INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandreferie i Amalfi 8 dage

Vandretur på egen hånd i Italien

Oplev det smukkeste af Syditalien med fantastiske panoramaer på vandringer langs dramatiske klippekyster. Det er muligt at forlænge din tur med 2 dage på skønne Capri.

In stock
Travel Code
VAI-011
Det kan du glæde dig til

Amalfikysten på Sorrento halvøen finder du ca. 50 kilometer syd for Napoli, forbi vulkanen Vesuv og det historiske Pompei. Det er en usædvanlig dejlig halvø, der afslutter Napoli golfen mod sydøst og geologisk er sammenhørende med Capri, der i tidernes morgen har hørt til det italienske fastland, er karakteristisk ved sin bjergrige natur og sin yppige vegetation. Klimaet er mildt, og der er solskin det meste af året.
Landskabet er præget af imponerende bjerge, kastanieskove, maki med vilde blomster og krydderurter, citrustræer, og på skråningernes terrasser finder du vinmarkerne. Området har talrige gamle mulddyrstier, middelalderlige landsbyer, små kirker og grotter. Og vi skal selvfølgelig ikke glemme den flotte klippekyst med det blå hav, så det gælder om altid at have badetøjet ved hånden.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Ankomst
Ankomst til Bomerano på Agerola platauet. Evt. afhentning på stationen eller i lufthavnen ved Napoli. Ved tidlig ankomst kan I lige nå en kort vandretur i området. 
Overnatning på Agriturismo ved Bomerano

2. dag. Rundtur ved Agerola
Dagens tur går ind i bjergene bag Bomerano. Du vandrer langs højderyggen, over enge og gennem skov op til Tre Calli, hvor udsigten er uforlignelig. Hvis du har lyst kan du også tage områdets højeste top, Monte Sant’Angelo. Ellers fortsættes forbi det lille kapel ”stilhedens jomfru”, hvor der er en magisk udsigt over Positano og returnerer til Bomerano.
Overnatning på Agriturismo ved Bomerano.
Vandretid 4-5 timer, 9-10 km, højdemeter op 550 m. ned 550 m.

3. dag. Til Amalfi ved havet 
Flyttedag. I dag kan benene og måske specielt knæene blive lidt udfordret af de mange trapper. Ruten går hele vejen ned til kysten gennem naturskønt område forbi huler og et lille kapel. Nedstigningen fortsætter under de høje klipper, gennem små flækker og kort efter citronlunden når du den lille landsby Vettica. Herfra følges en gammel mulddyrsti, dateret tilbage til det 9. århundrede, indtil du ser de første kulørte huse i Amalfi.
Overnatning på hotel i Amalfi.
Vandretid 4-5 timer, 11 km, højdemeter op 250 m. ned 800 m.

4. dag. De små landsbyer
Det er de små landsbyer, som er på programmet i dag. Du vandrer op mod Atrani, som nok er områdets bedst bevarede landsby med sine smalle gyder og charmerende torve. Der fortsættes gennem Dragernes Dal til Ravello, som af visse forfattere er beskrevet som værende tættere på himlen end havet - og der skal forceres en del trapper. Ravello er stadig en eksklusiv landsby, og det er værd at sætte tid af til at besøge de gamle, imponerende villaer. Turen tilbage til Amalfi passerer du det ene fantastiske udsigtspunkt efter det andet. 
Mulighed for kortere tur ved at tage lokal bus til Ravello (2,40 Euro) og starte vandringen herfra.
Overnatning på hotel i Amalfi.
Vandretid 4 (1-2) timer, 12 km (5 km), højdemeter op 850 m. (200 m.) ned 850 m. (450m)

5. dag. Møllernes dal
Vandreturen starter op til Pontone, hvor du har mulighed for at besøge det middelalderlige tårn, Torre dello Zirro, som ligger på en smal bjergryg med en dramatisk udsigt over Amalfi og kyststrækningen. Der fortsættes ind i en af Syditaliens smukkeste naturområde, Valle delle Ferriere. Herefter går det ned i Møllernes dal (Vandmøllernes dal) med dens næsten eventyragtige landskab med gamle papirfabrikker fra det 11. århundrede. Du vandrer på gamle mulddyrstier omgivet af maki og citronlund tilbage til Amalfi.
Overnatning på hotel i Amalfi.
Vandretid 4-5 timer, 10 km, højdemeter op 500 m. ned 500 m. 

6. dag. Til Praiano 
Flyttedag. Hvis du ønsker den længere tur vandrer du fra det store torv i Amalfi. Ellers tager du lokal bus (2,40 €) til den charmerende landsby, Conca dei Marini og starter ved det imponerende kloster, Santa Rosa og vandrer ned mod havet. Små kirker ligger placeret på klippetoppene. Efterhånden ses Furore fjorden og der fortsættes ned til stranden ved en lille fiskerlandsby. Undervejs gennem Praia dalen til Praiano kan du tage en afstikker til en lille vig med byens gamle havn.
Overnatning på hotel i Praiano.
Vandretid 4-5 (6) timer, 10 (13) km, højdemeter op 350 m. (600 m.) ned 600 m.

7. dag. Gudernes sti 
En gammel pilgrimssti følges op til klosteret San Domenico, som ligger på en klippetop og dominerer det meste af kyststrækningen. Turen fortsætter opad forbi mærkværdige klippeformationer og overdådig vegetation for kort efter at munde ud i Italiens berømteste vandresti, Gudernes Sti. Stien lever virkelig op til sit navn med unikke scenerier og udsyn. Turen slutter på stranden i Positano, som er en af områdets mest charmerende landsbyer.
Overnatning på hotel i Praiano.
Vandretid 4-5 timer, 9 km, højdemeter op 400 m. ned 400. 

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse.

Hvis du vælger forlængelsen til Capri: 

8. dag:  Fra Praiano via Sorrento til Capri 
Tag en lokal bus til Sorrento, hvorfra der er flest afgange til Capri. Det kan anbefales at tage til Capri, da du på den måde får set hele den forrige uges vandrerute fra søsiden. 
Transporten til Capri er ikke inkluderet. Prisen på sejlturen varierer alt efter hvilken bådtype, du vælger (ca. 8-22 EUR pr vej).
Du har to overnatninger på øen og får rutebeskrivelser til 2 skønne vandringer på den smukke ø. Bagagen transporteres fra havnen til hotellet.
Overnatning på hotel på Capri

9. dag: Capri
Vandring på egen hånd efter udleverede rutebeskrivelser eller afslapning. 
Overnatning på hotel på Capri

10. dag: Capri tilbage til fastlandet
Check-ud fra hotellet. Bagagen transporteres fra hotellet tilbage til havnen. 
Sejltur (ikke inkluderet) tilbage til fastlandet og hjemrejse. 

Sværhedsgrad 3

Underlaget varierer meget undervejs og er både skovbund, asfalt, beton, grus og sten. Der vandres også på stier med enkelte sværere passager og klippefyldt underlag. Der er længere strækninger med trapper både op og ned, hvorfor det kan være en god idé at have trænet at gå på trapper hjemmefra. Så bliver nogle af de samme muskler styrket, som I får brugt grundigt på denne tur. 
Nogle af vandredagene skal du benytte lokal bus ud til startstedet. 
Denne tur er uden turleder og du skal kunne orientere dig via kort og rutebeskrivelser.
På første hotel modtager du detaljerede rutebeskrivelser på engelsk og gode detaljerede kort.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Indkvartering

Under opholdet bor du tre forskellige steder. 
Første sted en Agriturismo på højsletten – en form for bondegårdsferie, enten i Bomerano de Agerola eller San Lazzaro. Værelserne er enkle og indrettet i oprindelig italiensk stil.
Derefter overnatning i Amalfi, som ligger ved kysten, på hyggeligt 3-stjernet hotel tæt på byens middelalderlige centrum. 
De sidste nætter tilbringes på 3-stjernet hotel i den lille landsby Praiano, der klamrer sig til den stejle klippekyst med et par små strande.
Opholdet er inkl. morgenmad. Til aften er der altid restauranter tæt på indkvarteringen.

Hvordan kommer man frem

Det letteste er at flyve til Rom og derfra videre med tog til Napoli (2 timer). Se togtider hos Trenitalia.
Fra Napoli banegård kan du tage Circumvesuviana toget eller det lokale tog mod Sorrento til Castellammare di Stabia. Derfra går der bus til Bomerano (ca. 1 time).

Mulighed for at tilkøbe transfer fra Napoli eller Castellamare di Stabia til Bomerano og fra sidste hotel i Praiano til Napoli. 

Der er nogle få daglige afgange med direkte bus fra Napoli til Bomerano, som tager knap to timer.

Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 5.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 3.698,- DKK
Praktiske Informationer

OBS:
Vi anbefaler altid at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag fra 1. marts til 30. november 2020

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljerede kort

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Lokale busbilletter på 3 vandredage
 • Evt. lokale turistskatter på hotellerne 

Tillæg:

 • Ekstra nat i Agerola, Amalfi og Praiano inkl. morgenmad: pris på forespørgsel
 • Forlængelse til Capri (muligt april-oktober) - pris afhængig af sæson:
  • dobbeltværelse fra 1430-1950 kr. pr person/enkeltværelse fra 1950-2860 kr. pr person
 • Transfer fra Castellammare di Stabia til Bomerano: 75 euro/bil (v. 1-3 personer) eller 100 euro/bil (v. 4-6 personer).  Bestilles hjemmefra men betales på stedet. 
 • Transfer fra Napoli (både togstation og lufthavn) til Bomerano. Prisen er 1080 kr.(v. 1-3 personer)  og 1.380 kr. (v. 4-7 personer). Ved transfer mellem kl. 20.00 og 6.00 er der et tillæg på 200 kr. 
 • Transfer fra sidste hotel i Praiano til Napoli. Prisen er 1.250 kr. (v. 1-3 personer) og 1.650 kr (v 4-6 personer). 

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Genius Loci. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden