INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i Amalfi, Capri & Vesuv

Italien | Guidet rejse med dansk vandreleder

Se frem til en fantatisk vandreuge fyldt med kultur og natur, når I besøger Positano, Gudernes sti "Sentiero degli Dei´", Vesuv, Pompei og ikke mindst populære Capri med udsigt over det krystalblå hav. 

In stock
Travel Code
VAG-044

Det kan du glæde dig til

”La Costiera Amalfitana”, - Amalfikysten.

Kendt i hele verden for både selve kysten og pittoreske byer som Amalfi, Positano og Ravello på sydkysten af Sorrentohalvøen ca. 50 km. syd for Napoli.

Det er ikke uden grund, at Amalfikysten er optaget på UNESCO’s World Heritage Sites. Området byder på dramatiske klipper og bjergsider, der rejser sig fra kysten til de højeste bjergtoppe på 1100-1400 meters højde med terrasser med vin- og citronplantager. Dybe kløfter ned mod kystbyerne skærer sig igennem bjergenes frodighed, og danner den perfekte scene for smukke bjergveje. 

Området har talrige gamle muldyrstier, middelalderlige landsbyer, små kirker og grotter samt ikke at forglemme den flotte klippekyst med det blå hav. I og omkring de små byer snor stierne sig omkring huse og haver og du mødes af den besnærende duft fra citrontræer og krydderurter. Her er vejviserskilte som regel skiftet ud med håndmalede kakler. 

Vi har i samarbejde med vores danske turleder udvalgt nogle af de bedste og smukkeste vandreruter og kulturelle steder på Amalfikysten.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Afrejse fra Danmark til Napoli i Italien. Herefter transfer til den lille bjergby San Lazzaro på Agerola højplateauet, hvor man bl.a. finder fantastiske udsigter over Amalfikysten. Efter check-in på hotellet er der introduktion til en spændende uge med bjerge, stejle kyster, dybe frodige dale og blåt hav. 

 

Dag 2. San Lazzaro og udsigter fra oven
Vores første vandredag byder på en skøn tur i nærområdet ved San Lazzaro. Vi kan således starte vandreugen op i vores eget tempo, og blive bekendt med dels hvad det vil sige at vandre ved Amalfikysten og dens forskelligartede terræn, dels hvad man kan være opmærksom på, når man vandrer i en stor gruppe. Landsbyen San Lazzaro ligger mere end 600 meter over havets overflade, så dagen byder på fantastiske udsigter over flere af de områder, ugens vandringer kommer til at foregå. Vi kan bl.a. se ned over store dele af Amalfikysten og helt ind i bunden af Salernobugten. Turen afsluttes med en sidste stigning op til San Lazzaro, hvor vi får den første smag på ’Amalfis trapper’ (ca 600 trin opad). Belønningen er til gengæld en fantastisk udsigt fra Castello Lauritano over Amalfi, Pogerola og Ravello, hvor vi vil gå senere i løbet af uge. Og hvis vi er heldige, byder vinbonden Pasquale os måske på smagsprøver fra de foregående års høst.


3


640m


590m


4-5 tDag 3. Vesuv og Pompei
Vi kører fra hotellet til Pompei, hvor vi besøger de imponerende ruiner af denne - for sin samtid - meget rige by, hvor 20.000 indbyggere boede. Brolægningen er intakt med hjulspor fra vogne slidt ned i belægningen, og der er ruiner af mange fleretagers bygninger med velbevarede kalkmalerier, kakler og statuer. Særligt spektakulært er det meget velbevarede amfiteater til 2.000 personer og det store stadion til 10.000 personer, hvor der blev afholdt gladiatorkampe. Naturligvis ser vi også de berømte gipsafstøbninger, der viser hvordan byens indbyggere lå i det øjeblik, de døde pga. af vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Efter at have spist frokost i Pompei kører vi så langt op ad Vesuvs stejle skråninger som muligt, og går fra en parkeringsplads i godt 1.000 meters højde de sidste 200 højdemeter til kraterkanten. Det første, vi lægger mærke til, er gruset, vi går i; 5-10 cm, rødligt, eroderet lava, som er let at gå i. Planternes vækstbetingelser er helt specielle, og bevoksningen er derfor nøjsom. Fra kraterkanten har vi en imponerende udsigt 500 meter på tværs og 300 meter ned i dybet. Enkelte steder kommer der damp op, og vi kan måske dufte svovl. Til den anden side kan vi se fladlandet under vulkanen: Napoli, Napolibugten og øen Capri, som vi besøger senere på ugen. Vesuv er mest kendt for sit udbrud i år 79, hvor Pompei og fire andre rige kulturbyer blev ramt og ødelagt af en pyroklastisk sky og en masse aske. Siden har der været flere udbrud, senest i 1944. 


2


170m


170m


3 t

 

Dag 4. Gudernes Sti fra Bomerano til Positano
Dagen byder på en af de mest vidunderlige ture i området, den fabelagtige Sentiero degli Dei (Gudernes Sti) til Positano. Denne sti lever virkelig op til sit navn med en unik natur og uovertrufne udsigter over kyst og hav. Vi går gennem skove og terassemarker, forbi gamle stenhytter og på tværs af stejle bjergskråninger og smalle afsatser med udsigt til havet. Måske vi tager en lille afstikker fra ruten og spiser en tidlig frokost ved St. Dominique klosteret, inden vi går videre igennem Vallone di Grarelle med de mange huler og dybe bugter. I den lille by Nocelle - en malerisk landsby over Positano - holder vi en pause ved bonden Julios lille bjergcafé Il chisco del sentiero degli dei. Særligt hans bruschettaer og friskpressede citrusjuicer er en oplevelse værd, mens man for en stund løsner vandrestøvlernes snørrebånd og lader føderne få lidt luft.
Den sidste del af turen går på en gammel sti, der fører til Montepertuso og krydser Vallone Porto - en dyb kløft med vilde kalkstensvægge. Fra Montepertuso er der kun en kort gåtur ned ad de gamle trin, gennem olivenlunde og vinmarker, til Positano - en af de mest charmerende landsbyer ved kysten. Velsagtens den smukkeste og nu mest fashionable by på Amalfikysten med de smukt malede huse dækket af bougainvillea. Hvis der findes en postkortby, er det her.
I Positano er der mulighed for lidt shopping i de charmerende små gyders butikker, et kort dyb i bølgen blå eller en drink på pergola restauranten ved stranden, inden vi bliver vi hentet af bussen.


3


700m


700m


4-5t

 

Dag 5. "Valle dei Mulini" Møllernes Dal
Flyttedag. Et af højdepunkterne for denne dags vandring er Sentiero basso della Valle delle Ferriere (stien gennem jernværksdalen), hvor de tidligere jernværker lå, samt Europas ældste papirfabrik fra det 11. århundrede. Alle drevet af sindrige vandmøllesystemer. Stien tager os dybt ind i Møllernes Dal til starten af et naturreservat med frodig vegetation og utroligt smukke vandfald.
Fra det inderste af dalen har vi en times vandring ned ad de gamle muldyrsstier langs floden til Amalfi. Undervejs passerer vi den ene citronlund efter den anden, og er vi heldige har den lille lokale cafe åben, hvor vi kan nyde en kop kaffe eller et glas koldt limonade presset af ejerens egne økologiske citroner.
Vi når Amalfi fra baglandet, hvor noget af det første, vi møder, er byens papirmuseum. Her kan de, der har lyst, gå med på en guidet tour, hvor man virkelig får et indtryk af, hvor avanceret en industri papirproduktionen i området har været, og hvor man kan få svar på alle de spørgsmål, der uundgåeligt vil have rejst sig på vej ned igennem Møllernes Dal.
Det, der i dagens Amalfi er hovedgaden, er bygget ovenpå floden, som man flere steder kan høre bruse nedenunder, mens dufte og lyde fra de mange specialbutikker kommer en i møde. Måske man her kunne få lyst til en hjemmelavet italiensk is fra en af de mange glaceriaer, inden vi når hotellet? Domkirken - og ikke mindst pladsen foran - er fantastisk. Der er mennesker fra hele verden, og den summer af et liv, der smukt indrammes af de gamle bygninger med tydelige tegn på byens historie og stærke handelsforbindelser til Mellemøsten. Særligt står her især domkirkens markante og byzantinsk inspirerede klokketårn.
Vi indkvarterer os på et centralt beliggende hotel, hvor vores baggage er blevet transporteret til fra hotellet i San Lazzaro. Aftensmaden spises på en restaurant i byen.


4


190m


810m


6t

 

Dag 6. Capri
Denne dag er afsat til et besøg på den berømte ø, Capri - en ferieø, hvor romerske kejsere havde deres sommerresidens, og hvor man finder nogle af områdets største naturperler!
Fra Amalfi sejler vi til Capri langs den smukke kystlinje, hvor vi - hvis vi kigger godt efter - kan gense nogle af de steder, vi har gået i løbet af ugen.
På Capri kan man vælge at følge vandrelederen rundt på øen enten på hele eller dele af turen, men har man mere lyst til at udforske øen på egen hånd, er man også velkommen til det.
Vandrelederen fører os med bjergbanen op til selve byen Capri og derefter ud på en smuk rundtur på den østlige del af øen. Her passerer vi en stadig strøm af naturlige og kulturelle højdepunkter, som fx Villa Jovis; ruinerne af den mest imponerende romerske villa på øen, der engang var hjem for kejseren Tiberius. Herefter spiser vi frokost enten på en lille bjergcafé med en fantastisk udsigt nordover til øen Ischia (hvor den romerske flåde lå forankret, da Vesuv gik i udbrud i år 79), eller hvis caféen er optaget ved at købe sandwiches med lokale specialiteter hos en lille købmand. Vi passerer de tre Faraglioni klipper, som vi har kunnet se fra Amalfi, en masse smukke haver og ender i selve den charmerende landsby Capri, hvor der vil være mulighed for at kigge sig lidt omkring på egen hånd. Sent på eftermiddagen mødes vi igen på havnen og sejler tilbage til Amalfi, hvor resten af dagen er på egen hånd. Middag for egen regning denne aften.


2


200m


200m


4t

 

Dag 7. Pogerola til Pontone
Vi starter dagen med at tage den lokale bus op til Pogerola, en lille by på en klippetop over Amalfi by. Herfra har vi en spændende vandring foran os, hvor vi atter skal ind til bunden af Møllernes Dal, men selvom vi har været her tidligere, går vi nu ad andre stier, hvilket gør det til en helt anden tur. Imens vi roligt bevæger os op gennem terrænet får vi - mellem træernes kroner - enkelte spektakulære udsyn til de stejle klipper på den modsatte side af dalen. I bunden krydser vi den smalle flod vi også har mødt på 5. dagen, bare lidt højere oppe. I nærheden af et smukt vandfald finder vi et godt sted at spise vores medbragte - og denne gang på forhånd selv-indkøbte - frokost.
På vejen tilbage til Amalfi åbner udsigterne over dalen sig for alvor op, og kigger man godt efter kan man ane stien på modsatte side, hvor vi gik tidligere på dagen.
I den lille by Pontone, vil der være mulighed for en kop kaffe, et stykke kage eller noget tredje til ganen, inden den absolut sidste vandring ned til hotellet - og på ferien i det hele taget - kan foregå på to måder: Enten følger man skiltningen ned ad trapperne direkte til Amalfi by, eller også klemmer man de sidste kræfter ud af benene med en lille tur/retur stigning ud til Torre del Zirro, et gammelt fæstningstårn, for at nyde feriens sidste spektakulære udsigt over Amalfi by og kyst.


4


210m


490m


5t

 

Dag 8. Hjemrejse
Vores bus bringer os til lufthavnen, hvorfra flyet afgår hjem til Danmark.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Sværhedsgrad 2-4

De fleste af vandringerne, som Gudernes Sti og Møllernes Dal foregår primært på gode, brede, og sikre vandrestier. Der kan dog være langt ned enkelte steder, hvor nogle vil kunne føle et lille sug i maven, men der er som regel god afstand til kanten. Et enkelt sted på på dag 5 vil man skulle bruge hænderne, men med fælles hjælp plejer det at gå uden problemer og med højt humør.

På de andre vandringer og ved småbyerne går vi mest på de gamle cementerede forbindelsesstier lavet til muldyr og med en god del trapper. Er vi heldige, møder vi også disse muldyr, når de f.eks. fungerer som ”skraldebil” i de små byer oppe i landskabet.
Vandringerne er overkommelige, men du bør have en rimelig god kondition, f.eks. fra jævnlige vandreture herhjemme. Derudover skal det endnu en gang understreges, at Amalfikysten byder på en del trapper nær byerne. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med og de gode snakke og udsigter kan nydes. Uforudsete begivenheder som dårligt vejr, stenskred eller naturbrænde kan bevirke ændringer i det beskrevede dagsprogram. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

 

Indkvartering

De første 4 nætter overnattes der på Hotel Risorgimento i San Lazzaro, som ligger på højsletten inde midt på halvøen. Det er et familiehotel med gamle rødder og god atmosfære, vi har benyttet gennem mange år. Værelserne er forskellige og nogle mere enkle end andre. Hotellet byder på en god morgenmad og en lækker 3-retters menu hver aften (Inkluderet). De tilbyder også en frokostpakke til vandreturene, som tilkøbes på stedet. Alternativt er der mulighed for at handle ind til madpakker hos den lokale købmand Gaetano 50 m. fra hotellet. De sidste 3 nætter bor vi i Amalfi by på Hotel Centrale***. Som navnet afslører ligger hotellet centralt placeret i Amalfi lige ved domkirkepladsen. Hotellet er et stemningsfyldt sted med pæne værelser og farverige kakler på gulvene.

Denne rejse er med halvpension (Morgenmad og aftensmad), undtaget dagen til Capri, hvor der kun er inkluderet morgenmad. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på hjemrejsedagen. I San Lazzaro spises de inkluderede måtider på hotellet. I Amalfi vil de inkluderede middage om aftenen være på lokale restauranter. Vi bestiller bl.a. bord på Restaurant A´Paranza i nabobyen Atrani (i kort gåafstand fra hotellet). A´Paranza serverer rigtig god mad og vin, der lever op til den Michelin anbefaling restauranten har fået. Et sikkert hit hos vores gæster hvert år. Frokost er for egen regning. Vandrelederen vil informere om frokostmulighederne på de forskellige indkvarteringer.


Vejr og Klima

Klima

Temperaturerne i april og oktober ligger omkring 19-23 grader om dagen og køligere om natten, samt i højderne (hvilket bl.a. gælder for vores første indkvarteringssted). Der kan dog også komme en regnbyge eller bare være mere køligt pga. skydække.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Vandreferie i Amalfi, Capri & Vesuv
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse direkte til Napoli tur/retur
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 6 x halvpension (morgenmad, aftensmad)
  • 1 x kvartpension
  • 1 x vinsmagning
  • Dansk turleder
  • Alle programsatte transporter. 
  • Færge til Capri t/r 
  • Entréer til Vesuv, Pompei, museer mm.

 

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimunstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer. Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Turleder: Johannes Korfits Møller

Gå til toppen af siden