Bestil

Pilgrimsstier i Umbrien

Italien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev gamle historiske pilgrimsstier i Italiens grønne hjerte. Glæd dig til at komme helt tæt på naturen på denne skønne vandreferie. Der overnattes bl.a. i Assisi og andre stemningsfulde byer. 

In stock
Travel Code
VAI-019
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Udforsk Assisi’s mange imponerende seværdigheder
blue encircled check Smag på lokale specialiteter som hjemmelavede pølse og ost
blue encircled check Oplev Midtitaliens vidundere, de 165 meter høje Marmorevandfalde
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Umbrien har fået tilnavnet Italiens Grønne Hjerte og har et omfattende netværk af vandrestier, som oftest er trådt af middelalderens pilgrimme på deres vej til Assisi og Rom. Her oser det af ægte Italien, og det smukke landskab med bløde grønne bakker og vinmarker brydes af de spektakulære landsbyer Trevi, Spello og Assisi, som alle ligger på en bakketop. Assisi er næst efter Vatikanet det mest religiøse center i Italien, og her boede Frans af Assisi (1182 – 1226), som startede Franciskanerordenen i protest mod den katolske kirkes velstand og overflod. I foråret farves markerne af blomstrende valmuer og i efteråret kommer alpeviolerne til sin ret. Som om landskabet i sig selv ikke var nok, er området også fyldt med kulturelle skatte, så som den berømte Assisi, skønne middelalder byer og den fantastiske romerske by Spoleto. I de smalle gyders restauranter serveres lokale specialiteter som hjemmelavede pølser og oste. 

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Spoleto. Brug resten af dagen på at udforske den flotte by. Se bl.a. akvædukten Ponte delle Torri, som er smukt oplyst om aftenen.
Hotel i Spoleto. Aftensmad inkluderet.

Dag 2. Montelucos
Vandretid 4,5 timer, 12 km, højdemeter +/- 550 m
Vandringen starter gennem den historiske del af Spoleto til byens fæstning. Her krydses dalen via den imponerende Ponte delle Torri akvædukt. I fortsætter vandringen på det mindre bjerg Monteluco og gennem skoven med vidunderlige udsigter ned over Spoleto. Monteluco er kendt som ”det hellige bjerg”. Mange af stierne knytter sig til områdets åndelige historie, og menes at være trådt til af munke helt tilbage i det ottende århundrede. Her kan I opleve ”den hellige skov”, Montelucos mange grotter og slentre rundt mellem middelalderlige kapeller.
Hotel i Spoleto.

Dag 3. Vandring forbi Abbey of San Pietro in Valle
Vandretid 6 timer, 20 km, højdemeter +/- 1.000 m
Dagens tur fører ind i Nera flodens vidunderlige dal Valnerina. Først krydses Ponte delle Torri igen, og herfra følger I en sti ind i den smalle dal Val Cieca (den blinde dal) og videre op til Castelmonte passet. Herfra går det nedad til en lille samling huse kaldet Cese. Vandreturen fortsætter gennem skovklædte bakker til I når Abbey of San Pietro in Valle i Ferentillo området, et tidligere kloster der nu fungerer som et 4-stjernet hotel. Tag jer tid til at opleve klostret, der er fuld af charme og har bibeholdt den traditionelle stil med buegange og klostergård. I overnatter i Ferentillo, hvor aftensmad er inkluderet.

Dag 4. Marmorevandfaldene
Vandretid 5 timer + sightseeing, 18 km., +/- 250 m
I vandrer mod vest gennem den smalleste del af Nera dalen, som indtil for kort tid siden næsten var helt afskåret fra omverdenen og derfor er ganske uberørt. Herefter vandrer I ad en del af pilgrimsruten fra Assisi til Rom mod et af Midtitaliens vidundere: Marmorevandfaldene, som er ca. 165 meter høje og både synet og den brusende lyd giver en helt særlig oplevelse. Det mest interessante er næsten, at de blev skabt af mennesker tilbage i romertiden. Efter en rundtur fra udsigtspunkt til udsigtspunkt og måske en tår vand fra vandfaldet, kan I vende tilbage til Ferentillo med bus eller taxa (ikke inkluderet).
Hotel i Ferentillo.

Dag 5. Til Trevi
Vandretid 4,5 timer, 15 km, højdemeter +500 m/-400 m
Der er transfer enten til Poreta eller Bazzano Superiore, hvis I ønsker en lidt længere vandring. I dag følger I atter et stykke af pilgrimsvejen, og afhængig af rutevalg går den lidt længere tur gennem de lave bjerge med spredte rester af middelalderborge og befæstede småbyer. Den kortere tur går ned i dalen, hvor I finder Clitunno flodens mytologiske kilder, som ansås for at indeholde helligt vand i romertiden. Målet er en af områdets mest charmerende småbyer - Trevi, som ligger smukt på bakketoppen over Umbradalen og er kendt for sit krystalklare og rene kildevand. 
Hotel i Trevi.

Dag 6. Til Assisi
Vandretid 6 timer, 15 km, højdemeter +500 m/- 400 m 
En kort transfer kører dig til den gamle romerske by Spello. Byen er placeret på en bakkekam, som man følger ud af byen og passere bymuren. Der vandres gennem olivenlunde med fantastiske udsigter over dalen og Assisi. Undervejs støder I på Eremo delle Carceri, stedet hvor St. Francis, og efter ham mange andre, søgte åndelig lindring. Stedet er nu et smukt lille kloster med en dejlig have. I fortætter til fods ned til byen Assisi, og der er mulighed for at tage en bus.
Hotel i Assisi. Aftensmad inkluderet

Dag 7. Monte Subasio 

Vandretid 3,5 timer + sightseeing, 5-7 km, højdemeter +100 m/-400 m
Der er indlagt tid til at se byen Assisi’s mange seværdigheder – den imponerende Basilica of San Francesco d’Assisi med uvurderlige freskoer af bl.a. Giotto er næsten et must. Derudover er der mange andre kirker, og på toppen af bakken ligger fæstningen med en smuk udsigt over dalen. Når I er færdige med byturen, kan I tage bussen til Eremo delle Carceri og vandre den sidste tur. Efter opstigning af Subasio bjerget åbenbarer der sig et vidunderligt område med kilder og små kapeller.
Hotel i Assisi.

Dag 8. Hjemrejse

Afrejse efter morgenmaden.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Turene er ikke vældig svære, men kræver kendskab til vandring og en rimelig god kondition. En stor del af ruten er afmærket, men nogle steder er det nødvendigt at følge beskrivelserne og orientere sig via kortet. De fleste stier er velholdte, men der er også opstigninger på hårdt underlag. Det er muligt at afkorte turene alle dage.
Denne tur er en individuel vandreferie og I rejser uden turleder og skal kunne orientere jer via kort og rutebeskrivelser.
Før afrejse modtager I praktiske afrejse informationer og hotellisten.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Ophold på gode 3- og 4* hoteller på værelser med eget bad og toilet. 

Dag 1, 3 og 6 er aftensmad inkluderet. De øvrige dage er kun morgenmad inkluderet.  
Frokosten kan I købe ind til i byerne, hvor I bor eller evt. bestille en madpakke på hotellet aftenen før.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Man flyver til Rom. Derfra er der 1½ times togkørsel til Spoleto. Se togtider hos Trenitalia

Ved hjemrejse går der tog fra Assisi.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 6.698,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen 

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • 3x aftensmad dag 1, 3 og 6
 • Transfer til vandretur på dag 5 og 6
 • Bagagetransport
 • Transfer til Poreta (bagage til Trevi). Dag 5
 • Transfer til Spello (bagage til Assisi). Dag 6
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Kort 1:25.000

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. taxaer og lokale busbilletter (ca. 1-2 EUR pr. tur)
 • Evt. turistskatter

Tillæg:

 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Spoleto: dobbeltværelse/enkeltværelse
  • Assisi: dobbeltværelse/enkeltværelse

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci Travel, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Genius Loci Travel. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden