Vandreferie i Kap Verde

Besøg den lille frodige afrikanske ø-gruppe

Vandring på Kap Verde er noget for sig selv. Her vandrer du i grønne bjerge med små jordlodder, hvor befolkningen dyrker afgrøder, men samtidig er store områder på øerne ganske golde med sandblæste og nøgne klippe- og bjergsider.

Kap Verde – Det fredelige mix af Afrika og Europa

I Atlanterhavet ud for Senegal på Afrikas vestkyst omkring 1.000 km sydvest for De Kanariske Øer finder du ø-staten Kap Verde. Øerne var tidligere en portugisisk koloni, og der er stadig tætte bånd mellem Portugal og Kap Verde, hvor mange kapverdere i dag bor og arbejder. Der bor lige over en halv million indbyggere i Kap Verde, og endnu flere kapverdere i udlandet, som sender penge hjem til familien på øen, noget der udgør en meget stor del af landets BNP. 

Øerne var ubeboede, da portugiserne opdagede dem, og blev i mange år brugt som mellemstation for slaver, der skulle sejles til Amerika. Slavehandlen og mødet mellem sorte og hvide trækker også spor frem til i dag. Her findes mennesker med alt mellem helt hvid og helt sort hudfarve.  

Sproget der tales er portugisisk og kreol, - en blanding af portugisisk og afrikanske sprog, og Kap Verde er kendt for sin musik sunget af bl.a. barfodssangerinden Cesaria Evora.

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Kap Verde

  • På din rejse til Kap Verde vil du opdage et helt særligt øsamfund med kulturel baggrund i både Europa og Afrika.
  • Du besøger tre meget forskellige øer, som hver især har sin egen karakteristiske natur.
  • Du får en helt særlig vandreoplevelse væk fra de gængse destinationer
Læs mere
View as Grid List

1 Item

per side
Kap Verde - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med til modsætningernes paradis, hvor grønne bjerge, søde bananer og velduftende kaffeplanter møder stejle klippesider, utæmmet landskab og tørre marker, der venter på regn. 

  • 1 afrejse
  • 11 nætter
  • Fly fra København

3 øer du besøger på vandreferie i Kap Verde med Ruby Rejser

Santiago

Den største af øerne på ca. 1000 kvadratkilometer og med hovedstaden Praia. Næsten halvdelen af Kap Verdes befolkning bor på Santiago.

Det var på Santiago, i Cidade Velha, at slaveskibene lagde til. Cidade Velha var på det tidspunkt den næstrigeste by i det portugisiske imperium. Byen blev grundlagt i 1462.

Santiago er Kap Verdes vigtigste fødevareproducerende ø, og er rimelig frugtbar på grund af de relativt høje bjerge, der samler fugten i luften. Østkysten og det indre af øen har glæde af mest nedbør, mens det sydlige og vestlige område er mere nedbørsfattigt.

Det højeste punkt på Santiago er Pico da Antonia, 1394 m.o.h.

Santo Antão

Den nordligste, næststørste og mest bjergrige af øerne. Det højeste bjerg er Topo de Coroa på 1979 m.o.h., og det næsthøjeste er Pico da Cruz på 1585 m.o.h.

Øen har ingen lufthavn, men er forbundet med daglige færgeafgange fra Mindelo på São Vicente.

På trods af øens størrelse er naturen meget forskellig. Ved indsejlingen til Porto Novo mødes øjet af tørre bjergsider, og den sydlige del af øen får meget lidt nedbør, den nordlige og østlige del og især bjergene modtager til gengæld relativt megen nedbør, mest i de høje bjergområder, som får op til 1000 mm regn om året.

Når du kører op på bjergkammen fra Porto Novo, skifter landskabet derfor brat til skov og dyrkede marker, og vandringerne ned gennem dalene mod øst viser en imponerende frodighed med terrassemarker med en overdådig variation i grønne nuancer.

São Vicente

En mindre, ret gold ø med landets næststørste by, Mindelo. Byen har en ret stor havn, så det vil ofte være her sejlere, sømænd og krydstogtgæster har mødt Kap Verde. Mindelo er kendt for sit musikliv og specielt barfodssangerinden Cesaria Evora, som boede i byen indtil sin død. Lufthavnen på São Vicente er opkaldt efter hende, og en stor statue af hende står foran lufthavnen.

I slutningen af 00’erne indviede man en ny international lufthavn på øen, hvilket gjorde, at øen nu kan modtage internationale fly direkte fra bl.a. Lissabon. Tidligere skulle alle med indenrigsfly fra Praia på Santiago. Den første gang vi besøgte øen i 2004, var der kun en lille lufthavn med meget få faciliteter, og din kuffert blev leveret gennem et hul i muren til ”ankomsthallen”.

Tidligere var gadebilledet noget præget af gadebørn, men det har ændret sig meget. Der er kommet flere torvepladser, men samtidig er der stadig gang i gadesalget, hvor kvinderne sælger deres produkter. Byen har også et større fiskemarked, som er værd at besøge.

Vandrere ved kysten i Kap Verde Jordlodder i Kap Verde Vandrere i bjergene i Kap Verde

Sværhedsgrad

Vores vandreferier i Kap Verde ligger omkring sværhedsgrad 3. Her kan du læse meget mere om vores kategorisering af sværhedsgrader, højdemeter og vandretider, og under den enkelte rejse se vores vurdering af sværhedsgraden på netop den tur.

Visum

Når du rejser til Kap Verde, skal du have et visum. For at få det, skal du forhånd have sendt bestemte informationer fra dit pas til myndighederne i landet. Derfor vil vi bede dig om følgende oplysninger ved tilmelding på rejsen: fødselsdato, fødselssted, nationalitet, pasnummer, udstedelsesdato og udløbsdato. Vær opmærksom på, at dit pas skal have udløbsdato mere end 6 måneder efter din hjemrejsedato fra Kap Verde.

Spørgsmål

Hvis du sidder med spørgsmål til vores vandreferier i Kap Verde, kan du bare ringe til os på 86 15 35 99, så sidder vi klar til at hjælpe dig. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din ferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Vi har udarbejdet et faktaark om Kap Verde, så du kan blive endnu klogere på denne spændende destination, inden du tager afsted.

Hvis det er vandreventyr uden for Europa, der kalder på dig, men du ikke lige synes, Kap Verde er det rigtig sted, kan du kigge nærmere på vores vandreferier i fx Vietnam, Canada eller Marokko. Hvis det er atlanterhavsøer du er interesseret i, kan vi også tilbyde dig vandreferier på De Kanariske Øer eller Madeira