INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Smukke Mallorca med Ældre Sagen

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på denne gruppevandretur til Mallorca i samarbejde med Ældresagen. Ruterne er lette, udsigterne fantastiske og naturen herlig varieret - lige fra storslåede klippekyster til fredfyldte olivenlunde.

In stock
Travel Code
VAG-058
Mallorca - fra den smukke Sóllerdal

Øen Mallorca er ikke, hvad den har været. Mallorca er blevet mondæn og satser nu på kvalitetsturisme også indenfor vandreferie. De gamle æselstier bliver vedligeholdt og nye stier anlægges i bjergene Serra de Tramuntana, der breder sig over den nordlige del af øen for at slutte stejlt ved kysten.
Vandrestierne bugter sig mellem snoede veje og søvnige landsbyer i et afvekslende landskab med slugter, skove, terrasser med oliven- og citrustræer, gamle huse og gårde i dalene.

I Sóllerdalen fornemmes det oprindelige, uberørte Mallorca, og det er her vi slår os ned i den lille by Port de Sóller ved havet. Byen er blevet renoveret de senere år. Der er blevet anlagt en flot havnepromenade udsmykket med moderne kunst, de gamle huse er blevet sat i stand og lystbådehavnen er blevet udvidet med nye moler. Vejen langs havet er fra 2008 omdannet til èn lang gågade, kun lyden at den gamle sporvogn afbryder stilheden. Et roligt sted at holde ferie.


På denne vandretur bruger vi ikke lang tid på transport til og fra vandreturene, da vi vandrer i nærområdet. Vandreturene er ikke så lange, så der er tid til at nyde hotellet og Port de Sóller efter dagens vandring. 

Dagsprogram

1. dag. Afrejse.
Fra Danmark går turen med direkte fly til Mallorca. Efter indkvartering på hotellet mødes vi til fælles aftensmad og information om næste vandredag

2. dag. Sóllerdalen.
Vandretur i nogle af de smukke landsbyer i Sóllerdalen, hvor duften af citrusblomster beruser luften i april måned. Vi tager sporvognen til Sóller, hvor vi går gennem byen og ind på stien, der fører gennem gamle olivenlunde til den meget gamle og velholdte landsby Fornalutx. Vi kigger på byen og spiser frokost på en café på byens torv. Efter frokost krydser vi dalen og kommer forbi flere oliventræer, men nu også appelsin- og citrontræer, inden vi når landsbyen Biniaraix. Vi fortsætter gennem byen, krydser dalen igen og vandrer op til husene i Binibassi. Her møder vi stien, vi kom ad tidligere og tager den tilbage til Sóller, hvorfra du selv tager sporvognen hjem, når du har lyst.


2


300 m


500 m


4-5 t


3. dag. Caimari til Lluc klostret

Vi kører et godt stykke østpå og begynder dagens vandring i landsbyen Caimari, kendt for olivenavl og olieproduktion. Her vandrer vi op gennem let skov ad den gamle brolagte sti Cami Vell de Lluc, som også har en lang historie som pilgrimssti, og som stadig bruges ved optogslignende vandringer i påskeugen. Vi bevæger os opad og får dejlige udsigter over Mallorcas flade midte på vejen op til det sagnomspundne Lluc-kloster, som er endemål for turen. Her tager vi tager os tid til at kigge os om på området og i kirken og der er også tid til en kaffepause, inden vi kører tilbage til hotellet.


2


480 m


240 m


3-4 t


4. dag. Fridag.

Fridag. Mulighed for at udforske nærområdet til fods eller med sporvognen. Du kan også tage en lokal bus (40 min) ind til Palma, som er meget seværdig med sine mange gågader og renoverede smukke gamle bygninger. Et besøg i katedralen La Seu, der er udsmykket af bl.a. Gaudi og Barcelò, er et must.

5. dag. Rundtur omkring Port de Sóller og Sóller
Dagens tur går rundt omkring den smukke bugt i byen, hvor vi bor. Først går turen ud til fyrtårnet Far Cap Gros, som vi efterhånden har som fast pejlemærke - med mulighed for en lille kaffepause ved herberget Refugi de Muleta. Herfra går vi stik syd ad GR221, ruten som vi kender fra andre ture. Vi går herfra forbi Hotel Son Bleda og ned til Sóller, hvor vi holder en eftermiddagspause, inden vi tager vandrestien tilbage til Port de Sóller og hotellet - eller tager taxi eller sporvogn det sidste stykke.


2


200 m


200 m


4-5 t


6. dag. Banyalbufar
Vi kører mod vest langs den smukke kyst og stopper undervejs ved landstedet Son Marroig, hvorfra vi nyder udsigten. Den meget miljøbevidste østrigske ærkehertug Ludwig Salvator (1847-1915) byggede landstedet og boede her fra 1860-1913. Dagens vandretur starter inde i landet i nærheden af landsbyen Esporles. Vi vandrer op gennem åbne skove med stenege og fyrretræer og derpå nedad omgivet af frodige terrasser til den gamle og smukke landsby Banyalbufar, beliggende på klipper højt over havet. Vi kommer forbi dramatiske klippeformationer og vandrer nedad til en mørkerød strand med bizarre klippeformationer. Vandreturen slutter i en lille landsby i nærheden.


2


300 m


500 m


4 t


7. dag. Cala Deia.

Vi kører til landsbyen Deià, hvor dagens vandretur starter. Først vandrer vi op til byens kirke, der ligger på en klippetop og nyder udsigten ud over den smukke by. Herfra vandrer vi ned gennem byen og videre gennem en meget smuk slugt til Cala Deiá, en idyllisk bugt. Så går det opad til den gamle brolagte æselsti Cami de Castillo. Stien følger meterhøje gamle stengærder, de såkaldte tørmure, og vi får udsigt over havet, hele Sóllerdalen og til øens højeste bjerg Puig Major (1.445 m.o.h.) øst for Sóller. Vi holder pause på en gammel bondegård, der sælger friskpresset appelsinsaft og hjemmebagt kage, inden vi begynder at vandre ind i bunden af dalen og derpå nedad til Sóller. Herfra tager vi sporvognen tilbage til Port de Sóller.


3


400 m


500 m


4-5 t


8. dag. Hjemrejse.
Bussen bringer os til Palma lufthavn, hvor der er direkte fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2 (3)

Vi vandrer mest på brede gamle brolagte æselstier, men også lidt på grus- og asfaltveje. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med.

Denne tur tilbydes som en vandreuge, og det er en forudsætning for din tilmelding, at du ønsker og har mulighed for at deltage i vandringerne. Vandringerne er overkommelige, men du bør have en rimelig god kondition, f.eks. fra jævnlige vandreture herhjemme. Skulle du have behov for det, er det dog muligt at tage en overliggerdag og bruge dagen på egen hånd. Det kan være en fordel at medbringe vandrestave til turene.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

Indkvartering

Vi skal bo godt på Mallorca!

Vi har derfor udvalgt det bedste hotel i hele Port de Soller. Et hotel man glæder sig til at komme hjem til, og som man kan hygge sig på om aftenen i baren, hvor et af rummene er indrettet med en gammel olivenpresse. Der er kun et par hundrede meter til stranden, så man kan altid slutte dagens vandretur af med en forfriskende dukkert i det azurblå hav. Strandpromenaden byder også på mange butikker og caféer.

Vi skal bo i Port de Soller på hotel Es Port, en ombygget herregård fra det 17. århundrede med smukke gamle bygninger i et stort, flot haveanlæg med swimmingpool. Hotellet byder på en Wellnessafdeling med opvarmet indendørs pool med havvand. Udenfor finder vi den skønne terrasse, hvor der er servering hele dagen.

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Frokost er for egen regning.

Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Klima

Klimaet på Mallorca byder på gode forhold for vandring i foråret og efteråret.

I april er temperaturen mellem 14 og 19 grader og 4-5 regnvejrsdage. I oktober er temperarturerne mellem 18 og 23 grader og 6 regnvejrsdage.

Fra Yr.no

Rejsefakta

VALUTA
Der benyttes Euro. Det er praktisk at medbringe lidt valuta hjemmefra, men der er hæveautomater og banker i byen.

Flyinformation

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
30-03-2019 SAS Kastrup kl. 08:10 Mallorca kl. 11:10 Ca. 40 min. med busHjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
06-04-2018 SAS Mallorca kl. 18:35 Kastrup kl. 21:40 Ca. 40 min. med bus
Bestil

Send rejseforespørgsel

Smukke Mallorca med Ældre Sagen
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse tur/retur
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x ½-pension
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Rabat egen transport: 1.000 kr.

Deltagerantal min. 12 - max. 22 pers.

Vandreleder: Jytte Flamsholt, Forfatter til Politikens "Turen går til Mallorca"

Gå til toppen af siden

ANDRE BRUGERE HAR OGSÅ SET PÅ
Læs mere

Eksotiske Gran Canaria

Spanien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Forlæng sensommeren med en vandretur på denne frodige og solbeskinnede ø, hvor høje fyrreskove og grønne bakker møder rå sandstensklipper og gamle vulkankratere.

Læs mere

Skiferie i Danebu Kongsgaard i Valdres

På ski med stolte traditioner

Danebu  med beliggenhed midt i terrænnet og for danske skiløbere