Vandreferie i Nepal

Tag med på eventyr til Himalayabjergenes hjemland

Nepal er et af verdens rigeste lande, når det kommer til storslået natur, høje bjerge, farverig kultur og ikke mindst en hjertelig befolkning. Tag på eventyr i kontrasternes land, og oplev nogle af verdens bedste vandre- og trekkingruter. 

Verdens bedste trekkingland

Velkommen til Nepal - landet, der byder på natur- og kulturoplevelser i verdensklasse. Midt imellem Kina og Indien ligger dette fantastiske land, hvor klimaet varierer fra lavlandet med subtropisk klima til bjergenes kulde, hvor der er sne og gletsjere hele året rundt. Få indblik i en helt anden verden med inspirerende kultur og historie, og gå på opdagelse i Nepals smukke byer. 

Nepal er et af verdens bedste lande at vandre og trekke i, og der er noget for alle niveauer. De smukke Himalayabjerge indbyder til tusindevise af vandre- og trekkingruter, og du vil både opleve sneklædte bjergtinder og frodige skove.   

Tag med Ruby Rejser på en vandretur, du sent vil glemme. Vi vandrer i Himalayabjergenes omgivelser, hvor vi overnatter i små, lokale tehuse. Vi udlever vores vandredrømme og kommer helt tæt på lokalbefolkningen, når vi sidder side om side med dem og spiser.  

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Nepal

  • Den nepalesiske befolkning er yderst gæstfrie og vil altid byde dig velkommen med åbne arme. Det gør det til et rigtigt godt land at rejse rundt i, hvor de altid er klar til at hjælpe dig.
  • Naturoplevelser udover det sædvanlige. Nepal byder på nogle af verdens bedste trekking- og vandreruter gennem varieret natur. Lige fra store, golde bjerge til frodig jungle. 
  • Du besøger lokale landsbyer på vandreruterne og får indblik i en helt anden verden, hvor vand og mad ikke er en selvfølge. 
Læs mere
Vi kunne desværre ikke finde nogen rejser her. Prøv venligst igen.

3 smukke destinationer i Nepal

Den smukke og farverige hovedstad, Kathmandu

Gå ikke glip af at opleve Nepals hovedstad, Kathmandu, der fungerer som mødepunkt for alle verdens bjergbestigere og trekkere, som spændt gør sig klar på at vandre op i de berømte Himalaya-bjerge. Du mærker tydeligt den ofte meget specielle stemning af spænding og eventyr i byen. Det er samtidig byen, der byder på en masse spændende kulturelle oplevelser og historiske monumenter, templer og tårne. Oplev bl.a. "Abetemplet", der er en budhistisk helligdom, også kendt som en "stupa", hvor en masse vildtlevende aber bor, leger og bader. 

De storslåede Himalaya-bjerge

Nepal er bestemt et besøg værd og ikke mindst pga. de smukke og storslåede Himalaya-bjerge. Himalaya er Jordens højeste bjergkæde med adskillige bjergtinder på over 8.000 meter over havets overflade. Bjergkæden strækker sig gennem flere lande, heriblandt Nepal, Kina, Indien og Pakistan. Navnet Himalaya kommer fra et gammelt indisk kultursprog og betyder "Sneens bolig". Nogle af de absolutte mest kendte bjergtinder, som Mount Everest, der er verdens højeste bjerg på 8.848 meter, og Annapurna på 8.091 meter bestiges hvert år af talrige mennesker. Den yngste, der nogensinde har besteget Mount Everest, var en 13-årig amerikaner, og den ældste en 80-årig japaner. 

Chitwan National Park 

Hvis du drømmer om at møde nogle af verdens vildeste og flotteste dyr og få smukke naturoplevelser, bør du give Chitwan Nationalpark et besøg. Denne nationalpark ligger i den sydlige del af Nepal ca. 100 km sydvest for Kathmandu, hvor klimaet er tropisk, og der er tæt jungle, sumpe og elefantgræs. Her kan du se elefanter, leoparder, næsehorn, bjørne, krokodiller, flere fuglearter og endda den bengalske tiger, hvis du er heldig. Efter en veloverstået trekkingtur er Chitwan National Park bestemt en god ide, enten fra elefantryg, i kano eller på jeepsafari.

Dansende kvinder i den farverige hovedstad Udsigt til de sneklædte Himalayabjerge Næsehorn står og får vand i flod

Vidste du, at...?

  1. Nepal er et af verdens fattigste lande. Ca. halvdelen af den nepalisiske befolkning klarer sig for under 1 dollar om dagen. 
  2. Ca. 82 % af befolkningen er hinduer, hvorimod ca. 8 % af befolkningen er buddhister og ca. 4 % er muslimer. Hinduisme er verdens tredjestørste religion med omkring 1 milliard tilhængere. Hinduister har ikke kun én gud, men derimod over 300.000 forskellige guder, hvoraf de mest kendte er Shiva, Visnu og Sakti.
  3. Nepal er det eneste land i verden, der ikke har et firkantet nationalflag. Det nepalisiske flag er opbygget af to seperate vimpler, der tilhørte rivaliserende grupper i Rana-dynastiet. Med landets forfatning i 1962 blev det besluttet, at de to vimpler skulle sættes sammen som nationalflaget. Symbolerne på flaget, månen foroven og solen forneden, symboliserer håbet om, at Nepal vil bestå lige så længe som solen og månen.  
  4. Nepal har 8 ud af 10 verdens højeste bjerge. Den nepalisiske mand, Apa Sherpa har verdensrekorden for at bestige Mount Everest flest gange med hele 21 gange.  
  5. Koen er hellig i Nepal, og du oplever derfor ofte, at køer går frit rundt i trafikken. Koen er en slags kropsliggørelse af hindukulturen, hvorfor den tilbedes som den hellige moderskikkelse, der har livsgivende mælk. I nogle indiske delstater er det ligefrem forbudt at slagte køer og okser.

Alternativer

Selvom du ikke kunne ønske dig bedre vandre- og trekkingomgivelser end i Nepal, kan det være, at du ønsker et alternativ. Her kan vi anbefale dig en af vores vandreferier til enten Vietnam, Canada eller Marokko