INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Østrig - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Sommer i Tyrol

Vandreferie i Tyrol er en af vores populære vandredestinationer. Ønsker du at prøve en herlig vandreferie med ophold på lukseriøst hotel, så er det nu du skal booke plads.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-013
Blomsterenge og skove under tinder med gletschere

Vandreferie i Tyrol med imponerende udsigt til bjerge og gletschere, idylliske landskaber med blomstrende enge og skove med fyr og lærk. Kontrasterne er store og bjergene dramatiske i Tyrol, men samtidig præges naturen af små alpegårde omgivet af enge og græssende køer med bjælder om halsen. Naturen er gavmild i Tyrol. Et væld af blomster og insekter findes på de beskyttede bjergskråninger. Mange af blomsterne kender vi hjemme fra haven og stenbedet: ranunkler, asters, stenbræk, klokkeblomster og primula vokser her vildt.
Vi vandrer mellem store bjerge, skarpe tinder og blåhvide gletschere, men holder os i et moderat og forholdsvis let gået terræn på mærkede vandrestier, som snor sig i dalene mellem eng og skov samt over bjergskråninger.
Ved hjælp af liftene klarer vi let de store højdeforskelle og udnytter på den måde muligheden for at starte dagen i højden. Undervejs rastes på hyggelige og afslappede Gasthöfe, hvor vi nyder en forfriskning eller lidt mad. Andre dage tager vi til takke med en bænk eller siddesten i naturen, gerne ved et lille vandløb eller med en særlig fin udsigt.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse

Vi flyver i 2018 til München lufthavn. Herfra kører vi med bus til Obergurgl.


2. dag. Gurgler Floden

Fra hotellet følges Gurgler flodens løb over flotte blomstrende enge med græssende køer og heste. Murmeldyrene trives også her, og måske ser vi dem. Vi vandrer omgivet af bjerge med mange vandfald og skovpartier af gran, lærk og fyr. Vi når frem til en lille sø med ørreder, og kort efter holder vi pause ved den lille kirke i Untergurgl. Videre til Zahnestürbel hytten, 1.606 m.o.h., hvor vi holder frokostpause på terrassen med udsigt over dalen. I baggrunden ser vi Øtztaleralperne. Efter frokost fortsættes stejlt nedad til den lille landsby Zwiselstein, 1.470 m.o.h. På den sidste strækning befinder vi os i et landskab præget af laviner og floden Øtzaler Aches oversvømmelser. Du har mulighed for at afkorte turen med lokalbus fra Zahnestürbel.


2


290m


750m


4,5 t

3. dag. Hohe Mut
Kabineliften fra Obergurgl bringer os til en højderyg på toppen af Hohe Mut, 2.653 m.o.h. Heropppe er der udsigt til 21 gletschere. Trods højden går der flokke af får, som kan være meget selskabelige og kælne. Efter god tid på højdedraget går det nedad mod Schönwiestal til Schönwieshytte, hvor vi holder frokostpause. Derefter fortsættes der ned forbi Rotmoos vandfaldet i den fredede skov Zirpenwald, hvor de ældste fyrretræer er 3-400 år gamle. Her kan du vælge at afkorte turen og følge en bred sti tilbage til Obergurgl. Vandreturen fortsætter nedad og vi krydser den grumsede Gurgler Ache, hvis vand kommer fra de største gletschere i området. Stien snor sig op af frodige skråninger og går forbi de ældste levn af mennesker i dette område. Særlig frodig vegetation viser, at der allerede 4.800 år f.Kr. boede mennesker med deres dyr her om sommeren. Vi befinder os tæt på Similaunpasset, 3.240 m.o.h., hvor man i 1991 fandt et mumificeret menneske fra yngre stenalder, den såkaldte ismand, "Øtzi" - tørret og nedfrosset i over 5.000 år.


3


200m


915m


4,5 t

4. dag. Fridag
Fridag. Mulighed for vandreture omkring Obergurgl eller ved Sölden, som du kan komme til med lokalbus. Du kan også tage lokalbus og tog til Innsbruck.

5. dag. Wurmkogl
Vi kører til Hochgurgl og tager liften Top Mountain Star op til Wurmkogl i 3.082 meters højde. Først med kabinelift op til 2.724 m.o.h. og derfra med 4-sædet stolelift resten af vejen. En lille sti fører op til selve toppen af bjerget og det traditionelle jernkors. Nær toppen er der bygget en cafe med altan hele vejen rundt, hvorfra der er udsigt til Dolomitterne mod syd og Ötztaler Alperne med Wildspitze, 3.774 m.o.h., mod nord. Et smukt sted at holde pause. Vi kører ned igen med stoleliften og vandrer ad bred vej i ca. 2.100 meters højde med udsigt til en imponerende flot bjergverden. Vi følger stien ind i den øde og stille Königstal, som er på UNESCO's liste, og spiser vores medbragte frokost. Derefter går det over Gurgler Heide og ned gennem skoven til vores hotel i Obergurgl. En vandretur du ikke glemmer lige med det samme. 


3


260m


500m


4 t

6. dag. Umhausen
Vi tager til det smukke område ved Umhausen, hvorfra vi vandrer over enge og marker, gennem skoven op langs det fantastiske Stuiben Wasserfall, der med sine 159 meters fald er et af Tyrols største. På vores vej op krydser vi flere steder hen over vandfaldet på luftige, men sikre broer, til vi når toppen, og kort efterholder frokost på det gode spisested Stuibenfall Gasthof. Herfra med bus til landsbyen Au, hvor vi fortsætter på gåben langs floden til Tyrols Frilandsmuseum, Her går vi mellem bondegårde og vandmøller og ser hvordan tyrolerne levede, arbejdede og sled i det 18. og 19. århundrede. Derefter går vi til byen Längenfeld, som har lidt butikker og et udsøgt konditori. 


3


510m


620m


4 t

7. dag. Panoramastien
Vi krydser grænsen til Italien via den flotte vej over Timmelsjochpasset, 2.509 m.o.h., og kører til de øde bjerge i Passeiertal. Vi vandrer opad forbi gamle bondegårde, der kun er beboet om sommeren, og gennem lærkeskov. De ældste lærketræer måler over 1 meter i diameter. Ved frokosttid er vi fremme ved Obere Gostalm, en smukt beliggende hytte med udsigt over de norditalienske alper. Retterne, der serveres her, er hjemmelavede af egne produkter: æg, mælk, kærnet smør og frisk "Graukäse". Tilbage på Panoramastien vandrer vi gennem et væld af vilde blomster og når etil det nedlagte mineområde Seeemoos, 2.187 m.o.h. Minerne har været i drift fra 1237 til 1962. I dag er der offentlig adgang og området er restaureret, så man får et indblik i den fascinerende bjergindutstris udvikling: minegange, bjergbaner og beboelseshuse fra det 19. århundrede fortæller historien om hvordan menneskene sled og slæbte med at få sølv- og zinkmalmen fragtet ned fra bjerget Schneeberg i 2.355 meters højde Den specielle geologi kommer til syne lige under vores fødder, hvor kvarts, skiffer, feldspat og Engadingranater glimter og skinner i sølv og guld nuancer. Til Sidst vandrer vi stejlt ned til vejen hvor bussen kører os tilbage til Østrig.


3


670m


740m


4,5 t

8. dag. Afrejse

Bussen kører os til München lufthavn, hvor vores fly afgår direkte til Købanhavn.

Sværhedsgrad 2-3

Vandringer er forholdsvis lette, på mærkede stier og grusveje med enkelte hårde stigninger undervejs. Terrænet er bjergskråninger, fjeldheder, skov og blomsterenge. Flere af vandredagene starter fra Obergurgl, til fods eller med lift. Ellers benytter vi lokal transport. Nogle dage er der mulighed for at afkorte turen og selv tage lokal transport hjem, hvis man ønsker det. Vi har tid til at se på floraen og de smukke landskaber, mens vi går, og vi stopper flere gange undervejs ved floden, et vandfald eller en særlig smuk udsigt.
Større børn kan klare vandreturene.
I Østrig er der tradition for at samle stempler i et vandrekort. Stemplerne er placeret ved hytter, på særlige lokaliteter og toppe. Når man har stempler nok, kan man erhverve sig en vandrenål i bronze, sølv eller guld.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

Indkvartering

Vi bor i Obergurgl 1930 m.o.h. på det luksuriøse 4-stjernede Hotel Alpenland. Hotellet er nyrenoveret i år 2017 og vi er utrolig glade for at kunne byde vores gæster velkommen til hotel Alpenland, som er klar til at give vores gæster de bedste oplevelser. Vi har indkvarteret vandregæster på hotellet siden 1995, så det er en lang og stolt tradition vi holder i live ved atter at overnatte i disse skønne omgivelser.

Hotel Alpenland byder på et herligt sted at slappe af efter dagens vandringer. Hotellet har et imponerende spa og wellness område "alpenRelax", der står til fri afbenyttelse under hele opholdet. Her kan man bl.a. prøve den finske sauna, biosauna, aromatisk dampbad eller isgrotten.

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Hver morgen er der en stor morgenbuffet med flere økologiske varer imellem. Om aftenen bydes vi på lækker 3-retters menu. Køkkenet bruger mange lokale råvarer og sætter en stor ære i at tilbyde os det bedste måltid. I løbet af ugen tilbyder hotellet lidt ekstra for deres gæster som thema buffet og grillaften (hvis vejret tillader det)

Frokost er for egen regning Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Klima

Der er normalt behageligt i juli, sædvanligvis 16-19 grader. Der kan dog komme en enkelt byge, og et år har vi oplevet snevejr og 0 grader i 1700 metershøjde.

Aftnerne og nætterne kan være kølige, da vi bor i 1.930 m´s højde.

Fra YR.no

Rejsefakta

VALUTA

Der benyttes Euro, og kursen er ca. 7,50, så 100 Euro svarer til 750 kr. Der kan veksles til Euro på stedet. Der er en bank og to hæveautomater i byen.

Flyinformation

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
07-07-2018 Lufthansa Kastrup kl. 12:45 München kl. 14:20 Ca. 3,5 timer med bus
14-07-2018 Lufthansa Kastrup kl. 12:45 München kl. 14:20 Ca. 3,5 timer med busHjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
14-07-2018 Lufthansa München kl. 17:15 Kastrup kl. 18:45 Ca. 3,5 timer med bus
21-07-2018 Lufthansa München kl. 19:45 Kastrup kl. 21:15 Ca. 3,5 timer med bus

OBS; flytiderne er vejledende, ændringer kan forekomme fra flyselskabets side.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Sommer i Tyrol
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Kør selv rabat       kr. 1.100
Deltagerantal min. 12 - max. 24 pers.

Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse t/r
  • 7 nætter i dobbeltværelse
  • 7 x stor morgenbuffet
  • 7 x 5-retters middag 
  • Gratis brug af spa og Wellness på hotellet.
  • Alle programsatte transporter og bjergbaner
  • Dansk turleder

Turleder: Michael Kristiansen
 

Gå til toppen af siden