INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreeventyr på smukke Tenerife

Forrygende vandreoplevelser med dansk vandreleder

På denne gruppevandreferie til Tenerife står naturoplevelserne i kø. Oplev Anaga-halvøen i nord, højsletten Las Cañadas i hjertet af øen, krateret Montaña Chinyero og den betagende Masca-kløft.

In stock
Travel Code
VAG-007

Det kan du glæde dig til

Tenerife er den største af De Kanariske Øer, og med sin placering i det lune Atlanterhav, et solrigt vejr og dagstemperaturer på 20° - 25° året rundt, har øens strande virket som en magnet på charterturister i mange år. Men Tenerife er meget mere end sol, sand og strand. Den vulkanske ø har en særpræget og meget smuk natur, som ligger væk fra de gængse turiststrøg.

På denne rejse med dansk vandreleder deles opholdet mellem 2 hoteller, og undervejs på turen oplever du nogle af de mest fantastiske vandreruter, som den populære ferieø har at byde på. Tre vandredage foregår på Anaga-halvøen på det nordlige Tenerife, som kun få turister finder vej til. Her oplever du bløde bjerge og dybe kløfter, smukke og hyggelige landsbyer og den forrevne kystlinje.

På flyttedagen kører vi over højsletten Las Cañadas med de særprægede lavaformationer. Vi gør stop og vandrer en tur i det særprægede landskab, hvor vi som bonus får et kig til Spaniens højeste top El Teide (3717 moh), hvis vejret tillader det. I de sidste tre dage er Santiago del Teide vores base, og vi skal på vandring omkring krateret Montaña Chinyero og gennem den magiske kløft Masca ud til kysten, hvor vi runder af med en sejltur til Los Gigantes.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.


Dagsprogram

Dag 1. Ankomst
Afrejse fra København til Tenerife, hvor vi bliver afhentet af vores egen bus. Vi kører til vores hotel i hovedbyen Santa Cruz de Tenerife, der er lokalbefolknings egen by, og vi er langt væk fra charterturismen, som Tenerife mest er kendt for. Vi bor centralt, og der er mange muligheder for at gå på opdagelse i den spændende havneby. De første 3 vandredage foregår på Anaga-halvøen længst mod nord. Geologisk set er halvøen ældre og anderledes end resten af Tenerife. Der er bløde bjerge som er gennemskåret af dybe barrancoer (kløfter), og det meste af området er dækket af skov, hvor laurbær er den mest fremherskende træsort. I området er der masser af afmærkede vandrestier, som forbinder de hyggelige landsbyer. Vi går tre af de mest spændende ruter. Vi overnatter i Santa Cruz de Tenerife.

 

Dag 2. Chamorga til Igueste de San Andrés
I dag har vi den første vandredag gennem laurbærskov. Vi bliver kørt fra vores hotel op i Anaga-halvøen, og ad snoede veje når vi frem til den hyggelige bjerglandsby Chamorga, hvor vores vandring starter. Første del er gennem et skovklædt område, hvor der indimellem er små lysninger. Vi kommer gennem landsbyen La Cumbrilla, og derefter krydser vi vores kørevej, hvorfra vi begynder på en nedstigning. Til sidst når vi frem til landsbyen Igueste de San Andrés, som ligger nede ved havet. Undervejs er der mange smukke udsigtspunkter ud over området. Vi runder den første vandredag af med et besøg på den lokale café, inden vi tager bussen tilbage til Santa Cruz.


3


400 m


900 m


5 t


Dag 3. Rundtur omkring Rouque de Anima
I dag bliver vi kørt til landsbyen Taganana, hvorfra vi går ruten rundt om Rouque de Anima. Efter vi er kommet ud af Taganana, går vi ad en meget behagelig sti, der har den smukkeste udsigt ud over nordkysten. Vi holder pause ved Playa del Tamadite og ser på de store bølger, som rammer kysten. Derfra går vi væk fra kysten og når frem til landsbyen Afur, hvor der er tid til en forfriskning. Den sidste del af dagens etape går op over et pas, inden vi når tilbage til Taganana. På en af de lokale caféer venter vi på, at vores bus henter os.


3


700 m


700 m


4 t


Dag 4. Cruz del Carmen til Punta del Hildago
I dag bliver vi kørt til Cruz del Carmen, som ligger højt oppe i Anaga. Den skovklædte sti fører os ned mod landsbyen El Batan, som har den smukkeste panoramaudsigt over området. Der er en lille hyggelig café, hvor vi kan holde pause og kan nyde udsigten imens. Derfra går turen videre gennem landsbyen Bejia, og landskabet åbner sig op. Dagens vandring slutter i kystbyen Punta del Hildago. Her samles vi på en café, inden den lokale bus kører os tilbage til Santa Cruz.


3


300 m


1200 m


4 t

 

Dag 5. Fra Santa Cruz via højsletten Las Cañadas til Santiago del Teide
I dag er det flyttedag, og efter morgenmaden forlader vi vores hotel i Santa Cruz. I dag skal vi på en længere bustur, hvor vi vil opleve højsletten Las Cañadas med den smukkeste udsigt til Spaniens højeste top El Teide (3717 moh). Las Cañadas er en vulkansk højslette i ca. 2000 meters højde. Området bliver ofte beskrevet som et månelandskab med lavaformationer. Vi gør et stop, så vi har et par timer til at opleve området. Hvis vejret tillader det, er der mulighed for at tage svævebanen op til endestationen i 3555 meters højde, hvor der er en enestående udsigt ud over Tenerife og de omkringliggende øer. Vi har desværre ikke tilladelse til at gå helt til toppen. Prisen på svævebanen er ikke indregnet i turprisen. Alternativt kan vi gå en mindre tur rundt på højsletten. Derefter kører bussen os videre til vores nye hotel i Santiago del Teide (900 moh).

 

Dag 6. Rundtur omkring krateret Montaña Chinyero
Efter morgenmaden tager vi den lokale bus til landsbyen Erjos. Her starter dagens vandretur. Vi går gennem et fyrretræsklædt område. Dele at stien består af lavagrus. Vi går rundt om krateret Montaña Chinyero og laver en kort afstikker, og i klart vejr er der den smukkeste panoramaudsigt. Vi bevæger os tilbage til hovedstien, og vi går ad en sti, som ender i Santiago del Teide, hvor vi bor.


3


500 m


500 m


5 t


 

Dag 7. Masca-kløften og sejltur på Atlanterhavet
Vi tager den lokale bus til landsbyen Masca. Vi kommer heldigvis så tidligt, at vi når at opleve landsbyen, inden den store turiststrøm starter. Ud over den smukke udsigt er området kendt for den store og dybe kløft, som går hele vejen ned til kysten. Kort efter vi er gået fra Masca, lukker kløften sammen om os, og vi er i en hel anden verden. Vi når frem til kysten, hvor vi kan slappe og nyde udsigten, og i stille vejr er der mulighed for en svømmetur i Atlanterhavet. Vi sejler videre langs kysten til turistbyen Los Gingantes. Her er der også mulighed for en svømmetur. Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus og kørt tilbage til hotellet.


3


600 m


600 m


3 t


 

Dag 8. Hjemrejse
Vi bliver hentet af vores bus og kørt til lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3

Som udgangspunkt er der tale om sværhedsgrad 3. Det er altså en vandretur, hvor det vil være bedst at have en vis vandreerfaring. De daglige højdemeter fremgår af dagsprogrammet.

Vi vandrer mellem 10 og 12 km om dagen, hvilket svarer til 4-5 timer effektiv vandring, når man fraregner pauserne. Der er en enkelt kort vandredag på kun 4 km, som dog tager 3 timer at vandre. Stierne er velanlagte og godt vedligeholdt med et fornuftigt underlag som varierer mellem asfalt, grus, lava og klippe. Enkelte steder kan der være trapper.

Som udgangspunkt ønsker vi, at alle deltagere har til hensigt at vandre alle dagene. Hvis du ikke ønsker at deltage en enkelt dag, kan vores vores turleder hjælpe med at anvise alternative løsninger med lokale busser m.m. Alle programsatte vandringer vil blive gennemført, så længe vejret tillader det.

Indkvartering

Undervejs på turen bor vi to forskellige steder. Første sted er Tenerifes største by, Santa Cruz, hvor vi har kort afstand til Anaga-halvøen. De sidste 3 nætter bor vi på et hotel på den vestlige del af øen, som ligger godt i forhold til de sidste dages oplevelser.

 

 • Første hotel
  Det 3-stjernede Occidental Santa Cruz Contemporáneo, der ligger i det dejlige område Rambla de Santa Cruz meget tæt på centrum. Hotellets Alfredo Restaurant er kendt for rigtig god mad.

 • Andet hotel
  Det 4-stjernede La Casona del Patio i Santiago del Teide, der ligger i ligger i Santiago del Teide. Hotellet omgivet af natur og tæt på naturparken Teno. Hotellet er kendt som base for aktive ture, fx cykelture og vandreture. 

Vejr og klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandreeventyr på smukke Tenerife
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flyrejse København eller Billund - Tenerife tur/retur 
 • 7 nætter i valgte værelseskategori
 • Halvpension (Morgenmad alle dage, 7 x aftensmad)
 • Alle programsatte transporter og entréer
 • Dansk vandreleder

Rabat:

 • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Vandreleder: Jørgen Pedersen

Minimumstilslutning:

Deltagerantal er minimum 12 personer og maksimum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden