Pilgrimsvandring på Caminoen

Portugal | Pilgrimsfærd med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en skøn pilgrimsvandring. Vi starter i Portos historiske centrum, vandrer gennem Nordportugal og Galicien og når det tusind år gamle pilgrimsmål: Katedralen i Santiago de Compostela.

In stock
Travel Code
VAG-006
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Portos bycentrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled check Vandring gennem vinmarker, smukke udsigter og små landsbyer
blue encircled check Indkvartering på syv forskellige og hyggelige hoteller
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_car.png Fly fra København, Billund eller kør selv
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Du kan roligt glæde dig til uforglemmelige oplevelser på denne fantastiske gruppevandretur, der trædes i tusind år gamle fodspor. Vi starter i betagende Porto og har en dagsvandring langs Atlanterhavskysten, inden vi krydser ind i landet og tager den portugisiske pilgrimsrute til Santiago de Compostela. Ruten har eksisteret siden den tidlige middelalder og går gennem skyggefulde skove, vinmarker og frodigt landbrugsland. Undervejs vandrer vi ad historiske stier og gør stop ved de vigtigste pilgrimspunkter, mens nogle de mere anonyme strækninger på ruten delvis tilbagelægges i bus.

Midt på ugen krydser vi grænsefloden Minho, og efter tre smukke vandredage i Galicien, når vi frem til den imponerende katedral i Santiago de Compostela. Undervejs bor vi på gode hoteller med eget toilet og bad, og vi får dagligt bragt vores bagage til næste hotel. Vores danske guide bor selv i Nordportugal og har indgående kendskab til livet i de to lande samt traditionerne og historien bag Caminoen. 


Bom Caminho!

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Porto
Vi flyver fra Danmark og ankommer til Porto lufthavn. Der er flyskifte undervejs. Der er transfer til vores hotel i byens centrum, hvor vi har fælles aftensmad.

Dag 2: Besøg i Porto og vandring fra Labruge til Vila do Conde
Aktiv vandretid: 3,5 timer, +100/-100 højdemeter, sværhedsgrad 2.
Efter morgenmaden går vi tur i Portos historiske bycentrum, som er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Her besøger vi São Bento-stationen, der med sine 20.000 kakler fortæller om Portugals historie og folkeliv, og vi skal også nyde den smukke udsigt fra Domkirken. Herefter går vi gennem de smalle gader ned til Douro-floden.
Efter frokost kører vi med bus til Labruge og går langs Atlanterhavskysten til den charmerende købstad Vila do Conde. Byen er en gammel skibsbyggerby med en skøn, velbevaret bykerne. Her bor vi natten over og spiser aftensmad på en lokal restaurant. Vi vandrer ca. 15 km i dag.

Dag 3: Vandring fra Balugães til Ponte de Lima
Aktiv vandretid: 5 timer, +100/-180 højdemeter, sværhedsgrad 2.
Efter morgenmaden tager vi på Vila do Condes folkelige fredagsmarked, hvor det bugner med frisk grønt, frugt, fisk, sko og beklædning. Derefter går det med bus til Balugães, hvorfra dagens vandring starter. Turen går gennem vinmarker, smukke udsigter og små landsbyer. Sidst på eftermiddagen når vi Lima-floden og kommer via den smukke platan-allé ind i Portugals ældste købstad: Ponte de Lima. Byen er kendt for sin bro med 22 buer, som har lagt navn til byen. Broen består både af en romersk og en middelalderlig del. I dag er broen ikonisk for ruten til Santiago og krydses dagligt af pilgrimme, der går mod nord. Vi overnatter i den stemningsfulde by. Vi vandrer ca. 18 km i dag.

Dag 4: Vandring fra Valenca til O Porriño
Aktiv vandretid: 5 timer, +220/-240 højdemeter, sværhedsgrad 2-3.
På dagens vandring forlader vi Portugal ved Minho-floden i Valanca. Her krydser vi metalbroen, som er inspireret af Gustave Eiffel og vandrer videre på den nordlige side af floden gennem gaderne i den spanske middelalderby Tui. Her besøger vi byens berømte katedral og passerer indgangen til Clarissa-klosteret og de to kirker – Santo Domingo og San Batolomé. På den anden side af Veiga-broen begynder en af de smukkeste strækninger på hele ruten: Louro-flodens dal. Efterhånden dukker Porriño op i det fjerne. Herfra tager vi med bus til den livlige by Pontevedra, hvor vi spiser aftensmad og overnatter i den charmerende, gamle bydel. I dag vandrer vi ca. 20 km.

Dag 5: Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis
Aktiv vandretid: 5 timer, +150/-140 højdemeter, sværhedsgrad 2-3.
Efter morgenmaden vandrer vi ud af Pontevedra og over Lérez-floden og fortsætter til den dejlige dal langs Gandra-floden. Efter San Mauro breder stien sig ud, og området lidt længere fremme opleves ofte som et meget fredfyldt sted. På turen kommer vi forbi en lang række kors – flere med meget flotte udskæringer. Dagens endepunkt er den lille by Caldas de Reis, som er kendt for sine varme kilder. Vi overnatter i Caldas de Reis. Dagens vandring er ca. 22 km.

Dag 6: Vandring fra Caldas de Reis til Padron
Aktiv vandretid: 5,5 timer, +170/-180 højdemeter, sværhedsgrad 2-3.
Endnu en flod skal krydses, nemlig Bermaña, før vi kan begive os ud på en af de uforglemmelige strækninger gennem skov og enge til landsbyen Cruceiro. Vi kommer forbi Santa Maria de Carracedo-kirken og vandrer i et helt specielt frodigt landskab langs bredden af Valg-floden. Kursen er sat mod San Miguel de Valga og Pontecesures, og på den anden side af floden Ulla når vi Padron, som ifølge legenden er stedet, hvor skibet med apostlen Jakobs lig lagde til. Vi overnatter i Padron. I dag vandrer vi ca. 21 km.

Dag 7: Vandring fra Teo til Santiago de Compostela
Aktiv vandretid: 3 timer, +280/-110 højdemeter, sværhedsgrad 2-3.
Vi starter dagen med et kort lift til Teo. Herfra følger vi brede veje og smalle smutveje og kan efterhånden se Santiago de Compostela i det fjerne. Ved Agro dos Monteiros ser vi for første gang tårnene på katedralen, som er endemålet. Når vi har krydset Sar-floden, begiver vi os ind i bebygget område og finder frem til Faxeira-porten, som er indgangen til den gamle bydel for den portugisiske Camino. Vi vandrer gennem labyrintiske gader til katedralen og når frem i tide til at kunne opleve pilgrimsmessen. Om eftermiddagen er der god tid til at nyde Santiago, inden vi spiser fælles afskedsmiddag på en god galicisk restaurant. Dagens vandring er ca. 13 km.

Dag 8: Hjemrejse
Efter en berigende uge går turen nu hjemad. Vi kører i bus fra Santiago de Compostela til Porto, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. Der er flyskifte undervejs.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Afrejseda

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Den Portugisiske Camino går ad gode faste jord- og skovstier samt brostensstier. Der er også mindre strækninger med asfaltvej, da den gamle rute visse steder er indhentet af nutiden og er blevet til asfalteret vej. Der er moderate højdeforskelle – se turbeskrivelsen for daglige højdemeter. Turen fordrer en normal god kondition, da dagsetaperne er på 13-22 km. Der vandres uden overliggerdage. Den effektive vandretid er ca. 4-6 timer hver dag. Dertil kommer gode pauser. Fire af dagene vil vi køre med bus til udgangspunktet for dagens vandring. Der er tale om korte strækninger på 20-60 min i bus.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs indkvarteres vi på gode 2-4-stjernede hoteller. Alle værelser er med bad og toilet. Turen er inkl. morgen- og aftensmad. Vi kan tilbyde enkeltværelse, dobbeltværelse eller delt dobbeltværelse, hvor vi sætter dig sammen med en anden person af samme køn. Undervejs bor vi på:

 • Hotel i Porto: Hotel Moov Porto Centro eller Hotel Porto Trindade
 • Hotel i Vila do Conde: Hotel Brazão
 • Hotel i Ponte de Lima: Hotel Imperio do Norte
 • Hotel i Pontevedra: Hotel Virgen del Camino
 • Hotel i Caldas de Reis: Hotel Balneario Acuña eller Hotel Balneario da Vila
 • Hotel i Padron: Hotel Scala eller Pazo de Lestrove
 • Hotel i Santiago de Compostela: Hotel Lux Santiago

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.Forventede flytider uge 23, 2024

København → Amsterdam → Porto   Kl. 06.00 - 10.40

Porto → Amsterdam → København   Kl. 16.20 - 23.10

Billund → Amsterdam → Porto   Kl. 06.00 - 10.40

Porto → Amsterdam → Billund   Kl. 16.20 - 22.50

Forventede flytider uge 43, 2024

København → Amsterdam → Porto   Kl. 06.00 - 10.40

Porto → Amsterdam → København   Kl. 16.10 - 22.30

Flytider for fremtidige datoer følger senere på hjemmesiden

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 23: Startdato 05.06.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 43: Startdato 23.10.2024 varighed 7 nætter

Fra 13.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra København eller Billund til Porto t/r
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • 7 nætter på turistklassehoteller
 • Halvpension inkl. drikkevarer
 • Bagagetransport (1 taske/kuffert pr. person)
 • Transfers i bus som beskrevet i programmet
 • Pilgrimspas
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Frokost - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

 • Drikkepenge

Rejseleder:

 • Rasmus Forman - bor i Portugal med sin familie og kender området som sin egen bukselomme

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 21 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden