INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Sommer i Tyrol

Østrig | Alpevandring med dansk vandreleder | Sværhedsgrad 3

Tag med til en af vores mest populære vandredestinationer. Denne Ruby-klassisker vil med garanti overvælde dig med sine imponerende udsigter, dramatiske bjerge, blomstrende enge og frodige skove.

In stock
Travel Code
VAG-013

Det kan du glæde dig til

Vandreferie i Tyrol er imponerende udsigter til bjerge og gletschere, idylliske landskaber med blomstrende enge og dybe skove med fyr og lærk. Kontrasterne er ligeså store som bjergene er dramatiske, og naturen præges samtidig af små alpegårde omgivet af enge og græssende køer med bjælder om halsen. Naturen er gavmild i Tyrol. Et væld af blomster og insekter findes på de beskyttede bjergskråninger. Mange af blomsterne kender vi hjemme fra haven og stenbedet: ranunkler, asters, stenbræk, klokkeblomster og primula vokser her vildt.

På denne tur vandrer vi mellem store bjerge, skarpe tinder og blåhvide gletschere, men holder os i et moderat og forholdsvis let terræn på mærkede vandrestier, som snor sig i dalene mellem eng, skov og bjergskråninger. Ved hjælp af liftene klarer vi let de store højdeforskelle og udnytter på den måde muligheden for at starte dagen i højden. Undervejs rastes på hyggelige og afslappede Gasthöfe, hvor vi nyder en forfriskning eller lidt mad. Andre dage tager vi til takke med en bænk eller siddesten i naturen, gerne ved et lille vandløb eller med en særlig fin udsigt.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse
Vi starter fra København eller Aarhus med at tage toget mod Hamborg. Der er mulighed for at stå på toget flere steder undervejs i Danmark på vej mod Hamborg. Fra Hamborg kører vi videre med nattoget til Innsbruck.

Dag 2: Ankomst i Tyrol
Vi ankommer i Innsbruck tidlig morgen, og bliver herefter i bus kørt til Obergurgl til vores dejlige hotel Alpenland. Køreturen gennem de smukke Alper tager et par timer. Efter ankomst er det tid at blive indkvarteret på dit værelse på Hotel Alpenland, inden vi mødes til fælles middag og mere information om den kommende vandreuge.

Dag 3: Gurgler Floden
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+290/-750 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Fra hotellet følger vi Gurgler-flodens løb over flotte blomstrende enge med græssende køer og heste. Murmeldyrene trives også her, og måske ser vi dem. Vi vandrer omgivet af bjerge med mange vandfald og skovpartier af gran, lærk og fyr. Vi når frem til en lille sø med ørreder, og kort efter holder vi pause ved en lille kirke. Vi fortsætter til Zahnestürbel hytten, 1.606 m.o.h., hvor vi holder frokostpause på terrassen med udsigt over dalen. I baggrunden ser vi Øtztaleralperne. Efter frokost fortsættes stejlt nedad til den lille landsby Zwiselstein, 1.470 m.o.h. På den sidste strækning befinder vi os i et landskab præget af laviner og floden Øtzaler Aches oversvømmelser. Du har mulighed for at afkorte turen med lokalbus fra Zahnestürbel.

Dag 4: Hohe Mut
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+200/-915 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Kabineliften fra Obergurgl bringer os til en højderyg på toppen af Hohe Mut, 2.653 m.o.h. Heropppe er der udsigt til 21 gletschere. Trods højden går der flokke af får, som kan være meget selskabelige og kælne. Efter god tid på højdedraget går det nedad mod Schönwiestal til Schönwieshytte, hvor vi holder frokostpause. Derefter fortsættes der ned forbi Rotmoos-vandfaldet i den fredede skov Zirpenwald, hvor de ældste fyrretræer er 3-400 år gamle. Her kan du vælge at afkorte turen og følge en bred sti tilbage til Obergurgl. Vandreturen fortsætter nedad, og vi krydser den grumsede Gurgler Ache, hvis vand kommer fra de største gletschere i området. Stien snor sig op ad frodige skråninger og går forbi de ældste levn af mennesker i dette område. Særlig frodig vegetation viser, at der allerede 4.800 år f.Kr. boede mennesker med deres dyr her om sommeren. Vi befinder os tæt på Similaunpasset, 3.240 m.o.h., hvor man i 1991 fandt et mumificeret menneske fra yngre stenalder, den såkaldte ismand, "Øtzi" - tørret og nedfrosset i over 5.000 år.

Dag 5: Fridag

Dagen i dag er på egen hånd. Der er rig mulighed for at tage på vandreture omkring Obergurgl eller ved Sölden, som du kan komme til med lokalbus. Du kan også tage lokalbus og tog til Innsbruck.

Dag 6: Gaislochkogel
Aktiv vandretid: 4 timer,+50/-500 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi kører til Sölden og tager liften til mere end 3000 moh. En lille sti fører op til selve toppen af bjerget og det traditionelle jernkors. Nær toppen er der bygget en restaurant med altan hvorfra der er udsigt til Dolomitterne mod syd og Ötztaler Alperne med Wildspitze, 3.774 m.o.h., mod nord. Et smukt sted at holde pause. Vi kører ned igen til Mittelstation og vandrer ad bred vej i ca. 2.200 meters højde med udsigt til en imponerende flot bjergverden. Vi følger stien ind i den smukke Ventertal og spiser frokost på Silbertal Alm, som har en imponerende samling af mineraler og krystaller. Derefter går vi ned gennem eng og skov til Ventertal og videre langs floden til Zwichelstein, hvor bussen går til Obergurgl. Der er mulighed for at forlænge turen for em som ønsker lidt ekstra højdemeter. En vandretur du ikke glemmer lige med det samme.

Dag 7: Umhausen
Aktiv vandretid: 4 timer,+510/-620 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi tager til det smukke område ved Umhausen, hvorfra vi vandrer over enge og marker, gennem skoven op langs det fantastiske Stuiben Wasserfall, der med sine 159 meters fald er et af Tyrols største. På vores vej op krydser vi flere steder hen over vandfaldet på luftige, men sikre broer, til vi når toppen, og kort efte rholder frokost på det gode spisested Stuibenfall Gasthof. Herfra tager vi med bus til landsbyen Au, hvor vi fortsætter på gåben langs floden til Tyrols Frilandsmuseum. Her går vi mellem bondegårde og vandmøller og ser hvordan tyrolerne levede, arbejdede og sled i det 18. og 19. århundrede. Derefter går vi til byen Längenfeld, som har lidt butikker og et udsøgt konditori.

Dag 8: Panoramastien
Aktiv vandretid: 4,5 timer,+670/-740 højdemeter, sværhedsgrad 3.
Vi krydser grænsen til Italien via den flotte vej over Timmelsjochpasset, 2.509 m.o.h., og kører til de øde bjerge i Passeiertal. Vi vandrer opad gennem lærkeskov og forbi gamle bondegårde, der kun er beboet om sommeren. De ældste lærketræer måler over 1 meter i diameter. Ved frokosttid er vi fremme ved Obere Gostalm, en smukt beliggende hytte med udsigt over de norditalienske alper. Retterne, der serveres her, er hjemmelavede af egne produkter: æg, mælk, kærnet smør og frisk "Graukäse". Tilbage på Panoramastien vandrer vi gennem et væld af vilde blomster og når til det nedlagte mineområde Seeemoos, 2.187 m.o.h. Minerne har været i drift fra 1237 til 1962. I dag er der offentlig adgang og området er restaureret, så man får et indblik i den fascinerende bjergindutstris udvikling: minegange, bjergbaner og beboelseshuse fra det 19. århundrede fortæller historien om, hvordan menneskene sled og slæbte med at få sølv- og zinkmalmen fragtet ned fra bjerget Schneeberg i 2.355 meters højde Den specielle geologi kommer til syne lige under vores fødder, hvor kvarts, skiffer, feldspat og Engadingranater glimter og skinner i sølv og guld nuancer. Til sidst vandrer vi stejlt ned til vejen, hvor bussen kører os tilbage til Østrig.

Dag 9: Hjemrejse
Det er tid til at sige farvel til Tyrol for denne gang. Efter morgenmaden kører vi til Innsbruck, hvor vi har resten af dagen til fri disposition. Du kan følge med rejselederen på en kort byvandring til de største seværdigheder. Først på aftenen går vi ombord i nattoget, som kører til Hamborg.

Dag 10: Hjemkomst
Efter togskifte i Hamborg kører vi videre mod Danmark, hvor vi kan forvente af ankomme i København eller Aarhus midt på eftermiddagen.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 3

Denne tur er vurderet til at være sværhedsgrad 3. Det betyder, at du skal være i almindelig god fysisk form, hvis du skal have glæde at af deltage på vandringerne. Hvis du er vant til at bevæge dig til daglig (cykle, løbe, vandre mm), vil du sagtens kunne gennemføre de programsatte ture. Som altid, når man vandrer i Alperne, skal man være forberedt på, at der kan komme enkelte krævende/stejle passager i løbet af turen. 

Vandringer foregår på mærkede stier og grusveje med enkelte hårde stigninger undervejs. Der er ikke udsatte eller eksponerede passager på ruterne. Terrænet er bjergskråninger, fjeldheder, skov og blomsterenge. Nogle dage er der mulighed for at afkorte turen og selv tage lokal transport hjem, hvis man ønsker det. Vi har tid til at se på floraen og de smukke landskaber, mens vi går, og vi stopper flere gange undervejs ved floden, et vandfald eller en særlig smuk udsigt.Større børn kan også klare vandreturene. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

Vi bor i Obergurgl 1930 m.o.h. på det luksuriøse Hotel Alpenland . Vi har indkvarteret vandregæster på hotellet siden 1995, så det er en lang og stolt tradition, vi holder i live, når vi overnatter i disse skønne omgivelser. Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.Hver morgen er der en stor morgenbuffet med flere økologiske varer imellem. Om aftenen bydes vi på lækker 3-retters menu. Køkkenet bruger mange lokale råvarer og sætter en stor ære i at tilbyde os det bedste måltid. I løbet af ugen tilbyder hotellet lidt ekstra for deres gæster som tema buffet og grillaften (hvis vejret tillader det). Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost til de enkelte vandredage.

Vejr og klima

Klima

Der er normalt behageligt i juli med 16-19 grader. Der kan dog komme en enkelt byge og et år har vi oplevet snevejr i 1700 metershøjde. Aftnerne og nætterne kan være kølige, da vi bor i 1.930 m. højde.

Transport

Tog

Vi starter fra København eller Aarhus med at tage toget mod Hamborg. Der er mulighed for at stå på toget flere steder undervejs i Danmark på vej mod Hamborg. Fra Hamborg kører vi videre med nattoget til Innsbruck, hvor vi ankommer dag 2 om morgenen. Fra Innsbruck kører vi med bus til hotellet, så vi er fremme ved middagstid.  

Efter morgenmaden på dag 9 kører vi med bus til Innsbruck, hvor dagen er til fri disposition. Sidst på dagen tager vi nattoget til Hamborg, hvor vi ankommer næste morgen. Herfra går turen videre mod Danmark, hvor vi kommer frem midt på efterdagen på dag 10.

Kør-selv
På alle afgangene har du mulighed for selv at arrangere din transport til og fra Tyrol. Vælger du denne mulighed, skal du sørge for at ankomme til hotellet på dag 2 i dagsprogrammet og forlade hotellet igen på dag 9.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 27: Startdato 30.06.2023 varighed 9 nætter

Udsolgt

Uge 29: Startdato 14.07.2023 varighed 9 nætter

Fra 11.298,- DKK

Uge 30: Startdato 22.07.2023 varighed 9 nætter

Fra 9.998,- DKK

Uge 32: Startdato 04.08.2023 varighed 9 nætter

Fra 10.498,- DKK

Uge 34: Startdato 18.08.2023 varighed 9 nætter

Fra 10.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Togrejse fra København eller Aarhus til Innsbruck tur/retur
 • Bustransfer fra Innsbruck til Obergurgl tur/retur
 • 7 nætter i dobbeltværelse
 • 2 nætter i 4-køjes liggekupé
 • 7 x stor morgenbuffet
 • 7 x middag 
 • Ötztal Inside Summer Card
 • Gratis brug af spa og wellness på hotellet
 • Alle programsatte transporter og bjergbaner
 • Østrigsk turistskat
 • Dansk turleder

OBS:

 • Afgangen d. 18. - 27. august er for singler og andre, der rejser alene
 • Afgangen d. 14. - 23. juli er der kun én plads tilbage i sovekupé fra Aarhus.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes

Fradrag:

 • Fradrag for egen transport (se fradraget under "Bestil"


Mulige tilkøb (se priser under "bestil"):

 • 2-køjes sovekupé (OBS: Tilkøb af sovevognskupé er altid på forespørgsel. Endelig bekræftelse af sovevogn kan tidligst bekræftes 1 måned før afrejse)

Turleder:

 • Michael Rotvig Kristiansen på Juni-turen
 • Karin Svane Hansen på Juli-turerne og turen d. 18/08/2
 • Jørgen Pedersen på turen d. 04/08/23

  Minimumstilslutning:
  Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

  Deleværelse:
  Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.  Gå til toppen af siden