Loading...

Vandreferie i Norge

Smukke fjelde og norske højdepunkter

De norske fjelde får dig til at føle dig lille. Den norske natur er absolut noget af det mest idyliske natur, som Europa kan byde på med sine enorme bjerge, frodige skove, og uberørte områder. 

Find din egen vej

Nordmændenes mest folkekære hobby er uden tvivl at udforske den spektakulære natur, som venter udenfor deres hoveddør. Hos Ruby Rejser har vi et utal af rejser, der gør det muligt for dig at smage på den norske natur og idyl. Hvis man rigtig skal ud og mærke de norske fjelde, og den smukke natur, gøres det bedst med vandrestøvler på fødderne. Da den norske natur kan være barsk, især for den uerfarne vandrer, anbefales det, at man tager en guide med sig. En lokalkendt guide ville også kunne fortælle dig om egnens traditioner, og særheder på din vandring. 

Klimaet i Norge er generelt køligt og kan være hurtigt skiftende. Vær derfor opmærksom på, at vejret i bunden af terrænet, kan varriere meget fra, hvordan vejret ser ud på toppen. Desuden kan vejret skifte under selve din vandring. Vær derfor særligt opmærksom på at pakke tøj til flere forskellige vejrforhold. Dette er en af de faktorer i Norge, der gør det en smule mere interresant. 

På vandreferie hos Ruby Rejser, har du fantastiske muligheder for at udvide din horrisont, i forhold til at møde mennesker, som deler dine interesser. Der er nemlig mulighed for at drage på fællesrejse med ligesindede vandrere, som også er opsøgende efter at opleve fællesskabet. Hvis du mere er til den indviduelle rejse og blot ønsker at opleve dette med dine nærmeste, kan Ruby Rejser selvfølgelig også tilbyde dig dette.

Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Norge - Gruppevandretur med dansk vandreleder

Kun en halv dags sejlads fra Danmark ligger den 42 km lange Lysefjord omkranset af 600 meter lodrette fjeldsider. Her findes nogle af Norges bedste vandreture, deriblandt turen til Prædikestolen. 

 • 4 afrejser
 • 2 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_bus.png
  Bus
Fra 3.998,- DKK
Vandring med international gruppe i Norge

Drømmer du om at vandre i absolut storslåede naturområder? Så tag med på gruppevandreferie til Norge og bliv betaget af fantastiske fjordlandskaber, enorme bjerge og imponerende iskapper.

 • 5 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 23.598,- DKK

3 højdepunkter til din vandre-bucketlist i Norge

Prædikestolen

Vandreturen til prædikestolen i Norge, er blandt de mest berømte attraktioner i hele Norge. Dette er ikke ubegrundet, da synet fra den 604 meter høje prædikestol er et syn man aldrig glemmer. 4 timers vandring bliver rigeligt belønnet, når du først står på toppen, og har et direkte udsyn over hele Lysefjorden. Det giver et sug i maven, når du står på toppen, og tager et kig direkte ned på 604 meters fald. En fornemmelse, der tager pusten fra de fleste. 

Sværhedsgrad: 4

Trolltunga 

Vandreturen til Trolltunga er en udfordring for de fleste, der forsøger. Denne vandring byder på en rundtur på 27 kilometer, med én samlet stining på 1.100 meter i alt. Denne vandring til Trolltunga på 10-12 timer, er blandt de mest udfordrende vandringer, og er bestemt ikke for nybegyndere. Trods den hårde vandring bliver folk alligevel draget, til et af de mest spektakulære klippeformationer i hele Norge. Udsigten fra Trolltungas klippefremspring, med et direkte fald på 700 meter nedenfor, og udsyn udover Ringedalsvatnet nedenfor, er et syn man aldrig glemmer. 

Sværhedsgrad: 5

Galdhøpiggen

Denne vandring byder ikke blot på det højeste punkt i Norge, men på det højeste punkt i hele Nordeuropa, med sine 2.469 meter over havets overflade. Dette punkt er hyppigt besøgt af turister, dette skyldes den lokkende kendsgerning, at betræde det højeste punkt i Nordeuropa, mens Galdhøpiggen-toppen er ganske let at nå til fods. Vandringen foregår på fjeldet, hvor der oftest findes sne, afhængig af årstiden. Til Galdhøpiggen kan du gå langs den afmærket turist-rute, fra en hytte i Spiterstulen. Vandringen tager i alt ca. 4 timer op, og ca. 3,5 timer ned. 

Sværhedsgrad: 3

 

Hvad kan Norge ellers tilbyde dig? 

Skiferie

Her hos Ruby Rejser kan vi tilbyde dig mere end 70 forskellige skiferier i Norge, fordelt på 8 rejseformer, så vi er sikre på at tilfredsstile dine behov bedst muligt!

Ruby Rejser udbyder 2 primære rejseformer for skiferier.

 1. Inviduel rejse -
  Denne type er den du sikkert kender, hvor du drager afsted alene eller i fællesskab med din familie eller venner, og opholder dig på et hotel, lejlighed, hytte etc. Her vil du blive serviceret mad og drikke, af et personale på et hotel, og der vil blive gjort rent efter dig, afhængig af hvad du har bestilt. Denne rejseform er for dig der ønsker at rejse alene, eller på forhånd drager afsted i et fælleskab, for at mærke de norske pister eller langrend strækninger. 
 2. Fællesrejser -
  Er du på jagt efter nye bekendtskaber, eller blot ønsker at minimere dine udgifter for din skiferie mest muligt, så kan Ruby Rejser tilbyde dig fællesrejser. På denne rejseform er der ikke noget personale til at servicere dig på hottellet, eller gøre rent for dig. Denne rejseform byder på fælles madlavning, fælles rengøring og hyggelige stunder med nye bekendtskaber foran pejsen. Du bliver altså sammen med dine nye bekendtskaber, sendt afsted mod de norske pister, med bussen fyldt med proviant, så i kan klare jer i det kolde nord og mere til.
  Ruby Rejser kan også tilbyde en fællesrejse, for dig der rejser selv kaldet singleferie. På en singleferie har du mulighed for at vælge en singleferie med børn, hvor du kan medbringe dine egne børn, eller på en singleferie uden børn

Nordlysrejser

Nordlys siges at være et syn for guder, eller et syn af det guddommelig. Om man er til den videnskablige, eller den mere spirituelle fortolkning af hvad nordlyset kommer af, så er der ingen tvivl om det er et ufatteligt smukt syn. 

Ruby Rejser kan tilbyde dig mere end 3 forskellige muligheder for at opleve dette guddommelige syn: 

Nordlys på Svalbard
Grundet jordens og solens rotation, resulterer det i, at Svalbard er en af de få steder, hvor det er muligt at opleve nordlys om dagen. Da Svalbard er en øgruppe i Nordishavet, så er temperaturen koldere, end den er på fastlandet. Dette resulterer i flere skyfrie dage. Da nordlyset rent faktisk foregår 80-100 kilometer over jordens overflade, er der helt klart bedst mulighed for at se dette på en skyfri himmel. Så at dette naturfænonem kan opleves om dagen, er helt spektakulært.

Nordlys på Tromsø
Ruby Rejsers nordlys jagt på Tromsø er en sand natur oplevelse i særklasse. Tromsø er en ø / by / kommune i Nordnorge, som går under kælenavnene Nordens Paris og Arktisk Hovedsæde. Udover at øen har et sprudlende byliv, så er der fabelagtig natur at finde, få kilometer udenfor byen. Det er her jagten på Nordlys starter! Jagten foregår i flæng med fantastiske oplevelser i ånd med den samiske kultur. Der vil være rig med mulighed for at opleve hvalsafari, rensdyrslædetur, tur med kabelbane op til Storsteinen-bjergskråningen og meget mere! 

Jagt nordlyset med Hurtigruten
Hurtigruten sejler op og ned langs den norske kyst, mellem Bergen i Sydnorge, og Kirkenes i Nordnorge. Hos Ruby Rejser kan du selv vælge, om du vil starte din rejse i nord- eller Sydnorge. Langs hele ruten vil der teoretisk være mulighed for at se Nordlys, dog er der bedst mulighed for at opleve dette fantastiske naturfænonom, når man befinder sig inden for polarcirklen (66° 33'N), det vil sige primært på den nordlige del af ruten. Men med Ruby Rejser på Hurtigruten, kan du se frem til meget mere end at se nordlyset danse på himlen. Ruby Rejser byder på flere udflugter op langs den norske kyst, som tager de eventyrlystne med ind til fastlandet, for at opleve områder som blandt andet byder på uberørt naturområder.  

Gode råd på din rejse i Norge

Da Norge ikke er en del af den Europæiske Union, er der række punkter, som vi anbefaler man sætter sig ind i, før man retter kursen mod Norge.

Pas - Grundet en øget grænsekontrol, kræves det ved indrejse i Norge, at alle voksne skal kunne fremvise et gyldigt pas. Børn som rejser med sine forældre, behøves ikke at vise legitimation ved indrejse. OBS. Da Svalbard ikke er en del af af Schengen kræves det, at besøgende skal kunne fremvise gyldigt pas, inkl. børn. Af samme grund er det europæiske sygeforsikringskort heller ikke gyldigt på Svalbard, og det anbefales derfor kraftigt, at der købes en anden rejseforsikring, når du drager mod Svalbard.

Tøjvalg - Vejret i Norge er generelt meget koldt, og kan være hurtigt skiftende. Derfor anbefales det, at man pakker godt med varmt tøj. En god idé kan være at pakke tøj i lag man har på, så det er muligt blot at smide et lag, hvis nu temperaturen skifter. Nordmændene har en særlig kærlighed for uld tøj, da uld er en god varmeleder, og hjælper til at holde hele kroppen varm. 

Norges telefon numre i nødstilfælde:

110 - Brand
112 - Politi113 - Ambulance
120 - Havsnød
22 59 13 00 - Giftinformationscentralen
1412 TDD - teksttelefon for døve og hørehæmmede

Sikkerhed - Sikkerhed bør altid prioriteres frem for alt andet, derfor bør du gøre dig selv bekendt med disse sikkerhedstips leveret af visitnorway.dk

Penge - I Norge bruges valutaen norske kroner (NOK). Læs nærmere om, hvad kutymen er for drikke penge, og hvad tingene koster