INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Opdag Hasselnøddebjergene

Spanien | Gruppetur med dansk rejseleder

Udforsk de smukke landskaber, som Catalonien har at tilbyde til fods. Oplev Siurana, Priorats perle og bliv betaget af enestående udsigter, mens du bor i en hyggelig dansk-spanskejet masia.

In stock
Travel Code
VAG-093

Det kan du glæde dig til

Hasselnøddebjergene ligger blot en times kørsel fra lufthavnen i Barcelona og er beriget med et dejligt mildt klima, som i dén grad indbyder til aktiv ferie. Vi skal bo på et lækkert villahotel, der ligger i de skønneste omgivelser, og som har både privat jacuzzi og pool i haven, så rammerne for afslapning er i dén grad også på plads.

Ugen byder på seks alsidige vandringer med vores lokale vandreguide, hvor hver dag er en ny stor oplevelse. Vi skal på en smuk og farverig tur til Tarragona kysten og vi skal selvfølgelig også en tur igennem vinområdet, hvor vi skal på vin- og olivensmagning. I løbet af ugen kommer vi til de mest spektakulære udsigtspunkter, hvor vi selvfølgelig har god tid til at nyde og tage billeder. Selvfølgelig er der også inkluderet et besøg i den flotte middelalderby Farena.

Vandreprogrammet indeholder seks vandringer og er en god blanding af både halv- og heldagsvandringer, for nok er vi på ferie for at vandre, men der skal også være tid til, at slappe af og nyde området lidt på egen hånd. Efter en lækker morgenmad bliver vi hentet i bus og kørt ud til starten af dagens vandring. Undervejs på de daglige vandringer er der indlagt stop på små lokale restauranter eller caféer, hvor vi nyder vores frokost (for egen regning). 

Alle vandringer ledsages af en lokalguide samt en dansk vandreguide, som også er jeres rejseleder på turen. Bussen kører os retur til hotellet om eftermiddagen, hvor der hver dag vil stå lidt eftermiddagssnacks klar, som vi kan nyde meden kold forfriskning i hotellets dejlige gårdhave. Aftensmaden spiser vi sammen på hotellet eller på lokale restauranter (inkluderet i prisen). 

Der venter dig en uforglemmelig og hyggelig vandreferie i et fantastisk vandreparadis. 

Kort

Dagsprogram

Uanset om du rejser sammen med nogen eller alene, kan du komme med på rejsen. Der er 2 enkeltværelser* til rådighed pr. uge, hvorfor hurtig tilmelding tilrådes. 

* Enkeltværelset er et stort dobbeltværelse på lige fod med de øvrige værelser.

Dag 1 / Rejsedag / ankomst til Casa Vella del Panta
Velkommen fra guide.

Dag 2 Pirater og sørøvere
Udflugt til Tarragona kysten, fra Altafulla til Tarragona, der passerer gennem den spektakulære fyrreskov  ”La Marquesa”, går helt ud til kysten og skjuler små laguner eller bugter, med tyrkis krystalklart vand og hvide sandstrande, omkranset af orange klipper og den nålegrønne fyrreskov, hist og her rester af gamle befæstninger på udsigtsrige klipper, anlagt der for at undgå piratangreb. Det er en meget smuk og farverig tur. Vi kommer forbi den kilometerlange stranden ”Playa Llarga” hvorfra 12 havskildpadder sidste år tog deres første tur ud i havet.

Distance: ca. 14 km / +50m / sværhedsgrad: Let

Dag 3 Fra Gaudi's inspirationssted til toppen af Mola de Colldejou
Meget underholdende tur, men lang og med en del niveauforskel, som starter med en 18% stigning fra Argentera op til slottet Escornalbou. Vi tager det stille og roligt og går op i eget tempo. Herefter falder den lidt ned til det smukke område, hvor arkitekten Antoni Gaudi blev inspireret af naturen og landskabet til at lave sine prægtige bygningsværker, som fortrinsvis ligger i Barcelona. Vi ser nærmere på de enkelte elementer, mens vi fortsætter mod det spektakulære udsigtspunkt ”La Mola de ColldeJou”.

Distance ca. 14,5 km / +550m / Middel

Dag 4 Trek&Wine i Priorat
Vi går igennem vinområdets gamle transportveje i Priorat, og slutter med en olivenoliesmagning og vinsmagning i landsbyen Escaladei, der ligger smukt omgivet af vinmarker. Her slutter vi af med at besøge ruinerne af det vigtigste klosterkarthusianer-kompleks på catalansk jord.

Distance: ca. 8 km / +100 / sværhedsgrad: Let

Dag 5 Siurana, Priorats Perle
Vi starter i Arboli, og går ned gennem klippespaltninger (gorgs), følger flodudmundningen til Siurana, hvorefter vi klatrer op til det prægtigste udsigtspunkt i Priorat, landsbyen Siurana, der ligger omkranset af søen af samme navn. Området er kendt for at være et udpræget klatreområde, hvorfor vi også prøver en ret hård stigning op til udsigtspunktet på toppen af Siurana klippen.

Distance ca. 12 km / +370m
Sværhedsgrad:Middel

Dag 6 Turen går igennem det hvide bjerg
Udflugt fra Pratdip, hvor legenden om vampyrhundene indhyller os, imens vi igennem smuk natur, går til det panoramiske hvide bjerg. Vi fortsætter videre ned til eremitagen Mare de Deu de la Roca, der ligger på toppen af den udhulede, sandblæste røde klippe, som er områdes omtvistelige fyrtårn.

Distance: ca. 16 km / +550m
Sværhedsgrad: Middel

Dag 7 Den Tynde Tråd
Vi går langs floden Brugent og passerer hængetræsbroer, fine ramper langs klippevæggene og små badsteder midt i bjergene, indtil vi kommer til den flotte middelalderby Farena.

Distance ca. 10 km / +450m
Sværhedsgrad: Middel

Dag 8 Hjemrejse
Efter en dejlig uge er det tid til at tage afsked med Hasselnøddebjergene og vende næsen hjem mod Danmark.

Med forbehold for ændringer.

Indkvartering

Vi skal bo i et virkelig hyggeligt villahotel i de skønneste omgivelser.

"Casa Vella del Panta" er et trinbræt til et lille boutique hotel, derfor de rummelige værelser med den fantastiske udsigt over havet og søen.
På første sal er der 5 meget store dobbeltværelser, hver med karbad, og eget badeværelse. Alle værelserne har 2-3 franske balkoner med udsigt over landskabet.
I stueetagen er der 3 dobbeltværelser med eget badeværelse og stort nyt køkken samt spise-, pejse- og fjernsynsstue. Her er udgang til gårdhaven som er indrettet med sofaer og borde, samt udendørs køkken med grill, vask og paella udstyr samt spisebord. Fra gårdhaven har man adgang til haven med liggestole, jacuzzi og den fineste udsigt over middelhavet.

Ovenpå er der en projektør, samt et home cinema anlæg, således kan man se film og fjernsyn både inde fra selve stuen, men også udefra sofaen i gårdhaven.

Der er fri WiFi i hele huset.

Huset og værelserne bliver gjort rent en gang midt på ugen og ligeledes bliver håndklæderne udskiftet en gang i løbet af ugen.
Der bliver fejet og redt senge hver dag.

Med til huset hører en grund på 4ha, hvor der er masser af hyggesteder med naturbænke og småstier. Der er blandt andet en privat vej direkte ned til søen, hvor man kan bade.
I den nærliggende by (ca. 1 km væk) er der restauranter, barer, muligheder for at handle, offentlig svømmepool, samt mange aktiviteter om sommeren.

Prisen er baseret på at du bor sammen med en anden i et værelse, men det er også muligt at bo alene mod et tillæg.

Rejser du alene, men ønsker at bo sammen med en anden af samme køn, kan vi være behjælpelig med, at arrangere dette, hvis det er muligt.

Morgenmaden tilberedes af vores søde værtinde, og vil typisk bestå af brød, pålæg, æg, youhurt, frisk frugt og lidt sødt. Der er Kaffe / the / juice og mælk.
Aftensmaden bliver som udgangspunkt leveret udefra og kan bestå af paella, fyldig tapas anretning, steak, pastaret o.lign. Enkelte aftener går vi ud og spise på en lokal nærliggende restaurant/café.

Bagsmæk/eftermiddagssnack serveres på husets dejlige terasse og kan være alt fra oliven, brød, kage, chips o.lign.

Opholdet er uden drikkevarer, men dette kan evt. købes i den nærliggende by ca. 1 km væk. Alternativt vil værtsparret sørge for at fylde køleskabet op med kolde forfriskninger, som herefter afregnes individuelt.

* Bemærk at vi ved fælles hjælp, hjælper med at rydde på og af efter aftensmaden og stille servicet i opvaskeren. Vi skal ikke vaske op.

Frokost er for egen regning og prisen er ca. eur 8-15 eur pr. person pr. dag.

Sværhedsgrad 1-3

Niveauet er let til middelsvær med daglige distancer på mellem ca. 8 og 16 km. Det er en vandrerejse for almindelige motionister.

Underlaget er hovedsageligt grus og småsten, så med en almindelig god form og et par fornuftige vandresko, kan du sagtens være med på denne vandrerejse.

Den aktive vandretid er på imellem 3 - 7 timer.

Gruppen er max 15 personer + vandreguiden & rejselederen og vi følges ad i et fornuftigt tempo, hvor der er tid til at stoppe op og nyde de smukke omgivelser.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 19.09.22 - 26.09.22:

København → Barcelona   Kl. 08.50 - 11.55

Barcelona → København   Kl. 21.00 - 23.55Forventede flytider 10.10.22 - 17.10.22:

København → Barcelona   Kl. 08.50 - 11.55

Barcelona → København   Kl. 21.00 - 23.55

Billund → Amsterdam → Barcelona   Kl. 06.00 - 10.25

Barcelona → Amsterdam → Billund   Kl. 17.15 - 22.45

Flytider for fremtidige datoer følger senere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 41: Startdato 10.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Kastrup til Barcelona t/r (direkte fly)

 • Transport fra lufthavn til hotel t/r

 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage

 • 7 nætter på hyggeligt villa hotel

 • Morgen- og aftensmad på hotellet/restaurant

 • Tapasaften

 • Eftermiddagssnack

 • Lokalguide og dansk rejseleder

 • 6 dage med alsidige vandreture

 • Vin- og olivensmagning

Mulige tilkøb:

 • Fly fra Billund

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden