INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreeventyr på smukke Tenerife

Forrygende vandreoplevelser med dansk vandreleder

På denne gruppevandreferie til Tenerife står naturoplevelserne i kø. Oplev Anaga-halvøen og dens dybe kløfter i nord, højsletten Las Cañadas i hjertet af øen og det mægtige krater Montaña Chinyero.

In stock
Travel Code
VAG-007

Det kan du glæde dig til

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, og med sin placering i det lune Atlanterhav, et solrigt vejr og dagstemperaturer på 20° - 25° året rundt, har øens strande virket som en magnet på charterturister i mange år. Men Tenerife er meget mere end sol, sand og strand. Den vulkanske ø har en særpræget og meget smuk natur, som ligger væk fra de gængse turiststrøg.

På denne rejse med dansk vandreleder deles opholdet mellem 2 hoteller, og undervejs på turen oplever du nogle af de mest fantastiske vandreruter, som den populære ferieø har at byde på. Tre vandredage foregår på Anaga-halvøen på det nordlige Tenerife, som kun få turister finder vej til. Her oplever du bløde bjerge og dybe kløfter, smukke og hyggelige landsbyer og den forrevne kystlinje.

På flyttedagen kører vi over højsletten Las Cañadas med de særprægede lavaformationer. Vi gør stop og vandrer en tur i det særprægede landskab, hvor vi som bonus får et kig til Spaniens højeste top El Teide (3717 moh), hvis vejret tillader det. I de sidste tre dage er Santiago del Teide vores base, og vi skal på vandring omkring krateret Montaña Chinyero.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.


Dagsprogram

Dag 1. Ankomst

Afrejse fra København til Tenerife, hvor vi bliver afhentet af vores egen bus. Vi kører til vores hotel, som ligger i den gamle hovedby La Laguna. Her emmer det af historiske bygninger bygninger med flere katedraler og her ligger også øens universitet. Vi bor i et hyggeligt hotel ved den gamle bykerne. Det er lokalbefolknings egen by, og vi er langt væk fra charterturismen, som Tenerife mest er kendt for. Vi bor centralt, og der er mange muligheder for at gå på opdagelse i den spændende havneby. De første 3 vandredage foregår på Anaga-halvøen længst mod nord. Geologisk set er halvøen ældre og anderledes end resten af Tenerife. Der er bløde bjerge som er gennemskåret af dybe barrancoer (kløfter), og det meste af området er dækket af skov, hvor laurbær er den mest fremherskende træsort. I området er der masser af afmærkede vandrestier, som forbinder de hyggelige landsbyer. Vi går tre af de mest spændende ruter. Vi overnatter i La Laguna.

 

Dag 2. Punta del Hidalgo til Cruz del Carmen
I dag har vi den første vandredag. Vi tager den lokale bus til Punta del Hildago, som er en mindre by der ligger tæt ved kysten. Vi starter ud med en behagelig opstigning. Første del er gennem et goldt og tørt landskab med kaktusser. Efterhånden som vi kommer længere op i terrænet ændrer vegetationen sig og det bliver mere og mere frodigt. Til sidst når vi ind i den overdækkede laurbærskoven med slyngplanter omkring os. Skoven får den primære vandforsynet ved at kondensere fugt ud af skyerne. Undervejs på vores opstigning er der pause ved Chinamada, hvor en forfriskning venter os. Derefter følger en længere stykke langs højdekurven med udsigt til dalen nedenfor. Derfra er den en kortere stigning op til Cruz del Carmen, hvor vi samles ved caféen inden vi kører tilbage til hotellet


3


1000 m


100 m


5 t

Dag 3. Tur omkring Rouque de Anima med mulighed for at slutte dagen af med et havbad
I dag bliver vi kørt til landsbyen Afur, hvorfra vi vandrer ned gennem en dalbud hvor et ridslende vandløb følger os hele vejen ned til Playa del Tamadite. Her holder vi pause, og ser på de store bølger, som rammer kysten. Efter en lille stigning går vi videre ad en meget behagelig sti, der har den smukkeste udsigt over nordkysten. Vi når frem til landsbyen Taganana og her er det tid til en forfriskning, inden vi forsætter ned til havet, hvor der er mulighed for et havbad ved landsbyen Rogue de las Bodegas. Her møder vi bussen, som kører os hjem til hotellet.


3


500 m


700 m


5 t

Dag 4. Den hyggelige landsby El Batan
I dag kører vi igen med den lokale bus til Punta del Hildago. I dag går vi på den modsatte side af den del vi så ned på for 2 dage siden. En kortere opstigning langs en asfaltvej fører os ud af Punta Del Hildago. Vejen går hurtig over i en sti, og vi har en behagelig opstigning til 2 landsbyer i området. Først når vi Bejia og lidt senere El Batan, som efter manges mening er den smukkest beliggende landsby på Anaga halvøen. Her holder vi frokostpause med cafébesøg. Stien fører os videre op gennem lauerbærskoven og vi slutter vandringen ved caféen ved Cruz del Carmen. Bussen kører os tilbage til hotellet.


3


300 m


1200 m


4 t

Dag 5. Fra Santa Cruz via højsletten Las Cañadas til Santiago del Teide
I dag er det flyttedag, og efter morgenmaden forlader vi vores hotel i La Laguna. I dag skal vi på en længere bustur, hvor vi vil opleve højsletten Las Cañadas med den smukkeste udsigt til Spaniens højeste top El Teide (3717 moh). Las Cañadas er en vulkansk højslette i ca. 2000 meters højde. Området bliver ofte beskrevet som et månelandskab med lavaformationer. Vi gør et stop, så vi har et par timer til at opleve området. Hvis vejret tillader det, er der mulighed for at tage svævebanen op til endestationen i 3555 meters højde, hvor der er en enestående udsigt ud over Tenerife og de omkringliggende øer. Vi har desværre ikke tilladelse til at gå helt til toppen. Prisen på svævebanen er ikke indregnet i turprisen. Alternativt kan vi gå en mindre tur rundt på højsletten. Derefter kører bussen os videre til vores nye hotel i Santiago del Teide (900 moh).

 

Dag 6. Rundtur omkring krateret Montaña Chinyero
Efter morgenmaden tager vi den lokale bus til landsbyen Puerto Erjos. Her starter dagens vandretur. Vi går gennem et fyrretræsklædt område. Dele at stien består af lavagrus. Vi går rundt om krateret Montaña Chinyero og laver en kort afstikker, og i klart vejr er der den smukkeste panoramaudsigt. Vi bevæger os tilbage til hovedstien, og vi går ad en sti, som ender i Santiago del Teide, hvor vi bor.


3


500 m


500 m


5 t

 

Dag 7. Aqua Mansa - Erjos til Masca
Efter morgenmaden tager vi bussen til landsbyen Erjos. Herfra går vi ad en behagelig skovsti, hvor der af og til er en vandingskanal der følger os. Undervejs er der flere smukke udsigtspunkter ud over området. Efter skoven kommer vi til landsbyen Las Portelas, hvor vi spiser frokost og besøger den lokale café. Derfra er der en mindre opstigning til en højderyg med en fantastisk panoramaudsigt og i godt vejr kan vi se til naboøerne La Gomera og La Palma. Herfra kan man vælge om vil gå en lidt længere tur langs højderyggen der ender ved hotellet eller om man vi fortsætte videre til landsbyen Masca, hvorfra vi tager den lokale bus hjem.


3


600 m


600 m


5 t


Dag 8. Hjemrejse

Vi bliver hentet af vores bus og kørt til lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 3. Det er altså en vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring. De daglige højdemeter fremgår af dagsprogrammet.

Vi vandrer mellem 10 og 12 km om dagen, hvilket svarer til 4-5 timer effektiv vandring, når man fraregner pauserne. Der er en enkelt kort vandredag på kun 4 km, som dog tager 3 timer at vandre. Stierne er velanlagte og godt vedligeholdt med et fornuftigt underlag som varierer mellem asfalt, grus, lava og klippe. Enkelte steder kan der være trapper.

Som udgangspunkt ønsker vi, at alle deltagere har til hensigt at vandre alle dagene. Hvis du ikke ønsker at deltage en enkelt dag, kan vores vores turleder hjælpe med at anvise alternative løsninger med lokale busser m.m. Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Indkvartering

Undervejs på turen bor vi to forskellige steder. Første sted er i La Laguna på Hotel Aguere . De sidste 3 nætter bor vi på hotel La Casona del Patio på den vestlige del af øen, som ligger godt i forhold til de sidste dages oplevelser.

Vejr og klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 7 dage før afrejse.


Forventede flytider 16.10.22 - 23.10.22:

Billund → Tenerife   Kl. 09.15 - 14.15

Tenerife → Billund   Kl. 14.25 - 21.10
 

Forventede flytider 16.10.22 - 23.10.22:

København → Tenerife   Kl. 13.40 - 18.00

Tenerife → København   Kl. 19.10 - 01.20

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandreeventyr på smukke Tenerife
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Flyrejse København eller Billund - Tenerife tur/retur 
  • 7 nætter i valgte værelseskategori
  • Halvpension (Morgenmad alle dage, 7 x aftensmad)
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Vandreleder: Jørgen Pedersen

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 12 personer og maksimum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden