Vandreferie i Skotland

Smukke vandreruter i højlandets natur

Vandrestierne snor sig langs søer, gennem marker med græssende køer og forbi hyggelige kroer og pubs, hvor du kan nyde den varme stemning og lade batterierne op med en dram af whisky i verdensklasse.

Sækkepiber, kilte og whisky

Du kan godt glæde dig til en helt særlig kulturoplevelse, når du tager på vandreferie i Skotland. Her kan du vandre i det helt særlige højlands-landskab og blive bekendt med den særlig Highlander-kultur, som byder på de særlige skotske klenodier: Sækkepiben og kilten. En vandretur i Skotlands højland er en oplevelse for sig. Langs vandreruterne finder du masser af hyggelige kroer og pubber, hvor du kan møde skotterne i deres bedste humør. Her er altid en hyggelig stemning, og det er et oplagt sted at smage på skotternes nationalspiritus, whisky.

Hvis du er til myter og legender, så er Skotland også det helt rigtige sted at tage på vandreferie. De skotske søer (også kaldet Lochs) er kendt for deres dybe, mørke vande, som har givet inspiration til mange legender med Loch Ness-uhyret Nessie som det bedst kendte. I de skotske myter møder du også væsner som alfer, dværge og enhjørninger.

5 gode grunde til at tage på vandreferie i Skotland

 • Oplev en helt særlig ro, når du tager på vandretur i den vilde natur i det skotske højland.
 • Her finder du gode skiltede vandrestier, så du ikke farer vild.
 • En vandreferie i Skotland er et oplagt sted at blive klogere på den forunderlige verden af whisky.
 • Når du er på vandretur i Skotland, kan du stifte bekendtskab med den særlige højlandskultur, som bl.a. omfatter sækkepiber og kilt.
 • Skotlands mange lochs byder på fantastiske flotte vandreruter, som bestemt er værd at udforske.
Læs mere
per side

2 Items

Skotland | Vandring på egen hånd | Sværhedsgrad 3-4

Gennem Trossachs nationalpark emmer det skotske højland af uspolerede naturomgivelser, autentiske landsbyer og filmiske, smukke udsigter fra bakketoppe over søen Loch Lomond.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7/9 nætter
Forespørg
Skotland | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Glæd dig til en vandreferie langs handelsruten the Great Glen, hvor du bl.a. kommer til at opleve Loch Ness søen, den kaledoniske kanal, små hyggelige landsbyer og pragtfuld natur, der vil få dig til at måbe.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg

3 berømte whiskyregioner i Skotland

Highlands
Highlands er den arealmæssigt største whiskyregion i Skotland. Her finder du også underregioner som Speyside og Islands. Hvis du tager med Ruby Rejser på vandreferie langs West Highland Way kommer du forbi Highland-destillerierne Glengoyne og Ben Nevis.

Lowlands
Lowlands dækker over den sydlige del af Skotland. Startbyen for vandreture på West Highland Way, Milngavie, ligger kun omkring et kvarters kørsel fra Lowland-destilleriet Auchentoshan.

Islay
Ud for kysten af West Highlands finder man øen Islay, som er en whiskyregion for sig. Hvis du gerne vil vandre i Skotland og samtidig smage på de røgede whiskyer, som regionen er kendt for, kan du kigge efter whisky fra destillerier som Lagavulin, Bunnahabhain og Bowmore.

Vandrere i det skotske højland Glengoyne Whisky-destilleri Vandrere ved Loch Lomond


10 sjove fakta om Skotland

 1. Skotlands nationaldyr er enhjørningen, der i keltisk mytologi er et symbol på renhed og styrke. Men du møder nok ikke sådan en på din vandreferie i Skotland.  
 2. Når du er på vandreture i Skotland, er der god chance for at møde en rødhåret. Landet har den største koncentration af rødhårede i verden, da 13 % af befolkning har rødt hår, og mindst 40 % bærer genet, der er recessivt.
 3. Verdens første officielle landskamp i fodbold blev spillet i Glasgow mellem England og Skotland. Den endte 0-0.
 4. Verdens korteste kommercielle flyrute findes i Skotland mellem Westray og Papa Westray. Turen er under 3 km lang og tager omkring 1 minut.
 5. Whisky betyder ”Livets vand” på skotsk gælisk.
 6. Når du begiver dig ud for at vandre i Skotland, kan du sende en venlig tanke til de to skotter Alexander Graham Bell og John Logie Baird, som opfandt henholdsvis telefonen og fjernsynet. To opfindelser der i høj grad præger den moderne verden.  
 7. Verdens højeste hæk findes i Skotland. Den er mere end 500 meter lang og over 30 meter høj.
 8. I Skotland finder du Europas ældste træ, The Fortingall Yew. Træet er mellem 2000 og 3000 år gammelt.
 9. I Mel Gibsons film ”Braveheart” spiller han den skotske nationalhelt William Wallace. Men Braveheart var i virkeligheden kælenavnet for den skotske konge Robert the Bruce og ikke Wallace.
 10. Den lille by Bonnybridge er et mekka for UFO-interessede. Her rapporteres der hvert år flere end 300 observationer af UFO’er, så det kan være du skal holde ekstra godt øje med himlen, når du er på vandretur i Skotland.

Hvis du vil undersøge muligheden for alternativer til en vandretur i Skotland, kan vi anbefale dig at kigge på vores vandre-muligheder i lande som Tyskland, Schweiz og Østrig.