Vandreferie i Alperne

Storslået vandring i Europas smukkeste natur

Denne storslåede bjergkæde byder på ekstraordinære naturoplevelser og vandring. Rå bjergformationer, sneklædte bjergtinder, frodige skove og en hyggelig atmosfære skaber rammerne om den perfekte vandreferie. 

Et sandt mekka for vandrere

Ikke særlig langt fra Danmark findes et af verdens smukkeste områder - den kendte og vidtstrakte bjergkæde, Alperne. Alperne har gennem mange år dannet ramme for fantastiske ferier for rejsende fra alle verdenshjørner - både for utallige skiferier og ikke mindst fantastiske vandreferier.

Sneklædte bjergtinder, grønne skove og dale, hvor rindende, klar vand flyder i floderne, de charmerende hytter og ikke mindst de mange smukke udsigter fra bjergtoppene. Det er blot et udsnit af det, du vil opleve i Alpernes smukke omgivelser. Og med det enormt store netværk af markerede ruter i Alpernes høje bjerge, er det ikke uden grund, at Alperne bliver kaldt for vandrernes mekka. 

Tag med Ruby Rejser på vandretur i Alperne, hvor vi har udvalgt nogle af de bedste vandreruter, der sikrer dig en uforglemmelig og naturrig vandretur. 

3 gode grunde til at tage på vandretur i Alperne

 • Der er et utal af vandreruter i denne fantastiske bjergkæde, og der er noget for alle niveauer - uanset om du ønsker at udleve dine bjergbestiger-drømme eller blot ønsker en hyggelig og rolig vandreferie. 
 • Du vil opleve varierende og storslåede naturoplevelser i den friske bjergluft.  
 • Masser af muligheder for at gøre pause på vandreruterne. I Alperne ligger der mere end 3000 charmerende hytter, der tilbyder enten overnatning eller mad.  
Læs mere
per side

3 Items

Frankrig | Vandring på egen hånd | Sværhedsgrad 4-5

Oplev ikoniske Mont Blanc, de omkringliggende bjerge, spektakulære gletsjere, grønne dale og betagende panorama udsigter. Vandreturen omkring Alpernes højeste bjerg er en naturmæssig perle.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Schweiz | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3-4

Tag med på vandreeventyr i et af de mest eksklusive områder i de Schweiziske Alper. Udgangspunktet for turen er byen St. Moritz, og herfra går turene til højdepunkter som Piz Nair og Fuorcla Crap Alv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 9 nætter
Forespørg
Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østrig | Sværhedsgrad 3

Alper, dale og blomstrende græsgange omkring Berchtesgaden National Park. Glæd dig til at opleve både Tyskland og Østrigs enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferie. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

4 smukke destinationer, du kan opleve på vandreferie i Alperne

Mont Blanc

Mont Blanc er alpernes højeste bjerg og dermed også det højeste bjerg i hele Vesteuropa med sine 4.810 højdemeter. Derfor er Mont Blanc også et mekka for bjergbestigere som ønsker at bestige toppen af det hvide bjerg. Den første dansker der nogensinde besteg Mont Blanc var, Carl Hall i 1878. Han blev inspireret til hans bestigning i alperne i 1877 efter at have læst i avisen at ingen dansker hidtil havde besteget bjerget. Du behøver dog ikke bestige bjerget for at tage dets skønhed ind. Med vandreture i Alperne kan du observere bjerget fra mere menneskelige højdemeter, hvor det smukke omkringliggende område også kan udforskes.

St. Moritz

St. Moritz er den eksklusive og elegante alpelandsby, der ligger i den schweiziske kanton Graubünden, og er kendt som kur- og vintersportssted. Byens navn er tilmed et beskyttet varemærke, der står for stil, klasse og elegance. Hvert år strømmer de mest velhavende skiturister til byen. Det er lige her, at den klassiske alpine vinterturisme blev født tilbage i 1864, og byen har afholdt vinter-OL hele 2 gange siden da. Byen er ikke mindst også det sande paradis for vandrere om sommeren, hvor området byder på flere +3.000 meter høje bjerge.

Se alle vores vandreferier i Schweiz her.

Matterhorn

Det ikoniske og imponerende bjerg, Matterhorn, ligger på grænsen mellem Schweiz og Italien og har en højde på 4.478 meter over havets overflade. Bjerget har gennem tiderne draget mange bjergbestigere til i håbet om at nå toppen, men det lykkedes først i 1865 af englænderen, Edward Whymper. Matterhorn anses for at være et af de farligste bjerge at bestige, og vi nøjes derfor med blot at kigge på dette betagende bjerg på vores vandreferie. Måske du kan genkende bjerget? Du kan nemlig se Matterhorn på pakkerne af Toblerone-chokoladen. Det er det bjerg, der ligger bag denne lækre chokolades logo. 

Berchtesgaden National Park

Denne eventyrlige nationalpark byder på uendelig smukt naturlandskab og er et paradis for livsnydere og vandrere. De mange smukke panoramaudsigter over bjergene, de grønne skove, høje klippevægge og maleriske søer er blot noget af det, der venter på dig i Tysklands eneste nationalpark i Alperne. Beliggende i det sydlige Bayern kan du glæde dig til at opleve en helt særlig kulturcharme og til bl.a. at se den blågrønne og mystiske sø, Königsee, der er et syn, du sent glemmer. 

Se alle vores vandreferier i Tyskland her.

   

Udsigt til OL by, St. Moritz i Alperne Panoramaudsigt til de tyske alper i Berchtesgaden Nationalpark Udsigt til ikoniske Matterhorn, der er en del af Alperne

Vidste du, at...?

 1. Alperne er en af de mest populære turistdestinationer i Europa og tiltrækker omkring 120 millioner besøgende hvert år. 
 2. Alperne blev formet for over 65 millioner år siden og er det største bjergområde i hele Europa.
 3. Mont Blanc er Alpernes højeste bjerg med 4.810 meter over havets overflade. Mont Blanc er fransk og betyder "Det Hvide Bjerg" på dansk, hvilket passer meget godt, da toppen af bjerget er dækket med sne året rundt. 
 4. Alperne strækker sig over 1200 km. i længden og op til 200 km. i bredden. 
 5. Alperne er hjemsted for ca. 30.000 forskellige dyrearter. Du kan bl.a. se gemser, brune bjørne, køer, bjerggeder og mange forskellige fuglearter.  

Hvad skal du have med til en vandretur i Alperne?

På en vandretur i Alperne er der en række forskellige ting som er gode at have med. Først og fremmest er vandrestøvler uundværlige når man begiver sig ud på vandrestierne i og omkring Alperne. Derudover er det også vigtigt at have varmt tøj med, da de store højdemeter medfører koldt vejr. Selvom det kan blive koldt på stierne, så er det alligevel vigtigt at have en god solcreme med, da højdemeterne også medfører at du kommer tættere på solen, og dermed tættere på større UV-stråling. Derudover er sværhedsgraden på visse af vores vandreture i Alperne relativt høj, hvorfor det også er vigtigt at medbringe snacks på turen, så du kan tanke op når blodsukkeret bliver lavt.
Der er også mange andre ting som er vigtige at have med, og hvis du gerne vil høre mere om vores vandreture i alperne og hvad det kræver, så kan du altid kontakte os her.

Flere aktive rejser i Europa

En vandreferie i Alperne vil garantere dig naturoplevelser, du sent vil glemme og er nærmest et must for vandreelskere. Men hvis du er fast besluttet på at udforske bjergkæden fra et specifikt land, kan du tage et kig på en af vores vandreferier i ØstrigSpanien, Italien og Frankrig.

Hvis vandring ikke er i din interesse, har vi også en række andre aktive ferieformer. Her kan du eksempelvis tage på cykelferie i en række spændende destinationer i Europa eller prøve et cykelkrydstogt langs smukke floder.