Vandreferie i Andorra

Andorras smukke Pyrenæer

Pyrenæernes høje bjergtoppe, smukke dale og masser af flotte vandreruter. Når du tager med Ruby Rejser på vandreferie i Andorra, vil du opleve alt det bedste, den lille bjergstat har at byde på.

På vandring i Pyrenæernes hjerte

I den østlige del af Pyrenæerne finder du det lille, bjergrige eventyrland, Andorra. Her i nabolandene Frankrigs og Spaniens skygger, venter der vandring af allerhøjeste karat, når du begiver dig ud i den smukke natur med sin yderst forskelligartede plantevækst og et rigt dyreliv med f.eks. murmeldyr og agerhøns.

Selv om Andorra er mest kendt som en skidestination, bør du unde dig selv at tage på vandretur her i sommersæsonen. Landet har mange fine vandrestier i god stand, som krydser på tværs af de forrevne bjerge og smalle dale, som præger landet. Med enkelte stejle op- og nedstigninger, er vandreture i Andorra ofte lidt udfordrende og giver særligt gode oplevelser til den erfarne vandrer i god form.

Så hvis du er på udkig efter en mindre kendt vandredestination i Europa, er Andorra et godt bud. Her kommer du virkelig ind i Pyrenæernes hjerte.

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Andorra

  • Vandrestiernes kvalitet: Andorras vandrestier er velanlagte og generelt velholdte, så selv om turen går op og ned i de høje bjerge og smalle dale, er underlaget sjældent en udfordring.
  • Uberørt natur: Med et begrænset vejnet kommer du hurtigt ud i uberørt natur, når du følger vandrestierne rundt i terrænet.
  • Toldfrit: Landet er ikke med i EU, men er en del af EU's toldunion. Derfor er der ikke told på varer, som du køber i Andorra. Kombineret med meget lave afgifter, kan du her shoppe mærkevarer til priser langt under det øvrige Europa. Men husk at tjekke, hvor meget du må tage med hjem.
Læs mere
per side

1 Item

Andorra | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3-4

Vandring i Andorras underskønne natur er en oplevelse uden lige. Det lille fyrstendømme ligger blandt de høje Pyrenæer med en fantastisk udsigt til de omkringliggende lande og vandring i verdensklasse.


  • Ingen dato sat
  • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
    Fly fra København eller egen transport
  • 7 nætter
Forespørg

5 interessante fakta om Andorra

1. To statsoverhoveder

I Danmark har vi den siddende regent som statsoverhoved, men i Andorra er der to personer, der deler hvervet. Således deler den franske præsident og den spanske biskop af Urgel den ære, der ligesom i Danmark nærmest udelukkende er en formel titel.

2. Catalansk er det officielle sprog

Som det eneste land i verden har Andorra catalansk som sit officielle sprog. Med landets lange grænse til Catalonien i Spanien er det måske forståeligt. Der er også flere, der taler spansk og fransk, ligesom indvandrere har bragt mange andre sprog med sig. Du kan derfor prøve flere muligheder, når du møder andre på dine vandreture i Andorra!

3. Under halvdelen af befolkningen i Andorra er andorranere

Ifølge de officielle andorranske statistikker, boede der i 2019 lige over 77.000 indbyggere i Andorra, men kun omkring 48 % af dem var andorranere. Det er særligt spaniere, portugisere og franskmænd der udgør den øvrige del af befolkningen, men også briter, argentinere og filippinere findes der en del af. Nogle flytter hertil for at arbejde, mens andre bor her for de gunstige skatteforhold.

4. Der er ingen lufthavne i Andorra

Andorra er det 17. mindste land i verden og 6. mindste land i Europa, og med dets placering i Pyrenæernes høje bjerge er det måske forståeligt, at man ikke har bygget en lufthavn i landet. Der findes en lang række større og mindre lufthavne tæt på i både Frankrig og Spanien. Ofte flyver man til Barcelona, hvorfra man kan køre på motorvej hele vejen til den lille bjergstat. Det tager omkring 3 timer fra lufthavnen i Barcelona til hovedstaden Andorra la Vella.

5. Her er flere km skipiste end veje

De fleste steder opgøres det samlede vejnetværk i Andorra til ca. 270 km, mens landets 2 skisportssteder til sammen kan byde på omkring 290 km alpine nedfarter. Det begrænsede antal veje er med til at give plads til den flotte bjergnatur, som Pyrenæerne byder på. Foruden skipisterne er der også rigtig mange velanlagte vandrestier, som giver dig optimale betingelser, når du planlægger dine vandreruter.

Vandløb i Andorras bjerge Vandrere i Andorra Andorras smukke natur

Spørgsmål

Har du spørgsmål til vores vandreferier i Andorra, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig, også hvis du har særlige behov til din ferie. Så undersøger vi, om ikke vi kan imødekomme disse krav.

Hvis du gerne vil på vandreferie i det sydvestlige Europa, men ikke lige er lun på Andorra som din destination, kan du kigge på nabolandene Frankrig og Spanien, hvor vi også har mange dejlige vandreferier til. Her kan du også finde knap så udfordrende ture som i Andorra. Du kan også kigge længst ude på Den Iberiske Halv, hvor Portugal byder på mange fremragende muligheder.