Valmalenco - Italiensk alpeidyl

Italien | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 4

I Valmalenco oplever vi smukke bjergsøer, hyggelige byer, udsigt til Pizzo Bernina og små hyggelige beværtninger i bjergene - og i Chiesa et helt unikt familiedrevet 4-stjernet hotel med et godt køkken. 

In stock
Travel Code
VAG-010
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Udsigt til højeste top i Bernina-massivet i 4049 meters højde
blue encircled check Mulighed for at bade i bjergsø tæt på vandfald
blue encircled check Indkvartering på 4-stjernet hotel med udsigt over bjergene
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Velkommen til hjertet i De Italienske Alper: Valmalenco. Det er italienernes dal, da der ikke er mange udenlandske turister. Den lille dal er oprindelig italiensk alpeidyl, gamle stenhuse og smukke sætere og du vil her føle en udpræget ro i den smukke natur. Er du til den lidt mere krævende vandring, med storslåede udsigter og udsyn til bjerge med sne og is, frodige græsenge med masser af blomster og hvor du kommer tæt på gletsjerne, vil du helt sikkert føle dig hjemme her.

Den charmerende landsby Chiesa i Valmalenco ligger i ca. 1000 meters højde netop her, hvor dalen deler sig i to. Her har vi vores base undervejs på turen. Dalen afgrænses af højalpine bjerge, hvor de højeste er dækket med sne og is, bl.a. Pizzo Bernina, områdets mest kendte bjergtop, som med sine 4049 meter danner grænsen til Schweiz. Vandringen foregår for det meste mellem 1500 og 2600 meters højde. Det foregår på velafmærkede stier. Underlaget kan til tider være stenet. Der er lagt vægt på at vandre over trægrænsen, da du i Valmalenco bliver belønnet med de smukkeste udsigter, når du går højt.

Vi er tæt på naturen og derfor medbringer vi for det meste vores eget frokostmad. Frokoststop kan være ved foden af en gletsjer, ved et brusende vandfald, med fødderne i vandet ved et rislende vandløb eller med den skønneste panoramaudsigt. Vi kommer fra et veldækket morgenbord og forude venter en 4-retters middag, så vi kan sagtens klare os med madpakker. Vi stopper ved flere af de alpehytter som vi kommer til og får formiddagskaffe eller eftermiddagskage.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Afrejse
Der er afrejse fra Danmark med fly til Milano. Efter ankomst til Milano lufthavn kører vi i bus frem til vores hotel i Valmalenco, hvor vi indkvarteres og samles igen til fælles middag.
Hvis du har valgt selv at komme frem, starter turen i dag med check in på hotellet.

Dag 2. Chiareggio og iskanten ved Ventina-gletsjeren
Aktiv vandretid: 4-5 timer, +750/-750 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Vi tager den lokale bus til den gamle og meget idylliske landsby Chiareggio, der ligger i 1600 meters højde. Her var i gamle dage en toldstation for handlende, som gik over grænsen til Schweiz. Vi går ud fra Chiareggio og krydser floden og følger den det første stykke. Derefter er der en mindre stigning op gennem skoven, som efterhånden åbner sig op, og vi får en fantastisk udsigt op mod Ventina-gletsjeren. Vi går videre op mod Ventina hytten, som ligger ved trægrænsen og længere oppe starter morænelandskabet skabt af gletsjeren. Gletsjeren har gennem århundreder trukket sig tilbage og efterladt 2 imponerende sidemoræner. Vi har mulighed for at nå helt op mod kanten, hvor vi spiser vores medbragte mad. Det er også muligt at vende om undervejs og nyde en længere pause ved Ventina hytten. Vi går tilbage til Chiareggio og slutter en fantastisk dag med at tage bussen hjem. Der er tid til wellness på 5. sal på hotellet inden aftensmaden.

Dag 3. Panoramaudsigt til gletsjere med Bernina Massivet i 4049 m
Aktiv vandretid: 5-6 timer, +800/-800 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Vi kører med bus fra hotellet til en af de opdæmmede søer Campo Moro i 1996 m, som bl.a. tager mod smeltevand fra gletsjerne i området. Til en start vandrer vi op gennem lærkeskoven, og efter vi når over trægrænsen, er der gode muligheder for både at høre og se murmeldyr. Ved frokosttid når vi frem til Carate hytten i 2660 meters højde. Vi vandrer lidt videre og ovenover hytten åbner naturen sig op udover over gletsjerne i området og der er også udsigt til den højeste top i hele massivet Bernina i 4049 meters højde. Ved Forbici søerne spiser vi vores medbragte frokost og nyder dette fantastiske skue. På tilbagevejen går vi forbi Musella hytten og får en eftermiddags forfriskning. Herfra er der en times vandring tilbage til Campo Moro, hvor vores bus venter på os. 

Dag 4. Den idylliske bjerghytte Refugio Bosio og lokal ostesmagning
Aktiv vandretid: 5-6 timer, +600/-1100 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Vi kører fra hotellet i minibusser ad snoede bjergveje til p-pladsen før Rifugio Cometti. Herfra starter dagens vandring og gennem dalen Valle Airate til vi når frem til Rifugio Bosio, som er beliggende idyllisk ved en brusende flod. Her kan vi spise vores madpakker med fødderne i vandet. For de modige er der mulighed for et iskoldt bad. Efter en pause ved hytten, går vi videre til Alpe Mastabbia med smuk udsigt over området. Hvis værtsparret er hjemme, er der mulighed for at høre om deres osteproduktion og få smagsprøver. Herefter starter nedstigningen gennem den smukke skov, hvor vi går gennem Alpe Lago, inden vi når ned til Chiesa og tilbage til hotellet. I dag har vi god tid til vinsmagning i hotellets vinkælder inden vi skal vælge hvilke lækre 4 retter vi vil have til aftensmad.

Dag 5. Den store blomstereng Piani di Fora med de mange vandfald
Aktiv vandretid: 5-6 timer, +850/-850 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Vi tager igen i dag den lokale bus til Chiareggio, hvorfra dagens vandretur starter. Vi bevæger os op gennem skoven og over trægrænsen når vi til Alpe Fora, hvor der også i dag er gode muligheder for både at se og høre murmeldyr. Turen går videre op til den store blomstereng Piani di Fora, som på den ene side er omkranset af et bjergmassiv, hvorfra der udspringer flere vandfald. Modsat er der udsigt til flere gletsjere. Vi spiser vores medbragte madpakke tæt på et af vandfaldene. Inden vi går op til kaffepause på Rifugio Longoni i 2432 m, er der mulighed for at bade i bjergsø tæt på et af vandfaldene. Efter at have nydt udsigten går vi nedad og når Alpe Entova, der er stedet med de mange køer. Herfra går det sidste stykke ned gennem skoven, og vi når landsbyen Carot, hvorfra vi kører tilbage til hotellet. Mon det er i aften, at hotellet tænder op i den udendørs grill?

Dag 6. Den aktive gletsjer Fellaria, med mulighed for at se stenbukke
Aktiv vandretid: 5-6 timer, +750/-750 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Fra hotellet kører vi i vores egen bus til p-pladsen i 2039 meter ved den opdæmmede sø Bacino di Campo Gera. Dagens vandretur starter med, at vi krydser dæmningen og følger derefter søen op på vores højre side. Det er en forholdsvis let opstigning til Rifugio Bignami i 2401 meter. Herfra har vi en fantastisk udsyn til gletsjeren Fellaria, som er dagens mål. Efter en kop formiddagskaffe går vi videre. Vi er nu oppe i højalpint landskab opkradset af flere gletsjere og brusende vandløb. Vi følger stien op til den gletsjer-sø som ligger foran selve gletsjeren. I søen er der isbjerge, som stammer fra stykker af is der er knækket af gletsjeren. Selve gletsjeren er aktiv og med stor sandsynlighed ser vi at den kælver, mens vi spiser vores madpakker. Ikke nok med det, så er der rigtig gode chancer for at se stenbukke. Det er virkeligt et unikt område. Vi går samme vej tilbage og holder eftermiddagspause ved hytten inden vi returnerer til p-pladsen og kører tilbage til hotellet. Det bliver en uforglemmelig dag.

Dag 7. Den store kabellift via Lago Palú til Franscia:
Aktiv vandretid: 5-6 timer, +450/-900 højdemeter, sværhedsgrad 4.
Fra hotellet går vi hen og tager Italiens største kabinelift, Funivia Palú (The Snow Eagle) med plads til 160 personer. Det tager kun 5 minutter at blive hævet de ca. 1000 meter op, og vi har en fantastisk udsigt over området. Fra liften går vi ned til søen Lago Palú i 1922 meter, hvor der kan bades. Formiddagspausen har vi på Rifugio Palú. Vi går videre op over passet Bocchet del Torno og ned langs en skipiste. Vi spiser vores medbragte mad på en blomstereng ved Alpe Camposcio. Eftermiddagspausen er ved Rifugio Musella, som vi også besøgte for 4 dage siden. Derefter er der en behagelig nedstigning til landsbyen Franscia, hvorfra vi tager den lokale bus hjem. Der er tid til at nyde en forfriskning i skyggen under halvtaget ved hotellet, inden vi spiser 4-retters aftensmad for sidste gang. 

Dag 8. Hjemrejse
Dagen er til fri disposition indtil bustransfer til lufthavnen i Milano. Fra Milano flyver vi til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 4

down v arrow

Alle med god kondition kan være med på denne tur. Der vandres på gode afmærkede stier. Der er en del højdemeter og underlaget kan til tider være stenet og ujævnt. Erfaring fra tidligere bjergvandring er en fordel men ingen forudsætning. Den effektive vandretid er de fleste dage 5-6 timer. Vi bruger både lokal transport, når det er muligt og ellers kører vi i lejede minibusser. Det er muligt at afkorte flere af dagsetaperne efter nærmere aftale med rejselederen. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link.

Indkvartering

down v arrow

I Valmalenco vil du blive inkvarteret på det 4-stjernet Hotel Tremoggia  der ligger centralt og med en fantastisk udsigt ud over byen og de majestætiske bjerge. 

Vejr og klima

down v arrow

Klima

I Valmalenco befinder vi os næsten 1.000 m.o.h. Det betyder, at der kan være store udsving i den daglige temperatur. I juli ligger dagtemperaturerne normalt på 20-25 grader, men noget køligere om aftenen. Der kan dog også komme en regnbyge. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejret i højderne kan ændre sig meget i løbet af dagen. I høj solskin kan temperaturen hurtigt blive over 20 grader, men i overskyet vejr kan det blive ned til 5-7 grader.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Forventede flytider uge 27:

København → Milano   Kl. 12.30 - 14.35

Milano → København   Kl. 21.20 - 23.20

Forventede flytider uge 30:

København → Milano   Kl. 13.30 - 15.35

Milano → København   Kl. 20.55 - 22.55

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

Uge 30: Startdato 20.07.2024 varighed 7 nætter

Udsolgt
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse til Milano fra valgte lufthavn t/r (se mulige lufthavne under ”Bestil”)
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • Transfer og transporter som beskrevet
 • 7 overnatninger på 4-stjernet hotel
 • 7 x halvpension
 • Alle programsatte entréer
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Frokost - guiden vil informere om frokostmulighederne ved velkomst møde. Medbring evt. en madkasse

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes

Mulige tilkøb:

 • Opgradering til junior suite (på forespørgsel)

Fradrag:

 • Fradrag for egen transport (se fradraget under "Bestil")

Rejseleder:

 • Bent Gaarsted

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden