Vandreferie i Bulgarien

Fabelagtig bjergvandring på Balkanhalvøen

Alpine vandrestier, svimlende bjergkæder, en rig historie og en spændende kultur – Oplev det ægte Bulgarien på en vandreferie her i Balkanhalvøens skjulte perle.

Bulgarien – et land med førsteklasses bjergvandring!

Det er de færreste der har fået øjnene op for, hvor fantastisk en destination Bulgarien er, når det kommer til aktivferier, og vandreferier især – og det ser vi bestemt som værende en fordel! Med de få turister og vandrere der finder hertil, er her nemlig masser af plads på vandrestierne, og du er sikret autentiske og spændende oplevelser i mødet med den for mange ukendte kultur og de storslåede nationalparker. 

Hele 60% af landet består af bjerge, og med de mange tilgængelige vandrestier bliver du forkælet med mængden af skønne landskaber og betagende vistas. De bulgarske nationalparker er bl.a. blevet beskrevet som en blanding af det skotske højland og engelske søer og med et islæt af rå storhed, der måske minder lidt om Island. Bulgarien er både alt dette, men også så meget mere, og i sidste ende er Bulgarien helt sin egen. Mulighederne føles uendelige, og her er altid noget nyt og spændende at opdage, lige meget hvor mange gange du vender tilbage hertil. Med en vandreferie i Bulgarien kan du derfor glæde dig til noget af den bedste bjergvandring i hele Europa.

5 gode grunde til at tage på vandreferie i Bulgarien

 • Den uovertrufne natur og de imponerende bjergvandringer som Bulgarien byder på, gør landet til et fantastisk alternativ til dig, der allerede har vandret de klassiske europæiske vandredestinationer tynde, og som ønsker at prøve en ny destination på din næste vandreferie.

 • Med landets spændende historie byder Bulgarien i dag på et væld af kulturskatte og interessante byer.

 • Selvom folk er ved at blive mere bevidste om Bulgarien som vandredestination, er landet stadig langt fra at være på samme niveau besøgsmæssigt som fx Østrig, Tyskland og Italien. I Bulgarien er der derfor masser af plads på vandrestierne og rig mulighed for at føle sig i ét med naturen.

 • Du vil opleve et land fyldt af farver – både figurativt og bogstaveligt talt. Bulgarerne er et farverigt folkefærd med store armbevægelser, ligesom deres natur og mange af deres historiske bygninger også nærmest sprænger farveskalaen.

 • Bulgarien er et land fuld af kontraster – lige fra snefulde vintre i bjergene i nord til dejlige somre med middelhavsklima i syd.

Læs mere
per side

1 Item

Bulgarien | Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Gå ad Bulgariens bedste alpine vandrestier og oplev de højeste bjergtoppe på hele Balkanhalvøen. Du besøger Pirin nationalparken med krystalklare bjergsøer og landets største kloster. 

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 9.498,- DKK

3 højdepunkter du skal glæde dig til

Rilabjergene


I Rilabjergenes vilde bjerglandskaber bringer vandrestierne dig gennem rå og uspoleret natur, og du er garanteret fantastiske udsigter over bjergmassivet, som byder på både høje tinder, klare søer og et rigt dyreliv.  Det er også i Rilabjergene, at du finder Bulgariens højeste bjerg, Musala, med sine 2925 meter.

Rilaklosteret


Det farverige kloster er beliggende på et plateau i omkring 1100 meters højde, omringet af imponerende bjergtinder, der når op over 2700 meter. Klosteret er Bulgariens største og blev grundlagt helt tilbage i 900-tallet. Det er et af landets vigtigste monumenter både historisk og kulturelt, og det er også optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

Pirin National Park

Det er ikke uden grund at Pirin National Park, som dækker det meste af Pirinbjergene, er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Udover sit smukke og naturskønne udseende er Pirinbjergene også berømte for sine 118 glaciale søer, og det er også her du finder Bulgariens andenhøjeste punkt.

Dobrin Bulgarien vandreferie Vandreferie i nationalpark i Bulgarien Rilaklosteret i Bulgarien3 interessante fakta om Bulgarien

 1. Ost er en vigtig del af bulgarsk gastronomi og bliver serveret til nærmest hvert eneste måltid. Du finder det både som pålæg, i bagværk, i salater, i søde desserter og meget mere. Tre populære og klassiske bulgarske oste er bulgarsk feta, som er mere smuldrende end den græske, Kashkaval, som minder lidt om Gouda ost, og Grøn ost, som kan være svær at få fingre i, da den kun produceres i den bulgarske landsby Cherni Vit.

 2. På det europæiske fastland er Bulgarien det land, der kan prale af at have flest mineralske kilder – over 600!

 3. Når bulgarerne ryster på hovedet, mener de ”ja”, og når de nikker, mener de ”nej” – lige omvendt af hvad vi ellers er vant til, hvilket er med til at skabe både forvirrende og morsomme situationer, når lokale og turister mødes.
Kvinder i bulgarsk landsby Traditionel bulgarsk salat Vandfald i Bulgarien

Hvis aktive vandreferier og storslåede naturoplevelser er noget for dig, men det ikke lige skal være Bulgarien i denne omgang - så har vi heldigvis et stort udvalg af rejser i hele Europa. Særligt kan vi anbefale destinationer som Østrig, Italien eller Kroatien for blot at nævne et par stykker, du kan også selv se alle vores vandreferier her.