Vandreferie i Danmark

Danmark fra sin smukkeste side

Du behøver ikke rejse langt væk for at få en spændende vandretur. Hos Ruby Rejser arrangerer vi ferier i Danmark, hvor du oplever den yndige natur og bliver klogere på, hvad det vil sige at være på vandreferie.

Bliv klogere på vandreferier i Danmarks istidslandskab

Den danske natur er enestående, men ofte også overset som mulighed for mere end blot en enkelt gåtur. Hvad med at prøve en vaskeægte vandreferie i de danske, bølgende landskaber? Transporten til vandredestinationen kan ikke tage mange timer, og du vil komme helt tæt på naturen og få øjnene op for hjemlandet på en ny måde. Landskaberne i Danmark er præget af gletsjernes tilbagetrækning efter den sidste istid, og det giver en stor variation af bakker og dale, som er fantastiske at vandre i. Derudover er du aldrig langt fra de overvældende have, som omkranser landet. Glæd dig til pludselig at stå på en bakketop med udsigt over land og vand, mens du trækker den friske luft helt ned i lungerne.

På vores arrangerede vandreture i Danmark får du mulighed for at pudse vandreformen af og gå dine vandrestøvler til. Du kan også få en snak med en af vores turledere om, hvad det vil sige at tage med Ruby Rejser på en længerevarende vandreferie til spændende destinationer i både Europa og resten af verden.

Vores vandreture i Danmark er oplagte muligheder til at møde andre vandreinteresserede, som du kan udveksle oplevelser og erfaringer med – måske bliver du endda inspireret til din næste vandreferie i udlandet, mens du oplever en af de smukkeste sider af dit eget land.

Læs mere
per side

1 Item

Danmark | Gruppevandreferie med lokal rejseleder | Sværhedsgrad 1-2

Kom med på en guidet vandreferie på vidunderlige Sydfyn. Her oplever du mange smukke danske naturperler og en rig kulturhistorie i mens du nyder lokale delikatesser. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 nætter
Forespørg

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Danmark

 1. Du oplever Danmark og vores skønne natur på nærmeste hold langs dejlige vandreruter.
 2. Du bliver meget klogere på, hvad det vil sige at tage på vandreferie, og hvilke forberedelser du skal gøre dig.
 3. Du behøver ikke mere end en weekend for at undersøge, om vandreferier er noget for dig.
Landskab på Mols Vandrere i Danmark Udsigt over Mols

7 temaer du kan blive klogere på på vores vandreferier i Danmark

Undervejs på vores vandreture i Danmark kommer vi bl.a. til at snakke om følgende 7 temaer i en uformel form:

 1. Det rigtige fodtøj
  På en vandreferie er det altafgørende, at du har det rigtige fodtøj med dig. Fødderne er dit vigtigste redskab, og dem skal du passe godt på, så de kan klare at vandre flere dage i træk. Du får også tips til at gå dine vandrestøvler/-sko til, inden du begiver dig ud på verdens vandrestier.
 2. Beklædning
  Næst efter fødderne er resten af din krop afgørende for en god vandreferie. Derfor er det vigtigt at være klædt rigtigt på, og du kan bl.a. lære om lag-på-lag-princippet.
 3. Den rigtige rygsæk
  Når du er på vandreferie, har du næsten altid en rygsæk med dig, så du kan opbevare dine ekstra lag af tøj, vandbeholdere, madpakke, førstehjælpsudstyr som vabelplastre, solcreme, og alt hvad du ellers kan få brug for i løbet af en vandretur. Derfor er det også vigtigt at vælge den rigtige rygsæk, og det vil du få tips til her.
 4. Vandreteknik
  Når du vandrer på bjergstier og stejle passager rundt omkring i verden, er det vigtigt at have en ordentlig vandreteknik, så du mindsker risikoen for skader. Selv om Danmark ikke byder på bjerge, kan du stadig blive klogere på vandreteknik på vores weekendture.
 5. Træning
  Det er nok de færreste, der kan klare en hel uge på vandreferie uden lidt træning på forhånd. Derfor får du også et indblik i, hvordan du kan forberede dig bedst muligt til en længere vandreferie.
 6. Ruby Rejsers vandreferier
  Vores vandreledere vil også fortælle om vores udvalg af vandreferier, og hvilke erfaringer de har med sig.
 7. Sværhedsgrader på vandreferierne
  Vi tilbyder vandreferier af meget varierende sværhedsgrader, og på vores vandreture i Danmark vil du blive klogere på, hvilken sværhedsgrad du bør kigge efter. Vi har også samlet et overblik over vores kategoriseringer af sværhedsgrader, højdemeter og vandretider, som du kan læse.


Vandreferie uden for landets grænser

Hvis du føler dig klar til større vandreudfordringer, kan du tage et kig på vores udvalg af vandreferier i eksempelvis Tyskland eller Italien. Du kan også opleve endnu mere af dit eget land ved at tage med på en af vores cykelferier i Danmark.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor tage på vandreferie i Danmark?

Selvom Danmark måske ikke fremstår som den mest attraktive feriedestination, når man selv er dansker, så byder vores dejlige land alligevel på nogle exceptionelle vandreruter og skjulte vidundere. Om det er på smukke Sydfyn eller det blæsende Thy, så er der masser af oplevelser at finde i den danske natur.

Hvad indebærer en guidet vandreferie?

På en guidet vandreferie kommer du på fantastiske vandreture til nøje udvalgte destinationer med vores rutinerede guider, som altid er klar på at fortælle om området og til at svare på dine spørgsmål.