Vandreferie i Tyrol

Oplev Østrigs alpelandskab

De storslåede Alper, klare søer, snoede græsgange og idylliske alpebyer - der er masser at se frem til på en ferie til Tyrol. Glæd dig til at opleve den skønne region, som tidligere har været kendt som "bjerglandet". 

Storslået natur i Tyrol

Tyrol er én ud af ni østrigske delstater og er især kendt for sin smukke natur. Den spændende delstat er opdelt i to geografisk adskilte områder, Nord-Tyrol og Øst-Tyrol, som samlet set grænser op til både Italien, Tyskland og Schweiz samt tre af de øvrige østrigske delstater. Du kan bl.a. opleve smukke dale som Wildschönau, blomstrende enge ved Gurgler-floden og panoramaudsigter over høje bjergtoppe - alt sammen en del af Tyrols smukke alpelandskab. Det er netop disse skønne omgivelser, som hvert år tiltrækker massevis af folk, som ønsker at få en fantastisk vandreoplevelse. Ønsker du derudover en kør-selv-ferie til Tyrol, ligger den skønne delstat i overkommelig afstand til Danmark - kun en 13 timers køretur.

Glæd dig til at indånde den friske bjergluft, mens du vandrer ad gode afmærkede vandrestier, som snor sig i dale imellem eng, skov og storslåede bjergskråninger. Vejret i Tyrol er i sommermånederne ideelt til en vandreferie i Østrig, med behagelige temperaturer på imellem 15-20 grader. Den smukke delstat er derved et vandremekka uden lige, og en ferie i Tyrol vil bestemt ikke skuffe!

3 gode grunde til at tage på vandreferie i Tyrol

 1. Du vil opleve behagelige temperaturer i sommermånederne, som skaber perfekte rammer for en vandreferie.
 2. Der er masser af velfungerende vandreruter og vandrestier i Tyrol - du kan derved få det maksimale ud af din vandreferie.
 3. Du vil opleve idylliske alpebyer med små lokale specialforretninger og hyggelige restauranter.
Læs mere
per side

2 Items

Vandreferier med aktiviteter for alle aldre | Sværhedsgrad 1-3

Den smukke dal Wildschönau danner perfekte rammer for en familievenlig vandreferie. Se frem til vandreture i forskellige sværhedsgrader samt en masse andre aktiviteter. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 3-7 nætter
Forespørg
Østrig | Alpevandring med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3

Tag med til en af vores mest populære vandredestinationer. Denne Ruby-klassiker vil med garanti overvælde dig med sine imponerende udsigter, dramatiske bjerge, blomstrende enge og frodige skove.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg

5 ting du kan opleve på vores vandreture i Tyrol

Schatzberg

Det 1903 meter høje bjerg byder på enestående udsigter udover Wildschönau og det smukke alpelandskab. Allerede fra gondolliften, som man tager op til Schatzbergalm, kan du opleve en panoramaudsigt uden lige. Udover imponerende udsigter, kan du ved Schatzbergalm glæde dig til at vandre ad gode vandrestier op til toppen af Schatzberg og rundt i det omkringliggende smukke område. 

Niederau 

Niederau er én af fire charmerende landsbyer, som ligger i Wildschönau-dalen. Landsbyen ligger som den første i den smukke dal, og kan genkendes udfra byens høje kirketårn og det storslåede Markbachjoch bjerg, som tårner op bag ved byen. Det er derfor også fra Niederau, at du kan tage gondolliften Markbachjoch op til et plateau i 1500 meters højde, hvor du mødes af vilde udsigter over Wilde-Kaiser-massivets toppe. Landsbyen er derudover hjem til Tyrols største paragliding skole, og himlen er derfor ofte fyldt med farverige faldskærme!

Hintersalcherhof

Hintersalcherhof er en krydderurte-gård i 1030 meters højde, som ejes af en lokal dame. Her kan du lære om de mange forskellige krydderurter som dyrkes, og deres virkninger og helbredende egenskaber. Der er derudover mulighed for at få et indblik i hvordan krydderurterne tørres og renses, og du kan smage krydderurtepesto, urte-te og krydderurtesmørreost. 

Oberau

I midten af den smukke Wildschönau-dal ligger billedskønne Oberau, som fungerer som hovedby i højdalen. Landsbyen ligger i 936 meters højde og kan bl.a. genkendes på den 250 år gamle barok-kirke, som ofte betegnes som Katedralen grundet dens størrelse. Fra charmerende Oberau er der smukke udsigter, og du kan se Schatzberg bjerget i syd og Kaiserbjergene i nord. 

Gurgler-floden

Gurgler-floden er en bi-flod til Inn-floden, og er en af de største og mest vandrige bi-floder. I sommermånederne får floden en betydelig stigende vandmængde grundet gletsjerafsmeltningen, og floden er derfor også iskold om sommeren! Langs Gurgler-floden er der gode vandrestier, så det er derfor muligt at følge flodens løb langs smukke blomstrende enge, og med udsigt til storslåede bjerge samt imponerende vandfald. Er du heldig, har du også mulighed for at få øje på et murmeldyr!

Smukke blomster og storslået udsigt til bjergene Smuk og klar sø i det østrigske alpelandskab Storslået udsigt på vandretur

Alternativer

Hvis vandring i Tyrol ikke er den rette destination for dig, tilbyder vi mange andre fantastiske vandreture til de øvrige østrigske delstater. Hvis du derudover ønsker at tage på vandreferie i andre lande end Østrig, tilbyder vi også vandreferier til et utal af andre skønne destinationer i Europa. Du kan f.eks. tage med os på en vandreferie i Spanien og nyde sydens sol. Eller du kan deltage i en vandreferie i Skotland og opleve det rå, dramatiske højlands-landskab.