Vandreferie i Norge

Naturskøn fjeldvandring og norske højdepunkter

Tag med på en vandreferie i den norske natur, som med sine enorme bjerge og imponerende fjelde vil få dig til at føle dig meget lille. Vær klar til at gå i ét med de idylliske landskaber, der kan mærkes helt ind i sjælen.

Oplev Norges forunderlige natur iført vandrestøvler

Norge er en sand naturperle, der er fantastisk at opleve med vandrestøvler på fødderne. Landets betagende landskaber, uberørte natur og utallige vandrestier gør det til et ideelt rejsemål for dem, der søger eventyr og naturoplevelser i særklasse. Fra majestætiske fjorde og høje fjelde til frodige skove og vilde vandfald – en vandreferie i Norge vil uden tvivl tage pusten fra dig.

Nordmændenes mest folkekære hobby er uden tvivl at udforske den spektakulære natur, som venter lige udenfor deres hoveddør. Det barske landskab kan være en udfordring, men belønningen er enestående naturoplevelser og udsigter, du ikke finder andre steder i verden. Hvis du virkelig vil mærke de norske fjelde og den storslåede natur, er en vandreferie vejen frem. 

Vores udvalg af vandreferier åbner døren til en verden af eventyr i Norges idylliske landskaber. Udforsk dine muligheder, og læs mere om Norges fire mest populære vandredestinationer her på siden.

Læs mere
per side

2 Items

Vandreferie på egen hånd i Norge | Sværhedsgrad 1-2

Snør vandrestøvlerne og tag på en magisk vandreferie ved Høvringens høje fjelde. Oplev nogle af landets smukkeste fjeldområder, som du vandrer igennem fra hytte til hytte.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Vandreferie på egen hånd i Norge | Sværhedsgrad 3-4

Udforsk Norges storslåede natur på en vandreferie ved Sognefjorden. Rejsen tager dig blandt andet forbi Bergens hyggelige gader, langs mægtige, dybe fjorde og hen til Europas største gletsjer.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg

Vandreferie i Norge på egen hånd – for alle niveauer

Vi har både vandreferier i Norge for begyndere og rutinerede vandrere, så der er helt sikkert en tur, der passer til dit niveau og ønsker. Alle vores vandreferier i Norge er på egen hånd, hvilket vil sige, at vi skaber rammerne for din rejse med indkvartering på gode hoteller eller hyggelige fjeldhytter, detaljerede rutebeskrivelser og bagagetransport – men du oplever destinationen på egen hånd (sammen med dine rejsemakkere). Det er altså helt op til dig selv, om du vil følge vores vandreruter eller udforsker nye veje.

På en individuel vandreferie i Norge kan du også nyde godt af friheden til at sætte dit eget tempo og holde pause de steder, du finder mest interessante. Samtidig kan du føle dig tryg ved at have et erfarent rejsebureau i ryggen. Vi er aldrig længere væk end et opkald, og vores lokale samarbejdspartnere står klar til at hjælpe dig tilbage på sporet.

Vandreferie i Norge Vandreferie i Norge Vandreferie i Norge

Populære destinationer for vandreferier i Norge

En vandreferie i Norge byder på masser af interessante steder, seværdigheder og oplevelser. Vi har samlet fire af Norges mest populære vandredestinationer, som forhåbentligt kan inspirere dig til din næste vandretur i Norge. 

Preikestolen

Preikestolen – eller Prædikestolen på dansk  – er en af Norges mest ikoniske seværdigheder, som kun kan nåes til fods. Den imponerende klippeformation rejser sig 604 meter over Lysefjorden og tilbyder en betagende udsigt, der tiltrækker tusindvis af vandrere hvert år. Turen til toppen er en oplevelse i sig selv, med en moderat krævende vandrerute på 2-3 timer fra Preikestolen Basecamp. 

Høvringen

Høvringen, beliggende ved indgangen til Rondane Nationalpark, er et paradis for vandrere. Området byder på en bred vifte af vandrestier, der fører dig gennem frodige skove, over åbne fjeldvidder og forbi krystalklare søer. Høvringen er kendt for sin rolige atmosfære og fantastiske udsigter, hvilket gør det til en ideel destination for en afslappende og naturskøn vandreferie.

En populær vandrerute i Høvringen er turen til Rondeslottet, hvor du vandrer gennem en kombination af skove og åbne fjeldlandskaber. Nyd synet af Rondane-massivets imponerende fjelde, og spot vilde dyr som rensdyr. Du kan udforske Høvringens ruter til fods på en vandreferie i Norge med os.

Besseggen 

Besseggen i Jotunheimen Nationalpark en af de mest populære vandreture i Norge, der tiltrækker eventyrlystne vandrere fra hele verden med sine høje fjeldtoppe, dybe dale og krystalklare søer. Vandreruten på ca. 14 km strækker sig over en spektakulær højderyg mellem søerne Gjende og Bessvatnet og tager 6-8 timer at gennemføre. Den mest berømte del af turen er selve Besseggen-kammen, hvor du får en adrenalinfyldt oplevelse, når du balancerer på den smalle sti med svimlende udsigter til bjerge på begge sider.

Sognefjorden

Sognefjorden er Norges længste og dybeste fjord, der strækker sig 204 km fra kysten i Bergen og ind i landet. Omgivelserne langs fjorden byder på nogle af landets mest imponerende vandreruter med alt fra frodige dale til dramatiske fjeldlandskaber og gletsjere. Oplev den storslåede natur ved Sognerfjorden på en vandreferie i Norge med os.

Vandring i Høvringen Preikestolen Sognefjorden

3 grunde til at tage på vandreferie i Norge

 1. Enestående naturoplevelser: Den uspolerede og mangfoldige natur gør Norge til et sandt vandreparadis. Hvert skridt på de mange stier byder på nye, betagende udsigter over fjorde, fjelde, søer og dale. En kombination, der opleves smukkest på en vandreferie i Norge.

 2. Kulturelle oplevelser: En vandreferie i Norge giver også mulighed for at opleve landets særlige kultur og historie. Stierne fører ofte forbi historiske steder, gamle gårde og charmerende landsbyer, hvor du kan lære mere om Norges rige kulturarv. Se vikingeskibe, runesten og arkæologiske fund, som vidner om Norges storslåede vikingetid, besøg et af landets mange kunstmuseer, eller lær at danse norsk folkedans til traditionel musik. 

 3. Rigt dyreliv: På en vandreferie i Norge kan du være heldig at støde på mange forskellige dyrearter på din vej. Fra de ikoniske rensdyr, der vandrer frit gennem de arktiske tundraer i nord til de majestætiske elge, der bevæger sig gennem de dybe skove. Ved kysten kan du endda være heldig at spotte hvaler og sæler, der svømmer i de kølige farvande, og havørne, der dominerer himmelrummet.

Planlæg dit næste norske eventyr med os

Er du klar til at opleve Norges spektakulære natur og tage på dit livs eventyr? Hos Ruby Rejser er vi specialister i vandreferier, og vi ved alt om at sammensætte spændende vandreture, der bringer dig tættere på naturen og autentiske lokaloplevelser. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at planlægge din første (eller næste) vandreferie i Norge. 

Er du ikke fan af vandring, men vil gerne opleve de storslåede norske fjorde, kan du også prøve kræfter med en af vores cykelferier i Norge, som følger Sognefjorden. Hvis rejsen skal være mere tilbagelænet, men mindst lige så fortryllende, kan du tage med på "verdens smukkeste sørejse" med Hurtigruten langs Norges kyst. Vi er nemlig danske agenter for Hurtigruten.