Tramuntana-vandring

Mallorca | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev Mallorca til fods med start i Alcudia, vandring i Tramuntanabjergene og afslutning ved Palma. Den smukke spanske ø har massevis af spændende oplevelser at byde på. 

In stock
Travel Code
VAI-018
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Vandring ad den historiske pilgrimsrute
blue encircled check Fantastisk panoramaudsigt så langt øjet rækker
blue encircled check Vandr gennem de friske frugtplantager og gamle stenstier
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Mallorca har så meget at byde på. Sol, strand og hav, men også smukke bjerge og et fredfyldt bagland. På denne vandreferie på Mallorca vandrer du dels langs kysten og dels i Tramuntana bjergene. Vandredagene byder på smukke olivenlunde, charmerende landsbyer og betagende udsigter ud over havet. Turen kan anbefales både forår, sensommer og efterår, hvor klimaet er lunt og dejligt.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Puerto Alcudia
Ankomst i løbet af dagen og indkvartering på hotel.

2. dag. Overliggerdag i Puerto Alcudia
Vandring: 6 timer, 15 km, +690/-820m.
Velkomst og udlevering af vandremateriale. Kystvandring rundt om Alcudia-halvøen. En af de smukkeste vandreruter går mellem Pollenca-bugten og Alcudia. Idag følger vi kysten op på en bjergtagende klippetop. Tilbage til Alcudia går turen op og ned ad serpentinervej med panoramaudsigt så langt øjet rækker.

3. dag. Til Lluc
Vandring: 4-5 timer, 13 km, +600/-220m. 
Dagen starter med transfer (inkl.) til Pollenca. Herfra vandrer man ad den historiske pilgrimsrute til Lluc klostret. Man går gennem skyggefulde lunde med stedsegrønne middelhavsege, frugtplantager og knoldede sletter. Man skal over passet ved Puig Tomir inden man når Lluc klostret, hvor man skal bo de næste par nætter. Klostret ligger fredfyldt i den grønne dal midt mellem Tramuntanas højeste tinder.

4. dag. Overliggerdag i Lluc
Vandring: 5-6 timer, 15 km, +600/-890m. 
Transfer (inkl.) til Cubersøen straks efter morgenmaden. Herfra vandrer man ad pilgrimsstien tilbage til Lluc klostret. Turen går op og gennem nogle af Sierra Tramuntana bjergenes spektakulære bjergpas. Et nærmest højalpint landskab med frodige græsenge, klipper og bjergpas. I klart vejr har man udsigt til den stejle klippekyst og de frodige dale.

5. dag. Til Puerto Soller
Vandring: 4,5 timer, 12 km, +300/-990m. 
Dagens vandring starter langs Cubersøen, hvor I vandrer langs bredden til l’Offres passet. Herfra snor vejen sig opad til Es Cornador hvorfra man har en fantastisk udsigt nedover den smukke gamle stensti. Stien bringer jer gennem et af Tramuntanabjergenes smukkeste områder, Biniaraixslugten, og videre forbi terrasser med oliven- og appelsintræer til Soller, hvor vandreturen ender. Fra Soller tager man tram’en til Puerto Soller.

6. dag. Overliggerdag i Puerto Soller
Vandring: 5 timer, 12 km +300/- 430m. 
Transfer til kunstnerbyen Deia. Herfra vandrer man ned til den hyggelige bugt Cala Deia. Derefter fortsætter man dels langs kysten og senere lidt inde i landet gennem fredfyldte olivenlunde. Man kommer forbi en gammel olivenpresse og en pause kan passende holdes ved den lille gård, der serverer friskpresset appelsinsaft og kager. Dagens vandring slutter med en slentretur langs promonaden i Pt. Sóller.

7. dag. Til Playa de Palma
Vandring: 3,5 timer, 13 km +10/-40m. 
Med tram (ikke inkl. pris ca 5 euro) fra Puerto Sóller til Sóller. Herfra med det gamle tog til Palma gennem smukke landskaber med appelsinlunde, oliventræer og med udsigt til Tramuntana bjergene. Palma by er bestemt et besøg værd med mange smukke, gamle bygninger. Giv dig tid til en tur ad gågaderne til markedshallen, rådhuset og la Seu katedralen.
Vandring fra Palma ad strandpromenaden til hotellet ved Playa de Palma.

8. dag. Hjemrejse 
Efter morgenmad er der afrejse, medmindre man har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Det meste af turen går i et stenet og ujævnt terræn så gode vandrestøvler/sko med en profileret bund anbefales. Dagsetaper på 14 – 18 km af 5 – 6 timers varighed. Højdeforskellene er moderate, men hver dag byder på mange op- og nedture. Enkelte stier kommer nær stejle kyststrækninger.
Nogle dage er det muligt at vælge kortere vandreruter.

Ved ankomst på starthotellet bliver der udleveret detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter

Indkvartering

down v arrow

Du bor 5 nætter på gode 3-4* hoteller samt 2 nætter på Lluc klostret, dog har hotellet i Puerto Soller blot 2*. Alle steder på eget værelse og de fleste hoteller har egen swimmingpool. Turen er inkl. morgenmad, og eftersom det normalt er store hoteller, der også huser det traditionelle charterpublikum, så består maden som regel af en omfattende morgenmad (der er rigtig god at vandre på). Vil man spise mere spansk og nyde atmosfæren i de charmerende små restauranter, der findes overalt, anbefaler vi, at man en enkelt aften eller to dropper at spise på hotellet og finder ”sin egen” lille restaurant. Det er både billigt og hyggeligt.

Til frokost anbefaler vi at du køber ind før vandreturene, da det er sparsomt med frokoststeder og indkøbsmuligheder undervejs.

Bemærk at vi har en anden vandretur i samme område med overnatning i de traditionelle fincas: Mallorca fra Finca til Finca.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Der er mange muligheder for fly til Palma de Mallorca. Det er muligt at booke direkte fly fra København når du bestiller denne rejse.

Ved ankomst til lufthavnen kan man tage lokalbus til rutebilstationen i Palma og herfra videre med bus (ca. 1 time) til Puerto Alcudia.
Alternativt tager man en taxa fra Palma lufthavn til hotellet i Puerto Alcudia.

Retur med taxa eller bus fra hotellet ved Playa de Palma til lufthavnen.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 6.598,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

 Muligt ankomstdage:

 • Fredage og søndage i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Velkomstmøde
 • Bagagetransport 
 • Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk
 • Transfer til vandreturene
 • Infomøde
 • 1 orange is i Sóller
 • Tram fra Soller til Palma
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Fly fra/til Danmark
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Tram fra Soller til Purto Soller
 • Eventuelle turistskatter 
Tillæg:
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Puerto Alcudia
  • Playa de Palma
Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Eurohike, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om EuroHike. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden