INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i det autentiske Toscana

Italien | Grupperejse med dansk vandreguide

Oplev den perfekte balance mellem vandring, betagende smukke landskaber, historie og smag på områdets gastronomiske specialiteter. Toscana er og bliver et paradis!

In stock
Travel Code
VAG-099

Det kan du glæde dig til

De grønne landskaber med de velkendte Toscana bakker, smukke vinmarker, små landsbyer med stenhuse og gammel middelalderarkitektur og fortryllende frodige dale, indbyder i dén grad til at stoppe op nyde omgivelserne alt imens du får fornyet energi til, at fortsætte vandringen rundt i det betagende landskab.

Glæd dig til flotte vandreture i storslået natur med utrolige panoramaudsigter over bølgende bakker, olivenlunde, vinmarker og middelalderlige bjergbyer!

Dagsprogram

Denne vandreferie i Toscana byder på seks unikke og alsidige vandringer, hvor du oplever både det bjergrige Toscana og det mere velkendte Toscana med de bløde bakker.

Vi starter vores vandreferie med to unikke og oplevelsesrige vandringer i bjergene nord for Firenze og flytter os derefter ned syd for Lucca, hvor vi skal udforske det grønne landskab og se nærmere på smukke Middelalderbyer. Vi skal igennem olivenlunde og vinmarker og vi skal vandre langs en gammel smuk aquadukt, alt imens vi lytter til naturens forunderlige lyde.

Rejsen arrangeres som en grupperejse med max 20 deltagere og med fokus på det hyggelige fællesskab og alle er velkommen - dette uanset om du rejser alene eller sammen med andre. Vi har sammensat en pakkerejse med et program, hvor du bare skal nyde rejsen, naturen, fællesskabet og de mange dejlige oplevelser. Vi sørger for alt det praktiske med fly, transfer & indkvartering og for at gøre det endnu lettere, har vi inkluderet morgen- og aftensmad.

Alle vandringer ledsages af en lokalguide (engelsktalende) samt en dansk vandreguide.

Dag 1: Rejsedag / ankomst til Toscana
Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel Hotel II Cacciatore, hvor der efter indlogering er tid til at slappe af og evt. gå på opdagelse i den hyggelige by San Marcello Pistoiese.

Vi spiser fælles aftensmad på hotellet kl. 19:00.

Dag 2: Hængebro og flyverbunkeskjul
Vi starter dagens vandring i Ponte Sospeso, hvor vi krydser Italiens længste metalhængebro på 220 meter (har man ikke lyst til at gå over broen, bliver man bare tilbage og venter på de andre - ventetid max 15 minutter), inden vi fortsætter ned gennem dalen langs floden Lima. Undervejs møder vi gamle ruiner af jern og malm fabrikker. Vi holder pause ved bredden af floden omkring den gamle toldbro, Ponte Castruccio, inden vi tager turens stejle opstigning op mod middelalderbyen Popiglio (har man ikke mod på denne opstigning, kan man blive hentet og kørt det sidste stykke op i minibus).
Frokosten spiser vi på en lokal restaurant, inden vi fortsætter i bus ud til Europas største underjordiske flyverbunkerskjul med over 4 km underjordiske tunneler. Området som oprindeligt var en gammel våben og ammunitions fabrik, er i dag omdannet til militært museum fra anden verdenskrig og vi får blandt andet mulighed for, at se hvor folk der arbejdede på våbenfabrikkerne gemte sig og levede i tilfælde af gas og flyverangreb.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19:00.

Distance: ca. 5 km
Aktiv vandretid: ca. 3 timer
Niveau: (1-5) 3
Underlag: Mix af bjergstier, skovstier, brosten trapper & asfalt

Dag 3: Smuk vandretur i 1700 m højde.
Vi kører til byen Cutigliano, hvor vi skal med en svævebane op til det smukke område, Doganaccia. Her mødes gruppen på det lokale refugium til en kop kaffe og mulighed for toiletbesøg, inden panorama turen går henover bjergryggene til den lille sø Lago Scaffaiolo som ligger præcist på grænsen mellem regionerne Toscana og Emilia-Romagna. Efter ophold og afslapning går vi tilbage mod det lokale refugium, hvor vi undervejs passerer et gammelt krigsmonument i Passo della Croce Arcana. Hele turen er præget af fantastisk panorama fra toppen af bjergene i ca. 1700 m højde. Tilbage på det lokale refugium vil der være være mulighed for at købe frokost, inden vi tager svævebanen ned til Cutigliano og har lidt tid på egen hånd til at gå på oplevelse i den lille by som er præget af specielle huse med en helt særpræget arkitektur.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19:00.

Distance: ca. 8-10 km
Aktiv vandretid: ca. 3-4 timer
Niveau: (1-5) 3
Underlag: Bjergstier, faste grustier

Dag 4: Byvandring og vinsmagning
Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører ind til den historiske by Pistoia, hvor vi besøger det lokale marked i den gamle bydel inden vi fortsætter ind på det berømte torv Piazza Duomo med katedralen, dåbskapellet og det gamle rådhus. Efter et par timers ophold sætter vi kursen mod Lucca og Toscana's bløde bakker, som er vores udgangspunkt de næste 4 dage.
Vi bliver indlogeret på en familiedrevet vingård, beliggende i landlige omgivelser - men stadig tæt på by og indkøbsmuligheder.
Eftermiddagen kan bruges på at slappe af i hotellets skønne have med den indbydende pool, gå en tur i vinmarkerne eller tage på opdagelse i den nærliggende by. Inden aftensmaden vil der være en rundvisning i gårdens vinproduktionen samt en vinsmagning af vingårdens egen produktion.

Fælles aftensmad i hotellets restaurant kl. 19:00.

Distance: Byvandring
Niveau: (1-5) 1
Underlag: Asfalt og brosten

Dag 5: frisk havluft og sejltur
I dag går turen til et fredet naturområde omkring søen Lago di Massaciuccoli, i Torre del Lago Puccini. Vi vandrer ved havet igennem en klassisk middelhavs fyrreskov og nyder den friske luft og får måske lidt vind i håret. Efter frokost mødes vi på den lille hyggelige lokale kaj og går ombord på en privat båd til en times sejltur rundt på søen, hvor vi kan nyde den lokale fauna og flora fra en anden synsvinkel - alt sammen selvfølgelig med den lokale og verdensberømte komponist Giacomo Puccinis musik i højtalerne. Efter sejlturen tager vi bussen tilbage til hotellet.

Fælles aftensmad på hotellet.

Distance: ca. 9 km
Aktiv vandretid: ca. 3-4 timer
Niveau: (1-5) 2
Underlag: Grus, skovstier og sand

Dag 6: Nottolini-akvedukten
I dag venter der en smuk vandretur langs det strålende ingeniørarbejde og et neoklassisk kunstvær - Nottolini-akvædukten!
Få kilometer fra Lucca, ligger denne næsten intakte akvædukt som blev bygget i det 19. århundrede for at forsyne byen og dermed forbedre dens hygiejniske forhold. Vi følger en del af akvædukten og ser de forskellige typer arkitektur, mens vi passerer et smukt skovområde, for at nå frem til de gamle cisterner, kanaler og vand opsamlingspunkter. Efterfølgende bliver vi kørt helt ind i det gamle centrum af Lucca, hvor vi bliver sat af ved indgangen "Porta Sant Anna". Her kan nydes en god frokost og der bliver mulighed for at gå selvstændigt hele vejen rundt på Luccas berømte renaissance Bymur (ca. 4.3 km), eller man kan vælge at gå bare en lille del og nyde Lucca med de smukke brostenslagte små middelaldergader, specielle torve, tårne og kirker. Efter aftale med rejselederen mødes vi på et givent tidspunkt og tager bussen tilbage til hotellet.

Fælles aftensmad på hotellet.

Distance: ca. 7,5 km (langs akvædukten) + byvandring
Aktiv vandretid: ca. 3 timer
Niveau: (1-5) 1
Underlag: Fladt landskab på grus og skovstier

Dag 7: Montecarlo og klassiske Toscana bakker
Feriens sidste vandretur er i de klassiske rullende Toscana bakker omkring den lille smukke Middelalderby Montecarlo, der blandt andet er kendt for sin vinproduktion og vinfestival. Vi vandrer igennem olivenlunde og vinmarker og besøger byens centrum og ser fæstningen "Fortezza di Montecarlo" inden vi ankommer hos en lokal vinbonde, hvor der bliver serveret frokost med lokale specialiteter og vin. Vi får også en kort rundvisning i området og på deres eget lille museum, hvor der fortælles om produktionen og bearbejdningen af oliven.

Distance: ca. 5-6 km
Aktiv vandretid: ca. 2-3 timer
Niveau: (1-5) 2
Underlag: Mix af skovstier, grusstier, brosten og asfalt

Dag 8: Hjemrejse
Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen hvor vi rig på oplevelser og hyggeligt fællesskab, flyver retur til Danmark.

Programmet er med forbehold for ændringer.

Indkvartering

Hotel Albergo II Cacciatore 3*
51028 San Marcello Pistoiese
(3x overnatning)

Fantastisk beliggenhed i grønne omgivelser
De første tre nætter bor vi på Albergo Ristorante II Cacciatore, som ligger højt placeret i det betagende toscanske landskab.
Hotellet er originalt indrettet med 25 hyggelige værelser - alle med eget badeværelse, tv og Wi-Fi og fra den tilhørende have med pool, er der en fabelagtig udsigt ud over dalen og de smukke grønne bjerge.

Sådan bor du:
Rummelige dobbeltværelser (2 personer eller som enkeltværelse)

Morgen- og aftensmad spiser vi sammen i hotellets restaurant, som byder på velsmagende italienske specialiteter

Agriturismo Tenute Di Badia
55011 Altopascio
(4x overnatning)

Autentisk vingård med sjæl
Tenute di Badia er en hyggelig familie drevet vingård omgivet af smukke vinmarker, men stadig perfekt beliggende i forhold til seværdighederne i området. Den landlige beliggenhed kan føles som om man er langt væk fra alting, men i virkeligheden opholder man sig blot få minutters gang fra nærmeste indkøbsmuligheder og indkøbscenter og tæt på bjergbyen Montecarlo.
Den tilhørende grønne have med privat swimming pool indbyder til afslapning og der vil også være rig mulighed for at gå på opdagelse i vinproduktionen.

Sådan bor du:
Lejligheder (2 personer eller som enkeltværelse)

Sværhedsgrad 1-3

Niveauet er let til middelsvær med vandreture på imellem 5 og 12 km.

Vandringerne foregår i varieret terræn og der vil i løbet af ugen være en god variation af vandring på stabile grus- og bjergstier i både fladt og kuperet terræn samt asfalt/brosten i de gamle Middelalderbyer.

Hvis du er i almindelig god form og har styrken i orden, kan du sagtens deltage på denne vandrerejse.

Vi anbefaler at du medbringer vandrestave, gode vandresko/støvler med skridsikre såler samt en fornuftig kondition, så du får mest muligt ud af vandreturene.

Den aktive vandretid er på imellem ca. 3 og 5 timer.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandreferie i det autentiske Toscana
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra Kastrup

 • Transfer til og fra hotellet samt på alle udflugtsture

 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage

 • 3 nætter på hotel med morgen- og aftensmad

 • 4 nætter på vingård med morgen- og aftensmad

 • Frokost dag 2 + 6 (mulighed for at købe selv de andre dage)

 • 6 alsidige vandreture

 • Lokale guider på alle vandreture (engelsktalende)

 • Dansk vandreguide

 • Bådtur på søen Lago di Massaciuccoli

 • Entré museum

 • Rundvisning og vinsmagning på vingården

 • Vinsmagning den sidste vandredag

Mulige tilkøb:

 • Enkeltværelse:

  Kr. 1400,- pr. uge

 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden