Sommer i Tyrol

Østrig | Alpevandring med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3

Tag med til en af vores mest populære vandredestinationer. Denne Ruby-klassiker vil med garanti overvælde dig med sine imponerende udsigter, dramatiske bjerge, blomstrende enge og frodige skove.

In stock
Travel Code
VAG-013
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Stuiben Wasserfall der er et af Tyrols største
blue encircled check Tag kabineliften, og nyd udsigten til 21 gletschere
blue encircled check Indkvartering på det luksuriøse Hotel Alpenland
calendar icon3 afrejser
transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png Tog eller kør selv
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne vandreferie i Tyrol lover imponerende udsigter til bjerge og gletschere, idylliske landskaber med blomstrende enge og dybe skove med fyr og lærk. Kontrasterne er ligeså store som bjergene er dramatiske, og naturen præges samtidig af små alpegårde omgivet af enge og græssende køer med bjælder om halsen. Naturen er gavmild i Tyrol. Et væld af blomster og insekter findes på de beskyttede bjergskråninger. Mange af blomsterne kender vi hjemme fra haven og stenbedet: ranunkler, asters, stenbræk, klokkeblomster og primula vokser her vildt.

På denne tur vandrer vi mellem store bjerge, skarpe tinder og blåhvide gletschere, men holder os i et moderat og forholdsvis let terræn på mærkede vandrestier, som snor sig i dalene mellem eng, skov og bjergskråninger. Ved hjælp af liftene klarer vi let de store højdeforskelle og udnytter på den måde muligheden for at starte dagen i højden. Undervejs rastes på hyggelige og afslappede Gasthöfe, hvor vi nyder en forfriskning eller lidt mad. Andre dage tager vi til takke med en bænk eller siddesten i naturen, gerne ved et lille vandløb eller med en særlig fin udsigt.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Afrejse og ankomst i Tyrol
Meget tidligt starter vi ud fra henholdsvis København og Aarhus med at tage toget til München, med stop i Hamborg til at købe forfriskninger. I München er der mulighed for at købe en sandwich eller andet I kan tage med og nyde i bussen der skal køre os de sidste ca. 4 timer til Obergugl og vores skønne hotel Alpenland. Vi er fremme sent om aftenen omkring kl. 23.00.


Dag 2: Gurgler Floden
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+290/-750 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Fra hotellet følger vi Gurgler-flodens løb over flotte blomstrende enge med græssende køer og heste. Murmeldyrene trives også her, og måske ser vi dem. Vi vandrer omgivet af bjerge med mange vandfald og skovpartier af gran, lærk og fyr. Vi når frem til en lille sø med ørreder, og kort efter holder vi pause ved en lille kirke. Vi fortsætter til Zahnestürbel hytten, 1.606 m.o.h., hvor vi holder frokostpause på terrassen med udsigt over dalen. I baggrunden ser vi Øtztaleralperne. Efter frokost fortsættes stejlt nedad til den lille landsby Zwiselstein, 1.470 m.o.h. På den sidste strækning befinder vi os i et landskab præget af laviner og floden Øtzaler Aches oversvømmelser. Du har mulighed for at afkorte turen med lokalbus fra Zahnestürbel.

Dag 3: Hohe Mut
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+200/-915 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Kabineliften fra Obergurgl bringer os til en højderyg på toppen af Hohe Mut, 2.653 m.o.h. Heropppe er der udsigt til 21 gletschere. Trods højden går der flokke af får, som kan være meget selskabelige og kælne. Efter god tid på højdedraget går det nedad mod Schönwiestal til Schönwieshytte, hvor vi holder frokostpause. Derefter fortsættes der ned forbi Rotmoos-vandfaldet i den fredede skov Zirpenwald, hvor de ældste fyrretræer er 3-400 år gamle. Her kan du vælge at afkorte turen og følge en bred sti tilbage til Obergurgl. Vandreturen fortsætter nedad, og vi krydser den grumsede Gurgler Ache, hvis vand kommer fra de største gletschere i området. Stien snor sig op ad frodige skråninger og går forbi de ældste levn af mennesker i dette område. Særlig frodig vegetation viser, at der allerede 4.800 år f.Kr. boede mennesker med deres dyr her om sommeren. Vi befinder os tæt på Similaunpasset, 3.240 m.o.h., hvor man i 1991 fandt et mumificeret menneske fra yngre stenalder, den såkaldte ismand, "Øtzi" - tørret og nedfrosset i over 5.000 år.

Dag 4: Fridag

Dagen i dag er på egen hånd. Der er rig mulighed for at tage på vandreture omkring Obergurgl eller ved Sölden, som du kan komme til med lokalbus. Du kan også tage lokalbus og tog til Innsbruck.

Dag 5: Gaislochkogel
Aktiv vandretid: 4 timer,+50/-500 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi kører til Sölden og tager liften til mere end 3000 moh. En lille sti fører op til selve toppen af bjerget og det traditionelle jernkors. Nær toppen er der bygget en restaurant med altan hvorfra der er udsigt til Dolomitterne mod syd og Ötztaler Alperne med Wildspitze, 3.774 m.o.h., mod nord. Et smukt sted at holde pause. Vi kører ned igen til Mittelstation og vandrer ad bred vej i ca. 2.200 meters højde med udsigt til en imponerende flot bjergverden. Vi følger stien ind i den smukke Ventertal og spiser frokost på Silbertal Alm, som har en imponerende samling af mineraler og krystaller. Derefter går vi ned gennem eng og skov til Ventertal og videre langs floden til Zwichelstein, hvor bussen går til Obergurgl. Der er mulighed for at forlænge turen for em som ønsker lidt ekstra højdemeter. En vandretur du ikke glemmer lige med det samme.

Dag 6: Umhausen
Aktiv vandretid: 4 timer,+510/-620 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi tager til det smukke område ved Umhausen, hvorfra vi vandrer over enge og marker, gennem skoven op langs det fantastiske Stuiben Wasserfall, der med sine 159 meters fald er et af Tyrols største. På vores vej op krydser vi flere steder hen over vandfaldet på luftige, men sikre broer, til vi når toppen, og kort efte rholder frokost på det gode spisested Stuibenfall Gasthof. Herfra tager vi med bus til landsbyen Au, hvor vi fortsætter på gåben langs floden til Tyrols Frilandsmuseum. Her går vi mellem bondegårde og vandmøller og ser hvordan tyrolerne levede, arbejdede og sled i det 18. og 19. århundrede. Derefter går vi til byen Längenfeld, som har lidt butikker og et udsøgt konditori.

Dag 7: Panoramastien
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+670/-740 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi krydser grænsen til Italien via den flotte vej over Timmelsjochpasset, 2.509 m.o.h., og kører til de øde bjerge i Passeiertal. Vi vandrer opad gennem lærkeskov og forbi gamle bondegårde, der kun er beboet om sommeren. De ældste lærketræer måler over 1 meter i diameter. Ved frokosttid er vi fremme ved Obere Gostalm, en smukt beliggende hytte med udsigt over de norditalienske alper. Retterne, der serveres her, er hjemmelavede af egne produkter: æg, mælk, kærnet smør og frisk "Graukäse". Tilbage på Panoramastien vandrer vi gennem et væld af vilde blomster og når til det nedlagte mineområde Seeemoos, 2.187 m.o.h. Minerne har været i drift fra 1237 til 1962. I dag er der offentlig adgang og området er restaureret, så man får et indblik i den fascinerende bjergindutstris udvikling: minegange, bjergbaner og beboelseshuse fra det 19. århundrede fortæller historien om, hvordan menneskene sled og slæbte med at få sølv- og zinkmalmen fragtet ned fra bjerget Schneeberg i 2.355 meters højde Den specielle geologi kommer til syne lige under vores fødder, hvor kvarts, skiffer, feldspat og Engadingranater glimter og skinner i sølv og guld nuancer. Til sidst vandrer vi stejlt ned til vejen, hvor bussen kører os tilbage til Østrig.

Dag 8: Hjemrejse
Det er tid til at sige farvel til Tyrol for denne gang. Efter morgenmaden bliver vi kørt med bus til München hvor der er tid til at købe proviant inden vi skal med toget mod Danmark. Vi ankommer til hhv. Aarhus og København sent om aftenen.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Denne tur er vurderet til at være sværhedsgrad 3. Det betyder, at du skal være i almindelig god fysisk form, hvis du skal have glæde at af deltage på vandringerne. Hvis du er vant til at bevæge dig til daglig (cykle, løbe, vandre mm), vil du sagtens kunne gennemføre de programsatte ture. Som altid, når man vandrer i Alperne, skal man være forberedt på, at der kan komme enkelte krævende/stejle passager i løbet af turen. 

Vandringer foregår på mærkede stier og grusveje med enkelte hårde stigninger undervejs. Der er ikke udsatte eller eksponerede passager på ruterne. Terrænet er bjergskråninger, fjeldheder, skov og blomsterenge. Nogle dage er der mulighed for at afkorte turen og selv tage lokal transport hjem, hvis man ønsker det. Vi har tid til at se på floraen og de smukke landskaber, mens vi går, og vi stopper flere gange undervejs ved floden, et vandfald eller en særlig smuk udsigt.Større børn kan også klare vandreturene. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Vi bor i Obergurgl 1930 m.o.h. på det luksuriøse Hotel Alpenland . Vi har indkvarteret vandregæster på hotellet siden 1995, så det er en lang og stolt tradition, vi holder i live, når vi overnatter i disse skønne omgivelser. Hver morgen er der en stor morgenbuffet med flere økologiske varer imellem. Om aftenen bydes vi på lækker 3-retters menu. Køkkenet bruger mange lokale råvarer og sætter en stor ære i at tilbyde os det bedste måltid. I løbet af ugen tilbyder hotellet lidt ekstra for deres gæster som tema buffet og grillaften (hvis vejret tillader det). Frokost er for egen regning. Vores rejseleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Der er normalt behageligt i juli med 16-19 grader. Der kan dog komme en enkelt byge og et år har vi oplevet snevejr i 1700 metershøjde. Aftnerne og nætterne kan være kølige, da vi bor i 1.930 m. højde.

Forventede togtider

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i togtider. De endelige tider sendes i afrejseinfoen senest 10 dage før afrejse.

Forventede togtider uge 26:
22.06.24 København → München Hbf  Kl. 07:26 - 18:40
22.06.24 Aarhus → München Hbf  Kl. 07:45 - 18:40

29.06.24 München Hbf → København  Kl. 10:21 - 21:34
29.06.24 München Hbf → Aarhus  Kl. 10:21 - 21:12

Forventede togtider uge 29:
13.07.24 København → München Hbf  Kl. 05:26 - 16:41
13.07.24 Aarhus → München Hbf  Kl. 05:45 - 16:41

20.07.24 München Hbf → København  Kl. 10:21 - 21:34
20.07.24 München Hbf → Aarhus  Kl. 10:21 - 21:12

Forventede togtider uge 30:
27.07.24 København → München Hbf  Kl. 05:26 - 16:41
27.07.24 Aarhus → München Hbf  Kl. 05:45 - 16:41

03.08.24 München Hbf → København  Kl. 10:21 - 21:34
03.08.24 München Hbf → Aarhus  Kl. 10:21 - 21:12

Forventede togtider uge 31:
03.08.24 København → München Hbf  Kl. 05:26 - 16:41
03.08.24 Aarhus → München Hbf  Kl. 05:45 - 16:41

10.08.24 München Hbf → København  Kl. 10:21 - 21:34
10.08.24 München Hbf → Aarhus  Kl. 10:21 - 21:12

Togtider for fremtidige datoer følger senere på hjemmesiden.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 31: Startdato 27.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 34: Startdato 17.08.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Togrejse fra København eller Aarhus til München tur/retur
 • Bustransfer fra München til Obergurgl tur/retur
 • 7 nætter i valgt værelsestype
 • 7 x stor morgenbuffet
 • 6 x aftensmad 
 • 1 x frokost på 1. vandredag
 • Ötztal Inside Summer Card
 • Gratis brug af spa og wellness på hotellet
 • Alle programsatte transporter og bjergbaner
 • Østrigsk turistskat
 • Dansk rejseleder

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Frokost (pånær 1. dag) - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse
  • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
  • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes

  Fradrag:

  • Fradrag for egen transport (se fradraget under "Bestil"). 

   Rejseleder:

   • Karin Svane Hansen
   • Michael Rotvig Kristiansen

    Minimumstilslutning:
    Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

    Gå til toppen af siden