Vandreferie i Østrig

Smukke alpevandringer i Tyrol og Salzburg

De smukke sætere i de østrigske bjerge byder på flotte vandreture, hvor du passerer snehvide gletsjere, grønne, blomstrende enge og rislende vandløb. Tag med os til et af Europas bedste vandrelande.  

Østrig er de behagelige vandretures land

Når du tager på vandreferie i Østrig, vil du opdage, at landet ligger i et vejrmæssigt smørhul. Her møder Afrikas varme vinde Nordens kolde ditto, og tilsammen skaber det pragtfulde solrige dage, uden at temperaturen når så højt op, at det bliver ulideligt at vandre.

Desuden leger Østrigs respektindgydende bjerge med temperaturen på sin helt egen måde. De mange forskellige højder giver forskellige temperaturer, hvilket har givet grobund for Østrigs enorme diversitet af flora og fauna. Det vil du konstatere ved selvsyn, når du vandrer på skønne sætere, over bjergtoppe og ved smukke gletsjere.

Når du drager på vandretur i Østrig, vil du også støde på flotte, dekorerede huse i de gudesmukke omgivelser. Vandreruterne er som regel godt markerede, for østrigerne er ikke et folk, der lader naturen forfalde på deres bekostning. I Østrig har du også mulighed for at prøve kræfter med mange af vores andre ferieformer – fx cykelferier og cykelkrydstogter.

Læs mere
per side

5 Items

Vandreferier med aktiviteter for alle aldre | Sværhedsgrad 1-3

Den smukke dal Wildschönau danner perfekte rammer for en familievenlig vandreferie. Se frem til vandreture i forskellige sværhedsgrader samt en masse andre aktiviteter. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3-7 nætter
Forespørg
Vandring på egen hånd i Østrig | Sværhedsgrad 2

Området uden for Salzburg inviterer til vandring for hele familien. Her er bølgende grønne bakker, der omgiver flotte søer og hyggelige landsbyer. Turen er velegnet for både børn, voksne og seniorer. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Oplev naturen rundt om Zugspitze som blandt andet byder på den vilde Partnach-kløft, de farverige alpeblomster i Leutasch-dalen, et rigt dyreliv i Gaistal-dalen og den spektakulære udsigt udover Eibsee.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østrig | Sværhedsgrad 3

Alper, dale og blomstrende græsgange omkring Berchtesgaden National Park. Glæd dig til at opleve både Tyskland og Østrigs enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferie. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Østrig | Alpevandring med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3

Tag med til en af vores mest populære vandredestinationer. Denne Ruby-klassisker vil med garanti overvælde dig med sine imponerende udsigter, dramatiske bjerge, blomstrende enge og frodige skove.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg

4 gode grunde til at tage på vandreferie i Østrig

 1. Når din ferie står på vandring i Østrig, vil du uden tvivl støde på den vældige østrigske gæstfrihed.
 2. Østrigs geografiske placering sikrer et behageligt vandreklima, hvor du får mange solskinstimer, uden at termometeret er ved at koge over.
 3. Med et veludviklet liftsystem er der mange muligheder for at tilpasse turen til lige netop dit niveau.
 4. På vandreferier i Østrig får du en af de smukkeste naturoplevelser i Europa med et meget varieret dyre- og planteliv. 
Udsigt over Hallstatt Vandrere i Wildschönau Vandrere i Saalbach Hinterglemm

 
3 spændende vandreområder i Østrig

Salzkammergut
Lige uden for storbyen Salzburg finder du det naturskønne område Salzkammergut. Her venter et utal af dybe, spejlblanke søer, bløde, grønne bakker og vilde, rå bjergtoppe. Områdets navn stammer fra de rige saltforekomster i området, der har været udnyttet siden bronzealderen. Den historiske arv har også placeret Salzkammergut på UNESCOs verdensarvsliste, og vandrestierne leder dig let igennem området. 

Wildschönau
I den kendte region Tyrol finder du kommunen Wildschönau, hvor du uden tvivl vil komme til at vandre på nogle af de mange sætere eller ”Alm”, som de hedder i Østrig. Her er mere end 300 km vandreruter, og du finder omkring 50 hyggelige beværtninger ved sæterne. Et af de vandremæssige højdepunkter i området er den utrolige kløft Kundler Klamm, hvor høje klippevægge rejser sig på begge sider af vandrestien.

Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm er egentlig to byer, der ligger ca. 4 km fra hinanden, men da både vinterens skiområde og sommerens cykel- og vandrestier er ét stort område, benævnes byerne ofte sammen.

Alternativer til en vandreferie i Østrig

Er det Alperne, der trækker, men er du ikke helt sikker på, at Østrig er den rigtige destination for dig? Så skulle du tage at kigge på vores vandreferier i Schweiz, Frankrig, Italien og Tyskland. Særligt de to sidstnævnte destinationer byder også på en række muligheder i knap så høje luftlag.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvad kan man se på en vandretur i Østrig?

Når du tager på vandreferie i Østrig, vil du støde på flotte, dekorerede huse i smukke omgivelser, grønne sætere, bjergtoppe og imponerende gletsjere.

Hvordan er vejret i Østrig?

Når du tager på vandreferie i Østrig, vil du opdage, at landet ligger i et vejrmæssigt smørhul. Afrikas varme vinde møder Nordens kolde ditto, og tilsammen skaber det pragtfulde solrige dage, uden at temperaturen når så højt op, at det bliver ulideligt at vandre.

Kan jeg udforske den østrigske natur på andre måder end ved at vandre?

Hos Ruby Rejser har vi et utal af forskellige rejser til Østrig, hvor du kan opleve naturen fra mange forskellige vinkler. Ud over en vandreferie kan du for eksempel tage på cykelferie eller cykelkrydstogt i Østrig.