Loading...

Vandreferie i Alperne

Storslået vandring i Europas smukkeste natur

Denne storslåede bjergkæde byder på naturoplevelser og vandreferier, der ikke kan sammenlignes. Høje og rå bjergformationer, sneklædte bjergtinder, frodige skove og dale og en hyggelig og charmerende atmosfære skaber rammerne om den perfekte vandreferie.  

Et sandt mekka for vandrere

Ikke særlig langt fra Danmark findes et af verdens smukkeste områder - den kendte og vidtstrakte bjergkæde, Alperne. Alperne har gennem mange år dannet ramme for fantastiske ferier for rejsende fra alle verdenshjørner - både for utallige skiferier og ikke mindst fantastiske vandreferier. 

Sneklædte bjergtinder, grønne skove og dale, hvor rindende, klar vand flyder i floderne, de charmerende hytter og ikke mindst de mange smukke udsigter fra bjergtoppene. Det er blot et udsnit af det, du vil opleve i Alpernes smukke omgivelser. Og med det enormt store netværk af markerede ruter i Alpernes høje bjerge, er det ikke uden grund, at Alperne bliver kaldt for vandrernes mekka. 

Tag med Ruby Rejser på vandreferie i Alperne, hvor vi har udvalgt nogle af de bedste vandreruter, der sikrer dig en uforglemmelig og naturrig vandretur. 

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Alperne

 • Der er et utal af vandreruter i denne fantastiske bjergkæde, og der er noget for alle niveauer - uanset om du ønsker at udleve dine bjergebestiger-drømme eller blot ønsker en hyggelig og rolig vandreferie. 
 • Du vil opleve varierende og storslåede naturoplevelser i den friske bjergluft.  
 • Masser af muligheder for at gøre pause på vandreruterne. I Alperne ligger der mere end 3000 charmerende hytter, der tilbyder enten overnatning eller mad.  
Læs mere
View as Grid List

4 Items

per side
Vandring på egen hånd i Frankrig

Oplev ikoniske Mont Blanc og de omkringliggende bjerge, spektakulære gletsjere, grønne dale og betagende panorama udsigter. Vandreturen omkring Alpernes højeste bjerg er intet mindre end en naturmæssig perle.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 8.598,- DKK
Schweiz - Togrejse og gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på vandreeventyr i et af de mest eksklusive områder i de Schweiziske Alper. Udgangspunktet for turen er byen St. Moritz, og herfra går turene til højdepunkter som Piz Nair og Berninapasset.

 • 1 afrejse
 • 9 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
Fra 10.998,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østrig

Alper, dale og blomstrende græsgange omkring Berchtesgaden National Park. Glæd dig til at opleve både Tyskland og Østrigs enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferie. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.498,- DKK
Frankrig - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Fantastisk vandreferie i de franske alper tæt på de mytiske bjergpas Col de Telegraphe og Col du Galibier. Vi bor i Valloire på et skønt hotel med halvpension og fuldt vandreprogram hele ugen. 


 • Ingen dato sat
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Pris på forespørgsel

3 smukke destinationer du kan opleve på din vandreferie i Alperne

St. Moritz

St. Moritz er den eksklusive og elegante alpelandsby, der ligger i den schweiziske kanton Graubünden, og er kendt som kur- og vintersportssted. Byens navn er tilmed et beskyttet varemærke, der står for stil, klasse og elegance. Hvert år strømmer de mest velhavende skiturister til byen. Det er lige her, at den klassiske alpine vinterturisme blev født tilbage i 1864, og byen har afholdt vinter-OL hele 2 gange siden da. Byen er ikke mindst også det sande paradis for vandrere om sommeren, hvor området byder på flere +3.000 meter høje bjerge.   

Berchtesgaden National Park

Denne eventyrlige nationalpark byder på uendelig smuk naturlandskab og er et paradis for livsnydere og vandrere. De mange smukke panoramaudsigter over bjergene, de grønne skove, høje klippevægge og maleriske søer er blot noget af det, der venter på dig i Tysklands eneste nationalpark i Alperne. Beliggende i det sydlige Bayern kan du glæde dig til at opleve en helt særlig kulturcharme og til bl.a. at se den blågrønne og mystiske sø, Königsee, der er et syn, du sent glemmer. 

Matterhorn

Det ikoniske og imponerende bjerg, Matterhorn, ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien og har en højde på 4.478 meter over havets overflade. Bjerget har gennem tiderne draget mange bjergbestigere til i håbet om at nå toppen, men det lykkedes først i 1865 af englænderen, Edward Whymper. Matterhorn anses for at være et af de farligste bjerge at bestige, og vi nøjes derfor med blot at kigge på dette betagende bjerg på vores vandreferie. Måske du kan genkende bjerget? Du kan nemlig se Matterhorn på pakkerne af Toblerone-chokoladen. Det er det bjerg, der ligger bag denne lækre chokolades logo.     

Udsigt til OL by, St. Moritz i Alperne Panoramaudsigt til de tyske alper i Berchtesgaden Nationalpark Udsigt til ikoniske Matterhorn, der er en del af Alperne

Vidste du, at...?

 1. Alperne er en af de mest populære turistdestinationer i Europa og tiltrækker omkring 120 millioner besøgende hvert år. 
 2. Alperne blev formet for over 65 millioner år siden og er det største bjergområde i hele Europa.
 3. Mont Blanc er Alpernes højeste bjerg med 4.810 meter over havets overflade. Mont Blanc er fransk og betyder "Det Hvide Bjerg" på dansk, hvilket passer meget godt, da toppen af bjerget er dækket med sne året rundt. 
 4. Alperne strækker sig over 1200 km. i længden og op til 200 km. i bredden. 
 5. Alperne er hjemsted for ca. 30.000 forskellige dyrearter. Du kan bl.a. se gemser, brune bjørne, køer, bjerggeder og mange forskellige fuglearter.   

Alternativer

En vandreferie i Alperne vil garantere dig naturoplevelser, du sent vil glemme og er nærmest et must for vandreelskere. Men hvis du ønsker et alternativ, kan vi anbefale en af vores vandreferier til ØstrigSpanien, Korsika eller Italien.