INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i hyggelige Wildschönau

Østrig - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Se frem til en pragtfuld ferie i den østrigske højdedal Wildschönau, hvor vandreturene tager os over panoramiske bjergtinder, forbi vilde krydderurter, over grønne græsgange og gennem hyggelige byer. 

In stock
Travel Code
VAG-067

Det kan du glæde dig til

I Wildschönau får du en fornemmelse af at være kommet til et Østrig, hvor tiden har stået stille. Her er få og små lokale specialbutikker og købmænd med varer, som er mere henvendt til de lokale end til turister. Foruden en række landsbyer består dalen af de fire byer Niederau, Oberau, Thierbach og Auffach. Vi bor i Auffach på Hotel Platzl, der fungerer som byens omdrejningspunkt.

Området er præget af store, grønne plateauer mellem de små byer, hvilket gør, at du får den rette alpestemning helt inde ved bygrænserne. Vandreturene går gennem mangfoldige naturarealer, og når højdemeterne bliver mange, får vi assistance fra kabinelifter. Vandreturene er dermed i den lettere ende af skalaen, så de fleste kan være med.

Tag med vores bus direkte fra Danmark til Østrig. Slip for lufthavnens stress og jag, og kom afslappet frem til en skøn uge med spændende aktiviteter, overvældende natur og lækre kulinariske oplevelser.

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Afrejse med Ruby Rejsers bus fra Danmark. Se mere under transportsektionen for at finde de byer, der er opsamling fra i Danmark samt afrejsetidspunkter.

 

Dag 2. Ankomst til Wildschönau og mulighed for den første vandretur
Ankomst med bussen tidlig lørdag morgen på Wörgl banegård. Herfra bliver vi kørt med en lokal bus de sidste 16 km op gennem dalen til Auffach, hvor vores hotel ligger. Efter vi har spist morgenmad, går vi en kort tur rundt i byen. Der er mulighed for enten at køre med liften op eller gå op til mellemstationen på liftbanen og spise frokost. Først på eftermiddagen udleveres nøglerne til værelserne. Resten af dagen er afsat til afslapning med mulighed for at se nærmere på byen eller bruge hotellets wellnesstilbud. Vi mødes alle til fælles middag på hotellet om aftenen.

 

Dag 3. Rundtur om Schatzberg og videre til Joelspitze (1964 moh) – turens højeste punkt
Vi starter vores første rigtige vandredag med en skøn tur i højderne. Vi går fra hotel Platzl op gennem hovedgaden og tager Scatzbergliften hele vejen til toppen ved Schatzbergalm (1750 moh). Herfra vandrer vi stille og roligt til toppen af Schatzberg (1903 moh). Vi har god tid til at nyde panoramaudsigten undervejs og få godt gang i benene til den kommende uges vandringer. Fra Schatzberg vandrer vi videre til Hanhkopf og ned til en lille hyggelig sø. Herfra videre til toppen af Joelspitze (1964 moh) - et perfekt sted at nyde den medbragte madpakke. Fra toppen vandrer vi retur til Gernalm, hvor vi har mulighed for kaffestop. Endelig når vi tilbage til liften, som vi tager ned.


2


350 m


350 m


5 t


Dag 4. Alm-vandring rundt om Rosskopf (1730 moh) – med rundvisning på en alm, der laver ost
Alm er det østrigske ord for de græsgange og højsletter i bjergene, hvor køer og får græsser frit om sommeren. Derfor kaldes mange af de overnatningshytter og restauranter, der ligger i bjergene også for en alm. Fra byen Niederau starter vi med at tage gondolliften Markbachjoch op til endestationen ved et plateau (1500 moh). Her har vi en fantastisk udsigt over Wilde-Kaiser-massivets toppe. Vores vandring fører os forbi  først Holzalm (Tømmerhytten) og derefter Käsealm (Ostehytten), der laver deres egne oste. Vi får en rundvisning i osteproduktionen og der er smagsprøver og mulighed for at købe oste. Vi fortsætter på græsgangene rundt om Rosskopf-toppen og holder et kaffestop ved Rosskopf-hytten. Rundturen tilbage mod Markbachjoch-gondolen byder igen på fantastiske panorama-udsigter og flot natur. I godt vejr kan vi se paragliderne springe ud fra toppen. Mon du er en af dem, som ønsker et tandemspring?


2


400 m


400 m


4 t

 

Dag 5. Krydderurteruten til Hintersalcherhof (1030 moh) – mulighed for at købe krydderurter
Dagen byder på en stille og rolig vandredag uden mange højdemeter. Vi vandrer fra hotellet op til gården Hintersalcherhof. Krydderurte-bonden Birgit fortæller om de mange krydderurter, som hun dyrker og deres forskellige virkninger og helbredende egenskaber. Vi ser derefter, hvordan krydderurterne tørres og renses. Vi slutter af med at smage krydderurtesmøreost samt drikke en kop ”godt-humør-te” til. Birgit er certificeret urteterapeut, hvilket giver hende lov til at sælge urter, men loven forbyder, at hun skriver hvilken effekt en urt har på en specifik sygdom. Turlederen vil fortælle om forskellige muligheder for at forlænge dagens vandring. Ellers er der mulighed for en halv fridag, hvor du bl.a. kan bruge hotellets wellness faciliteter.


2


150 m


150 m


3 t

 

Dag 6. Barfodsvandring gennem mosen ved Filzmoos (1080 moh)
Vi tager den lokale bus til Niederau. En stille og rolig opstigning fører os frem til højmosen ved Filzmoos. Bunden er dejlig blød, og der er derfor mulighed for at gå barfodet gennem mosen. Man kan også beholde fodtøjet på. Undervejs er der rig mulighed for at plukke blåbær, og vi ser også den kødædende plante soldug. Efter en times tid med mosevandring tager vi igen fodtøjet på og går tilbage mod Niederau langs et dyrehegn. Der er mulighed for at spise frokost på en alm undervejs. Turen kan forlænges med en svømmetur i friluftsbadet i nærheden.


2


250 m   


250 m   


4 t

 

Dag 7. Bjergvandring ved Kragenjoch (1425 moh)
Fra centrum af Oberau vandrer vi ad Minzweg (myntevejen) mod Boarstadl. Undervejs vil vi opleve flotte panoramaer mod Wildschönaus bjergverden. Vi passerer Achentalalm, hvor der er mulighed for caféstop. Derfra vandrer vi mod udsigtspunktet Kragenjoch. Her vrimler det med blomster og urter, og man siger, det er her, de lokale henter ”ny energi”. På toppen af Kragenjoch holder vi pause med mulighed for at nyde medbragt frokost. På tilbagevejen går vi gennem blåbærskoven – et hedelignende område med krat og lav bevoksning af blåbær. Vandreturen ender med en flot nedstigning mod Oberau. Igen i dag er det muligt at forlænge turen med en svømmetur i det nærliggende friluftsbad.


2


500 m   


500 m   


5 t

 

Dag 8. Vandretur ind i kløften Kundler Klamm og køretur med Bummelzug
I dag starter vandreturen fra hotellet, og vi går et par km ned i dalen til Mühltal. Her tager vi Bummelzug – en ombygget traktor med passagervogne – som er det eneste køretøj, der har mulighed for at køre ind i kløften til der, hvor dagens vandretur starter. Vi går ad en velpræpareret sti 3 km længere ind i kløften med høje klippesider på begge sider af os. Der er mulighed for at spise frokost på det meget hyggelige gasthof, som ligger inde i kløften. Efter frokost returnerer vi og kører med Bummelzug tilbage til Mühltal og går det sidste stykke tilbage til hotellet. Er man til mere vandring er det muligt at gå hele turen frem og tilbage uden at køre i Bummelzug.


2


200 m   


200 m   


3 t

 

Dag 9. På opdagelse på egen hånd inden hjemrejse om aftenen
Sidste dag i Wildschönau. Vi har det meste af dagen til rådighed, så der er masser af tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Der er mulighed for at genopleve en de ture, som du har gået i løbet af ugen. Turlederen har også forslag til ture, som du selv kan gå. Vi anbefaler, at du spiser en tidlig aftensmad, så du er klar til busturen hjem til Danmark først på aftenen. Husk også at købe lidt mad, drikke og snacks til busturen hjem.


Dag 10. Hjemrejse
Ankomst til din hjemrejseby i Danmark.

Sværhedsgrad 2

Alle med rimelig god kondition kan være med. Ruterne er let tilgængelige. Enkelte dage er der dog mange højdemeter op og ned. Der vandres dels på stier med fast og jævnt underlag og dels på mere ujævne stier – og visse steder med løse sten. Den effektive vandretid er de fleste dage 3-5 timer. Vi bruger nærområdet, så vi har korte transporter mellem hotellet og vandringerne. Vi benytter kabinelifter og minibusser til at komme rundt.

Alle programsatte vandreture er afhængige af vejret. Der kan derfor komme ændringer i løbet af ugen, hvis det fx er regnvejr eller lignende. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Indkvartering

Hele ugen bor vi på Hotel Platzl i byen Auffach.

Det familiedrevne østrigske hotel er en lille perle med ca. 120 sengepladser. Værelserne er alle med badeværelse og TV og indeholder 1-5 sengepladser. Stort set alle værelser har også balkon (gælder dog ikke enkeltværelserne). Hotellet har to restauranter, bar, mindre TV-stue/bibliotek og reception. Der er mulighed for ude-servering i den hyggelige have, hvor der er et lille gennemstrømmende vandløb. Der er desuden en udendørs opvarmet swimmingpool. Hotellet har også wellnessafdeling med sauna, dampbad og hvileområde – dagligt åbent fra midt på eftermiddagen. Børn under 15 år skal være i følgeskab med voksne i wellnessafdelingen. Desuden er der solarium og massage mod betaling. Der er elevator til de fleste etager og gratis wi-fi på hele hotellet. Cykelopbevaring og tørrerum til støvler/tøj kan findes i kælderen.

Hotellet er beliggende på hovedgaden i byen Auffach, og der er let adgang til lokale busser til resten af dalen.

Halvpension (morgenmad og aftensmad) er inkluderet hele ugen. Forplejningen starter med morgenmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på hjemrejsedagen. Det betyder, at aftensmaden på hjemrejsedagen inden busafgang er for egen regning. Hotellet er kendt for et rigtig godt østrigsk køkken, hvor der serveres morgenmadsbuffet og 3-retters aftenmenu med valgmuligheder og flere dage med salatbuffet. Frokost er for egen regning og kan købes enten på hotellet eller i landsbyen. Ved vandreture er det godt at medbringe madpakke, som oftest nydes i fællesskab på turen.

Tranport

Turen til Auffach i Wildschönau foregår med en moderne 4-stjernet hvilebus med hvilesæder og masser af benplads. Bussen er røg- og videofri. Man må gerne indtage medbragt mad og drikke i bussen.

Vi har faste sædenumre, og man tildeles placering efter bestillingstidspunkt, medmindre andet aftales. Der vil være andre medrejsende i bussen, som skal videre til andre af Ruby Rejsers destinationer i Østrig og Italien. Rejsende til gruppevandreture i Wildschönau har ankomst i Wörgl/Mariastein lørdag morgen ca. kl. 6.00. Her bliver vi hentet af Hotel Pratzls bustransfer, der bringer os de sidste 16 km op gennem dalen til hotellet.

Se de aktuelle bustider og afrejsebyer.

Vejr og klima

Klima


Der er normalt behageligt i juli, sædvanligvis 17-24 grader. Vejret i bjergene kan dog ændre sig hurtigt, så regntøjet skal altid med i tasken.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Vandreferie i hyggelige Wildschönau
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Busrejse Danmark-Østrig tur/retur
 • 7 overnatninger i valgte værelseskategori
 • 7 x halvpension 
 • Alle programsatte transporter og entréer
 • Dansk vandreleder
 • Deleværelsegaranti ved bestilling senest 60 dage før afrejse.

 

Rabatter:

 • Børnerabat: Ved 2 betalende voksne kan der opnås følgende rabatter for 3., 4. eller 5. person på samme værelse.
  • Børn (3-7 år) kr. 1200,-
  • Børn (8-14 år) kr. 700,- 
  • Børn/voksne (15 år +) kr.  250,-

 

Wildschönau-kort:
Alle Ruby Rejsers gæster i Wildschönau har et ”Wildschönau Card” inkluderet i opholdet. Kortet giver adgang til dalens store udendørs badeland og tennisbaner samt adgang til transport med gondollifterne i Niederau og Auffach. Ligeledes er der entré til dalens bjergbonde-museum og sølvmine-museum. Begge museer giver interessante oplevelser for både børn og voksne. Alle nævnte aktiviteter er gratis. Dalen byder også på utroligt mange andre aktivitetsmuligheder, hvor det er muligt at opnå rabat med Wildschönau-kortet. Wildschönau-kortet udleveres efter ankomsten. 

 

Turleder: 
Jørgen Pedersen

 

Bemærkninger:
Da dette er en busrejse, strækker rejseperioden sig over 10 dage, med afrejse fredag og hjemkomst efterfølgende søndag.

 

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden

Loading...