Vandreferie i Kroatien

Kroatiens skjulte perler

Tusindvis af eksotiske øer, vidunderlige bjerge, solrige enge, azurblåt hav og smukke, kulturelle kystbyer. Kroatien byder på naturlandskab i særklasse og er ideel for en vandreferie, du sent vil glemme.  

Vandreferie i landskab og flora, der ikke findes magen til i Europa

Gå ikke glip af en fantastisk flot vandreferie til Kroatien. En ideel destination for dig, der lovpriser indholdsrige vandredage i et uberørt natur- og gammelt kulturlandskab. Kroatien byder på alt, hvad hjertet kan begære af varieret natur – fra bjergrige regioner, nationalparker med vandfald, hvide sandstrande, krystalklart hav og ikke mindst vinmarker i massevis. Der gemmer sig mange skjulte perler, som blot venter på at blive opdaget – en perfekt vandredestination til dig, der gerne vil opleve og nyde den rå og uberørte natur på egen hånd.   

På din vandretur vandrer du gennem frodige frugtplantager, tætte skove, olivenlunde og vinmarker i talvis. I gør stop i hyggelige og charmerende byer, der emmer af Middelhavsstemning.

Glæd dig til...

 • At vandre i et særdeles varieret landskab. Kroatien byder på talrige smukke bjerge, floder og betagende vinmarker, for ikke at nævne de over 1.000 smukke øer.
 • Indbydende lokale madoplevelser. 
 • Et skønt vandreklima, der tillader vandring året rundt. Temperaturforskellene ved den kroatiske kyst er ikke så udtalte, da havvandet udjævner temperaturene. Helt ideelt til en vandreferie.  
 • Kultur i verdensklasse. Kroatien fungerede som mødepunkt mellem vestlige og østlige dele af Romerriget samt mellem Kristendommen og Islam. Mærk hvordan Kroatiens befolkning er sammensat på kryds og tværs af religion og etnicitet på denne vandreferie. 
Læs mere
per side

2 Items

Kroatien | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Oplev Kroatiens ubestridte ferieparadis, Istrien, til fods. Frodig natur, vinmarker, oliventræer og historiske middelalderbyer er blot lidt af det, du oplever på turen fra Buje i vest til Lovran i øst.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Kroatien | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2

Tag på en vandreferie ud over det sædvanlige, hvor I øhopper rundt blandt de skønne øer Mljet og Šipan. Udforsk charmerende landsbyer, smukke strande, nationalparker og UNESCO-verdensarv.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

5 gode grunde til at udforske Kroatien

Kulturelle kystbyer
Oplev bl.a. smukke Dubrovnik, en af Europas smukkeste kystbyer, også kendt som Adriaterhavets perle. Byen emmer af historie og kultur med den kendetegnende middelalderlige ringmur, der siden 1979 har været på UNESCOs verdensarvsliste. Den 2 km lange bymur danner rammen om den unikke gamle bydel med charmerende og hyggelige gyder. Hvis du er Game of Thrones-fan, er denne by bestemt et visit værd – her er flere af scenerne til den verdensberømte serie nemlig optaget.

De tusind øers land
Kroatien er det rene ø-paradis og med god grund. De over 1.200 smukke øer har alle hver især noget at byde på til enhver smag. Glæd dig til at nyde solen i de mange øers smukke bugter, hvor der er god sandsynlighed for, at du vil have det for dig selv. Gå heller ikke glip af at udforske nogle af Kroatiens smukke nationalparker på bl.a. øen Mljet, som byder på saltvandsøer, naturoaser og talrige vinmarker. Alle øer er sande perler, som blot venter på at blive oplevet. 

Kroatiske delikatesser
Det kroatiske køkken er meget forskelligt fra region til region. I den dalmatiske region er skaldyr og grøntsager den mest almindelige spise, og det er samtidig en region, som er yderst rig på Middelhavs-urter såsom salvie, laurbærblade, oliven og basilikum. En af Kroatiens traditionelle retter er Cevapcici – en kroatisk kebab, som man ikke må snyde sig selv for at smage.    

Europas reneste badevand
Kroatien er flere år i træk blevet kåret til at være blandt top 3 med Europas reneste og bedste badevand. Og med de mange lækre strande gør det Kroatien til et yderst oplagt feriemål. Glæd dig til at få et afbræk fra vandreturene og nyd en svømmetur i det krystalklare, azurblå hav. 

Gæstfrit folkefærd
Kroatien er en stolt nation, og kroaterne har gennem de seneste år gjort meget for at gøre Kroatien til det fortrukne ferieland. De er særdeles glade for deres besøgende, og du vil ikke være i tvivl om, at du er velkommen, nærmest uanset hvor i landet du befinder dig. Du vil blive mødt med åbne arme. 

 

Ringmuren i Dubrovnik Vandrere i den kroatiske natur Mljet nationalpark

Alternativer 

Er du til vildere vandreventyr og ønsker en anden destination? Så prøv en af vores mange andre vandreferier til f.eks. Azorerne, Marokko eller Spanien og slip din indre vandreglæde fri.

Hvis du stadig brænder for at udforske Kroatien, men det ikke lige er vandrestøvlerne, der lokker, kan vi anbefale, at du tager et kig på vores mange cykelferier og cykelkrydstogter til Kroatien, hvor du også vil få et fantastisk indblik i landets smukke natur.