Loading...

Vandreferie i Portugal

Varieret natur på øer eller fastland

Dette smukke land byder bl.a. på vandring i frodige bjerge, ad den portugisiske Camino eller langs ikoniske levadaer. Oplev vulkaner, temarker og blomstrende hortensia i spandevis!

Oplev fantastisk natur på rejse til Portugal

Hvad enten den står på vandring på én af de portugisiske øer i Atlanterhavet, eller turen går ad pilgrimstier på fastlandet, så vil I opleve Portugals fantastiske natur med bakket terræn, frodige frugtlunde og charmerende landsbyer med hjertevarme lokale. Vandresæsonen er lang i Portugal, og om I vandrer langs de karakteristiske levadaer, langs Atlanterhavets klippede kyster eller ad ældgamle veltrådte pilgrimsstier, så har Portugal en masse at byde på. Med et behageligt klima alle årets måneder er Portugal en fantastisk vandredestination hele året rundt. Med sine knap 11 millioner indbyggere, som hovedsageligt bor ved kysterne, har Portugal massevis af uberørte områder – perfekt hvis man ønsker at gå på opdagelse og nyde naturen i fulde drag. 

Læs mere
View as Grid List

Items 1-10 of 11

Side
per side
Vandring på egen hånd på Madeira

Madeira er frodighed, levadaer og har blomster det meste af året. På denne lette tur med kortere dagsetaper vandrer du på øens nordøstlige del. Det er muligt at afrejse året rundt.  

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 3.898,- DKK
Vandreferie på egen hånd i Spanien og Portugal

Drag afsted på en spændende pilgrimsfærd, hvor du både oplever Spanien og Portugal. Den ældgamle pilgrimsrute fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela vil bestemt ikke skuffe. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 3.998,- DKK
Portugal, Maderia - Vandring på egen hånd

Smukke kystruter, levadavandringer, lavaklipper, blomsterflor, højplateauet og ikke mindst Funchal - På denne vandreferie kommer I øen rundt og oplever det bedste af Madeira. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.998,- DKK
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd

Oplev den portugisiske camino fra Porto til den legendariske by Santiago de Compostela. Glæd dig til 14 dage gennem to spændende lande, med fokus på vandring for både krop og sjæl.

 • Individuel afrejsedag
 • 13 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.798,- DKK
Vandreferie på egen hånd til Azorerne

Dampende vulkankratere, brølende vandfald, isblå søer og eksotiske planter er blot nogle af højdepunkerne på denne vandretur, der tager dig dybt ind i Azorernes vidunderlige verden.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.798,- DKK
Portugal/Spanien - Vandreferie på egen hånd

Tag med på en naturskøn pilgrimsvandring med smukke udsigter over havet og bjergene. Glæd dig til at vandre i afvekslende natur og igennem hyggelige autentiske landsbyer. 

 • Individuel afrejsedag
 • 14 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.398,- DKK
Portugal - Gruppevandreferie med dansk rejseleder

Tag med til denne grønne oase i Atlanterhavet og oplev skønne vandreture blandt vulkaner, boblende vandhuller, velduftende temarker og farverige blomster på hovedøen São Miguel.

 • 3 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Fra 9.998,- DKK
Portugal - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på vandretur til Madeira og oplev smukke kystruter, levadavandringer og blomsterflor. Under vores ophold på Blomsterøen bor vi på et moderne hotel med fantastisk udsigt fra morgenbordet.

 • 2 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 11.498,- DKK
Kultur og pilgrimsfærd på den portugisiske Camino med dansk vandreleder

Tag med på en skøn pilgrimsvandring. Vi starter i Portos historiske centrum, vandrer gennem Nordportugal og Galicien og når det tusind år gamle pilgrimsmål: Katedralen i Santiago de Compostela.

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller Billund
Fra 11.998,- DKK
Vandreferie med international gruppe i Portugal

Oplev Portos livlige stemning og hyggelige landsbyers rolige idyl. Douro-regionen byder også på overdådige landskaber og charmerende vingårde, der naturligvis inviterer til smagsprøver.

 • 4 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 14.598,- DKK

5 spændende destinationer på en rejse til Portugal

Porto til Santiago de Compostela
En vandretur langs den portugisiske Camino er en oplevelse, du sent vil glemme. Den gamle pilgrimsrute starter bl.a. fra den smukke havneby Porto, som igennem tiden har været et af Europas vigtigste handelscentre og en af de største eksportører af portvin, som navnet fint indikerer. Den 225 km lange rute tager dig igennem smukt landskab i både Portugal og Spanien, indtil du når den ikoniske by Santiago de Compostela – hvor slutdestinationen for mange er byens berømte katedral.

Levada do Norte 
En levada er en menneskeskabt vandingskanal, som er helt unik for den portugisiske ø Madeira. De hjælper med at lede regnvand fra den nordlige del af øen ned til den mere tørre del sydpå. Langs levadaerne løber skønne vandrestier, og Levada do Norte er en af de mest berømte. Det er en af de største og vigtigste levadaer på øen, som tilbyder nemme og behagelige vandreture året rundt grundet det skønne klima på den sydlige del af øen.

Valencá
Valencá er en af de nordligste byer i Portugal, omgivet af smukke bjerge og floder. Den 340 km lange flod Rio Minho løber langs byen og danner en naturlig grænse mellem Portugal og Spanien. På trods af byens idylliske lokation er den fyldt med historie. Det var nemlig fra denne by, at portugiserne forsvarede Nordportugal fra den spanske erobring i 1762. Derfor er byen fyldt med historiske, smukke monumenter, og den gamle bydel er uden tvivl et besøg værd. 

Sete Cidades krateret
Det famøse Sete Cidades krater, et af Portugals 7 vidundere, er noget helt specielt. Beliggende på Azorernes største ø, São Miguel, består Sete Cidades bl.a. af to smukke søer - den grønne og den blå sø. Du kan vandre på kanten af det storslåede krater og besøge den lille hyggelige landsby af samme navn, Sete Cidades. 

Funchal
På den sydlige del af Madeira ligger øens største by, Funchal. Byen har knap 115.000 indbyggere og er Portugals 6. største by. Omgivet af klipper og smuk natur er byen skærmet for den værste vind. Her kan du roligt tage på sightseeing i byens spændende gader og prøve en af de mange gode restauranter. På trods af at byen i løbet af årene er blevet mere moderne, har Funchal uden tvivl stadig en vis charme og en hyggelig atmosfære.

Vandrere på bro Vandring langs levada Vandrere i højderne

3 portugisiske delikatesser

Portugals fantastiske geografiske placering gør, at de i høj grad er kendt for deres skalddyr og fisk. Derfor er friske råvarer altid en del af det portugisiske køkken. Her får du tre eksempler på portugisisk madlavning, som du ikke vil gå glip af på din vandreferie til Portugal.

Bolinhos de bacalhau
Det siges, at portugiserne har flere opskrifter på torsk end dage på et år. Det er derfor ikke så mærkeligt, at det er dét land i verden, som spiser mest torsk. Bolinhos de bacalhau er blot én af de mest populære opskrifter– en lækker indbagt torske-frikadelle med kartoffel. En klassiker, som du bestemt vil finde på menukortet.   

Pastel de Nata
Uden tvivl den mest kendte kage i Portugal – den populære creme-tærte lavet på butterdej. Pastel de Nata blev opfundet før det 18. århundrede af katolske munke og stammer fra Lissabon. Frygt ej, du kan sætte tænderne i den lækre kage, hvorend du befinder dig i landet. 

Sardinhas assadas
En traditionel portugisisk ret, som du kan finde overalt i landet – specielt i juni måned. Grillede sardiner er en favorit blandt mange og serveres på mange forskellige måder: alene som forret, sammen med kartofler og grøntsager eller ovenpå et stykke brød. 

 

4 gode grunde til at rejse til Portugal

1. Du vil på en rejse til Portugal få nye indtryk og naturoplevelser i lange baner grundet den afvekslende natur.

2. Der er noget for enhver smag – om det er vandring i høje, frodige bjerge eller på fladt terræn på pilgrimsvandring.

3. Det skønne klima gør Portugal til en fabelagtig vandredestination hele året rundt.

4. I smukke, historiske byer vil du opleve Portugals imødekommende folkefærd – der er ikke noget at sige til, at de er blandt de 10 venligste lande i verden. 

 

Anderledes vandreoplevelser

På en rejse til Portugal er der mange muligheder. Portugal tilbyder et meget omskifteligt sceneri, så hvad end du søger en traditionel rejse til Portugal eller en lidt anderledes rejse, så skal du nok finde, hvad du søger her. Hvis du leder efter noget anderledes, måske et sted hvor du kan komme tæt på nogle af naturens vidundere, så bør du tage et kig på en rejse til Azorene eller Maderia. Disse to ø-destinationer tilbyder utroligt smukke kystruter, vulkaner, lavamarker og duftende blomsterenge, som ikke er til at stå for. Hvis du derimod gerne vil gå i forfædrenes fodspor, kan du også overveje en vandre- eller cykelrejse langs Caminoen. Caminoen har en lang historie, der gør det helt specielt at rejse her. Hvis du ønsker en ferie med ro og fred til at fordybe dig i destinationens historie og skønhed, så er denne rejsetype lige noget for dig. 

 

Sværhedsgrader og alternative destinationer

Vores vandreture til Portugal ligger imellem sværhedsgrad 2-3. Du kan læse mere om de specifikke sværhedsgrader under de enkelte rejser. Hvis du ønsker at vide mere inden din rejse til Portugal, kan du læse om vores kategorisering af sværhedsgrader, vandretider og højdeniveau.

Hvis du har spørgsmål angående nogle af vores rejser, er du mere end velkommen til at kontakte os på 86 15 35 99. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig, og imødekomme eventuelle ønsker du kunne have. Hvis en rejse til Portugal ikke er den rette rejse for dig, og du ønsker et vildere eventyr, tilbyder vi mange fantastiske vandreture uden for Europa. Se eksempelvis nærmere på vores vandreture til Kap Verde eller Marokko. Du kan også tage et kig på vores vandreferier i Spanien eller Frankrig. Hvis du derimod er interesseret i Portugal, men hellere vil udforske dette smukke land fra den tohjulede, kan du også tage et kig på vores cykelferier i Portugal