INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Skønne Amalfi, Vesuv og Pompei

Italien | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Se frem til en fantastisk vandreuge fyldt med kultur og natur, når vores lokale, danske guide tager os med til seværdigheder som Ravello, Positano, Gudernes Sti "Sentiero degli Dei´", Vesuv og Pompei.

In stock
Travel Code
VAG-044-1

Det kan du glæde dig til

”La Costiera Amalfitana”, - Amalfikysten er kendt i hele verden for både selve kysten og pittoreske byer som Amalfi, Positano og Ravello på sydkysten af Sorrentohalvøen ca. 50 km. syd for Napoli.

Det er ikke uden grund, at Amalfikysten er optaget på UNESCO’s World Heritage Sites. Området byder på dramatiske klipper og bjergsider, der rejser sig fra kysten til de højeste bjergtoppe på 1100-1400 meters højde med terrasser med vin- og citronplantager. Dybe kløfter ned mod kystbyerne skærer sig igennem bjergenes frodighed, og danner den perfekte scene for smukke bjergveje. 

Området har talrige gamle muldyrstier, middelalderlige landsbyer, små kirker og grotter samt ikke at forglemme den flotte klippekyst med det blå hav. I og omkring de små byer snor stierne sig omkring huse og haver, og du mødes af den besnærende duft fra citrontræer og krydderurter. Her er vejviserskilte som regel skiftet ud med håndmalede kakler. 

Vi har i samarbejde med vores danske turledere, der til daglig bor på Sorrentohalvøen, udvalgt nogle af de bedste og smukkeste vandreruter og kulturelle steder på Amalfikysten.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Når vi ankommer til Napoli med mellemlanding og flyskifte undervejs, er der transfer til hotellet i den lille bjergby San Lazzaro på Agerola højplateauet, hvor man bl.a. finder fantastiske udsigter over Amalfikysten. Efter check-in på hotellet er der introduktion til en spændende uge med bjerge, stejle kyster, dybe frodige dale og blåt hav. 

Dag 2. San Lazzaro, udsigter fra oven
Vores første vandredag byder på en skøn tur i nærområdet ved San Lazzaro. Vi kan således starte vandreugen op i vores eget tempo, og blive bekendt med dels hvad det vil sige at vandre ved Amalfikysten og dens forskelligartede terræn, og dels hvad man kan være opmærksom på, når man vandrer i en stor gruppe. Landsbyen San Lazzaro ligger mere end 600 meter over havets overflade, så dagen byder på fantastiske udsigter over flere af de områder, ugens vandringer kommer til at foregå i. Vi kan bl.a. se ned over store dele af Amalfikysten og helt ind i bunden af Salernobugten. Turen afsluttes med en sidste stigning op til San Lazzaro, hvor vi får den første smag på ’Amalfis trapper’ (ca. 600 trin opad). Belønningen er til gengæld en fantastisk udsigt fra Castello Lauritano over Amalfi, Pogerola og Ravello, hvor vi vil gå senere i løbet af uge. Og hvis vi er heldige, byder vinbonden Pasquale os måske på smagsprøver fra de foregående års høst.


3


640m


590m


4-5 tDag 3. Vesuv og Pompei
Vi kører fra hotellet til Pompei, hvor vi besøger de imponerende ruiner, af denne - for sin samtid - meget rige by, hvor 20.000 indbyggere boede. Brolægningen er intakt med hjulspor fra vogne slidt ned i belægningen, og der er ruiner af mange fleretagers bygninger med velbevarede kalkmalerier, kakler og statuer. Særligt spektakulært er det meget velbevarede amfiteater til 2.000 personer og det store stadion til 10.000 personer, hvor der blev afholdt gladiatorkampe. Naturligvis ser vi også de berømte gipsafstøbninger, der viser hvordan byens indbyggere lå i det øjeblik, de døde pga. af vulkanen Vesuvs udbrud i år 79.
Efter at have spist frokost i Pompei kører vi så langt op ad Vesuvs stejle skråninger som muligt, og går fra en parkeringsplads i godt 1.000 meters højde de sidste 200 højdemeter til kraterkanten. Det første, vi lægger mærke til, er gruset, vi går i; 5-10 cm, rødligt, eroderet lava, som er let at gå i. Planternes vækstbetingelser er helt specielle, og bevoksningen er derfor nøjsom. Fra kraterkanten har vi en imponerende udsigt 500 meter på tværs og 300 meter ned i dybet. Enkelte steder kommer der damp op, og vi kan måske dufte svovl. Til den anden side kan vi se fladlandet under vulkanen: Napoli, Napolibugten og øen Capri. Vesuv er mest kendt for sit udbrud i år 79, hvor Pompei og fire andre rige kulturbyer blev ramt og ødelagt af en pyroklastisk sky og en masse aske. Siden har der været flere udbrud, senest i 1944. 


2


170m


170m


3 t

Dag 4: Vandring på Orrido de Pino og besøg på Palazzo Acampora

I dag starter vandreturen fra vores hotel, og nærmest med det samme er vi ude i det magiske landskab, som vi først går ned gennem. Senere går vi op mod Santa Barbara grotterne, der ligger ind i klippen, og fortsætter op mod Bomerano. I Bomerano gør vi stop ved det historiske Palazzo Acampora, der stammer fa 18-tallet. Vi spiser en let frokost i Palazzo Acampora.Dag 5. Gudernes Sti. Fra Bomerano til Positano, og sejltur til Amalfi
I dag er flyttedag, men vi kombinerer det praktiske med det behagelige.  Vi går en af de mest vidunderlige ture i området, den fabelagtige Sentiero degli Dei (Gudernes Sti) til Positano. Denne sti lever virkelig op til sit navn med en unik natur og uovertrufne udsigter over kyst og hav. Vi går gennem skove og terassemarker, forbi gamle stenhytter og på tværs af stejle bjergskråninger og smalle afsatser med udsigt til havet. Måske tager vi en lille afstikker fra ruten og spiser en tidlig frokost ved St. Dominique klosteret, inden vi går videre igennem Vallone di Grarelle med de mange huler og dybe bugter. I den lille by Nocelle - en malerisk landsby over Positano - holder vi en pause ved bonden Julios lille bjergcafé Il chisco del sentiero degli dei. Særligt hans bruschettaer og friskpressede citrusjuicer er en oplevelse værd, mens man for en stund løsner vandrestøvlernes snørrebånd og lader fødderne få lidt luft.
Den sidste del af turen går på en gammel sti, der fører til Montepertuso og krydser Vallone Porto - en dyb kløft med vilde kalkstensvægge. Fra Montepertuso er der kun en kort gåtur ned ad de gamle trin, gennem olivenlunde og vinmarker, til Positano - en af de mest charmerende landsbyer ved kysten. Velsagtens den smukkeste og nu mest fashionable by på Amalfikysten med smukt malede huse dækket af bougainvillea. Hvis der findes en postkortby, er det her.
Fra Positano sejler vi til Amalfi, en meget smuk tur langs kysten, hvor vi får en anderledes kig på Amalfikysten med byerne, der er bygget på klipperne og i vigene langs vandet. Fra havnen i Amalfi går vi den korte tur op til vores nye hotel, hvor bagagen er ankommet med separat transport.
Det, der i dagens Amalfi er hovedgaden, er bygget ovenpå floden, som man flere steder kan høre bruse nedenunder, mens dufte og lyde fra de mange specialbutikker kommer en i møde. Måske man her kunne få lyst til en hjemmelavet italiensk is fra en af de mange glaceriaer, inden vi når hotellet? Domkirken - og ikke mindst pladsen foran - er fantastisk. Der er mennesker fra hele verden, og den summer af et liv, der smukt indrammes af de gamle bygninger med tydelige tegn på byens historie og stærke handelsforbindelser til Mellemøsten. Særligt står her især domkirkens markante og byzantinsk inspirerede klokketårn. 


3


700m


700m


4-5t


Dag 6. Fridag
Nyd dagen efter dig eget ønske. Du kan bl.a. tage en afslappende dag på stranden i Amalfi eller se lidt nærmere på de mange butikker i byen.
Har du lyst til mere eventyr, kan du tilkøbe en tur til Capri - en ferieø, hvor romerske kejsere havde deres sommerresidens, og hvor man finder nogle af områdets største naturperler. Vores turleder leder vandreturen på Capri.
Middag for egen regning denne aften.

Dag 7. "Valle dei Mulini" Møllernes Dal og Sentiero basso della Valle delle Ferriere Stien gennem Jernværksdalen

Et af højdepunkterne for denne dags vandring er Sentiero basso della Valle delle Ferriere (stien gennem jernværksdalen), hvor de tidligere jernværker lå, samt Europas ældste papirfabrik fra det 11. århundrede. Alle drevet af sindrige vandmøllesystemer. Stien tager os dybt ind i Valle dei Mulini, Møllernes Dal til starten af et naturreservat med frodig vegetation og utroligt smukke vandfald.
Fra det inderste af dalen har vi en times vandring ned ad de gamle muldyrsstier langs floden til Amalfi. Undervejs passerer vi den ene citronlund efter den anden, og er vi heldige har den lille lokale cafe åben, hvor vi kan nyde en kop kaffe eller et glas koldt limonade presset af ejerens egne økologiske citroner.
Vi når Amalfi fra baglandet, hvor noget af det første, vi møder, er byens papirmuseum. Her kan de, der har lyst, gå med på en guidet tour, hvor man virkelig får et indtryk af, hvor avanceret en industri papirproduktionen i området har været, og hvor man kan få svar på alle de spørgsmål, der uundgåeligt vil have rejst sig på vej ned igennem Møllernes Dal.

Vi spiser afslutningsmiddag i Amalfi.


4


210m


490m


5t

Dag 8. Hjemrejse
Vores bus bringer os til lufthavnen, hvorfra flyet afgår hjem til Danmark, med mellemlanding og flyskifte undervejs.

Sværhedsgrad 2-4

De fleste af vandringerne, som Gudernes Sti og Møllernes Dal foregår primært på gode, brede, og sikre vandrestier. Der kan dog være langt ned enkelte steder, hvor nogle vil kunne føle et lille sug i maven, men der er som regel god afstand til kanten. Et enkelt sted på dag 7 vil man skulle bruge hænderne, men med fælles hjælp plejer det at gå uden problemer og med højt humør.

På de andre vandringer og ved småbyerne går vi mest på de gamle cementerede forbindelsesstier lavet til muldyr og med en god del trapper. Er vi heldige, møder vi også disse muldyr, når de f.eks. fungerer som ”skraldebil” i de små byer oppe i landskabet.
Vandringerne er overkommelige, men du bør have en rimelig god kondition, f.eks. fra jævnlige vandreture herhjemme. Derudover skal det endnu en gang understreges, at Amalfikysten byder på en del trapper nær byerne. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med og de gode snakke og udsigter kan nydes. Uforudsete begivenheder som dårligt vejr, stenskred eller naturbrænde kan bevirke ændringer i det beskrevede dagsprogram. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

 

Indkvartering

De første 4 nætter overnattes der på Hotel Risorgimento i San Lazzaro, som ligger på højsletten inde midt på halvøen. Det er et familiehotel med gamle rødder og god atmosfære, vi har benyttet gennem mange år. Værelserne er forskellige, og nogle mere enkle end andre. Hotellet byder på en god morgenmad og en lækker 3-retters menu hver aften (inkluderet). De tilbyder også en frokostpakke til vandreturene, som tilkøbes på stedet. Alternativt er der mulighed for at handle ind til madpakker hos den lokale købmand Gaetano 50 m. fra hotellet.

De sidste 3 nætter bor vi i Amalfi by på turistklasse hotellerne Antico Convitto, Pallazzo Pisani og/eller Hotel Flodidiana. Hotellerne ligger centralt ca. 100 m fra domkirkepladsen. Alle 3 hoteller ligger i samme bygning og er små familiedrevne hoteller med få værelser, så derfor vil gruppen være fordelt på hotellerne. Hotellerne er stemningsfyldte på hver deres måde, og de har alle en tagterrasse. Værelserne er meget forskellige, selv på det enkelte hotel.

Denne rejse er med halvpension (morgenmad og aftensmad), undtaget dagen til Capri, hvor der kun er inkluderet morgenmad. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på hjemrejsedagen. I San Lazzaro spises de inkluderede måtider på hotellet. I Amalfi vil de inkluderede middage om aftenen være på lokale restauranter. Vi bestiller bl.a. bord på Restaurant A´Paranza i nabobyen Atrani (i kort gåafstand fra hotellet). A´Paranza serverer rigtig god mad og vin, der lever op til den Michelinanbefaling restauranten har fået. Et sikkert hit hos vores gæster hvert år. Frokost er for egen regning. Vandrelederen vil informere om frokostmulighederne på de forskellige indkvarteringer.

 

Vejr og klima

Klima

Temperaturerne i oktober ligger omkring 19-23 grader om dagen og køligere om natten, samt i højderne (hvilket bl.a. gælder for vores første indkvarteringssted). Der kan dog også komme en regnbyge eller bare være mere køligt pga. skydække. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Skønne Amalfi, Vesuv og Pompei
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse til Napoli tur/retur
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse
 • 6 x halvpension (morgenmad, aftensmad)
 • 1 x kvartpension
 • 1 x let frokost på Palazzo Acampora
 • 1 x vinsmagning
 • Alle programsatte transporter
 • Entréer til Vesuv og Pompei
 • Entré til Valle delle Ferriere Nature Reserve
 • Bådtur fra Positano til Amalfi
 • Dansk vandreleder

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Rabat:

 • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Gå til toppen af siden

Loading...