidt valuta hjemmefra. De gængse kreditkort kan bruges de fleste steder. Der er hæveautomater i Täsch.

Klima

I Täsch befinder vi os næsten 1.500 m.o.h. Det betyder, at der kan være store udsving i den daglige temperatur. I juli ligger dagtemperaturerne normalt på 12-14 grader, men noget køligere om aftenen. Der kan dog også komme en regnbyge. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejret i højderne kan ændre sig meget i løbet af dagen. I høj solskin kan temperaturen hurtigt bliver over 20 grader, men i overskyet vejr kan det blive ned til 5-7 grader.

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side. 

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
20-07-2017 Easyjet Kastrup kl.08:25 Geneve kl.10:30 Ca. 3,5 timer med tog

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
27-07-2017  SAS Geneve kl.13:40 Kastrup kl.15:40 Ca. 3,5 timer med tog
Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Monte Rosa massivet med ikoniske Matterhorn
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen/person

  • Flyrejse t/r København
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 6 x halvpension
  • 1 x kvartpension
  • Alle programsatte transporter, entréer, lifter
  • 5 dages Erlebniscarde
  • Dansk vandreleder
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Rabat:

  • Rabat ved egen transport 800 kr.

Deltagerantal min. 12 - max 20 personer

Vandreleder: Poul Katler.

Gå til toppen af siden