Unik vandreferie på Azorerne

Portugal | Guidet vandring med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Besøg den idylliske øgruppe midt i Atlanterhavet og oplev frodige skove, charmerende byer med små gader, enestående udsigter og betagende vandfald på de spændende daglige vandreture.

In stock
Travel Code
VAG-091
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Nyd synet af de ikoniske tvillingesøer "Sete Cidades"
blue encircled check Smag lokale vine og lokalretten Cozido, der tilberedes i jorden
blue encircled check Oplev brusende vandfald, varme kilder og fascinerende gejsere
calendar icon4 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller Billund
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Midt ude i Atlanterhavet - midt imellem Portugal og USA, ligger den unikke øgruppe, Azorerne, der med sin uberørte og enestående frodige natur uden tvivl er et besøg værd. De ni smukke øer, der udgør Azorerne, har alle vulkansk oprindelse, hvilket har skabt nogle imponerende naturfænomener. I dette subtropiske paradis kan du glæde dig til at opleve brusende vandfald, varme kilder og fantastiske udsigter. Ud over den betagende og farverige natur venter spændende kulturoplevelser, lokale specialiteter, der vækker smagsløgene til live, samt historiske seværdigheder, der fortæller øens historie gennem århundrederne.

Denne vandreferie på Azorerne starter på hovedøen São Miguel, som tilbyder et alsidigt og varieret program med mulighed for at opleve den unikke natur og kultur på tæt hold. Du vil opleve imponerende gamle kratere, fortryllende søer, frodige skove, botanisk skønhed, varme kilder, boblende svovlbade og ikke mindst den charmerende by Ponta Delgada. Byen byder på små gader, hyggelige havnemiljøer og smukke parker, der vil imponere enhver besøgende.

Mad og vin spiller en vigtig rolle i den Azoriske kultur, og hver ø har sine egne kulinariske specialiteter. Sao Miguel er blandt andet kendt for den specielle cozido, hvor en gryde med kød og grøntsager pakkes ind i et klæde og tilberedes i jordens indre. Efter 6 timer kan man nyde den lækre ret og det skal vi naturligvis smage på. Du vil i ugens løb også blive præsenteret for velsmagende oste, dejlig vin og hyggelige picnics. Vi lægger stor vægt på det sociale fællesskab og vores guider lægger derfor gerne op til, at vi afrunder de daglige vandringer med en kold forfriskning på en af byens lokale caféer. Aftensmåltiderne nyder vi sammen, og for dem, der ønsker det, er der mulighed for at afslutte dagen med en lille godnatdrink på hotellet.

Find vandreskoene frem og forbered dig på en uforglemmelig oplevelsesrejse fyldt med vidunderlige naturoplevelser, dejlig veltilberedt mad og fantastiske ferieminder skabt i fællesskab.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Azorerne
Flyrejsen starter i Københavns lufthavn eller Billund lufthavn. Herfra sættes kursen direkte til Ponta Delgada på São Miguel. Efter ankomst og indkvartering på hotellet mødes vi til orienteringsmøde, hvorefter vi skal på en byvandring i Ponta Delgada med en lokal engelsk-talende guide. Byen byder på store kontraster – lige fra de historiske seværdigheder og museerne, til den moderne marina og den livlige markedsplads med frugt og grønt. Vi passerer blandt andet to af byens smukkeste kirker, nemlig Santo Cristo kirken med den berømte Kristus figur og den interessante Matriz kirke, hvor de smukke guldbelagte altre blot er noget af det interessante, I finder her. Azorerne har en masse spændene specialiteter at byde på, mange af disse finder man på byens frugt- og grønsagsmarked. Her finder du mange delikatesser, som man ikke så let finder hjemme i de danske supermarkeders grøntafdelinger. Markedet huser også mange farverige og flotte blomster. Frokost er på egen hånd.

Dag 2. Faja de Baixo - Pico da Cruz
Aktiv vandretid: 7,5 km, 2,5-3 timer, +280/-280 højdemeter, sværhedsgrad 2
På denne vandretur skal vi ud og se nærmere på São Miguels midterste stykke. Det mindre besøgte, men utroligt flotte område. Turen er delt op i tre dele. Først vandrer vi på en sti omringet af de flotte sorte lavasten gærde, man før i tiden brugte som hegn for at beskytte sine afgrøder mod den til tider stærke Atlanterhavs vind. På den næste del bevæger vi os ind i naturreservatet Pinhal da Paz, der er et stort parkområde, hvor lokalbefolkningen nyder at tilbringe deres weekender med familie, venner og medbragt frokost. Herinde bliver der også mulighed for at bestige et mindre bjerg for at nyde den fascinerende udsigt ud over øen. Fra Pinhal da Paz bevæger vi os ned på den anden side gennem markområder til gården Pico da Cruz. Her bliver vi taget imod af familien Soares, der ejer gården og har gjort det gennem mange generationer. Vores frokost består her af en smagning på nogle af Azorernes mange forskellige vine og lækre oste.

Dag 3. Salto do Cabrito
Aktiv vandretid: 8,5 km (mulighed for forkortelse til 7 km), 3-3,5 timer, +325/-325 højdemeter, sværhedsgrad 3
På denne vandretur skal vi følge vandet fra en dæmning og sluse ned til en turbine, hvor vandet bruges til fremstilling en del af den af elektricitet, der bruges på Sao Miguel. Ved turbinen ender vandløbet i et dobbelt vandfald, Salto do Cabrito. Der er undervejs på ruten flere forhindringer at forcere i form af gangbroer, væltede træer og stejle trapper. Vi spiser frokost undervejs og nyder freden ved vandløbet, inden vi kommer til turbinen, som ligger ved vandfaldet. Vi vil kunne opleve både koldt og varmere vand, som udmunder næsten samme sted, ligesom vi kan se varmen fra de termiske kilder stige op flere steder på ruten. På vejen op fra vandfaldet, møder vi et vandløb med en hængebro, som kan være lidt udfordrende at gå over. (Vil man ikke hængebroen, kan vandløbet passeres uden sko og strømper). Og endelig passerer vi et af de termiske anlæg, som producerer varmt vand på Sao Miguel. Vi afslutter turen med en kop kaffe eller en is (for egen regning) på en café i Ribeira Grande, hvor der også bliver tid til at udforske byen.

Dag 4. Lagoa das Furnas og Furnas by
Aktiv vandretid: 2,5 timer, +60/-60 højdemeter, sværhedsgrad 1-2
I dag starter vi ud med en smuk gåtur rundt om Lagoa das Furnas, hvor vi ender ved de varme kilder og ser hvor vores frokost bliver tilberedt i jorden. Senere går turen ned til Furnas by hvor vi skal en tur rundt i byen og senere i den smukke Terra Nostra Park – også kendt som Europas største botaniske have (12,5 hektar). Her er der mulighed for at nyde haven og tage et bad i ungdommens kilde - så husk badetøj (og håndklæde) hvis du vil have chancen for at blive 20 år yngre. Herefter besøger vi Cha Gorreana te-fabrikken og Pico do Ferro udsigtspunktet på turen hjem til Ponta Delgada. Dagens tur består hovedsageligt af flad vandring på asfalt og grusstier. Dagens frokost består af Cozido, Azorernes nationalret.

Dag 5. Fridag
Hvis du har brug for ideer til hvad du kan bruge din fridag på, byder vi gerne ind med gode råd. Det kunne f.eks være et besøg på fortet ved havnefronten eller det lokalhistoriske museum. Måske en spændende hvalsafari er noget for dig? Rejselederen tager hånd om at samle bestillinger ind til hvalsafari når i ankommer og står for at få det arrangeret - vi garanterer at der er plads til alle vores gæster, så dette behøves ikke at bestilles inden afrejse.

Dag 6. Ribeira Funda - Maia
Aktiv vandretid: 7 km, 2,5-3 timer+228/-228 højdemeter, sværhedsgrad 3
Denne tur starter fra den lille landsby Ribeira Funda på den nordlige side af São Miguel. Vi følger stien som er omgivet af frodige grønne områder og blomster. Vi går ned til kysten og får en fantastisk udsigt over Atlanterhavet og hele den nordlige del af øen. Turen fortsætter langs kysten vest mod landsbyen Maia, hvor der er mulighed for at tage et forfriskende bad i havet og købe en kop kaffe, is mm på en café, hvorefter bussen kører os tilbage til hotellet. Terrænet er varieret med både pladser, flade sektioner og nedkørsler. Frokosten i dag består af en picnic.

Dag 7. Tvillingesøerne, Sete Cidades
Aktiv vandretid: 12 km, 3,5-4 timer, +230/-230 højdemeter, sværhedsgrad 3
Denne tur er ca. 12 km lang og middelsvær. Turen foregår på den vestlige del af øen. Turen starter med en stejl stigning og derefter går det lidt op og lidt ned, indtil den sidste kilometer, som består af en meget stejl nedstigning. Underlaget er grusvej, dog er nedstigningen til sidst en betonvej. Turen er dog alle anstrengelserne værd. Undervejs vil der være fantastiske udsigtspunkter over de populære tvillingesøer, deres ”lillebror” Santiago og Sete Cidades by. Frokosten består af en picnic og turen afsluttes på en cafe i Sete Cidades, inden bussen kører tilbage til hotellet. Hvis tiden er til det, runder vi en ananasplantage på vej hjem.

Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmad kører bussen os i lufthavnen og vi sætter kursen mod Danmark efter en oplevelsesrig uge på Azorerne.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2-3

down v arrow

Denne tur er vurderet til at være sværhedsgrad 2-3. Det betyder, at du skal være i almindelig god fysisk form og sikker på fødderne, hvis du skal have glæde at af deltage på vandringerne. Hvis du er vant til at bevæge dig til daglig (cykle, løbe, vandre mm), vil du sagtens kunne gennemføre de programsatte ture. Der er stejle op- og nedstigninger. Underlaget er visse steder udfordrende med løst grus, glatte sten og ujævne klippestykker. Turene foregår på småveje og stier, mens enkelte strækninger er på asfalt eller beton. Landskabet er generelt meget kuperet, og luftfugtigheden er relativt høj. På flere af turerne vil der oftest være mulighed for badning men dette sker under hensyntagen til vejret og sæsonen. Badesæsonen slutter midt september, og der vil derfor ikke være livreddere på strandende herefter. Husk håndklæde hjemmefra, da vi ikke må fjerne håndklæderne fra hotellet. Vi forsøger som altid at gennemføre det vandreprogram, der er beskrevet. Vejret og andre faktorer kan dog spille ind og bevirke ændringer i ugens vandreruter. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter på dette link.

Indkvartering

down v arrow

På denne tur skal du bo på det skønne 4-stjernede hotel Sao Miguel Park i Ponta Delgada. Alle hotellets værelser har balkon og skrå havudsigt. Vi har booket hotellet hos vores samarbejdspartner Bravo Tours, som har skrevet lidt mere om hvad Ponta Delgada kan tilbyde på dette link.

Vejr og klima

down v arrow

Generelt er vejret på Azorerne i sommermånederne rigtig dejligt med et klima, der passer til både aktiv ferie og afslapning. Gennemsnitstemperaturen ligger i perioden juni til september mellem 21 og 27 grader og det er derfor også her, et besøg på Azorerne er mest oplagt, når du drømmer om sommer, sol og varme uden at det bliver ubehageligt. De jævne temperaturer kombineret med en smule vind, gør det til et meget behageligt klime at befinde sig i. I oktober finder du temperaturer på 18-25 grader.

Klima

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 31, 35, 38 og 39:

København → Ponta Delgada   Kl. 06.55 - 11.30

Ponta Delgada → København   Kl. 12.30 - 20.45

Billund → Ponta Delgada   Kl. 08.30 - 11.30

Ponta Delgada → Billund   Kl. 12.30 - 19.20Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 31: Startdato 30.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 35: Startdato 27.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 13.998,- DKK

Uge 38: Startdato 17.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt

Uge 39: Startdato 24.09.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse fra Billund eller Kastrup til Ponta Delgada t/r
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • 7 nætter på Hotel Sao Miguel Park
 • 7 x morgenmad på hotellet
 • Frokost 5 dage
 • 3 x aftensmad på hotellet og 3 x aftensmad på lokale restauranter
 • 5 x vandreudflugter og 1 x sightseeing udflugt i Ponta Delgada
 • Entré til Terra Nostra
 • Bustransport i forbindelse med udflugterne
 • Balkon og skrå havudsigt på alle værelser
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer til aftensmåltiderne
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Mad ombord på flyet tur/retur (kan tilkøbes - skal senest bestilles 35 dage inden afrejse)

Rejseleder:

 • Dorthe Bach og Kaare Madsen
 • Dorte Vistrup Madsen
 • Inger Skov

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 15 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden