Bestil

Vulkansk vandring på Lanzarote

Vandreferie på egen hånd i Spanien | Sværhedsgrad 2

Vulkansk landskab, panoramaudsigter og nydelige vandreruter. Sæt kurs mod Lanzarote og La Graciosa, to af de smukke øer, beliggende mod nord i den kanariske ø-gruppe i Atlanterhavet.

In stock
Travel Code
VAI-074
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandring i Timanfaya-nationalpark, kendt som ildbjergene
blue encircled checkNyd en opfriskende svømmetur i havet ved Playa Quemada
blue encircled checkPanoramaudsigt over de forskellige vulkaner i området
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Oplev essensen af de unikke, kanarieøer Lanzarote og Graciosa. Du vandrer på egen hånd igennem det vulkanske landskab, hvor du i stor stil kan nyde det krystalklare vand og rolige atmosfære. Turen kommer primært til at foregå til fods, men du kommer også til at opleve La Graciosa, den mindste ø blandt De Kanariske Øer, på cykel. Du kommer til at opleve det unikke ved Lanzarote og det meget barske udseende som naturen på øen er præget af. Noget, der skal prøves er de kanariske kartofler med chilisauce, som er noget af det lækreste man kan få. 

Noget af det bedste ved turen og Lanzarote, er muligheden for at besøge Timanfaya Nationalpark. Timanfaya er også kendt som ildbjergene, i den forstand at der stadig er liv og varme under jorden som du kan få mulighed for at se i den bedste form, gejsere!

Glæd dig til en ø som er anderledes og mere rå end resten af kanarieøerne. 

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Lanzarote
Din rejse starter på Lanzarote. Når du ankommer til lufthavnen, får du som det første adgang til din lejebil, hvorefter du kan sætte kurs mod dit hotel. Når du er kommet til rette på hotellet, kan du udforske Arrecife og glæde dig over, at din ferie er begyndt. Nu har du et par dejlige vandredage foran dig.
Du overnatter i Arrecife.

Dag 2. Opstigning til Caldera Blanca
Vandring ca. 10 km +340 m | -340 m
Opstigningsruten til krateret Caldera Blanca ligger meget tæt på Timanfaya Nationalpark. Caldera Blanca er krateret fra en vulkan, der er opstået ved et enkelt udbrud. Dens perfekte krater har en diameter på 1,2 kilometer, og det skue, der åbner sig, når du når toppen, kan ikke beskrives med ord. Fra landsbyen Mancha Blanca, før du når frem til Timanfaya, begynder stien igen gennem nogle ujævne områder, indtil du når vulkanens fod. Efter en stigning når du kraterkanten, hvor du møder en enorm kappe af porøse lavastykker og nyere kratere, der strækker sig mod syd. Dét er Timanfaya Nationalpark, der også er kendt som ildbjergene. Mod nord farvelægger Lanzarotes små landsbyer landskabet helt hen til Famara-klipperne. Når du har vandret ruten er det muligt at besøge nationalparken.
Du overnatter i Arrecife.

Dag 3. Fra Femés til Pico de la Aceituna og Playa del Pozo
Vandring ca. 10 km +290 m | -615 m
Bjergkæden Los Ajaches i den sydlige del af Lanzarote var engang hjemsted for aboriginerne. I dag ligger landsbyen Femés, med sit landbrug og sine bondetraditioner, i den øverste del af bjergkæden. Femés er et perfekt udsigtspunkt, hvorfra du kan nyde det billedskønne område mod syd. Herfra kan du se øerne Lobos og Fuerteventura, samt Naturparken Papagayo, der ligger i den sydlige del af Lanzarote. Ruten starter med en opstigning til Pico de La Aceituna, hvis top ligger 450 meter over havet. Herfra fortsætter stien til næste top, Pico Redondo. Fra denne bjergtop befinder du dig hele 555 meter over havets overflade. Her kan du nyde en storslået udsigt, og forberede dig på nedstigningen. Turen ned igennem kløften er kontinuerlig og udsigten over Playa de la Arena er imponerende.
Du overnatter i Yaíza.

Dag 4. Vulkanerne i Soo
Vandring ca. 13 km +385 m | -385 m
Dagen står på en rundtur langs rækken af vulkaner i Soo, en lille landkommune i den nordvestlige del af Lanzarote. Fra selve landsbyen Soo går ruten op mod Pico Colorado (206 m), der ligger bag landsbyen. Caldera Trasera kan ses under opstigningen mellem de cisterner, der opsamler afløbsvandet. Toppen af Montaña de Soo, som er en enorm kraterlignende formation, også kaldt en Caldera, bliver du mødt af en ekstraordinær panoramaudsigt over de forskellige vulkaner i området. Turen fortsætter langs vandet gennem kornmarker og søde kartofler, indtil du ankommer til Montaña Chica. Her finder du et landskab bestående af resterne af gamle bygninger og et drikketrug til husdyr, som nu er gået ud af brug. I baggrunden kan du skimte øerne La Graciosa, Alegranza og bjerget Montaña Clara ved siden af den imponerende strand, Risco de Famara, på vej tilbage til Soo.
Du overnatter i Yaíza.

Dag 5. Nordkysten
Vandring ca. 11 km +125 m | -125 m
Ruten starter ved Jardín de Cactus i Guatiza, et botanisk paradis skabt af den kanariske kunstner Cesar Manrique. Efter at have krydset landsbyen og nået til kirken, går stien mod Caldera de la Montaña Tinamala og løber langs kysten. Her krydser den Los Cocoteros og du når frem til den naturlige svømmehal, Cueva del Agua og nudistbyen Charco del Palo. Dagens rute byder på flere muligheder for få en dukkert undervejs. La Olla, der er en naturlig pool med en diameter på 10 meter, er muligvis det mest behagelige sted at få en forfriskende dukkert. Vejen går tilbage gennem forladte gårde med vulkansk scoria og tuneras. Det er en tur i et landskab fuld af kontraster i en let stigning, indtil du når kaktushaven.
Du overnatter i Yaíza.

Dag 6. Cykling på La Graciosa
Vandring ca. 23 km +155 m | -170 m
Det er blevet tid til at opleve La Graciosa! Du kører til havnen i Orzola, hvor katamaranen "El Graciosero" på 20 minutter vil tage dig til Caleta del Sebo, havnen i La Graciosa. Her venter der en cykel, som du kan udforske øen på. Du vil opleve spektakulære områder som Pedro Barba, Playa de Las Conchas i nord og Playa Francesa i syd. La Graciosa er en fredelig ø med fiskere, der lever langt væk fra den turistede naboø, Lanzarote. Dens turkisblå vand og de smukke strande med hvidt sand indbyder til en forfriskende dukkert, og fraværet af trafik giver en usædvanlig mulighed for at cykle langs stierne på en langsom og sikker måde. Sidst på eftermiddagen tager "El Graciosero" dig tilbage til Lanzarote, hvorfra du kan køre tilbage til dit hotel i Yaíza.

Dag 7. Famaras mægtige klipper
Vandring ca. 9 km +370 m | -370 m
Fra den smukke Villa de Haría går stien mod Risco de Famara, som er en naturlig mur i det nordvestlige hjørne af øen Lanzarote. Fra toppen af den majestætiske klippe kan du nyde en fantastisk udsigt til den lille ø, La Graciosa, som du udforskede dagen forinden. Stien løber sydpå langs kanten af klippen med en spektakulær panoramaudsigt mod stranden i Famara. På vejen tilbage mod de tusind palmetræers dal kan du nyde udsigten til vulkanen La Corona. Ved afslutningen af denne tur på Lanzarote er kunstneren Cesar Manriques husmuseum i Haría et must-see. Her boede og malede han i fred, i de sidste år af sit liv.
Du overnatter i Yaíza.

Dag 8. Hjemrejse
Rejsen er slut, og det er tid til at vende hjem. Du kører til lufthavnen og afleverer lejebilen.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2

down v arrow

Denne rejse har sværhedsgrad 2. Det er altså en let tur, hvis du er vant til at gå regelmæssige ture til hverdag og er i god form. Der vil være op- og nedstigninger undervejs, der varierer mellem -600 meter og +385 meter.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på to dejlige hoteller på Lanzarote, hvor du kommer til at overnatte 2 nætter på Hotel Lancelot i Arrecife og 4 nætter på Casona de Yaíza. Der er morgenmad inkluderet i dit ophold.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Klima

down v arrow

Arrecife, Lanzarote

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Du kan flyve til Lanzarote lufhavn, beliggende mellem Puerto del Carmen og hovedstaden på øen, Arrecife.

Her får du din lejebil, som du kan bruge under hele rejsen, og derefter finder du hen til dit starthotel i Arrecife.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 10.098,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 6.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

  • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

  • 7x nætter inkl. morgenmad
  • Billeje under hele opholdet inkl. ulykkesforsikring
  • Bådtur til La Graciosa
  • Cykelleje på La Graciosa
  • Infomøde
  • GPX-filer

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til og fra Danmark
  • Eventuelle turistskatter


Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Natour, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Natour. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden