INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Sóller og Serra de Tramuntana

Spanien - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Turleder Jytte Flamsholt Christensen, der har skrevet politikens "Turen går til Mallorca", byder velkommen til en skøn vandreuge på Mallorca med udgangspunktet fra Soller og et af øens ældste hoteller.

In stock
Travel Code
VAG-009
Det kan du glæde dig til

I Sóllerdalen fornemmes det oprindelige, uberørte Mallorca, og det er her vi slår os ned i byen Sóller. En skøn by med smalle gader, gamle palæer og skyggefulde torvepladser. Byens rigdom stammer bl.a. fra de mange citrusfrugter, der gror i overflod omkring byen. 

Vi har valgt byens ældste hotel fra 1880, der efter en gennemgribende renovering i 2017 kan sætte 4-stjerner på skiltet. Et herligt udgangspunkt for en spændende vandreuge, hvor flere af vandrestierne starter og slutter i Sóller. Vandrestierne på turen bugter sig mellem snoede veje og søvnige landsbyer i et afvekslende landskab med slugter, skove, terrasser med oliven- og citrustræer, gamle huse og gårde i dalene.

Turene ledes af vores faste vandreleder på Mallorca, Jytte Flamsholt Christensen. Hun har bl.a. skrevet "Turen går til Mallorca", så hun kender om nogen til øens natur og kultur. Vi glæder os til at byde jer velkommen på denne smukke ø.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Vi flyver fra Danmark direkte til Mallorca. Fra lufthavnen er der ca. 40 min i bus frem til hotellet i Sóller. Efter indkvartering på hotellet mødes vi til fælles aftensmad og information om næste vandredag.

Dag 2. Sóllerdalen
Vores første vandredag på Mallorca byder på nogle af de smukkeste landsbyer i Sóllerdalen, hvor duften af citrusblomster beruser luften. I Sóller går vi fra hotellet gennem byens smalle gader og ind på vandrerute GR 221, der fører gennem gamle olivenlunde til den meget gamle landsby Fornalutx. Byen er en af de mest velholdte byer i Sóllerdalen. Vi kigger nærmere på byen og spiser frokost på en café på byens torv. Efter frokost krydser vi dalen og kommer forbi flere oliventræer, men nu også appelsin- og citrontræer, inden vi når landsbyen Biniaraix. Vi fortsætter gennem byen, krydser dalen igen og vandrer op til husene i Binibassi. Her møder vi igen GR 221, vi kom ad tidligere og tager den tilbage til Sóller. 


2


300 m


300 m


3,5-4 t


Dag 3. Banyalbufar

Vi kører mod vest langs den smukke kyst og stopper undervejs ved landstedet Son Marroig, hvorfra vi nyder udsigten. Den meget miljøbevidste østrigske ærkehertug Ludwig Salvator (1847-1915) byggede landstedet og boede her fra 1860-1913. Dagens vandretur starter inde i landet i nærheden af landsbyen Esporles. Vi vandrer op gennem åbne skove med sten-ege og fyrretræer og derpå nedad omgivet af frodige terrasser til den gamle og smukke landsby Banyalbufar, beliggende på klipper højt over havet. Vi kommer forbi dramatiske klippeformationer og vandrer nedad til en mørkerød strand med bizarre klippeformationer. Vandreturen slutter i en lille landsby i nærheden.


2


300 m


500 m


4 t


Dag 4. Fridag

Dag er i dag er til fri afbenyttelse. Der er mulighed for at udforske nærområdet til fods eller måske nyde et glas frispresset juice på en af torvepladserne i Sóller. Du kan også tage sporvognen ned til Port de Sóller og spadsere langs den fine strandpromenade. Fra Sóller kan du også komme med smalsportog til Palma. Køreturen varer en time og er en oplevelse i sig selv. I løbet af 7 km stiger banen op til 200 m.o.h., og du passerer 13 tuneller og krydser adskillige broer med en herlig udsigt. Palma er meget seværdig med sine mange gågader og renoverede smukke gamle bygninger. Et besøg i katedralen La Seu, der er udsmykket af bl.a. Gaudi og Barcelò, er et must.


Dag 5. Cala Deià
Vi kører til landsbyen Deià, hvor dagens vandretur starter. Først vandrer vi op til byens kirke, der ligger på en klippetop og nyder udsigten ud over den smukke by. Et par kanoner vidner om, at dette sted var byens sikreste opholdssted i oprørstider. Herfra vandrer vi ned gennem byen og videre gennem en meget smuk slugt til Cala Deiá, der er en idyllisk bugt. Så går det opad til den gamle brolagte æselsti Cami de Castillo. Stien følger meterhøje gamle stengærder, de såkaldte tørmure, og vi får udsigt over havet, hele Sóllerdalen og til øens højeste bjerg Puig Major (1.445 m.o.h.) øst for Sóller. Vi holder pause på en gammel bondegård, der sælger friskpresset appelsinsaft og hjemmebagt kage, inden vi begynder at vandre ind i bunden af dalen og derpå nedad til Sóller.


3


400 m


500 m


4-5 t


Dag 6. Bunyola rundtur

Vi kører syd på til byen Bunyola beliggende midt på øen. Herfra vandrer vi ad utallige trapper op gennem den gamle by og videre opad på en sti gennem skov med ruiner af gamle kalk- og trækulsbrændeovne. Vi kommer ud på panoramavejen med en imponerende udsigt til Mallorcas sydkyst fra øst til vest. Vi fortsætter opad og når et picnicsted, hvor vi holder frokostpause. Derefter følger vi en sti og hilser på fuglene i skoven i bunden af en slugt. Stien bliver bredere, og vi kommer gennem smukke gamle mandel- og olivenlunde. En asfaltvej fører os til udkanten af byen Bunyola, hvor vi tager veterantoget, som kører gennem mange tunneller til Sóller. 


3


400 m


400 m


4-5 t


Dag 7. Cala Tuent

Dagen starter med kørsel op i bjergene bag Sóller til at af de højtbeliggende udsigtspunkter, Mirador de ses Barques. Herfra har vi en af de smukkeste udsigter over Sóllerdalen. Fra udsigtspunktet vandrer vi ad brolagte æselstier mellem gamle oliventræer, der gror på kunstfærdigt anlagte terrasser og ned i en bred dal. Oliventræer har den egenskab, at de næsten ikke er til at ”slå ihjel”. Selv om det skæres ned, står uden bark, er hult eller har været brændt - skyder træet på ny. Vi kommer ind på en sti, der fører ned til en appelsinlund, hvor vi raster på en gammel bondegård. Her er der mulighed for at få sig en forfriskning med friskpressede citrusfrugter. Så vandrer vi op ad den zigzaggende sti til et bjergpas, hvor vi spiser den medbragte frokost, mens vi nyder udsigten over dalen, som vi lige har krydset. Vi går videre på den anden side af passet ad en smal sti midt på de stejle klipper langs kysten og med storslåede udsigter over klipper og hav. Efter et par km slutter vi nede ved stenstranden ved Cala Tuent, hvor båden til Port de Sóller lægger til. Hvis vejret tillader det, tager vi båden hjem til Port de Sóller og sporvognen op til Sóller. Alternativt bliver vi hentet af bussen og kørt tilbage. 


3


250 m


650 m


4-5 t


Dag 8. Hjemrejse
Bussen bringer os til lufthavnen, hvor vores fly afgår hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2-4

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. Vi vandrer mest på brede, gamle brolagte æselstier, men også lidt på grus- og asfaltveje. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

Vi indkvarteres i Sóller på Hotel El Guia****.  Hotel El Guia er fra 1880 og et af de ældste hotellet på Mallorca. I 2017 blev hotellet gennemgribende renoveret, så alt fremstår som nyt, men med sans for at bevare stedets gamle stil. Hotellet er placeret central i Sóller i en smal sidegade tæt på byens torvepladser og kirken Església de Sant Bartomeu. Alle værelser er med eget bad, toilet, Air conditioner, pengeskab, minibar, Tv, WiFi, Telefon og hårtørrer. Hotellet har også et lille spa-område med sauna og jacuzzi. 

Enkeltværelser:
Hotellet har kun et begrænset antal enkeltværelser. Vi har derfor valgt at tildele nogle dobbeltværelser til enkeltværelsesbrug mod et tillæg. Hvis du rejser alene og er indstillet på at dele et værelse med en anden medrejsende af samme køn, vil vi gerne forsøge at indkvartere dig på et delt dobbeltværelse. Hermed sparer du det enkeltværelses-tillæg hotellet har. Skriv en bemærkning til os, når du bestiller rejsen, så ser vi, hvad der kan lade sig gøre.

Opholdet inkluderer halvpension alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Vi spiser alle inkluderede måltider på hotellets restaurant Ca’s Pentinado. Her bydes på klassiske retter baseret på lokale råvarer: frisk fisk, pealla og typiske mallorcanske retter. Restauranten har et godt renomme og er tidligere omtalt i "Lonely planet" og Michelinguiden. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs. 

 

Vejr og klima

Klima

Foråret og efteråret byder på gode temperaturer at vandre i. I april er temperaturen 13-19 grader. I oktober er temperaturen 18-23 grader. Der er i gennemsnit 5-6 nedbørsdage i foråret og efteråret.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Sóller og Serra de Tramuntana
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse tur/retur
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x halvpension
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Kør-selv-rabat (se rabatten under "Bestil")

Minimunstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 23 personer. Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vandreleder: Jytte Flamsholt, Forfatter til Politikens "Turen går til Mallorca"

Gå til toppen af siden