Vandreferie i Toscana

Italiens skønneste region

Grønne bølgende bakker, historiske byer og fantastisk solskinsvejr - Toscana har noget for enhver smag. Det er bestemt ikke mærkeligt, at regionen er Italiens mest populære rejsemål, og at turister fra hele verden strømmer hertil hvert år.

Italiensk charme udover det sædvanlige

Toscana er bestemt én af de italienske regioner, som har det hele. Den smukke region i den nordlige del af det centrale Italien er ikke kun hjem til fortryllende grønne bakketoppe og smukke vinmarker, men også kendte storbyer som Firenze og Pisa. På trods af at Toscana er en af de rigeste regioner i Italien, har mange historiske byer og store landområder næsten ikke ændret sig i et halvt årtusinde. Dette er uden tvivl med til at gøre Toscana til en fabelagtig vandredestination, da I vil opleve en mere autentisk side af Italien.

Med sit skønne klima og mange solskinstimer tiltrækker Toscana hvert år mange ivrige vandrere. Udforsk bl.a. Appenninerne, som er en 1200 km lang bjergkæde i Italien. Her kan du tage i nationalparken Corno alle Scale som befinder sig i Appenninerne, gå på opdagelse på pilgrimsvandring fra Lucca til Siena eller smag lækre toscanske delikatesser - regionen byder på massevis af fantastiske oplevelser.

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Toscana

 • Du vil opleve massevis af skønne vandreruter, og du vil få en autentisk vandreoplevelse - alt imens du er omgivet af fantastisk natur.
 • Det siges, at det er svært at finde dårlig mad i Toscana, og endnu sværere at finde dårlig vin. Du vil derfor få udsøgte mad- og vinoplevelser, med fokus på kvalitet og lokale råvarer.
 • Du vil i løbet af vandreturene kunne opleve flot renæssancekunst og velholdte middelalderbyer.
Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Vandreferie på egen hånd i Italien

Du får her et udsnit af den lange pilgrimsrute Via Francigena fra Canterbury i England til Rom. På 6 dagsetaper i Toscana vandrer I fra Lucca til Siena. 

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.298,- DKK
Italien - Vandreferie på egen hånd

Her er fredfyldte, grønne bjerge, skyggefulde kastanielunde og brusende vandfald. Skønne naturoplevelser tilsat lækker italiensk mad.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 4.698,- DKK

5 spændende steder på vores vandreture til Toscana

Monte Belvedere

Monte Belvedere er uden tvivl en oplevelse i sig selv. Det 1206 meter høje bjerg ligger på grænsen mellem de to regioner Toscana og Emilia-Romagna og byder på enestående udsigter over det omkringliggende landskab. Her er der utallige skønne vandrestier at give sig i kast med. Har du brug for en pause, er toppen et helt perfekt sted at holde frokostpause, eller blot nyde stilheden og de mange indtryk. 

Lucca

Hvis du er på udkig efter en typisk toscansk by, er Lucca helt bestemt det rette valg. Den hyggelige by er med sine 88.000 indbyggere fyldt med liv og historie. På trods af at byen ikke har ligeså mange kendte seværdigheder som storbyerne Pisa og Firenze, kan Lucca prale med sin 4 km. lange ringmur fra 1500-tallet, som omfavner byen. Byens centrum afslører en renæssanceperle uden lige med utallige pladser, kirker og smukke bygninger. 

Cascate Dardagna

Beliggende i den smukke nationalpark, Corno alle Scale, finder man det storslåede vandfald Cascate Dardagna. Du kan vandre gennem skoven til lyden af det brusende vandfald, tage dig en kølende dukkert eller nyde de fabelagtige udsigter i din frokostpause. Vandfaldet er uden tvivl et af parkens højdepunkter. 

La Via Francigena

En vandretur langs La Via Francigena er ikke noget du oplever hver dag. Middelalderens pilgrimsrute løber hele vejen fra Canterbury i England, igennem Frankrig og Schweiz til Italiens hovedstad, Rom. Det var her pilgrimmene rejste med apostlenes heste på den 1800 km. lange rejse. Den gamle pilgrimsvandring tager dig igennem smukke skove, ikoniske toscanske bakker, idylliske vinmarker og smukke olivenlunde. 

Firenze

Firenze er Toscanas hovedstad og er uden tvivl en af Italiens mest romantiske byer. Byen er spækket med flotte renæssancepaladser og kirker og er hjem til mere end halvdelen af alt kunst i Italien. Her i byen boede kendte kunstere som Michelangelo, Leonardo Da Vinci og Sandro Botticelli, som alle har gået mellem de samme huse og på de samme pladser, som du ser i byen i dag. 

Solskinsvejr i Lucca Smuk udsigt i Appenninerne Dejlig solskinsdag over middelalderbyen San Gimignano


3 toscanske specialiteter

Det er ikke en hemmelighed, at italiensk mad er elsket i store dele af verden. Det kan dog være svært at skelne mellem madlavningen i de forskellige italienske regioner. Her får du tre eksempler på toscanske delikatesser, som du ikke vil gå glip af på din vandretur.

Toscansk prosciutto

Du kender helt sikkert den verdensberømte parmaskinke, som stammer fra den lille italienske storby Parma. Den velkendte skinke er for indfødte toscanere meget sød, og de foretrækker derfor istedet deres egen toscanske skinke. I modsætning til parmaskinke er den meget saltet og skæres i noget tykkere stykker. Toscanerne spiser skinken på brød, hvor parmaskinke typisk spises med melon eller mozzarella.

Castagnaccio

Denne lækre kastanjekage er en af de mest populære kager i efteråret. Den stammer fra de bjergrige egne i Toscana og var oprindeligt en fattigmandsspise. I dag kan man ikke passere en bager i efterårsmånederne, uden at Castagnaccio er en del af sortimentet. Kagen får sin sødme af kastanjemelen, som produceres i området. 

Fettunta

Toscanerne er helt vilde med brød, olivenolie og den traditionelle bruschetta, som i Toscana er kendt som Fettunta. Navnet på den toscanske bruschetta oversættes direkte til "olieret skive". Det er uden tvivl muligt at bestille den lækre specialitet på alle restauranter - her vil du få serveret et lækkert stykke ristet brød, smurt ind i hvidløg og olivenolie af højeste kvalitet. 

Alternativer

Hvis vandring i Toscana ikke er den rette destination for dig, tilbyder vi mange andre fantastiske vandreture i andre dele af Italien. Hvis du er ude efter et vildere eventyr, tilbyder vi også vandreture til eksempelvis Kap Verde, Vietnam eller Marokko.