INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Storslåede Mols Bjerge

Guidet vandreferie på Mols

Tag på en guidet vandreferie på den grønne, bakkede halvø i Kattegat og udforsk et af Danmarks mest betagende naturområder, der også byder på en perlerække af kultur- og gastro-oplevelser.

In stock
Travel Code
VAG-012

Det kan du glæde dig til

Halvøen Djursland er kendt for sine store herregårde og sine hyggelige bindingsværksbyer. Mest af alt er den kendt for den unikke naturperle, Mols Bjerge, der var selvskreven, da de første nationalparker i Danmark skulle udpeges. Og nok er ”bjergenes” højeste punkt kun 137 m o.h., men det er rigeligt til at give udsigt over landskabets nuancer fra frodige marker, skove, nøjsom hede og bølgende blåt vand ved nogle af landets bedste strande. Vi besøger ikoniske Kalø Slotsruin, bestiger Trehøje og Jernhatten, og vi skuer ud over Danmarks største dødishul Stubbe Sø.

Og så gemmer der sig fantastiske gastro-oplevelser, book fx ekstraoplevelsen på restaurant Moment, der i 2020 er optaget på Michelins Bib Gourmand liste.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, velkomstmøde og vandring til Trehøje
Vi mødes kl. 13, hvor vi starter med velkomstmøde. Derefter går vi fra Fuglsøcentret op til og op på Trehøje, hvorfra vi kan se vidt ud over det landskab, vi skal vandre gennem i den kommende uge: Bløde, grønne bakker med krat af enebær og gyvel og enkeltstående træer. Sandede stier og skove, der veksler fra bøg til eg, gran og fyr, det blå tæppe - Ebeltoft Vig – med sommerens hvide sejlere og Ebeltofts røde tegltage i baggrunden.
Når vi er tilbage på Fuglsøcentret, er der velkomstmiddag.

Dagens vandring ca. 6 km, sværhedsgrad 1-2, 2 - 3 timer

Dag 2: Heldagstur på Mols Bjerge-stien
Heldagstur på Mols Bjerge-stien ad den rute, som kaldes Ebeltoft-etapen. Turen går gennem utrolig varieret terræn. Vi tager den offentlige bus til Femmøller. I Femmøller går vi op bag byens huse og forsvinder ind i skovens skygge. Stigningerne er beherskede, og vi går mest ad brede skovstier, der er behagelige og hyggelige at vandre ad i en mindre gruppe. Vi holder en god lang frokost (madpakker) på området omkring den hyggelige vandmølle Ørnbjerg Mølle, som vi måske kan se i gang. Her kan der tankes frisk drikkevand, inden vi fortsætter ind i skoven og går videre ad den idylliske sti og kommer ud i et ryddet skovområde over mod Djurslands største dødishul, Stubbe Sø, som vi kan få et lille kig ned til. Stien fortsætter inde i skoven og efter ca. 4 km kommer vi ud på til den gamle Gravlevbane-sti som vi følger ned til Ebeltoft. Herfra tager vi den offentlige bus tilbage til Fuglsøcentret.
Hvis du har lyst, kan du besøge Fregatten Jylland (lukker kl. 18.00) og så tage en senere bus tilbage til Fuglsøcentret.

Dagnes vandring: ca. 20 km, sværhedsgrad 2, 8 timer

Dag 3: Fra Kalø Slot til Friland, tilkøb middag på Restaurant Moment
Vi tager bussen til Kalø Vig. Vi skal besøge Kalø Slutsruin. Derfra vandrer vi ad Mols Bjerge-stien et stykke langs vandet, forbi Nappedam over den fine landsby Egens og videre til Kejlstrup, hvor vi drejer mod nord op til Feldballe. Her besøger vi økosamfundet Friland med rundvisning. Herfra er der to muligheder. Enten slutter dagen med, at du tager bussen tilbage til Fuglsøcentret, eller du kan tilkøbe en gourmet-oplevelse på restaurant Moment. Restauranten kom i 2020 på Michelins Bib Gourmand liste. 

Dagens vandring er ca. 12 km,  sværhedsgrad 1, 8 timer pga inkluderede rundvisninger

Dag 4: Fra dødishullet Stubbe Sø via Jernhatten til Ebeltoft
Dagens tur byder bogstavelig talt på smagsprøver på noget af det, Djursland har at byde på af natur, kultur og økologi. Vi begynder i naturen, direkte ved Stubbe Sø, hvor vi tager os tid til et kig ud over søen fra fugletårnet i Fugleværnsfondets reservat. Det her sted er stort set det eneste, hvor man kommer tæt ned til søen. Herfra følger vi Molsruten, der også hedder fjernvandrerute E1, op forbi Ree Park. Efter en afvekslende tur ved dyrkede marker og skov når vi frem til Ebeltoft Gårdbryggeri ved frokosttid – så vi kan købe økologiske, hjemmebryggede drikkevarer til madpakken. Efter en god pause går vi først ned til stranden hen til klinten Jernhatten (47 m o.h.), som vi bestiger. Vi går en længere strækning langs kysten – med mulighed for en lille badetur – og drejer ind til Dråby og videre ned til Ebeltoft, hvorfra vi tager bussen til Fuglsøcentret.

Ca. 20 km, primært ad gode brede grusveje og -stier, men også asfaltvej. Sværhedsgrad 2., 8 timer

Dag 5: Mols Bjerge Classic
Nu er vi nået til vandreferiens sidste dag. Du skal tjekke ud inden dagens vandretur starter, og bagagen kan opbevares på hotellet.
Rent vandremæssigt slutter vi ringen i dag - vi slutter ugen, hvor vi begyndte, nemlig på Trehøje. Først går turen med offentlig bus til Femmøller, hvor vi falder ind på Bjergetapen, der løber gennem Nationalpark Mols med vilde op- og nedture. Det her er Mols Bjerge Classic.
Undervejs møder vi græssende køer og heste, og luften er fuld af fuglesang og summende bier. Biler hører og ser vi stort set ikke, fra vi begynder turen og til vi slutter den. Vi kommer op på Mols Bjerges højeste punkt, Agri Bavnehøj, der er 137 m o.h. I det hele taget forkæles vi med formidable udsigter, men også med lysets leg med træernes blade og vidtstrakte bakkedrag uden anden bevoksning end græs og nøjsomme blomster. Stierne skifter mellem brede strækninger og smalle spor, hvor vi må gå i gåsegang. Alle steder – bortset fra den sidste lille strækning ned til Fuglsøcentret er grus, sand og skovstier. Vi spiser den medbragte frokost et passende sted undervejs.
Vi går direkte tilbage Fuglsøcentret – sluttidspunkt ca. kl. 16.

Husk at medbringe drikkevarer, da der ikke kan købes noget undervejs.

Dagens vandring: 18 km – sværhedsgrad 2-3, kræver godt fodtøj og meget gerne stave – mange bratte op- og nedstigninger. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Storslåede Mols Bjerge
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • 4 overnatninger på Hotel Fuglsøcentret
  • 4 x morgenmad
  • 1 x middag
  • 4 x frokost (som madpakker)
  • 1 x besøg ved økosamfundet Friland
  • Programsatte transporter med offentlig og privat bus 
  • Dansk vandreguide på alle vandreture

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 2 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

OBS vedrørende max antal deltagere:
Vi følger myndighedernes påbud omkring max antal forsamlede personer i det offentlige rum. På denne rejse vil der max være 18 deltagere. Hvis myndighederne foreskriver max 10 personer i en forsamling, vil der være 2 grupper med hver sin guide og max 9 deltagere.  

Turledere:

Jytte Flamsholt 

Gå til toppen af siden