INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i det autentiske Toscana

Italien | Grupperejse med dansk vandreguide

Oplev den perfekte balance mellem vandring, betagende smukke landskaber, historie og smag på områdets gastronomiske specialiteter. Toscana er og bliver et paradis!

In stock
Travel Code
VAG-099

Det kan du glæde dig til

Toscanas grønne landskaber med bløde bakker, smukke vinmarker, små landsbyer med stenhuse og gammel middelalderarkitektur og fortryllende frodige dale er med rette verdensberømte. Det er måske knap så kendt, at Toscana også har en vildsom og bjergrig del, der er lige så smuk og historierig. 

Denne vandreferie byder på seks unikke og alsidige vandringer, hvor du oplever både det bjergrige Toscana og det mere velkendte Toscana med de bløde bakker. Vi starter vores vandreferie med to unikke og oplevelsesrige vandringer i bjergene nord for Firenze og flytter os derefter til Montecatini Terme, hvor vi skal udforske det grønne landskab og se nærmere på smukke middelalderbyer. Vi skal igennem olivenlunde og vinmarker, og vi skal vandre langs en gammel smuk aquadukt, alt imens vi lytter til naturens forunderlige lyde. 

Glæd dig til flotte vandreture i storslået natur med utrolige panoramaudsigter over bølgende bakker, olivenlunde, vinmarker og middelalderlige bjergbyer!

Kort

Dagsprogram

Dag 1: Rejsedag / ankomst til Toscana
Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt til vores hotel La Pace, hvor der efter indlogering er tid til at slappe af og evt. gå lidt på opdagelse i den lille landsby.


Dag 2: Hængebro og flyverbunkeskjul
Vi starter dagens vandring i Ponte Sospeso, hvor vi krydser Italiens længste metalhængebro på 220 meter.  Hvis du ikke lyst til at gå over broen, venter du bare til de andre kommer tilbage igen efter kort tid.  Derefter fortsætter vi ned gennem dalen langs floden Lima. Undervejs møder vi gamle ruiner af jern- og malmfabrikker. Vi holder pause ved bredden af floden omkring den gamle toldbro, Ponte Castruccio, inden vi tager turens stejle opstigning op mod middelalderbyen Popiglio. (Har du ikke mod på denne opstigning, kan du blive hentet og kørt det sidste stykke op i minibus).
Frokosten spiser vi på en lokal restaurant, inden vi fortsætter i bus ud til Europas største underjordiske flyverbunkerskjul med over 4 km underjordiske tunneler. Området som oprindeligt var en gammel våben- og ammunitionsfabrik, er i dag omdannet til militært museum fra anden verdenskrig og vi får blandt andet mulighed for at se, hvor folk der arbejdede på våbenfabrikkerne gemte sig i tilfælde af gas- og flyverangreb.


3


5 km, ca. 3 timer


Dag 3: Smuk vandretur i 1700 m højde.
Vi kører til byen Cutigliano, hvor vi skal med en svævebane op til det smukke område Doganaccia. Vi gør et stop ved det lokale refugium, inden panorama turen går henover bjergryggene til den lille sø Lago Scaffaiolo, som ligger præcist på grænsen mellem regionerne Toscana og Emilia-Romagna. Efter ophold og afslapning går vi tilbage mod refugiet. Undervejs passerer vi et gammelt krigsmonument i Passo della Croce Arcana. Hele turen er præget af fantastisk panorama fra toppen af bjergene i ca. 1700 m højde. Tilbage på refugiet holder vi frokostpause, inden vi tager svævebanen ned til Cutigliano og har lidt tid på egen hånd til at gå på oplevelse i den lille by som er præget af specielle huse med en helt særpræget arkitektur.


3


8-10 km, ca. 3-4 timer


Dag 4: Djævlebroen og byvandring
Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører til en af Toscanas ikoniske seværdigheder, nemlig "Djævlens Bro" eller Ponte della Maddalena, som er det rigtige navn. Broen krydser floden Serchio nær byen Borgo a Mozzano . Den er en af adskillige middelalderlbroer kendt som "Ponte del Diavolo", eller "Djævlens bro", og den en del af den berømte pilgrimsrute Via Francigena og derfor vigtig for at krydse floden. Efter dette besøg med tid til at krydse broen kører vi videre til den historiske by Montecatini Terme, hvor vi skal bo de kommende 4 nætter. Montecatini Terme varme kilder er Italiens vigtigste termal-center og er blandt de bedste i Europa, Badene har eksisteret siden romertiden og Montecatini Terme er i 2021 udnævnt som UNESCO verdensarv. Vi vandrer en sigthseeing- og orienteringstur rundt i den gamle bydel. Rundvisningen slutter ved kabelbanen, som du kan vælge at tage til toppen af klippen, eller hvis du stadig har friske ben, kan du gå derop. Besøg også et af de termiske bade, fx det mest imponerende, Tettuccio


Dag 5: Nottolini-akvædukten
I dag venter der en smuk vandretur langs det strålende ingeniørarbejde og et neoklassisk kunstvær - Nottolini-akvædukten!
Få kilometer fra Lucca ligger denne næsten intakte akvædukt, som blev bygget i det 19. århundrede for at forsyne byen med vand og dermed forbedre dens hygiejniske forhold. Vi følger en del af akvædukten og ser de forskellige typer arkitektur, mens vi passerer et smukt skovområde for at nå frem til de gamle cisterner, kanaler og vandopsamlingspunkter. Efterfølgende bliver vi kørt helt ind i det gamle centrum af Lucca, hvor vi bliver sat af ved indgangen "Porta Sant Anna". Her kan nydes en god frokost og der bliver mulighed for på egen hånd at gå hele vejen rundt på Luccas berømte renaissance bymur (ca. 4.3 km), eller man kan vælge at gå bare en lille del og nyde Lucca med de smukke brostenslagte middelaldergader, specielle torve, tårne og kirker. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.


1


7,5 km, ca. 3 timer

Dag 6: Versilia kysten
Denne dag tager vi til Versilia Kysten og starter dagen i den smukke by Pietrasanta, hvor vi begynder en ca. 10 km vandring mod byen Camaiore, hvor vi på vejen blandt andet kommer igennem de smukke middelalderbyer Monteggiori og Santa Lucia, hvor vi ser ægte gamle middelalderborge (udefra) samt nyde den fantastiske havudsigt mod både Cinque Terre og Viareggio. På strækningen kommer vi til at gå noget af den berømte Via Francigena og vi holder middagspause ved ankomst i Camaiore, hvor det bliver muligt at spise på en af de små lækre restauranter eller barer i området. Efter endt middagspause tager vi bussen helt ned til havet ikke langt fra Camaiore, hvor vi går tur ind i det fredede naturreservat "Riserva naturale della Lecciona" og kommer helt ned og går i sandet langs kysten og omringet af faunaen og den klassiske middelhavsvegetation. Efter endt tur tager vi tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen


2


12-15 km, ca. 6-7 timer


Dag 7: Montecarlo og klassiske Toscana bakker
Feriens sidste vandretur er i de klassiske rullende Toscana bakker omkring den lille smukke Middelalderby Montecarlo, der blandt andet er kendt for sin vinproduktion og vinfestival. Vi vandrer igennem olivenlunde og vinmarker og besøger byens centrum og ser fæstningen "Fortezza di Montecarlo" inden vi ankommer hos en lokal vinbonde, hvor der bliver serveret frokost med lokale specialiteter og vin. Vi får også en kort rundvisning i området og på deres eget lille museum, hvor der fortælles om produktionen og bearbejdningen af oliven.


2


5-6 km, ca. 2-3 timer

Dag 8: Hjemrejse
Vi bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen hvor vi rig på oplevelser og hyggeligt fællesskab, flyver retur til Danmark.

Bemærkninger
Programmet er med forbehold for ændringer i udflugter og rækkefølge. Det er valgfrit om du ønsker at deltage på alle turene, så hvis du har lyst til en dag på egen hånd, skal du blot give guiden besked, så han ikke står og venter forgæves på jer.

Sværhedsgrad 2 - (3)

Sværhedsgraden er vurderet til at ligge mellem 2 og 3 med vandreture på imellem 5 og 12 km. Den aktive vandretid er på imellem ca. 3 og 5 timer. Vandringerne foregår i varieret terræn og der vil i løbet af ugen være en god variation af vandring på stabile grus- og bjergstier i både fladt og kuperet terræn samt asfalt/brosten i de gamle middelalderbyer. Der er tale om et mix af bjergstier, skovstier, brosten, trapper og asfalt.

Hvis du er i almindelig god form og har styrken i orden, kan du sagtens deltage på denne vandrerejse. Vi anbefaler at du medbringer vandrestave, gode vandresko/støvler med skridsikre såler samt en fornuftig kondition, så du får mest muligt ud af vandreturene. 

Indkvartering

Hotel La Pace ★★★

Under din rejse tilbringer du 3 nætter på Hotel La Pace , der ligger i hjertet af Toscana.

Hotel Biondi ★★★★

Dernæst bor du 4 nætter på Hotel Biondi , der ligger i Montecatini Terme.

Klima

Klima Firenze, Toscana

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten ca. 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 23.05.23 - 30.05.23

København → Bologna  Kl. 08.00 - 10.05

Bologna → København  Kl. 10.40 - 12.40
 

Forventede flytider 29.08.23 - 05.09.23

København →  Bologna  Kl. 17.25 - 19.30

Bologna → København   Kl. 10.40 - 12.40

Forventede flytider 27.09.23 - 04.10.23

København →  Bologna  Kl. 08.00 - 10.05

Bologna → København   Kl. 10.40 - 12.40

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 21: Startdato 23.05.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK

Uge 35: Startdato 29.08.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.498,- DKK

Uge 39: Startdato 27.09.2023 varighed 7 nætter

Fra 12.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Bologna t/r
 • Transfer til og fra hotellerne samt på alle udflugtsture
 • 7 nætter på turistklasse hotel
 • Daglig morgenmad og aftensmad
 • 2 x frokost
 • 6 alsidige vandreture
 • Entré museum
 • Vinsmagning den sidste vandredag
 • Lokal engelsktalende guide på 4 af vandreturene
 • Dansk turleder

Ikke inkluderet:

 • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikring (kan tilkøbes)
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider ud over de beskrevne

Fradrag:

 • Fradrag for egen transport

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og max. 24 personer, der skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.

Gå til toppen af siden