INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandreferie i Salzkammergut

Vandring på egen hånd i Østrig

Området uden for Salzburg inviterer til vandring for hele familien. Her er bølgende grønne bakker, der omgiver flotte søer og hyggelige landsbyer. Turen er velegnet for både børn, voksne og seniorer. 

In stock
Travel Code
VAI-040

Det kan du glæde dig til

Grønne bakker, blanke søer og rå bjergtoppe er essensen af Salzkammergut. Lige uden for Salzburg i Østrig er naturen fantastisk og ikke mindst let tilgængelig, og her kan du i løbet af enten 8 eller 5 dage lade dig forføre af de utrolige omgivelser. Området omkring Hallstatt er anerkendt på UNESCOS verdensarvsliste både for sin natur og kultur, og på denne tur har I muligheden for at opleve herlighederne på egen hånd. På turen kommer I forbi bl.a. Bad Ischl, St. Wolfgang og selvfølgelig den charmerende Hallstatt. I vandrer i storslået natur via velholdte stier, og turen er velegnet for alle - lige fra børn til seniorer. 

Har du en rejsemakker på fire ben, er denne smukke vandreferie ekstra særlig for dig, da det er muligt at medbringe sin hund. Læs mere om muligheden for at rejse med hund under afsnittet om "praktiske informationer". 

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Wolfgangsee
Individuel ankomst til første hotel ved Wolfgangsee. I overnatter i enten Abersee eller St. Wolfgang. 

Dag 2. Rundvandring gennem St. Wolfgang og op til St. Gilgen
Dagen starter med en sejltur med den lille færge fra Abersee til St. Wolfgang (med mindre I har overnattet i St. Wolfgang). Byen her er ud over sin charmerende beliggenhed også kendt for ”Den Hvide Hest”. Et lille hotel, som blandt andet er brugt i filmen Sommer i Tyrol med Dirch Passer og Ove Sprogøe. Herfra vandrer I på en sti til Flakenstein klippevæggen. Udsigten her er fantastisk ud over Wolfgangsee og en idyllisk lille sti leder jer til Mozarts landsby, St. Gilgen. Herfra tager I en båd tilbage til enten St. Wolfgang eller Gschwendt (2 km fra hotellet i Abersee).
Vandring: ca. 3,5 timer, ca. 10 km +/-250 m

Dag 3. Vandring fra Wolfgangsee til Bad Ischl
I dag vandrer I fra St. Wolfgang over et lille saddelpass i bakkekammen til Schwarzensee. Ved søbredden ligger der en lille hytte, der laver lækre hjemmelavede snacks, og derfor er et oplagt sted for en pause. Via Wirer-kløften vandrer I ind i en dal og rundt om den lille landsby Bürgelstein, hvorfra turen går langs søpromenaden til landsbyen Strobel. Her fanger I en bus til den gamle kejserby Bad Ischl.
Vandring: ca. 4,5 timer, ca. 12 km +/-300 m

Dag 4. Fridag i Bad Ischl
I har dagen til at udforske Bad Ischl på egen hånd. Gå fx forbi den gamle Kejservilla, der fungerede som Franz Josefs sommerresidens. Eller besøg det hyggelige konditori Café Zauner, der er berømt for sine delikate kager. Det er også muligt at bruge dagen på selvforkælelse i Salzkammergut themal spa. 

Dag 5. Vandring fra Bad Ischl til Bad Goisern
Salt har altid været en vigtig indtægtskilde i Salzkammergut (heraf navnet). Verdens ældste aktive rørledning for saltlage løber fra Hallstatt’s saltmine til saltfabrikken i Bad Ischl. I vandrer til den hyggelige plads, Kaltenbachau, hvor der blandt andet afholdes hestevæddeløb. Herfra vandrer I ad den sti, der løber langs saltledningen, til I kommer til Bad Goisern. Byen her er indgangen til det UNESCO-listede område Hallstatt. Det er også muligt at prøve kræfter med en lidt højere bjergsti med spektakulære udsigter. 
Vandring: ca. 3,5-5 timer, ca. 11 km +50/-50 m

Dag 6. Rundvandring gennem Hallstatt
Dagens vandring fortætter ad stien langs saltledningen, som bringer jer ind til saltbjerget i Hallstatt. Saltminen her kan dateres tilbage til 1500-tallet. Udsigten herfra er særdeles spektakulær med kig over søen og Dachstein-massivets rå toppe som baggrund. Det kan anbefales at besøge saltminen, som er familievenlig, samt tage op på skywalk-platformen ved Rudolftårnet, hvorfra udsigten er formidabel. Når I har fået salte oplevelser nok, tager I en båd tværs over søen til Bad Goisern, hvor I atter overnatter.
Vandring: ca. 4,5 timer, ca. 12 km + 400/-100 m

Dag 7. Vandring fra Bad Goisern til Wolfgangsee
Efter en kort togtur til Bad Ischl vandrer I langs den romantiske Sissi-sti, til I når den lille sø Nussensee. Herfra bugter ruten sig langs floden Ischl, der bringer jer tilbage til Wolfgansee. I vandrer gennem Blinklingmoss naturreservatet, langs søen og til hotellet.
I overnatter i Abersee/ St. Wolfgang.
Vandring: ca. 5,5 timer, ca. 18 km. + 300/-200 m

Dag 8. Hjemrejse
Efter morgenmaden er der udcheck og individuel afrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Forkortet version af turen

Vi har mulighed for at arrangere turen i en forkortet udgave. Turen vil dermed omfatte dagene 1,3,5,7 og 8 i programmet:

 • Dag 1 – Ankomst til Wolfgangsee
 • Dag 2 – Vandring fra Wolfgangsee til Bad Ischl (dag 3 i 8-dags programmet)
 • Dag 3 – Vandring fra Bad Ischl til Bad Goisern (dag 5 i 8-dags programmet)
 • Dag 4 – Vandring fra Bad Goisern til Wolfgangsee (dag 7 i 8-dags programmet)
 • Dag 5 – Afrejse

Turen vil samlet være 5 dage/4 nætter. 

Sværhedsgrad 2

Turen er en kategori 2 med gode stier og let terræn. Kun et par enkelte gange vil der være stigninger på mindre stier, der smyger sig opover i hårnålesving. Turen er velegnet for familier med børn ned til 8 år, som gerne vil vandre. Turen er også passende til seniorer.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter

Indkvartering

På denne tur bor I på tre forskellige 3* hoteller undervejs. 

 • 3 nætter ved Wolfgangsee - som typisk er I landsbyen Abersee. Alternativt benyttes St. Wolfgang, og vi forbeholder os retten til denne ændring.
 • 2 nætter i Bad Ischl
 • 2 nætter i Bad Goisern

Der er inkluderet morgenmad på hele turen. Det er muligt at tilkøbe halvpension. Der er masser af muligheder for selv at finde en restaurant til aftensmad, hvis denne frihed ønskes.

Hvordan kommer jeg frem?

 • Fly: Det letteste er at flyve til Salzburg og herfra tage en bus til Wolfgangsee (ca. 1 time).

 • Tog: Kommer du med tog, kan du fortsætte med toget til Bad Ischl og herfra tage en bus til Wolfgangsee (ca. 30 min).
  Det er bus 150, der kører strækningen.

 • Kør selv: Hvis man selv kører til destinationen, så kan der ofte parkeres gratis direkte ved hotellet. Alternativt er der en parkeringsplads tæt på. Parkering arrangeres med hotellet ved ankomst.

OBS: Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen. Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 5.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.498,- DKK

3 personer. 3-sengsværelse

Fra 4.298,- DKK

4 personer. 4-sengsværelse

Fra 4.298,- DKK
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag fra 1. maj til 10. oktober 2021

Inkluderet i prisen (8-dags tur):

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport 
 • Bådtur på Wolfgangsee fra St. Gilgen til St. Wolfgang/Gschwendt (Abersee) (dag 2)
 • Færgebillet på Wolfgangsee og Hallstättersee (dag 6)
 • Billet til kabelbanen Slazbergerbahn i Hallstatt  (dag 6)
 • Togbillet fra Hallstatt til Bad Goisern (dag 6)
 • Togbillet fra Bad Goisern til Bad Ischl (dag 7)
 • Et Salzkammergut rabatkort (der giver rabat på mange lokale turistattraktioner, som saltminen og termiske bade)
 • Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk med fotos og kort 
 • GPS-filer muligt at få tilsendt
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport tur/retur til destinationen
 • Eventuelle turisskatter
 • Busturen fra Stribl til Bad Ischl (dag 3)

Tillæg:

 • Halvpension
  • Ekstra overnatning inkl. morgenmad i Wolfgangsee, Bad Ischl og Bad Goisern
   • Transfer til/fra lufthavn eller Salzburg station: pris på forespørgsel


   Børnerabat:

   • Det er kun muligt at booke 4 personers værelse med to børn på værelset. Rabatten før børn er fratrukket i prisen.

   5-dags turen:

   • Rabat for den forkortede version - se rabat ved bestilling

    Vandring med hund:

    På denne tur er det muligt at medbringe sin hund. Dette kræver dog, at der er ledigt på de hoteller, som velkommer hunde. Der skal betales et gebyr for hunden lokalt, som ligger på 10-15 EUR pr. nat. Hunden må ikke opholde sig længere tid alene på hotelværelset, og skal føres i snor, når den er med på vandringerne. Herudover skal hunden have mundkurv på ved brug af offentlig transport og evt. liftsystemer, hvor folk står tæt. Kamp- og muskelhunde er ikke tilladte at have med. Ved booking med hund skal vi kende hundens race og højde. Dette noteres i ”bemærkningsfeltet” ved booking.

    Agentforbehold:

    Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er EuroHike og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om EuroHike. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

    Gå til toppen af siden

    Loading...