INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i Elbsandsteingebirge

Vandreferie på egen hånd i Tyskland

Tag på en skøn vandreferie til Tysklands svar på Grand Canyon, Sächsische Schweiz. Her vil du gå ad Tysklands smukkeste vandreture og opleve særprægede landskaber og fantastiske udsigter.

In stock
Travel Code
VAI-002

Det kan du glæde dig til

Tag på vandreferie ved Elbsandsteingebirge, som er en bjergkæde i det sydøstlige Tyskland på grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet ikke langt fra Dresden. Området er også kendt som Sächsische Schweiz og byder på imponerende naturoplevelser. I 2017 blev vandreruten udnævnt til at være Tysklands smukkeste vandrerute og det er bestemt ikke uden grund. Her kan du nemlig opleve et fascinerende landskab med de imponerende sandstensbjerge og nyde udsigten fra de mange udsigtsposter undervejs.

Denne vandreferie på egen hånd starter og slutter i Bad Schandau, som er en gammel kurby og et centrum for National Park Sächsische Schweiz, som ligger smukt direkte ved flodens bred. Byen er en levende og hyggelig lille by med små caféer og restauranter. Glæd dig til at blive betaget af den smukke bjergkæde og de imponerende og særprægede sandstensbjerge på denne tur til Sächsische Schweiz.

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Bad Schandau
Du ankommer til Bad Schandau og kan bruge resten af dagen på at gå på opdagelse i den hyggelige bys små gader.

Dag 2. Bad Schandau – fortress Hohnstein – Rathen
Du starter med at gå gennem Nationalpark Sächsische Schweiz op til Hohnstein fæstning, hvor du nyder den smukke udsigt. Herefter fortsætter du til Rathen, hvor du ankommer langs søen Amselsee.
Vandring: ca. 6 timer og 17 km


Dag 3. Rathen – Wehlen – Königstein
Vi anbefaler, at du denne dag starter tidligt om morgenen for at se Bastei-broen med den fantastiske udsigt over Elbe-floddalen ganske uforstyrret. Dagens næste højdepunkt er den berømte Königstein fæstning. Herefter fortsætter du mod Königstein.
Vandring: ca. 5-6 timer og 14 km

Dag 4. Königstein – Pfaffenstein – Gohrisch
I dag starter du vandreturen på skovstier til Pfaffenstein - den berømte Barbarine fritstående klippeformation. På toppen er der en smuk udsigt til Königstein fæstning og Lilienstein.
Vandring: ca. 4-5 timer og 11 km


Dag 5. Gorisch – Papststein – Krippen (Bad Schandau)
Dagen starter med en opstigning, hvor du går let op ad bakke over enge og marker, inden du når til Table Mountains Gohrisch (448 m) og Papststein (451 m). Når du når toppen, kan du nyde den smukke udsigt, som er hele turen værd. Inden du fortsætter til Krippen, kan du tage en kort pause ved en gammel mølle, hvor du kan nyde lidt at drikke eller spise. 
Vandring: ca. 4-5 timer og 10 km


Dag 6. Krippen – Reinhardtsdorf-Schöna – Krippen (Bad Schandau)
Dagens vandring starter og slutter i Krippen. Målet for dagens tur er Reinhardtsdorf-Schöna. Her følger en opstigning til Kaiserkrone, hvor du kan nyde den smukke udsigt. På vej tilbage til Krippen går du forbi Wolfsberg, hvor du igen kan nyde en fantastisk udsigt, mens du spiser din medbragte frokost. Herefter vender du tilbage til hvor, du startede dagen i Krippen.
Vandring: ca. 4-5 timer og 14,5 km


Dag 7. Krippen – Schrammsteine – Lichtenhain waterfall – Bad Schandau
I dag tager du en færge fra Krippen til Bad Schandau og går på vandreruten til Schrammstein. En del af ruten består af stejle opstigninger og trapper. På vej til Bad Schandau går du gennem det dejlige Kirnitzschtal-dalen.
Vandring: ca. 6 timer og 13 km


Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmad er der individuel afrejse med mindre man har bestilt ekstra overnatninger i Bad Schandau.

Sværhedsgrad 3

Dette er en individuel tur, hvorfor du rejser uden en turleder. Det er derfor vigtigt, at du/I kan orientere dig/jer via kort og rutebeskrivelse. Turen kræver, at du er i god fysisk form og at du ikke er bange for højder. Dagsvandringerne ligger mellem 10-17 km, men der vil være nogle stejle passager undervejs.

Overnatning i kategorien "deluxe" er med 4 overnatninger (1 i starten og 3 i slutningen af rejsen) på Elbresidenz Bad Schandau inklusive adgang til Toscana Therme Bad. De 3 andre nætter er på 3 stjernede hoteller med wellness område og/eller sauna.

Indkvartering

Undervejs på turen bor du på gode 3-stjernede hoteller eller gæstehuse. Turen starter og slutter i samme by, Bad Schandau.

Der er mulighed for at opgradere til en deluxe version af indkvarteringen. Her får du 4 overnatninger på et 5-stjernet hotel, Elbresidenz Bad Schandau (1 overnatning i starten af rejsen og 3 i slutningen). Opholdet er inklusive adgang til den termiske badeanstalt, Toskana Therme Bad Schandau. De 3 resterende overnatninger er på 3-stjernede hoteller med wellness områder og/eller sauna. 

Transport

Kør selv:
Det er muligt at køre selv til Bad Schandau, der er lige knap 8 timers kørsel fra den dansk/tyske grænse.

Fly:
Det er muligt at flyve til Dresden, som er den lufthavn, der er tættest på Bad Schandau. I de fleste tilfælde vil det kræve en mellemlanding undervejs.

Tog:
Der er gode togforbindelser til Bad Schandau, men man skal ofte skifte et par gange undervejs.

Vejr og klima

Vejr og klima i Dresden, Tyskland

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.898,- DKK

1 person. Enkeltværelse, deluxe hotel - pris pr. person

Fra 7.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse - Deluxe

Fra 5.298,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

Hver dag i sæsonen 

Prisen inkluderer:

  • 7 overnatninger inkl. morgenmad
  • Bagagetransport
  • Detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk
  • GPS-filer muligt at få tilsendt


Ikke inkluderet i prisen:

  • Transport fra/til Danmark
  • Evt. turistskatter på hotellerne

Rejs med din hund:
Det er på denne tur muligt at medbringe sin hund. Omkostningen af dette varierer afhængigt af opholdet, mellem 10€ og 15€ pr. dag. Der skal betales direkte på stedet da udgiften ikke er inkluderet i rejseprisen.


Tillæg:
Ekstra overnatning i Bad Schandau, Kurort Rathen, Dresden eller Gohrisch.


Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er AugustusTours, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om AugustusTours. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

Gå til toppen af siden