INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i det uberørte Umbrien

Italien | Grupperejse med dansk vandreguide

Oplev "Italiens grønne hjerte" til fods og vær vidne til skønhed over dem alle, forklædt som natur med grønne farver i utallige nuancer, bakker og dale.

In stock
Travel Code
VAG-100

Det kan du glæde dig til

Beliggende midt på den italienske halvø, halvvejs mellem Rom og Firenze ligger smukke Umbrien.

Regionens natur med grønne farver i utallige nuancer, bakker, dale, bjerge, floder og skønhed har givet området titlen "Italiens grønne hjerte"- og det er ikke uden grund! Overalt i regionen finder man vandrestier, der fører den vandrende gennem olivenlunde, over både små og store bjerge, gennem frodige skove og forbi blomstrende marker.

Ingen umbrisk by er med i top 25 over Italiens største byer. Faktisk bor der færre end en million mennesker i regionen og området er derfor ikke nær så over-turistet som Toscana.

Umbriens køkken med sine trøfler, salamier, prosciutto, olivenolier og vine uden problemer konkurrerer med sine naboer, Toscana og Lazio.

Landskaberne er yndefulde og fredfyldte som Toscana's og her er mindst lige så charmerende! Floden Tiberen løber gennem hele regionen og skaber en frodig dal og midt imellem de store skove, olivenlunde, vin- og majsmarker, samt et utal af både små og store søer, findes autentiske labyrintiske bjergbyer, som alle byder på middelalderborge, kirker og skønne pladser.

Glæd dig til en helt unik vandrefrie, hvor vi både skal vandre, hygge os og nyde Italiens skønne omgivelser og lækre specialiteter.

Dagsprogram

Overalt i regionen møder man vidunderlig natur og kultur og du kan glæde dig til seks smukke vandringer rundt på gode vandrestier i det smukkeste landskab.

For at give dig den absolut bedste oplevelse, har vi allieret os med danske Lene Brøndum, som sammen med sin familie bor i Montone. Lene har har et indgående kendskab til området og landets historie og vil i løbet af ugen give dig unikt indblik i den italienske kultur og det lokale sammenhold i den hyggelige middelalderby Montone.  

Vi har gjort det nemt for dig og har inkluderet fly fra Kastrup eller Billund, transfer, hotelophold, morgen- og aftensmad + daglige vandringer ledsaget af en dansk vandreguide.

Rejsen arrangeres som en grupperejse med fokus på det hyggelige fællesskab og alle er velkommen - uanset om du rejser selv eller sammen med andre.

Grupperejsen er med dansk rejseleder/vandreguide

Dag 1:
Afrejse med fly fra Billund eller Kastrup til Firenze, hvorfra vi fortsætter i privat bus til den smukke middelalderby Montone.

Vi tjekker ind på det hyggelige hotel Fortebraccio, som er vores udgangspunkt de næste syv dage og efterfølgende er der mulighed for at at gå med en lille tur rundt i byen og nyde en kaffe eller en kold forfriskning på piazza'en.

Fælles aftensmad på hotellet kl. 19.00.

Dag 2: Store vidder og betagende bjerge
Efter morgenmaden skal vi udforske det store naturområde omkring Montone, der med sine bakker, bjerge, dale og floder er uendeligt smukt og giver en følelse af at være så absolut midt i naturen.
Vi afslutter den naturrige vandring med en fællesfrokost på en af byens forrygende restauranter og fortsætter herefter på en lille byvandring i den smukke og velbevarede middelalderby. Overalt hvor man færdes indenfor de gamle bymure, der for århundreder siden blev bygget for at beskytte byens borgere, er huse, veje og kirker nænsomt restaureret med stor respekt for fortiden.

Hjemme på hotellet igen vil der være tid til at slappe lidt af, inden vi spiser fælles aftensmad på hotellet kl. 19:00.

Distance ca. 14 km
Aktiv vandretid ca. 5 timer
Højdemeter ca. 500 mete

Dag 3: Gualdo Tadino
I dag går turen til Monte Serra Santa ved byen Gualdo Tardino. Bjerget, der er 1349 m højt, har den mest betagende udsigt ud over Umbrien.
Fra toppen kan man se Gualdese-dalen og Apenninerne fra Sibillini-bjergene til Fabriano-dalen og når vejret er særligt klart, kan man se både Adriaterhavet og Trasimeno-søen i det fjerne. På toppen finder man desuden en lille kirke med et helt specielt alter lavet af keramik.
Vi spiser vores medbragte madpakker på toppen og fortsætter herefter vores vandring tilbage til den charmerende by Gualdo Tardino, hvor der vil være lidt tid på egen hånd til at gå en tur og udforske de smukke gamle bygninger.

Tilbage i Montone er der lidt tid til at slappe af eller gå på opdagelse, inden vi mødes og i samlet flok går op til byen og spiser aftensmad på en af byens formidable restauranter.

Distance ca. 10 km
Aktiv vandretid ca. 4,5 time
Højdemeter ca. 500 meter

Dag 4: Markedsdag og vandring på Monte Acuto
I dag starter vi dagen med at tage på det store ugentlige marked i nabobyen Umbertide, hvor mange af de lokale gør deres indkøb. Her finder man alt hvad hjertet begærer af fødevare, tøj og tilbehør til hjemmet.

På markedet vil det være muligt at købe ind til frokosten, som vi i dag skal nyde i 960 meters højde, nemlig på toppen af Monte Acuto som er målet for dagens vandring.

Fælles aftensmad på hotellet.

Distance ca. 9 km
Aktiv vandretid ca. 4 timer
Højdemeter ca. 450 meter

Dag 5: Bjerg-vandring, sne-kældre og vinsmagning
Vi skal på bjergvandring for turen går til Monte Tezio – et 961 meter højt bjerg beliggende cirka 10 km nord for Perugia, hvor de lokale i århundrede er gået ”på jagt” efter vilde asparges og champignon.
På vejen kommer vi forbi resterne af en gammel "neviere" – en såkaldt sne-kælder. Generelt var ”neviere” naturlige eller kunstige huler, hvor sneen om vinteren blev komprimeret og beskyttet af et tykt lag af halm, så det kunne bruges i de varme sommermåneder. Isen blev om sommeren skåret i blokke med en økse og transporteret ned ad bjerget af muldyr – enten til brug på hospitalet eller hos mere velhavende klasser.

På vejen tilbage besøger vi den lokale vingård, Poggio Maiolo, hvor vi skal høre om produktionen og selvfølgelig skal vi smage nogle af de bedste af vingårdens vine.

Fælles aftensmad på restaurant i Montone

Distance ca. 9 km
Aktiv vandretid ca. 4 timer
Højdemeter ca. 300 meter

Dag 6: Gubbio og dinosaurenes forsvinden
I dag kører vi med bus til Gubbi, der er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien. Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrimme. Byen som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer - og måske også en af de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur. En stor del af husene er helt tilbage fra det 14. og 15. århundrede og var oprindelige boliger for velhavende købmænd. Husene har ofte en ekstra dør mod gaden og ganske tæt på hoveddøren. Denne ekstradør er smallere og noget over gadeniveau. En sådan dør kaldes en porta dei morti, fordi det blev sagt, at den kun blev anvendt til at fjerne døde fra huset. Det er efter al sandsynlighed imidlertid næppe sandt, men historien lever sejlivet videre – mest af alt fordi der ikke er enighed om en alternativ forklaring på disse ekstra døre.
Vi starter turen over byen, hvor vi begiver os ud på en cirka 7,5 km rundtur til Gola del Bottaccione. Undervejs går vi på en gammel viadukt, der i middelalderen forsynede Gubbio med frisk vand. Vi vil se fantastiske lag af sedimentære bjergarter, der blandt andet ifølge flere internationale forskere har været med til at bevise, at det var en meteorit, der forårsagede dinosaurernes forsvinden.

Tilbage i Gubbio bliver der tid til at spise frokost, se nærmere på de flotte bygninger og måske kigge ind i en specialforretning eller to, hvor der udelukkende sælges lokale produkter.

Fælles aftensmad på hotellet.

Distance ca. 7,5 km (ekskl. byvandring)
Aktiv vandretid ca. 4 timer
Højdemeter ca. 300 meter

Dag 7: Etrustisk grav, tårne og borge
Udgangspunktet for dagens udflugt ligger ved kirken San Giovanni del Pantano mellem Monte Acuto og Monte Tezio.
Første bygningsværk vi kommer forbi på dagens rute er Torre Gualterotta – tårnresterne fra en gammel borg fra omkring midten af det 12. århundrede. Borgen blev bygget for at forsvare vejen fra Cortona til Perugia og Umbertide. Den troner i dag som en smuk ruin i et bjergtagende landskab.
På den videre vandring i det smukke landskab kommer vi forbi Castello del Bisciaro, et stort fæstningsværk bygget i 1577, som stadig den dag i dag er forbundet med et utal af lokale legender og myter.
På tilbageturen lægger vi vejen forbi en etrustisk grav, Tomba etrusca del Faggeto, der dateres tilbage til anden halvdel af det 2. århundrede f.kr.
Graven blev ved et tilfælde opdaget i 1919-1920 af en tømmerhugger og ligger nærmest naturligt indlejret i en bakke.
Turens sidste frokost spiser vi sammen på Trattoria Roma’ ntica. En fantastisk restaurant efter principperne i det romerske køkken. Stedet ejes af Arnaldo Rossi og hans far Evandro – begge passionerede madelskere, der forstår at diske op til det helt store festmåltid.

Hjemme på hotellet igen vil der være tid til at slappe lidt af, inden vi mødes til fælles afslutningsmiddag i hotellets restaurant.

Distance ca. 11 km
Aktiv vandretid ca. 4/5 timer
Højdemeter ca. 300 meter

Dag 8: Transfer og hjemrejse
Med forhåbentligt en masse gode oplevelser i tasken går turen efter morgenmad til Firenze, hvor flyet hjemad venter på os.

Programmet er med forbehold for ændringer.

Max 20 deltagere. pr. rejse

Indkvartering

Vi skal bo på Hotel Fortebraccio, et virkelig indbydende og elegant hotel, beliggende i en af Umbriens karakteristiske og charmerende landsbyer, Montone. Byen ligger smukt i bakkerne i det grønklædte landskab og er blandt de 20 smukkeste byer i hele Italien.

Hotel Fortebraccio er nyligt renoveret og indrettet med moderne møbler og fuld af afslappende farver.
Alle 31 værelser er indrettet med egen balkon, aircondition, minibar, TV samt toilet og bad med hårtørrer.
Fra hotellets dejlige solterrasse med swimmingpool, er der en helt fantastisk panoramaudsigt ud over det smukke landskab.

Der er gratis Wi-Fi overalt i bygningen.

Der er inkluderet morgenmad alle syv dage og aftensmad på hotellet fire aftener + aftensmad på lokale restauranter i Montone tre aftener. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. På hotellet serveres maden i hotellets restaurant eller ude på den overdækkede terrasse med udsigt over det smukke umbriske landskab og bakkerne.

Der er 1/4 l. vin og ½ l. vand pr. person til aftensmaden.

Med Hotel Fortebraccio som din sikre base, er du sikker på at få god mad, ditto vin, en behagelig seng og alle rammer omkring din vandreferie er på plads.

Sværhedsgrad 2-3

Niveauet er let til middelsvær med daglige distancer på imellem 7,5 og 14 kilometer.

Du finder en detaljeret beskrivelse med sværhedsgrad under program.

Vandringerne foregår i varieret terræn, men hvis du er i almindelig god fysisk form, så kan du sagtens være med på denne vandreferie.

Underlaget er generelt gode og faste skovstier, samt enkelte steder stenstier.
Vi anbefaler at du medbringer vandrestave, gode vandresko/støvler med skridsikre såler samt en fornuftig kondition, så du får mest muligt ud af vandreturene.

Den aktive vandretid er på imellem ca. 4 og 5 timer. 

Vejr og klima

Vidste du at Italiens kælenavn er "Il paese del sole" – Solens land?
Vejret i Umbrien er mildt med tidlige forår og sene efterår og det er ikke unormalt at temperaturen når over 20 grader i marts. Det samme kan gøre sig gældende i oktober og november.

Du kan forvente en dagtemperatur på omkring 25 grader i de perioder vi er i Umbrien.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 38: Startdato 17.09.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK

Uge 40: Startdato 01.10.2022 varighed 7 nætter

Fra 10.598,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Grupperejse med dansk rejseleder/vandreguide
 • Flyrejse fra Billund eller Kastrup til Firenze (t/r)
 • Transfer fra lufthavn til hotel (t/r)
 • 7 nætter på dejligt hotel
 • 7x morgenmad
 • 7x aftensmad på hotel og på lokale restauranter
 • Transfer i privat bus i forbindelse med de daglige vandreudflugter.
 • Besøg og smagsprøver på vingård
 • Frokost på restaurant dag 2

Mulige tilkøb:

 • Drikkevarer til måltiderne + enkelte frokoster.
 • Enkeltværelse kr. 1400,-
 • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring

Gå til toppen af siden