INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i det autentiske Toscana

Italien | Grupperejse med dansk vandreguide | Sværhedsgrad 2-3

Oplev den perfekte balance mellem vandring, betagende smukke landskaber, historie og smag på områdets gastronomiske specialiteter. Toscana er og bliver et paradis!

In stock
Travel Code
VAG-099

Det kan du glæde dig til

Toscanas grønne landskaber med bløde bakker, smukke vinmarker, små landsbyer med stenhuse og gammel middelalderarkitektur og fortryllende frodige dale er med rette verdensberømte. Det er måske knap så kendt, at Toscana også har en vildsom og bjergrig del, der er lige så smuk og historierig. 

Denne vandreferie byder på seks unikke og alsidige vandringer, hvor du oplever både det bjergrige Toscana og det mere velkendte Toscana med de bløde bakker. Vi starter vores vandreferie med to unikke og oplevelsesrige vandringer i bjergene nord for Firenze og flytter os derefter til Montecatini Terme, hvor vi skal udforske det grønne landskab og se nærmere på smukke middelalderbyer. Vi skal igennem olivenlunde og vinmarker, og vi skal vandre langs en gammel smuk aquadukt, alt imens vi lytter til naturens forunderlige lyde. 

Glæd dig til flotte vandreture i storslået natur med utrolige panoramaudsigter over bølgende bakker, olivenlunde, vinmarker og middelalderlige bjergbyer!

Kort

Dagsprogram

Dag 1: Rejsedag / ankomst til Toscana
Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel med bus. På vejen til hotellet gør vi et stop i byen Modena hvor I har mulighed for at gå en lille tur i byens centrum og nyde en frokost på egen hånd. Vi ankommer sidst på eftermiddagen til hotellet hvor vi efter indlogering mødes til aftensmåltidet.


Dag 2: Besøg hos Marmelade producent
Aktiv vandretid: 3 timer, 5 km, sværhedsgrad 3
Vi starter dagen med tidlig morgenmad, hvorefter vi mødes med vores guide foran hotellet - og derefter bliver vi kørt op til en marmelade producent på toppen af Abetone i ca. 1300 m højde. Der får vi et besøg inde i produktionsområdet med forklaringer af produktionen og den historiske betydning af denne 2. generations familieejede fabrik i lokalområdet – samt smagsprøver på de forskellige marmeladeprodukter. Derefter begynder nedstigningen fra Abetone, - til byen hvor vi bor (Fiumalbo) gennem tætte skovområder og smukke udsigtspunkter. Vi vil ankomme til Fiumalbo omkring middagstid, hvor det vil være muligt at få noget at spise på en bar eller restaurant i det lille bycentrum, eller man kan selv vælge at købe noget hos den lokale købmand. Resten af eftermiddagen er fri til at udforske denne lille perle af en midelalderby (eller området omkring) i midten af Tosco Appeniner bjergene. Der henstilles til at indkøbe mad til vandreturen på efterfølgende dag.


Dag 3: Monte Cimone
Aktiv vandretid: 3 timer, 5 km, sværhedsgrad 3
Efter morgenmad mødes vi med vores guide, og derefter kører vi op på bjerget ”Monte Cimone” som med sine ca. 2200 meters høje er det højeste bjerg i Tosno Appeniner bjergæden. Der bliver gået en flot panorama tur hvor der (hvis vejr forholdende tillader det) bliver mulighed for at se helt til havet. Halvejs holder vi middags pause med eget medbragt mad – og midt på eftermiddagen afsluttes turen og vi bliver hentet i bussen og kørt tilbage til hotellet.

Dag 4: Hængebro - Ponte Sospeso
Aktiv vandretid: 3 timer, 5 km, sværhedsgrad 3
Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører til startstedet for dagens vandring, Ponte Sospeso, hvor vi skal krydse Italiens længste metalhængebro på 220 meter. Derefter fortsætter vi ned gennem dalen langs floden Lima. Undervejs møder vi gamle ruiner af jern- og malmfabrikker. Vi holder pause ved bredden af floden omkring den gamle toldbro, Ponte Castruccio, inden vi tager turens stejle opstigning op mod middelalderbyen Popiglio. (Har du ikke mod på denne opstigning, kan du blive hentet og kørt det sidste stykke op i minibus). Frokosten spiser vi på en lokal restaurant hvorefter bussen vil køre os til Montecatini Terme og vores næste hotel Biondi.


Dag 5: Nottolini-akvædukten
Aktiv vandretid: 3 timer, 7,5 km, sværhedsgrad 1
I dag venter der en smuk vandretur langs det strålende ingeniørarbejde og et neoklassisk kunstvær - Nottolini-akvædukten!
Få kilometer fra Lucca ligger denne næsten intakte akvædukt, som blev bygget i det 19. århundrede for at forsyne byen med vand og dermed forbedre dens hygiejniske forhold. Vi følger en del af akvædukten og ser de forskellige typer arkitektur, mens vi passerer et smukt skovområde for at nå frem til de gamle cisterner, kanaler og vandopsamlingspunkter. Efterfølgende bliver vi kørt helt ind i det gamle centrum af Lucca, hvor vi bliver sat af ved indgangen "Porta Sant Anna". Her kan nydes en god frokost og der bliver mulighed for på egen hånd at gå hele vejen rundt på Luccas berømte renaissance bymur (ca. 4.3 km), eller man kan vælge at gå bare en lille del og nyde Lucca med de smukke brostenslagte middelaldergader, specielle torve, tårne og kirker. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 6: Versilia kysten
Aktiv vandretid: 6-7 timer, 12-15 km, sværhedsgrad 2
Denne dag tager vi til Versilia Kysten og starter dagen i den smukke by Pietrasanta, hvor vi begynder en ca. 10 km vandring mod byen Camaiore, hvor vi på vejen blandt andet kommer igennem de smukke middelalderbyer Monteggiori og Santa Lucia, hvor vi ser ægte gamle middelalderborge (udefra) samt nyde den fantastiske havudsigt mod både Cinque Terre og Viareggio. På strækningen kommer vi til at gå noget af den berømte Via Francigena og vi holder middagspause ved ankomst i Camaiore, hvor det bliver muligt at spise på en af de små lækre restauranter eller barer i området. Efter endt middagspause tager vi bussen helt ned til havet ikke langt fra Camaiore, hvor vi går tur ind i det fredede naturreservat "Riserva naturale della Lecciona" og kommer helt ned og går i sandet langs kysten og omringet af faunaen og den klassiske middelhavsvegetation. Efter endt tur tager vi tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen

Dag 7: Montecarlo og klassiske Toscana bakker
Aktiv vandretid: 2-3 timer, 5-6 km, sværhedsgrad 2
Feriens sidste vandretur er i de klassiske rullende Toscana bakker omkring den lille smukke Middelalderby Montecarlo, der blandt andet er kendt for sin vinproduktion og vinfestival. Vi vandrer igennem olivenlunde og vinmarker og besøger byens centrum og ser fæstningen "Fortezza di Montecarlo" inden vi ankommer hos en lokal vinbonde, hvor der bliver serveret frokost med lokale specialiteter og vin. Vi får også en kort rundvisning i området og på deres eget lille museum, hvor der fortælles om produktionen og bearbejdningen af oliven.

Dag 8: Hjemrejse
Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen hvor vi rig på oplevelser og hyggeligt fællesskab, flyver retur til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2 - (3)

Sværhedsgraden er vurderet til at ligge mellem 2 og 3 med vandreture på imellem 5 og 12 km. Den aktive vandretid er på imellem ca. 3 og 5 timer. Vandringerne foregår i varieret terræn og der vil i løbet af ugen være en god variation af vandring på stabile grus- og bjergstier i både fladt og kuperet terræn samt asfalt/brosten i de gamle middelalderbyer. Der er tale om et mix af bjergstier, skovstier, brosten, trapper og asfalt.

Hvis du er i almindelig god form og har styrken i orden, kan du sagtens deltage på denne vandrerejse. Vi anbefaler at du medbringer vandrestave, gode vandresko/støvler med skridsikre såler samt en fornuftig kondition, så du får mest muligt ud af vandreturene. 

Indkvartering

Hotel da Dario ★★★ eller Hotel Bristol ★★★

Gæster der rejser på turen i maj og september skal bo de første 3 nætter på Hotel da Dario , mens gæster der rejser på turen der starter i august skal bo de første tre nætter på Hotel Bristol.  

Hotel Biondi ★★★★

Dernæst bor du 4 nætter på Hotel Biondi , der ligger i Montecatini Terme.

Klima

Klima Firenze, Toscana

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 23.05.23 - 30.05.23 og 27.09.23 - 04.10.23

København → Bologna  Kl. 08.00 - 10.05

Bologna → København  Kl. 10.45 - 12.45
 

Forventede flytider 29.08.23 - 05.09.23

København →  Bologna  Kl. 17.25 - 19.30

Bologna → København   Kl. 10.40 - 12.40

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 35: Startdato 29.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.498,- DKK

Uge 39: Startdato 27.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra København til Bologna t/r
 • 1 stk bagage + 1 stk håndbagage
 • Transfer til og fra hotellerne samt på alle udflugtsture
 • 7 nætter på turistklasse hotel
 • Daglig morgenmad og aftensmad
 • 2 x frokost
 • 6 alsidige vandreture
 • Entré museum
 • Vinsmagning den sidste vandredag
 • Lokal engelsktalende guide på 4 af vandreturene
 • Dansk turleder

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Turleder:

 • Bent Gaarsted på maj-turen
 • Preben Hansen på august-turen og september-turen

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden