INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandreferie i Sóller og Serra de Tramuntana

Gruppevandreferie med dansk vandreleder i Spanien

Vores turleder og forfatter Jytte Flamsholt Christensen, der har skrevet politikens rejsebog "Turen går til Mallorca" byder velkommen til en skøn vandreuge på Mallorca. Udgangspunktet for turen er Soller og et af Mallorcas ældste hoteller fra 1880.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-009
Naturskønne vandringer på Mallorca

I Sóllerdalen fornemmes det oprindelige, uberørte Mallorca, og det er her vi slår os ned i byen Sóller. En skøn by med smalle gader, gamle palæer og skyggefulde torvepladser. Byens rigdom stammer bl.a. fra de mange citrusfrugter, der gror i overflod omkring byen. 

Vi har valgt byens ældste hotel fra 1880, der efter en gennemgribende renovering i 2017 kan sætte 4-stjerner på skiltet. Et herligt udgangspunkt for en spændende vandreuge, hvor flere af vandrestierne starter og slutter i Sóller.

Vandrestierne på turen bugter sig mellem snoede veje og søvnige landsbyer i et afvekslende landskab med slugter, skove, terrasser med oliven- og citrustræer, gamle huse og gårde i dalene.

Turene ledes af vores faste vandreleder på Mallorca, Jytte Flamsholt Christensen. Hun har bl.a. skrevet "Turen går til Mallorca", så hun kender om nogen til øens natur og kultur. 

Vi glæder os til at byde jer velkommen til denne nye tur i 2019.

Dagsprogram

1. dag. Afrejse.
Vi flyver fra Danmark direkte til Mallorca. Fra lufthavnen er der ca. 40 min i bus frem til hotellet i Sóller. Efter indkvartering på hotellet mødes vi til fælles aftensmad og information om næste vandredag.

2. dag. Sóllerdalen.
Vores første vandredag på Mallorca byder på nogle af de smukkeste landsbyer i Sóllerdalen, hvor duften af citrusblomster beruser luften. I Sóller går vi fra hotellet gennem byens smalle gader og ind på vandrerute GR 221, der fører gennem gamle olivenlunde til den meget gamle landsby Fornalutx. Byen er en af de mest velholdte byer i Sóllerdalen. Vi kigger nærmere på byen og spiser frokost på en café på byens torv. Efter frokost krydser vi dalen og kommer forbi flere oliventræer, men nu også appelsin- og citrontræer, inden vi når landsbyen Biniaraix. Vi fortsætter gennem byen, krydser dalen igen og vandrer op til husene i Binibassi. Her møder vi igen GR 221, vi kom ad tidligere og tager den tilbage til Sóller. 


2


300 m


300 m


3,5-4 t


3. dag. Banyalbufar.

Vi kører mod vest langs den smukke kyst og stopper undervejs ved landstedet Son Marroig, hvorfra vi nyder udsigten. Den meget miljøbevidste østrigske ærkehertug Ludwig Salvator (1847-1915) byggede landstedet og boede her fra 1860-1913. Dagens vandretur starter inde i landet i nærheden af landsbyen Esporles. Vi vandrer op gennem åbne skove med stenege og fyrretræer og derpå nedad omgivet af frodige terrasser til den gamle og smukke landsby Banyalbufar, beliggende på klipper højt over havet. Vi kommer forbi dramatiske klippeformationer og vandrer nedad til en mørkerød strand med bizarre klippeformationer. Vandreturen slutter i en lille landsby i nærheden.


2


300 m


500 m


4 t


4. dag. Fridag.

Fridag. Mulighed for at udforske nærområdet til fods eller måske nyde et glas frispresset juice på en af torvepladserne i Sóller. Du kan også tage sporvognen ned til Port de Sóller og spadserer langs den fine strandpromenade. Fra Sóller kan du også komme med smalsportog til Palma. Køreturen varer en time og er en oplevelse i sig selv. I løbet af 7 km stiger banen op til 200 m.o.h., man passerer 13 tuneller og krydser adskillige broer med en herlig udsigt. Palma er meget seværdig med sine mange gågader og renoverede smukke gamle bygninger. Et besøg i katedralen La Seu, der er udsmykket af bl.a. Gaudi og Barcelò, er et must.

5. dag. Cala Deià.
Vi kører til landsbyen Deià, hvor dagens vandretur starter. Først vandrer vi op til byens kirke, der ligger på en klippetop og nyder udsigten ud over den smukke by. Et par kanoner vidner om, at dette sted var byens sikreste opholdssted i oprørstider. Herfra vandrer vi ned gennem byen og videre gennem en meget smuk slugt til Cala Deiá, en idyllisk bugt. Så går det opad til den gamle brolagte æselsti Cami de Castillo. Stien følger meterhøje gamle stengærder, de såkaldte tørmure, og vi får udsigt over havet, hele Sóllerdalen og til øens højeste bjerg Puig Major (1.445 m.o.h.) øst for Sóller. Vi holder pause på en gammel bondegård, der sælger friskpresset appelsinsaft og hjemmebagt kage, inden vi begynder at vandre ind i bunden af dalen og derpå nedad til Sóller.


3


400 m


500 m


4-5 t


6. dag. Bunyola rundtur

Vi kører syd på til byen Bunyola beliggende midt på øen. Herfra vandrer vi ad utallige trapper op gennem den gamle by og videre opad på en sti gennem skov med ruiner af gamle kalk- og trækulsbrændeovne. Vi kommer ud på panoramavejen med en imponerende udsigt til Mallorcas sydkyst fra øst til vest. Vi fortsætter opad og når et picnicsted, hvor vi holder frokostpause. Derefter følger vi en sti og forstyrrer fuglene i skoven i bunden af en slugt. Stien bliver bredere, og vi kommer gennem smukke gamle mandel- og olivenlunde. En asfaltvej fører os til udkanten af byen Bunyola, hvor vi tager veterantoget, som kører gennem mange tunneller til Sôller. 


3


400 m


400 m


4-5 t


7. dag. Cala Tuent.

Dagen starter med kørsel op i bjergene bag Sóller til at af de højtbeliggende udsigtspunkter, Mirador de ses Barques. Herfra har vi en af de smukkeste udsigter over Sóllerdalen. Fra udsigtspunktet vandrer vi ad brolagte æselstier mellem gamle oliventræer, der gror på kunstfærdigt anlagte terrasser, og ned i en bred dal. Oliventræer har den egenskab, at de næsten ikke er til at ”slå ihjel”. Selv om det skæres ned, står uden bark, er hult eller har været brændt - skyder træet på ny. Vi kommer ind på en sti, der fører ned til en appelsinlund, hvor vi raster på en gammel bondegård. Her er der mulighed for at få sig en forfriskning med friskpressede citrusfrugter. Så vandrer vi op ad den zigzaggende sti til et bjergpas, hvor vi spiser den medbragte frokost, mens vi nyder udsigten over dalen, vi lige har krydset. Videre på den anden side af passet ad en smal sti midt på de stejle klipper langs kysten. Storslåede udsigter med klipper og hav. Efter et par km slutter vi nede ved stenstranden ved Cala Tuent, hvor båden til Port de Sóller lægger til. Hvis vejret tillader der tager båden hjem til Port de Sóller og sporvognen op til Sóller. Alternativt bliver vi hentet af bussen og kørt tilbage. 


3


250 m


650 m


4-5 t


8. dag. Hjemrejse.
Bussen bringer os til lufthavnen, hvor vores fly afgår hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 2-4

Der kræves en rimelig kondition, da ruterne nogle steder går stejlt opad eller nedad. Der kan være løse sten og glatte klipper på stierne. Vi vandrer mest på brede gamle brolagte æselstier, men også lidt på grus- og asfaltveje. Turene foregår i moderat tempo, og vi holder mange pauser undervejs, så alle kan være med.

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på dette link

Indkvartering

Indkvartering i Sóller på Hotel El Guia****

Hotel El Guia er fra 1880 og et af de ældste hotellet på Mallorca. I 2017 blev hotellet gennemgribende renoveret, så alt fremstår som nyt, men med sans for at bevare stedets gamle stil.

Hotellet er placeret central i Sóller i en smal sidegade tæt på byens torvepladser og kirken Església de Sant Bartomeu.

Alle værelser er med eget bad, toilet, Air conditioner, safe, minibar, Tv, WiFi, Telefon og hårtørrer. Hotellet har også et lille spa-område med sauna og jacuzzi. 

Information til jer, der rejser alene:
Hotellet har kun et begrænset antal enkeltværelser. Vi har derfor valgt at tildele nogle dobbeltværelser til enkeltværelsesbrug mod et tillæg. Hvis du rejser alene og er indstillet på at dele et værelse med en anden medrejsende af samme køn, vil vi gerne forsøge at indkvartere dig på et delt dobbeltværelse. Hermed sparer du det enkeltværelses-tillæg hotellet har. Skriv en bemærkning til os, når du bestiller rejsen, så ser vi hvad der kan lade sig gøre.

 

Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) alle dage.

Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Vi spiser alle inkluderede måltider på hotellets restaurant Ca’s Pentinado. Restaurantet er dateret tilbage til 1880 og er en af de ældste i Sóller. Her bydes på klassiske retter baseret på lokale råvarer: frisk fisk, pealla og typiske mallorcanske retter. Restauranten har et godt renomme og er tidligere. omtalt i "lonely planet" og Michelinguiden. 

Frokost er for egen regning. Vores turleder vil informere mere om mulighederne for frokost undervejs. 

Rejsefakta

VALUTA

På Mallorca er valutaen Euro. Der er banker og hæveautomater i Sóller

Klima

Foråret og efteråret byder på gode temperaturer at vandre i. I april er temperaturen 13-19 grader. I oktober er temperaturen 18-23 grader.

Der er i gennemsnit 5-6 nedbørsdage i foråret og efteråret.

Fra YR.no

Flyinformation

1. dag. Afrejse.

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
06-04-2019 Norwegian Kastrup kl. 18.35 Palma kl. 21.35 Ca. 40 min med bus

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
13-04-2019 Norwegian Palma kl. 09.55 Kastrup kl, 12.55 Ca 40 min. med bus
Bestil

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1506-04-201913-04-20197 nætter12.298,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1506-04-2019712.298,- DKKUdsolgt

1 person. Dobbeltværelse anvendt som enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1506-04-201913-04-20197 nætter12.748,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1506-04-2019712.748,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1506-04-201913-04-20197 nætter10.598,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1506-04-2019710.598,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse t/r
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 7 x ½-pension
  • Alle programsatte transporter og entréer
  • Dansk vandreleder

Rabat:

  • Rabat egen transport: 1.000 kr.

Deltagerantal min. 12 - max. 23 pers.

Vandreleder: Jytte Flamsholt, Forfatter til Politikens "Turen går til Mallorca"

Gå til toppen af siden