Tenerife og El Hierro

Spanien | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Kom med på en unik vandreferie til de to smukke øer Tenerife og El Hierro. Oplev spektakulær natur og utrolige udsigter, når de vulkanske landskaber udfolder sig for dine fødder.

In stock
Travel Code
VAI-082
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkNyd udsigten til de fem naboøer og det krystalblå hav
blue encircled checkTilbring en dag i den skønne nationalpark, Las Cañadas
blue encircled checkEl Hierro – udpeget til biosfærereservat af UNESCO
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Tenerife er nok den mest besøgte ø i Det Kanariske Øhav. Grundene til dette er indlysende. Ud over idylliske enklaver og paradisiske strande byder Tenerife også på en spektakulær natur – og du kan nu komme til at opleve dette, og ovenikøbet kombinere det med vandredage på naboøen El Hierro. Har du ikke hørt den grønne vulkanø ved verdens ende, så er der måske en god forklaring. Øen er nemlig den mindste ø af De Kanariske Øer der er ikke meget turisme. El Hierros største attraktion er ganske enkelt dens helt unikke landskab. Du kan ikke undgå at opdage at øen bærer præg af at være af vulkansk oprindelse.

Nyd en uge fyldt med panoramiske vandreruter og et landskab er omkranset af det dybe, blå vand så langt øjet rækker.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Individuel ankomst til Tenerife
Du ankommer på egen hånd til Tenerife, hvorefter du kan finde dig til rette på dit hotel i Vilaflor. På ankomstdagen er der infomøde omkring turen, hvor du kan få afklaret eventuelle spørgsmål vedrørende de kommende vandredage.
Overnatning i Vilaflor.

Dag 2. Paisaje Lunar, ca. 13 km
Den første vandretur starter i Vilaflor, hvor du vil komme til at få de første indtryk af øens usædvanlige og interessante landskab, der er dannet af mærkelige klippeformationer formeret af gammelt, vulkansk terræn. Du følger en skildret sti, der er let og behagelig at gå på.
Overnatning i Vilaflor.

Dag 3. Las Cañadas del Teide Nationalpark, ca. 9 km
Du bliver transporteret til nationalparken Las Cañadas del Teide, hvor du i dag kommer til at tilbringe dagen. Her bestiger du Montaña de Guajara, som er Tenerifes næsthøjeste top – og desuden også det bedste udsigtspunkt mod El Teide og Pico Viejo. Rundturen op til den sydlige side af Las Cañadas er cirka 9 km og byder på en fantastisk udsigt til de fem naboøer: Gran Canaria, La Gomera, El Hierro og La Palma. Hvis du ikke har fået helt nok, kan du forlænge vandreturen med en times vandring ved Roques de García.
Overnatning i Vilaflor.

Dag 4. El Hierro, ca. 7 km
Om morgenen bliver du kørt med taxi til den nordlige lufthavn på Tenerife (La Laguna), hvorfra du flyver til naboøen El Hierro. Når du har tjekket ind på dit nye hotel, er det tid til at begive dig ud på dagens vandreeventyr. Du går langs kyststien fra El Lagartario til Punta Larga. Her kommer du bl.a. forbi et center for kæmpeøgler. Turen fortsætter til La Maceta, hvor der vil være masser af mulighed for at blive kølet ned i de naturlige svømmebassiner, du støder på undervejs.
Overnatning i Sabinosa.

Dag 5. El Hierro, ca. 10 km
Denne dag på El Hierro bliver fantastisk. Dagen starter med at du bliver kørt til Sabinosa, som er en lille, malerisk by ved foden af nogle af øens smukkeste klipper. Herfra bevæger du dig ad stien til kapellet Ermita de la Virgen de Los Reyes, som er kendt for at være øens skytshelgen. Nu venter der en spektakulær opstigning med en lang række fantastiske udsigtspunkter på vejen mod de berømte enebærtræer, som El Hierro er kendt for at huse. Aldrig har et simpelt enebærtræ været så fascinerende og næsten ikonisk. Århundreders kraftig blæst har fået trækronen til at kysse jorden. Der er flere enebærtræer i området, nogle helt op til 800 år gamle, og alle er blevet vredet rundt efter vinden.
Overnatning i Sabinosa.

Dag 6. El Hierro, ca. 11 km
På rejsens andensidste vandredag sætter du kurs mod udsigtspunktet Mirador de Isora. Det er en panoramatur, der byder på en uimodståelig udsigt over El Golfo og naboøerne La Palma, La Gomera og Tenerife. Fra de 1.350 meter over havet går stien ned til Fireba-bjergen og udsigtspunktet La Llanía, indtil du når det spektakulære udsigtspunkt Isora.
Overnatning i Sabinosa.

Dag 7. El Hierro, ca. 8 km
Dagen bruges på rundvandring fra El Mocanal mod nordkysten, ned til de naturlige pools i Pozo de las Calcosas. Det er et helt fantastisk og idyllisk sted. På vej tilbage til El Mocanal går du gennem Montaña Bermeja, hvorfra du kan observere det karakteristiske Roques de Salmor-område og hele El Hierros nordlige kyst.
Overnatning i Sabinosa.

Dag 8. Hjemrejse
Rejsen er noget til vejs ende, og det er tid til at vende hjem. Du bliver kørt til lufthavnen i El Hierro, hvorfra du flyver tilbage til Tenerife North Airport (TFN). Herfra bliver du kørt videre til Tenerife South Airport (TFS). Det tager ca. 1 time. Du kan vælge at flyve retur til Danmark i dag eller du kan forlænge med en overnatning i Los Cristianos.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Turen kategoriseres som en sværhedsgrad 3, da terrænet byder på en del højdemeter, både op og ned. På langt det meste af ruten er underlaget bestående af brosten eller vandrestier. Mange steder er stierne velbetrådte og bredere stier, og på andre passager er der et mere ujævnt terræn, f.eks. i form af løse sten, som kan være glatte i tilfælde af regn. 

Der er generelt et godt afmærket netværk af stier på De Kanariske Øer. Du får udleveret kort, rutebeskrivelser og adgang til GPX filer.

Indkvartering

down v arrow

Under opholdet bor du fast på Hotel & Spa El Tejar på Tenerife og på Hotel Balneario Pozo de La Salud på El Hierro. Opholdet er inkl. morgenmad. Til frokost kan du spørge på hotellet, hvor du kan proviantere. Alternativt kan du forhøre dig, om hotellet kan lave en madpakke.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Vejr og klima

down v arrow

Herunder kan du se statistikken fra Santa Cruz på den nordlige del af øen. Husk at klimaet variere fra den ene til den anden side af øen, så nedenstående skal ses som generel statistik.

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Der er to lufthavne på Tenerife. Det anbefales at flyve til Tenerife Lufthavn Syd (TFS), da der er transfer inkl. derfra og til starthotellet. 

Bemærk at fly fra Tenerife til El Hierro og retur er inkl. i rejsens pris.

På den sidste dag er der transfer inkl. Tenerife Lufthavn Nord til Tenerife Lufthavn Syd, hvorfra du flyver videre hjem til Danmark.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 13.798,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 9.198,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

  • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

  • 7x overnatning inkl. morgenmad
  • Transfers beskrevet i programmet inkl. lufthavnstransfer
  • Indenrigsflyvning fra Tenerife til El Hierro
  • Kort, rutebeskrivelser og GPX-filer
  • Infomøde

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til og fra Danmark
  • Eventuelle turistskatter

Mulige tilkøb (Se priser for tilkøb under "Bestil"):

  • Ekstra nat i Los Cristianos inkl. morgenmad


Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Natour, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Natour. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden