Bestil

Vandreferie i Amalfi 8 dage

Italien | Vandretur på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev det smukkeste af Syditalien med fantastiske panoramaer på vandringer langs dramatiske klippekyster. Det er muligt at forlænge din tur med 2 dage på skønne Capri.

In stock
Travel Code
VAI-011
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Gudernes Sti, Italiens mest berømte vandresti
blue encircled check Mulighed for en forfriskende dukkert flere steder
blue encircled check Indkvartering i 3 charmerende byer
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Amalfikysten på Sorrento halvøen finder du ca. 50 kilometer syd for Napoli, forbi vulkanen Vesuv og det historiske Pompei. Det er en usædvanlig dejlig halvø, der afslutter Napoli golfen mod sydøst og geologisk er sammenhørende med Capri, der i tidernes morgen har hørt til det italienske fastland, og er karakteristisk ved sin bjergrige natur og sin yppige vegetation. Klimaet er mildt, og der er solskin det meste af året.
Landskabet er præget af imponerende bjerge, kastanieskove, maki med vilde blomster og krydderurter, citrustræer, og på skråningernes terrasser finder du vinmarkerne. Området har talrige gamle mulddyrstier, middelalderlige landsbyer, små kirker og grotter. Og vi skal selvfølgelig ikke glemme den flotte klippekyst med det blå hav, så det gælder altså om altid at have badetøjet ved hånden.

Kort

down v arrow


* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst
Ankomst til Bomerano på Agerola platauet. Evt. afhentning på stationen eller i lufthavnen ved Napoli. Ved tidlig ankomst kan I lige nå en kort vandretur i området. 

2. dag. Rundtur ved Agerola
Vandretid 5-6 timer, 11,5 km, højdemeter +500 m | -500 m
Dagens tur går ind i bjergene bag Bomerano. Du vandrer langs højderyggen, over enge og gennem skov op til Tre Calli, hvor udsigten er uforlignelig. Hvis du har lyst, kan du også tage områdets højeste top, Monte Sant’Angelo. Ellers fortsættes der forbi det lille kapel ”stilhedens jomfru”, hvor der er en magisk udsigt over Positano og returnerer til Bomerano.

3. dag. Til Amalfi ved havet 
Vandretid 5-6 timer, 10 km, højdemeter +250 m | -800 m
Flyttedag. I dag kan benene og måske specielt knæene blive lidt udfordret af de mange trapper. Ruten går hele vejen ned til kysten gennem naturskønt område forbi huler og et lille kapel. Nedstigningen fortsætter under de høje klipper, gennem små flækker og kort efter citronlunden, når du den lille landsby Vettica. Herfra følges en gammel mulddyrsti, dateret tilbage til det 9. århundrede, indtil du ser de første kulørte huse i Amalfi.

4. dag. De små landsbyer
Vandretid 4,5 (1-2) timer, 11 km (5 km), højdemeter +850 m (200 m) | -850 m (450 m)
Det er de små landsbyer, som er på programmet i dag. Du vandrer op mod Atrani, som nok er områdets bedst bevarede landsby med sine smalle gyder og charmerende torve. Der fortsættes gennem Dragernes Dal til Ravello, som af visse forfattere er beskrevet som værende tættere på himlen end havet - og der skal forceres en del trapper. Ravello er stadig en eksklusiv landsby, og det er værd at sætte tid af til at besøge de gamle, imponerende villaer. På turen tilbage til Amalfi passerer du det ene fantastiske udsigtspunkt efter det andet. 
Mulighed for kortere tur ved at tage lokal bus til Ravello (2,40 Euro) og starte vandringen herfra.

5. dag. Møllernes dal
Vandretid 5 timer, 10 km, højdemeter +500 m | -500 m
Vandreturen starter op til Pontone, hvor du har mulighed for at besøge det middelalderlige tårn, Torre dello Zirro, som ligger på en smal bjergryg med en dramatisk udsigt over Amalfi og kyststrækningen. Der fortsættes ind i en af Syditaliens smukkeste naturområde, Valle delle Ferriere. Herefter går det ned i Møllernes dal (Vandmøllernes dal) med dens næsten eventyragtige landskab med gamle papirfabrikker fra det 11. århundrede. Du vandrer på gamle mulddyrstier omgivet af maki og citronlund tilbage til Amalfi.

6. dag. Til Praiano 
Vandretid 5 (6) timer, 10 (13) km, højdemeter +350 m (600 m) | -600 m
Flyttedag. Hvis du ønsker den længere tur vandrer du fra det store torv i Amalfi. Ellers tager du lokal bus (2,40 €) til den charmerende landsby, Conca dei Marini og starter ved det imponerende kloster, Santa Rosa og vandrer ned mod havet. Små kirker ligger placeret på klippetoppene. Efterhånden ses Furore fjorden og der fortsættes ned til stranden ved en lille fiskerlandsby. Undervejs gennem Praia dalen til Praiano kan du tage en afstikker til en lille vig med byens gamle havn.

7. dag. Gudernes sti 
Vandretid 4-5 timer, 9 km, højdemeter +400 m | -400 m
En gammel pilgrimssti følges op til klosteret San Domenico, som ligger på en klippetop og dominerer det meste af kyststrækningen. Turen fortsætter opad forbi mærkværdige klippeformationer og overdådig vegetation for kort efter at munde ud i Italiens mest berømte vandresti, Gudernes Sti. Stien lever virkelig op til sit navn med unikke scenerier og udsyn. Turen slutter på stranden i Positano, som er en af områdets mest charmerende landsbyer.

8. dag. Hjemrejse
Hjemrejse.

Hvis du vælger forlængelsen til Capri: 

8. dag:  Fra Praiano via Sorrento til Capri 
Tag en lokal bus til Sorrento, hvorfra der er flest afgange til Capri. Det kan anbefales at tage til Capri, da du på den måde får set hele den forrige uges vandrerute fra søsiden. 
Transporten til Capri er ikke inkluderet. Prisen på sejlturen varierer alt efter hvilken bådtype, du vælger (ca. 8-22 EUR pr vej).
Du har to overnatninger på øen og får rutebeskrivelser til 2 skønne vandringer på den smukke ø. Bagagen transporteres fra havnen til hotellet.

9. dag: Capri
Vandring på egen hånd efter udleverede rutebeskrivelser eller afslapning. 

10. dag: Capri tilbage til fastlandet
Check-ud fra hotellet. Bagagen transporteres fra hotellet tilbage til havnen. 
Sejltur (ikke inkluderet) tilbage til fastlandet og hjemrejse. 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Underlaget varierer meget undervejs og er både skovbund, asfalt, beton, grus og sten. Der vandres også på stier med enkelte sværere passager og klippefyldt underlag. Der er længere strækninger med trapper både op og ned, hvorfor det kan være en god idé at have trænet at gå på trapper hjemmefra. Så bliver nogle af de samme muskler styrket, som I får brugt grundigt på denne tur. 
På nogle af vandredagene skal du benytte lokal bus ud til startstedet. 
Denne tur er uden turleder, og du skal kunne orientere dig via kort og rutebeskrivelser.
På første hotel modtager du detaljerede rutebeskrivelser på engelsk og gode detaljerede kort.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Indkvartering

down v arrow

Under opholdet bor du tre forskellige steder. 
De første to nætter er hos Agriturismo Nonna Martina på højsletten – en form for bondegårdsferie, i Bomerano de Agerola.
Derefter tre nætter i Amalfi på Hotel Lidomare , som ligger ved kysten.
De sidste to nætter tilbringes i den lille landsby Praiano, der klamrer sig til den stejle klippekyst med et par små strande. Her overnatter du på Hotel La Perla .

Opholdet er inkl. morgenmad. Frokosten klares ved indkøb i byernes butikker (husk, at der ofte er lukket mellem 12.30 og 16.00). På flere af hotellerne vil det også være muligt at bestille en madpakke dagen før. Til aften er der altid restauranter tæt på indkvarteringen.

OBS: disse er ikke en garanti, ved udsolgt på de nævnte hoteller, bookes andre af samme standard.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer man frem?

down v arrow

Det letteste er at flyve til Rom og derfra videre med tog til Napoli (2 timer). Se togtider hos Trenitalia.
Fra Napoli banegård kan du tage Circumvesuviana toget eller det lokale tog mod Sorrento til Castellammare di Stabia. Derfra går der bus til Bomerano (ca. 1 time).

Mulighed for at tilkøbe transfer fra Napoli eller Castellamare di Stabia til Bomerano og fra sidste hotel i Praiano til Napoli. 

Der er nogle få daglige afgange med direkte bus fra Napoli til Bomerano, som tager knap to timer.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport på dag 3 (Agerola til Amalfi) og dag 6 (Amalfi til Praiano)
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljerede kort
 • Muligt at få tilsendt GPS-filer
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Lokale busbilletter på 3 vandredage
 • Evt. turistskatter 

Tillæg:

 • Ekstra nat i Agerola, Amalfi og Praiano inkl. morgenmad: pris på forespørgsel
 • Forlængelse til Capri (muligt april-oktober):
  • Dobbeltværelse/enkeltværelse
 • Transfer:
  • Castellammare di Stabia til Bomerano - bestilles hjemmefra, afregnes lokalt
  • Napoli lufthavn til Bomerano
  • Fra sluthotel i Praiano til Napoli lufthavn

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Genius Loci Travel, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Genius Loci Travel. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden