Sydfyn, øhop og naturperler

Danmark | Gruppevandreferie med lokal rejseleder | Sværhedsgrad 1-2

Kom med på en guidet vandreferie på vidunderlige Sydfyn. Her oplever du mange smukke danske naturperler og en rig kulturhistorie i mens du nyder lokale delikatesser. 

In stock
Travel Code
VAG-011
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev sydfynske naturperler, og lær om den rige kulturhistorie
blue encircled check Øhop til Drejø og Skarø
blue encircled check Besøg frugthaver, vinmarker og lokalt brændevins-destilleri
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon4 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tag med på en guidet vandretur på Sydfyn, der byder på de smukkeste bakkede landskaber krydret med spændende og rig historie. Der ligger mange slotte og godser inden for kort afstand, havnene fortæller historien om forbindelsen til verdens mange eksotiske varer, og de mange frugtplantager vidner om det milde klima. Smag på kulinariske Sydfyn, som byder på lokale delikatesser og appetitvækkende produkter, der kan tilfredsstille enhver. Med base i skønne Svendborg kommer du i løbet af ugen gennem skove og langs kyster til ådalene Vejstrup og Syltemade, du passerer Hvidkilde Gods og Valdemar Slot og kommer på ø-hop til Drejø og Skarø. På Sydfyn er paletten fuld: kultur, natur og gastronomi.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Svendborg
Ankomst til Svendborg på egen hånd. Tjek ind på hotellet er muligt efter kl. 14.00.
Kl. 14.30 samles turens deltagere, og guiden afholder velkomstmøde. Derefter tager vi på byvandring i øhavets hovedstad, Svendborg, der danner den smukke ramme om de næste dage.
Derefter er der middag i hotellets restaurant.

Dag 2. Ådal, aquavit og kulturhistorie
Vandrelængde: Ca. 16 km, niveau 2, 7 timer med pauser.
Vi kører med den offentlige bus fra Svendborg til Vejstrup. Her vandrer vi gennem den smukke og imponerende tunneldal Vejstrup Å-dal. Herfra går turen gennem de sydfynske frugthaver og vinmarker (!) inden vi besøger det lokale destilleri, Aqua Vitae, der fremstiller frugtbrændevin. Efter besøget går turen videre langs kyst og gennem skov, til vi når Svendborgs rekreative hjørne Christiansminde. Vi går helt hjem til vores hotel midt i byen.
Medbragt frokost fortæres undervejs.

Dag 3. fra Hvidkilde gods til fiskerlejet Fjællebroen
Vandrelængde: ca 23,5 km, (kan kortes med op til 6 km i slutningen) niveau 2, 8 timer med pauser.
Vi kører med den offentlige bus fra Svendborg til Hvidkilde Gods.
Vi begynder dagens lange vandring ved at gå gennem skoven til Egebjerg Mølle, hvorfra vi har den utroligste udsigt over øhavet. Vi går gennem gamle overdrev ned mod kysten og får i tilgift den smukke Syltemade Å-dal, der opstod under afsmeltning af isen for 11.000 år siden. Resten af turen er ad kysten hele vejen til det gamle fiskerleje Fjællebroen, hvor vi samles op af en minibus.
Guiden fortæller undervejs om øhavet og kulturlandskabet.
Frokosten på ruten i dag er arrangeret af guiden. Der venter jer smagfulde kulinariske oplevelser I godt kan glæde jer til.

Dag 4. Øhop til Skarø og Drejø
Vandring: ca. 15 km, niveau 1 -2, 8 timer med pauser.
I dag skal vi på øhop i Det Sydfynske Øhav. Vi tager færgen Højestene mod Skarø/Drejø om morgenen. Vi går i land på Drejø og vandrer en god tur på øen inden vi spiser frokost på den lille kombinerede kro/købmand midt i byen. Drejø har et aktivt øliv med foreninger, gårdbutik, købmand og et sommeråbent museum. Naturen er varieret med både skov og klint, og så den særprægede landtange ”Drejet”, der binder øens østlige og vestlige del sammen. Kultursporene i landskabet er tydelige med inddæmningsdiger overalt på øen, samt de hegn og diger der blev etableret, da gårdene flyttede fra landsbyen ud på de åbne marker.
Efter frokost tager vi færgen til Skarø. Også her går vi en herlig tur langs kysten, inden der er mulighed for at få sig en ægte Skarø is på det lille mejeri – eller en kop kaffe henne hos Gitte Sommersild. Trods få indbyggere er der et aktivt liv på Skarø, der har flade kyster, strandenge, diger, sandrev og store kampesten. Der er trampestier tværs over marker og langs kysterne. Skarø bymidte består af smukke bindingsværkshuse, og gårdene ligger stadig to og to om byens gadekær. Skarø Kirke ligger på øens højeste punkt med fin udsigt over øhavet. Vi tager eftermiddagsfærgen hjem til Svendborg.
Guiden fortæller masser af historier om øhavet, fuglelivet og livet på øerne i gamle dage.
Frokost leveres fra Drejø Kro.

Dag 5. Tåsinge og Valdemar Slot
Vandring: Ca. 15 km, men kan forlænges i Nørreskoven, niveau 2, 8 timer med pauser.
Turen slutter med fuld honnør: en vandring til Tåsinge frem til det ikoniske Valdemars slot.
Efter morgenmaden tjekker du ud af værelset, inden dagens vandretur begynder. Hotellet kan opbevare din bagage.
Afgang til fods langs kysten og over Svendborg Sundbroen til Vindeby og Øret, gennem Bregninge skoven og frem til den gamle skipperby Troense. Turen fortsætter langs kysten og ender ved Valdemars Slot, hvorfra vi tager veteranfærgen M/S Helge tilbage til Svendborg. OBS! uden for sommerhøjsæsonen sejler MS Helge ikke, og derfor kører vi i bus tilbage til Svendborg.
Frokost bliver leveret af en lokal fødevarebutik.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 1-2

down v arrow

Vi har udvalgt lettere vandringer med meget få stigninger og fald, men du skal være i en fysisk form, der gør dig i stand til at vandre i længere tid ad gangen. Stierne er generelt gode faste jord- og skovstier samt enkelte veje. Enkelte dage er det muligt at afkorte vandringerne. 

Vandringerne tager ca. 4-5 timer. Den øvrige tid er afsat til transport, pauser og sightseeing. Du skal forvente, at turene som udgangspunkt starter hver morgen efter morgenmaden og slutter tilbage på hotellet hen på eftermiddagen. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

Du vil blive indlogeret på det hyggelige Hotel Ærø , der ligger et stenkast fra den skønne havn og med central placering. 

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
     

Uge 25: Startdato 16.06.2024 varighed 4 nætter

Fra 4.998,- DKK

Uge 28: Startdato 07.07.2024 varighed 4 nætter

Fra 4.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • 4 overnatninger på Hotel Ærø
 • 4 x morgenmad
 • 1 x middag
 • 4 x frokost der serveres undervejs på ruten (ikke madpakker)
 • 1 x besøg på destilleri
 • Programsatte transporter med bus og færger
 • Dansk rejseleder på alle vandreture

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)

Rejseleder:

 • Søren Lind
 • Carsten V. Nielsen

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 8 deltagere, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Der vil være max 24 deltagere. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden