Vandreferie i Cinque Terre

Italiens Perle - Cinque Terre

Tag på smukke vandreture langs den liguriske kyst i Cinque Terre, hvor du bliver fortryllet af den fascinerende natur samt det billedskønne kystlandskab med pastelfarvede klynger af huse og små vinterrasser. 

Besøg Cinque Terres 5 smukke byer og oplev en helt særlig kultur

Langs den italienske Riviera mellem La Spezia og Levanto finder du den helt unikke kyststrækning Cinque Terre. Det fantastisk flotte stræk er særligt kendt for sine fem smukke middelalderlandsbyer, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Området er et paradis for vandrere, og ”Den Blå Rute”, som forbinder de fem byer, er en udfordrende sag, men strækker sig kun over 12 km. Den Blå Rute var oprindeligt den eneste måde at komme mellem de fem byer på, men senere er der anlagt en jernbane, så hvis strabadserne bliver for hårde, kan du også vælge at tage toget, der kører mellem alle fem byer.

Foruden den fantastiske vandretur langs Liguriens kyst kan du også udfordre dig selv med ture op i højderne bag de fem byer. Her i Italiens første nationalpark finder du et mere end 120 km stort udvalg af vandrestier spredt ud over det 38,6 kvadratkilometer store areal. Cinque Terre blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1997 sammen med nærliggende Portovenere og øerne Palmaria, Tino og Tinetto.

Cinque Terre er ganske enkelt et must at besøge, hvis du bare holder det mindste af at vandre. Her får du nemlig en overvældende kombination af natur, kultur og stemning. I Cinque Terre kan du kombinere en fantastisk vandreferie med badning, afslapning og livsnydelse. Cinque Terre-området er et fremragende alternativ til Amalfikysten.

Længere nede finder du vores rejser til denne fabelagtige destination – og meget mere om de 5 pittoreske landsbyer.

Læs mere
per side

2 Items

Italien | Vandring på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Tag til smukke Italien og oplev det bedste af det ikoniske Cinque Terre, når du vandrer mellem farverige fiskerbyer, idylliske vinmarker og storslåede udsigter.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Italien | Grupperejse med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Oplev den perfekte balance mellem vandring i smuk natur, historiske middelalderbyer rige på kulturarv og italienske specialiteter når turen går mod Cinque Terres maleriske byer og Toscanas bølgende bakker.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg

3 gode grunde til at besøge Cinque Terre

 1. Vandremulighederne: Du får vandring i verdensklasse med fantastiske udsigter ud over Det Liguriske Hav. Strækningen går op og ned på turen mellem de fem byer, men du har også mulighed for at udforske hele nationalparkområdet, hvor du finder mere end 120 km vandrestier.
 2. Maden & vinen: Ligurien er kendt som hjemsted for den fantastiske basilikumpesto, som du ganske enkelt ikke må snyde dig selv for at smage. Du finder også både olivenlunde og vinmarker i stort antal her, som producerer himmelske smagsoplevelser af både vin og jomfruolivenolie. Den kystnære region er særligt kendt for sin friske fisk og skaldyr, der burde være enhver forundt at smage. Hvis du hellere vil prøve egnens kødretter, kan du prøve Cima Genovese, der er koldt fyldt kalvekød, eller stuvet hare med oliven, pinjekerner og rosmarin. Stop op i en af de fem byer, og forkæl dig selv med frokost, vin, is, aftensmad eller hvad end hjertet måtte begære på din tur.
 3. Kysten/naturen: Når du vandrer langs Cinque Terres forrevne klippekyster, kan du ikke undgå at blive betaget af de eventyrlige udsigter, der ændres hver gang du runder et klippefremspring. De fem landsbyer ligger som små perler på en snor gemt inde i små indhak i klipperne. Hvis du i stedet bevæger dig rundt i nationalparken, vil du komme igennem både vinmarker og olivenlunde. Du får også fremragende muligheder for at kombinere vandringen med afslapning enten ved stranden, poolen eller på en café i en af landsbyernes snoede gader.
  Vandreferie Cinque Terre Vandring ved Cinque Terre Varnazza ved Cinque Terre

  De 5 byer ved Cinque Terre

  1. Monterosso: Den nordligste og største af de fem byer. Monterosso er den eneste af landsbyerne, som ikke er total omkranset af stejle klipper, så her finder du også den bedste badestrand. Byen er delt op i to af San Cristoforo-klippen, hvor den nye bydel byder på en fin strandpromenade og den berømte statue ”Il Gigante”. I den gamle bydel finder du en gammel slotsruin og Cinque Terres kendte snoede middelaldergader.
  2. Vernazza: Vi tager byerne fra nord til syd, og den næste i rækken er Vernazza. Byen ligger yderst på en landtange, der strækker sig ud i havet. Her er det ikke muligt at tage bilen ind, men du finder til gengæld et væld af farverige huse, snævre gader og lækre serveringssteder. På toppen af landtangen ligger et fæstningsværk, som blev brugt til at beskytte havnen og byen mod piratangreb.
  3. Corniglia: Den midterste og mindste af de fem byer er samtidig den eneste, som ikke har direkte adgang til havet. Når du slentrer rundt i byen, befinder du dig på en klippetop 190 meter over havet. Hvis du kommer med toget hertil, eller ankommer langs kysten fra syd, må du forberede dig på en næsten lodret opstigning af Lardarina-trappens 386 trin. Du kan dog også vælge at fange shuttlebussen fra stationen og op til bymidten. Du finder et hav af udsigtspunkter i byen, og de mange små restauranter er oplagte til en kaffe- eller frokostpause.
  4. Manarola: Det næstsidste stop på turen fra nord til syd er Manarola. Når du bevæger dig rundt i byens charmerende hovedgade, vil du med garanti undre dig over, hvorfor i alverden den er fyldt med joller. Men byen er så lille, at der ikke er plads til en ordentlig havn, og derfor bliver jollerne hejst op i hovedgaden med et sirligt hejseværk. Byen ligger omgivet af terrasser med vinranker.
  5. Riomaggiore: Mellem Manarola og Riomaggiore løber den del af Den Blå Rute som kaldes kærlighedsstien. Turen er den letteste del af Den Blå Rute, og stien blev hugget ind i klippen mellem 1926-1928. I Riomaggiore finder du borgen Castello di Riomaggiore, hvorfra du har en eminent udsigt over både byen og havet. Du render også ind i et hav af citrontræer, som ikke kan undgå at lede dine tanker hen på den berømte italienske citronlikør Limoncello.

  Den Blå Rute og øvrige vandrestier

  Den Blå Rute er ca. 12 km lang og fører dig igennem alle de fem byer. Det tager ifølge nationalparkens officielle hjemmeside lige over 5 timer at vandre mellem Riomaggiore og Monterosso ad denne vej. Men vi anbefaler, at du sørger for også at bruge lidt tid i de skønne landsbyer. De øvrige vandrestier fører dig bag kysten, men kan også føre dig mellem byerne på nogle længere ture. Det er vigtigt at være opmærksom på, at stierne kan være lukket pga. sten- og jordskred, vedligeholdelse eller andet. Derfor bør du altid tjekke nationalparkens hjemmeside for at finde ud af, hvilke stier der er åbne.
   

  Spørgsmål til vores vandreferier ved Cinque Terre?

  Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores vandreture til Cinque Terre, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din vandreferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse.

  Hvis du hellere vil tilbringe vandreferien andre steder end ved Cinque Terre, tilbyder vi et væld af vandreferier til det øvrige Italien, som du kan fornøje dig med. Udforsk blandt andet vores vandreferier i Toscana og Umbrien. Vi har også rejser i en lang række andre lande, såsom Spanien, Østrig og Frankrig. Du kan f.eks. tage på smukke vandreferier langs Caminoen og på skønhedens ø Korsika. Er du usikker på, om vandreferier er noget for dig, så kan du tage med på en kortere vandretur i Danmark, hvor vi blandt andet tilbyder weekendture i Mols Bjerge. Her kan du lære meget mere om, hvordan det er at være på vandreferie.

  Er du ikke til vandreferier, men vil stadig gerne være aktiv, så tag et kig på vores cykelferier, cykelkrydstogter eller skiferier.