Vandreferie i Dolomitterne

Kalkstenstinder, dybe dale og Europas største sæter

Vandreferie i Dolomitterne er UNESCO-arv, historiske vandingskanaler, sæteridyl og masser af solskin. Den norditalienske bjergkæde er af flere kendt som verdens smukkeste – og det er ikke svært at forstå.

Verdens måske smukkeste og mest særprægede bjerge

I det nordlige Italien finder du bjergkæden Dolomitterne, der også går under navnet ”de italienske Alper”. Her tårner de karakteristiske, savtakkede kalkstenstinder sig op i himlen, og deres hvide og gule nuancer bryder med himlens blå skær og sæternes grønne vidder. Bjergenes lyse farver stammer fra det høje kalkindhold, og før bjergarten fik sit eget navn ”dolomit” (og dermed gav bjergkæden sit navn ”Dolomitterne”) gik bjergkæden under navnet ”Monti Pallidi", der betyder ”blege bjerge”.

Dolomitternes blege bjerge ligger i et område bestående af de italienske regioner Trentino-Sydtyrol og Veneto, og placeringen på sydsiden af Alperne sikrer sol 300 dage om året – de perfekte betingelser for en mindeværdig vandreferie.

På en vandreferie til Dolomitterne får du det perfekte miks af blide, bølgende sætere med græssende køer og stejlt opstigende bjergrygge af kalksten, der aggressivt rager ind i himlen. Dolomitternes bjergtinder når næsten alle en højde på 3.000 meter, og det højeste bjerg Punta Penia, strækker sig hele 3.343 m over havet.

Læs mere
per side

2 Items

Vandreferie på egen hånd i Italien | Sværhedsgrad 3

Vandreferie forbi de vestlige Brenta-dolomitters imponerende toppe, gennem træbevoksede dale, og ned til Gardasøens breder. Glæd dig til en ferie fyldt med massevis af nye indtryk.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5-7 nætter
Forespørg
Italien | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2-3

Tag med på en fantastisk vandreuge til Dolomitterne i Italien, der anses af mange for at være verdens smukkeste bjergkæde. Turen krydres med vinsmagning, cykelture, kulinariske oplevelser og meget mere.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv eller fly
 • 7 nætter
Forespørg

Vidste du at…

 1. Bjergene i Dolomitterne består hovedsageligt af hævede koralrev, der blev dannet i Tethyshavet under Trias-tiden?
 2. Bjergarten i Dolomitterne kaldes for dolomit og brydes og forhandles i knust form grundet det værdifulde indhold af magnesiumcarbonat? Det kendes under navnet dolomitkalk.
 3. Navnet ”Dolomitterne” kommer fra den franske geolog, Deodat de Dolomieu (1750-1801)? Før dette navn gik bjergkæden under navnet "Monti pallidi", der betyder "Blege bjerge".
 4. Dolomittenerne har været anerkendt som UNESCO-arv siden 2009?
 5. Det højeste bjerg i Dolomitterne er Punta Penia, der ligger i bjergkæden Marmolada? Punta Penia er 3.343 meter højt.
   

Sætere, vild natur og UNESCO-arv

På en vandreferie i Dolomitterne aner du hurtigt et naturligt mønster i omgivelserne; nemlig de jævne skift mellem lodrette bjergvægge og flade sætere. En sæter er en græsgang i bjergene, der bruges som et område for græssende kvæg og får. På ferie i Dolomitterne oplever du hjemstedet for Europas største af slagsen – nemlig sæteren Alpe di Siusi, der er et 52 km² stort plateau i ca. 2000 meters højde. Mens du vandrer over det bløde græs, kan du mærke idyllen lægge sig over de spredte sæterhytter, de græssende køer, får og heste og de massevis af blomster, der er en fryd for både øjne og næse.

Vandreferien i bjergkæden er dog mere end spidse bjergtinder og grønne vidder, og uanset hvor du kigger hen, overvældes du af de overdådige naturscenarier. Brusende floder, klare søer, stenede dale og hemmelighedsfulde skovområder gør området til et paradis for vildt dyreliv, hjorte, murmeldyr og kongeørne, som stortrives i det grønne vildnis.

For mange vandreentusiaster byder en vandreferie i Dolomitterne på nogle af verdens absolut smukkeste bjerge. De er i hvert fald nogle af de mest særprægede, og deres karakteristiske tinder og smukke landskaber efterlader en uforglemmelig skønhed. Men ikke kun natur og dyreliv er unikt for området. Også historie og kultur gennemsyrer området, og en årelang rivalisering mellem Italien og Østrig kan bl.a. findes på mindesmærker og andre levn på vandrestierne. En vandreferie i Dolomitterne har en blanding af den østrigske charme og det italienske temperament, som giver området en helt særlig stemning og dobbeltkultur, og det er ikke usædvanligt at støde på flere forskellige betegnelser for det samme.

På vandreferie i dolomitterne oplever du en kombination af den unikke natur og de kulturelle islæt, som har gjort bjergkæden verdenskendt, og hele herligheden har været på UNESCOs liste over verdensnaturarv siden 2009.

Rejs til Dolomitterne Vi tilbyder også cykelferier ved Dolomitterne Hest på sæteren

Vandingskanaler, jordpyramider og lokale råvarer

Vandreferie i dolomitterne byder på andet end bjerg- og sætervandring. Området omkring Dolomitterne er fyldt med dale, vinmarker, kløfter, lokale bjergbyer og skønne seværdigheder, der kan nydes både til fods, via svævebaner eller på en cykelsadel. Du kan enten vandre i nogle af de omkringliggende byer som Bolzano, Trento eller Merano-området, eller du kan fordrive tiden med en cykeltur i Brenner-dalen. Du kan også besøge bjergmuseet Firmian, skabt i en renoveret fæstning fra år 1000.  

I nærheden af Bolzano findes de såkaldte jordpyramider, der er høje jordsøjler med skøre ”stenhatte” på toppen, der sørger for at holde jorden tør og hård, når det regner. I Merano-området støder du på et helt netværk af vandingskanaler, der sørger for at lede vandet fra bjergene frem til marker og plantager på skråningerne i området. Derudover er Brenner-dalen en smuk kulisse for en cykeltur, og en asfalteret cykelsti hele vejen gør ruten letfremkommelig, mens du cykler langs den brusende Isarco-flod, forbi middelalderborgen Trostburg og gennem nedlagte jernbanetunneler.

Slutteligt vil du på en vandreferie i Dolomitterne opleve de skønne vejrforhold, som også er medvirkende til, at landbruget trives. Flere landbrugsområder fylder i de bjergrige egne, og der er særligt fokus på økologisk landbrugsføring. Flere steder finder du hyggelige specialforretninger, hvor der udelukkende sælges lokale produkter.

En vandreferie i dolomitterne er altså meget mere end verdensklasse vandring, og området er et paradis for aktive og kulturelle ferieoplevelser.

Meranos vandingskanaler Jordpyramider Dolomitterne Europas største sæter

Aktive ferier i Italien

Er en vandreferie i dolomitterne ikke lige noget for dig, tilbyder vi andre vandreture til Italien. Er du eksempelvis til billedskønne kyster med farverige huse, kan du tage på vandreferie til ikoniske Cinque Terre. Du kan også lade dig opsluge af baglandet i Italiens Grønne Hjerte Umbrien, hvor den uberørte natur dominerer. Endelig kan du også lade dig fortrylle af de maleriske udsigter langs den utroligt smukke kyst ved Amalfi. Udvalget af vandreferier i Italien er nærmest uendeligt. 

Foretrækker du pedaler og cykelsadel frem for vandrestøvler og stave, så bør du se nærmere på vores mange cykelferier i Italien. Prøv eksempelvis en cykelferie til Italiens kultur-kerne Toscana eller den ved den berømte sø Gardasøen.

Du kan også tage på aktive eventyr i et hav af andre europæiske vandre- og cykellande. Kun fantasien sætter grænser.