Bestil

Sjæl og charme i Dourodalen

Portugal | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Glæd dig til at opleve alt fra lokale vingårde til fænomenale landskaber, når vandreturen går til en af Portugals fantastiske vinregioner. Gå ikke glip af denne kulturelle tur!

In stock
Travel Code
VAI-070
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandr i en af Portugals mest naturskønne vinregioner
blue encircled checkOplev Dourodalens unikke landskab, UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkSmag på traditionelt træovnsbagt brød og muskatvin i Favaios
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne fantastiske vandreferie på egen hånd kan du glæde dig til at vandre gennem en af Portugals mest naturskønne vinregioner, der byder på spektakulære udsigter af Dourodalens bakkeskråninger, floder og dale. Du kommer ligeledes til at opleve unikke landskaber, som er med på UNESCO’s Verdensarvsliste. Glæd dig til at udforske hverdagslivet på de forskellige vingårde mens du går fra landsby til landsby. Efter en dag fyldt med vandring og oplevelser kan du se frem til at slappe af på nøje udvalgte hoteller og landhoteller, hvor du vil få en varm velkomst samt lækre, autentiske måltider. 

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Porto
I Porto lufthavn venter din private transport på dig for at køre dig til dit hotel i byens centrum. Har du noget fritid i Porto, kan du udforske byens historiske monumenter og revitaliserede områder som Rua das Flores og Ribeira-kvarteret ved floden. Har du tiden til det, bør du også krydse floden og besøge en af portvinskældrene i Vila Nova de Gaia for at udforske, hvor tønder med lagrende vin opbevares.
Overnatning i Porto.

Dag 2. Rejse til Pinhão i Dourodalen
I dag rejser du til hjertet af Dourodalen. Du kan vælge mellem at tage toget (ca. 2,5 timer, ikke inkl.) eller bruge det meste af dagen ombord på et flodkrydstogt hele vejen fra Porto (ca. 6 timer, kan tilkøbes). Hvis du rejser med toget, vil du blive hentet på hotellet og kørt til stationen. Under togturen kan du nyde udsigten over floden hele vejen til den lille kystby Pinhão, hvor togstationen er dekoreret med malede flisepaneler, der forestiller vinproduktionen i Douro. Når du er fremme, kan du tage en båd opstrøms (valgfrit, arrangeres og betales lokalt) for at få et andet perspektiv på dalen. Hvis du derimod beslutter at sejle med flodkrydstogtet, får du ud over udsigten også oplevelsen af at sejle gennem to sluser, som er en ingeniørmæssig bedrift, der har forvandlet Dourofloden og gjort det muligt for både at sejle sikkert mellem Porto og Vinregionen.
Overnatning i Pinhão.

Dag 3. Fra Pinhão til Vilarinho de São Romão
Vandring: 9 km +587 højdemeter
I dag udforsker du de vestlige skråninger af Pinhão-dalen, mens du vandrer op til bjerglandsbyerne Säo Cristovão do Douro og Provesende. Udsigten over de omkringliggende vinmarker kompenserer mere end rigeligt for dine anstrengelser. Afslut dagen på et historisk landsted, hvor du får en varm velkomst samt et godt hjemmelavet måltid. Hvis vejret tillader det, kan du tage en forfriskende dukkert i den udendørs pool eller blot slappe af i den komfortable gæstestue. 
Overnatning i Vilarinho.

Dag 4. Rundtur via Pinhão-floden 
Vandring: 13 km +512 højdemeter
Med Vilarinho de Säo Romäo som udgangspunkt snor dagens rundtur sig ned til Pinhão-floden via et par små landsbyer og vingårde, langs de modsatte bjergsider og gennem vinmarkerne med varierende landskaber. Du har en fantastisk udsigt hele vejen igennem. Slap af og nyd en picnic ved floden inden du begiver dig op ad bakke til landsbyen Celeirós, hvor du kan smage på vinene på Quinta do Portal, inden du vender tilbage til din dejlige indkvartering. Du kan også tage en taxa op ad bakken, hvis du foretrækker en lettere dag. I dag er morgenmad, madpakke og aftensmad inkluderet.
Overnatning i Vilarinho.

Dag 5. Fra Vilarinho de São Romão til Alijó
Vandring: 16 km +626 højdemeter
Nyd udsigten over dalen på vej mod den smukke landsby, Sabrosa. Her kan du følge en gammel vej mellem Sabrosa og Favaios, mens du går ned gennem vinmarksterrasserne til floden. Gå igen op ad bakke mellem vinstokke og olivenlunde mod et tydeligt anderledes landskab. Smag på traditionelt træovnsbagt brød og muskatvin i Favaios og fortsæt derefter til den lille historiske by, Alijó.
Du bliver indkvarteret på et 4-stjernet hotel for de næste 2 nætter. Udforsk byen eller slap af ved poolen, inden du spiser aftensmad på hotellets restaurant eller på en nærliggende restaurant.
Overnatning i Alijó.

Dag 6. Rundtur via São Mamede de Ribatua
Vandring: 15 km +369 højdemeter
Dagens vandring er en rundtur fra Alijó, der emmer af et evigt foranderligt kludetæppe af vinmarker og gårde mod den gamle landsby, São Mamede da Ribatua. Her får du en spektakulær udsigt over de omkringliggende klippeklædte bjerge samt den glitrende sø. Forlad landsbyen via en anden rute for at vende tilbage til Alijó, eller tag en taxa tilbage for at få en mere afslappende eftermiddag. 
Overnatning i Alijó.

Dag 7.  Fra Alijó til Casal de Loivos
Vandring: 14 km +233 højdemeter
Tilbring dagen med at vandre i Dourodalen gennem vinmarker. Måske kan du besøge en vingård eller to og få en rundvisning og smage nogle af deres vine, inden du når Pinhão-dalens østlige skråninger. Heroppefra kan du kigge tilbage på de terrasserede skråninger overfor for at identificere de landsbyer, som du vandrede igennem tidligere på ugen. Her har du en storslået udsigt over Douro-floden, inden du når frem til dagens sidste landsby. Du overnatter på et landsted fra det 17. århundrede, hvorfra du har en fantastisk udsigt samt en pool. 
Overnatning i Casal de Loivos.

Dag 8. Fra Casal de Loivos til Pinhão
Vandring: 6 km +59 højdemeter
Fra morgenstunden starter du dagens korte, men pragtfulde, vandretur ned til Pinhão, der giver dig mulighed for en sidste rundvisning på en vingård med vinsmagning (valgfrit, mod betaling på stedet) med udsigt over Dourofloden. Du kan spise frokost i landsbyen eller hvad med en picnic i vinmarkerne? Efter den sidste dagsetape henter du din bagage ved Pinhão togstation, inden du tager toget tilbage til Porto for din videre rejse (ikke inkl). Alternativt kan du vælge at sejle med et flodkrydstogt fra Régua til Porto og nyde din frokost ombord (kan tilkøbes). Hvis du ønsker at tilføbe ekstra nætter i Porto, så du kan udforske byen mere indgående, skal du blot informere os om det.

Forbehold:
Turen kræver min. 2 deltagende og er derfor ikke mulig for solorejsende.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Denne vandretur er moderat.
Der er enkelte dage med længere vandreture, der kan inkludere stejle stigninger og nedstigninger. Turen er designet til erfarne og vante vandrere og kan nydes af alle med et grundlæggende godt konditionsniveau, som har forberedt sig på turen hjemmefra. 

Juli og august er varme måneder i Dourodalen, her kan temperaturen ramme 35 grader i dagstimerne. Hav derfor øje for dette, hvis du ønsker at komme afsted i sommerperioden. 

Indkvartering

down v arrow

Under vandreturen bliver du indkvarteret på 3* og 4* hoteller samt idylliske lystgårde, der giver dig en autentisk oplevelse af området. Turen inkluderer morgenmad alle dage, madpakke (dag 3-7) og middag på dag 3 og 4.

Vejr og klima

down v arrow

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Der er gode flyforbindelser til Porto året rundt. Fra Porto lufthavn er der inkluderet transfer til det første hotel.
Bemærk, at der ikke er inkluderet retur transfer ved hjemrejse.

OBS: Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 11.898,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage: 

 • Hver dag i sæsonen 

Inkluderet i prisen: 

 • 7x nættter inkl. morgenmad
 • 5x madpakker (dag 3-7) 
 • 2x middage inkl. drikkevarer (dag 3 og 4) 
 • Rutebeskrivelser 
 • Adgang til app med rutebeskrivelser 
 • Transfer fra Porto lufthavn til starthotel 
 • Transfer fra hotellet til togstationen i Porto (dag 2) 
 • Bagagetransport mellem hotellerne på dag 3-7
 • Bagagetransport fra hotellet til togstationen i Pinhão på dag 8

Ikke inkluderet i prisen: 

 • Transport til og fra Danmark
 • Tog (tur/retur) mellem togstationerne i Porto og Pinhão
 • Returtransfer fra Porto til lufthavnen i Porto 
 • Turistskatter 

Mulige tilkøb: (Se priser for tilkøb under "Bestil")

 • Vinsmagning på vingård i Pinhão
 • Flodkrydstogt fra Porto til Régua inkl. frokost (dag 2)
 • Flodkrydstogt fra Régua til Porto inkl. frokost (i stedet for tog på dag 8)
 • Privat transfer fra Porto til Pinhão
 • Ekstra nætter i Porto

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Portugal Green Walks og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Portugal Green Walks. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden