INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Pilgrimsstier i Umbrien

Vandreferie på egen hånd i Italien

Gamle pilgrimsstier i Italiens grønne hjerte. Der overnattes bl.a. i Assisi og andre stemningsfulde byer.

In stock
Travel Code
VAI-019
Pilgrimsstier i Umbrien

Umbrien har fået tilnavnet Italiens Grønne Hjerte og er et omfattende netværk af vandrestier, som oftest er trådt af middelalderens pilgrimme på deres vej til Assisi og Rom. Her oser det af ægte Italien og det smukke landskab med bløde grønne bakker og vinmarker brydes af de spektakulære landsbyer Trevi, Spello og Assisi, som alle ligger på en bakketop. Assisi er næst efter Vatikanet det mest religiøse center i Italien og her boede Frans af Assisi (1182 – 1226), som startede Franciskanerordenen i protest mod den katolske kirkes velstand og overflod. I foråret farves markerne af blomstrende valmuer og i efteråret kommer alpeviolerne til sin ret. Som om landskabet i sig selv ikke var nok, er området også fyldt med kulturelle skatte, så som den berømte Assisi, skønne middelalder byer og den fantastiske romerske by Spoleto. I de smalle gyders restauranter serveres lokale specialiteter som hjemmelavede pølser og oste. 

Kort


* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Spoleto. Brug resten af dagen på at udforske den flotte by. Se bl.a. akvædukten Ponte delle Torri, som er smukt oplyst om aftenen.
Hotel i Spoleto. Aftensmad inkluderet.

Dag 2. Montelucos
Vandringen starter gennem den historiske del af Spoleto til byens fæstning. Her krydses dalen via den imponerende Ponte delle Torri akvædukt. I fortsætter vandringen på det mindre bjerg Monteluco og gennem skoven med vidunderlige udsigter ned over Spoleto. Monteluco er kendt som ”det hellige bjerg”. Mange af stierne knytter sig til områdets åndelige historie, og menes at være trådt til af munke helt tilbage i det ottende århundrede. Her kan I opleve ”den hellige skov”, Montelucos mange grotter og slentre rundt mellem middelalderlige kapeller.
Hotel i Spoleto.
Vandretid 4,5 timer, 12 km, højdemeter +/- 550 m.

Dag 3. Vandring forbi Abbey of San Pietro in Valle
Dagens tur fører ind i Nera flodens vidunderlige dal Valnerina. Først krydses Ponte delle Torri igen og herfra følger I en sti ind i den smalle dal Val Cieca (den blinde dal) og videre op til Castelmonte passet. Herfra går det nedad til en lille samling huse kaldet Cese. Vandreturen fortsætter gennem skovklædte bakker til I når Abbey of San Pietro in Valle, et tidligere kloster der nu fungerer som et 4-stjernet hotel. Tag jer tid til at opleve klostret der er fuld af charme og har bibeholdt den traditionelle stil med buegange og klostergård. I overnatter i Ferentillo, hvor aftensmad er inkluderet.
Vandretid 6,5 timer, 20 km, højdemeter +/- 1.000 m

Dag 4. Marmorevandfaldene
I vandrer mod vest gennem den smalleste del af Nera dalen, som indtil for kort tid siden næsten var helt afskåret fra omverdenen og derfor er ganske uberørt. Herefter vandrer I ad en del af pilgrimsruten fra Assisi til Rom mod et af Midtitaliens vidundere: Marmorevandfaldene, som er ca. 165 meter høje og både synet og den brusende lyd giver en helt særlig oplevelse. Det mest interessante er næsten, at de blev skabt af mennesker tilbage i romertiden. Efter en rundtur fra udsigtspunkt til udsigtspunkt og måske en tår vand fra vandfaldet kan I vende tilbage Ferentillo med bus eller taxa (ikke inkluderet).
Hotel i Ferentillo.
Vandretid 5 timer + sightseeing, 18 km., +/- 250 m

Dag 5. Til Trevi
Der er transfer enten til Poreta eller Bazzano Superiore, hvis I ønsker en lidt længere vandring. I dag følge I atter et stykke af pilgrimsvejen og afhængig af rutevalg går den lidt længere tur gennem de lave bjerge med spredte rester af middelalderborge og befæstede småbyer. Den kortere tur går ned i dalen, hvor I finder Clitunno flodens mytologiske kilder, som ansås for at indeholde helligt vand i romertiden. Målet er en af områdets mest charmerende småbyer - Trevi, som ligger smukt på bakketoppen over Umbradalen og er kendt for sit krystalklare og rene kildevand. 
Hotel i Trevi.
Vandretid 5,5 timer, 15 km, højdemeter +500 m/-400 m

Dag 6. Til Assisi
En kort transfer kører dig til den gamle romerske by Spello. Byen er placeret på en bakkekam, som man følger ud af byen og passere bymuren. Der vandres gennem olivenlunde med fantastiske udsigter over dalen og Assisi. Undervejs støder I på Eremo delle Carceri, stedet hvor St. Francis, og efter ham mange andre, søgte åndelig lindring. Stedet er nu et smukt lille kloster med en dejlig have. I fortætter til fods ned til byen Assisi og der er mulighed for at tage en bus.
Hotel i Assisi. Aftensmad inkluderet
Vandretid 6 timer, 15 km, højdemeter +500 m/- 400 m  

Dag 7. Monte Subasio 
Der er indlagt tid til at se byen Assisi’s mange seværdigheder – den imponerende Basilica of San Francesco d’Assisi med uvurderlige freskoer af bl.a. Giotto er næsten et must. Derudover er der mange andre kirker og på toppen af bakken ligger fæstningen med en smuk udsigt over dalen. Når I er færdige med byturen kan I tage bussen til Eremo delle Carceri og vandrer den sidste tur. Efter opstigning af Subasio bjerget åbenbarer der sig et vidunderligt område med kilder og små kapeller.
Hotel i Assisi.
Vandretid 3 timer + sightseeing, 5-7 km, højdemeter +100 m/-400 m

Dag 8. Hjemrejse

Afrejse.

Sværhedsgrad 3

Turene er ikke vældig svære men kræver kendskab til vandring og en rimelig god kondition. En stor del at ruten er afmærket men nogle steder er det nødvendigt af følge beskrivelserne og orientere sig via kortet. De fleste stier er velholdte, men der er også opstigninger på hårdt underlag. Det er muligt at afkorte turene alle dage.
Denne tur er en individuel vandreferie og I rejser uden turleder og skal kunne orientere jer via kort og rutebeskrivelser.
Et par uger før afrejse modtager I praktiske afrejse informationer og hotellisten.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link 

Indkvartering

Ophold på gode 3-stjernede hoteller på værelser med eget bad og toilet. 

 • 2 nætter i den skønne lille by Spoleto. Dejligt hotel i det historiske centrum med en god restaurant. 
 • 2 nætter i et rigtigt godt hotel som er indrettet i det gamle kloster San Pietro. Skøn og rolig beliggenhed. 
 • 1 nat i den historiske by Trevi med udsigt over Valle Umbra. Overnatning enten i et 3-stjernet hotel med en stor have, eller et 4-stjernet hotel i det historiske centrum 
 • 2 nætter i centrum af Assisi og alligevel roligt beliggende og i gåafstand til de største seværdigheder. 

Dag 1, 3 og 6 er aftensmad inkluderet. De øvrige dage er kun morgenmad inkluderet.  
Frokosten kan I købe ind til i byerne, hvor I bor eller evt. bestille en madpakke på hotellet aftenen før.

Hvordan kommer jeg frem

Der er afgange til Rom med SAS, Norwegian, EasyJet og Ryan Air
Fra Rom er der 1½ times togkørsel til Spoleto. 
Togtider i Italien finder I på Trenitalia's hjemmeside.

Links til tog og fly : 

Momondo
Norwegian 
sas 
ryan air 
easyJet  
trenitalia

Bestil

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet

StartdatoVarighedPris pr. person 
22-10-2019 - 31-10-20197 nætter5.998,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
22-10-2019
-
31-10-2019
75.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Obs: Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Inkluderet i prisen:

 • 7 overnatninger i dobbeltværelse 
 • 7 x morgenmad
 • 3 x aftensmad dag 1, 3 og 6
 • Transfer til vandretur på dag 5 og 6
 • Bagagetransport fra hotel til hotel
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Kort 1:25.000


Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Evt. taxaer og lokale busbilletter (ca. 1-2 Euro pr. tur)
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 
 • Enkeltværelsestillæg: 1800 kr. 
 • Solo-tillæg (hvis man rejser helt alene): 2600 kr. (inkluderer enkeltværelsestillæg). 

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Genius Loci her www.genius-loci.it

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden