Vandreferie i Tyskland

Alper, floder og masser af historie

Fra Rhinens smukke floddale fyldt med vinmarker til alpernes overdådige, bjergrige natur møder du uundgåeligt masser af historie, når Tyskland lægger jord og vandrestier til din ferie.

Verdenshistorie, bjerge, floder og smuk natur

Med sin centrale placering i Europa har Tyskland dannet rammen om mange store riger og historiske begivenheder gennem tiderne. Det vil du uden tvivl opdage, når du tager vandrestøvlerne på og begiver dig ud i de tyske landskaber. Oplev de smukkeste postkort-destinationer på dine egne føder rundt i Tyskland. 

Tysklands størrelse gør, at både natur og klima varierer meget hos vores sydlige nabo. Vi har samlet de bedste vandresteder i Tyskland, så du bare skal vælge, om du helst vil opleve Rhinens skråninger med de mange vinmarker eller Alpernes tinder med fabelagtige udsigter. Uanset hvad venter der dig lækre og varierende vandreruter. Når du tager på vandreferie i Tyskland, kan du se frem til både panoramaudsigter over bjergtoppe, græssende kvæg på åbne enge og pauser med noget godt til ganen og flotte kig over dale og søer. Tag på en vidunderlig vandreferie!

Læs mere
per side

7 Items

Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2

Lad dig forføre af den uspolerede natur langs denne romantiske panoramarute i Tyskland. Du kommer forbi historiske skatte, storslåede udsigter og horisonter, der giver en unik følelse af frihed.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4/6/8 nætter
Forespørg
Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Utallige slotte og fæstninger samt den berømte Lorelei klippe der smykker Rhinens bredder. Glæd dig til at vandre blandt vinmarker og besøge smukke kendte vinbyer som Rüdesheim.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4-7 nætter
Forespørg
Tyskland | Individuel vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2

Oplev den berømte rute, Harzen Witches Trail, hvor du kommer forbi bjerget Bloksbjerg. Det er her, vi sender hekse ned hvert år til Sankt hans. Turen ender i UNESCO’s verdensarvsby, Quedlinburg. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Oplev naturen rundt om Zugspitze som blandt andet byder på den vilde Partnach-kløft, de farverige alpeblomster i Leutasch-dalen, et rigt dyreliv i Gaistal-dalen og den spektakulære udsigt udover Eibsee.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Tag på en skøn vandreferie til Tysklands svar på Grand Canyon, Sächsische Schweiz. Her vil du gå ad Tysklands smukkeste vandreruter og opleve særprægede landskaber og fantastiske udsigter.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østrig | Sværhedsgrad 3

Alper, dale og blomstrende græsgange omkring Berchtesgaden National Park. Glæd dig til at opleve både Tyskland og Østrigs enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferie. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Tyskland | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 2

Tag med på vores succesfulde tur til Sächsische Schweiz og Dresden i Østtyskland, og oplev formidable barokke bygninger, særprægede sandstensklipper og vilde landskaber formet af tidens tand.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog eller kør selv
 • 7 nætter
Forespørg

5 gode grunde til at tage på vandreferie i Tyskland

 1. Kulturhistorien er en integreret del af den tyske natur, så du får store oplevelser af både den ene og den anden slags, når du er på vandretur i Tyskland.
 2. Bjerge, dale og floder. Næsten uanset hvilken type vandreferie, du er på udkig efter, kan du finde den i Tyskland.
 3. En vandreferie i Tyskland kan klares af de fleste, men bliver bestemt heller ikke kedelig for de garvede.
 4. Der er altid noget spændende at opleve på vandreferier i Tyskland, så selv om du har brug for en dags pause fra vandrestøvlerne, kommer du ikke til at kede dig.
 5. Det er nemt at komme til destinationerne i Tyskland, uanset om du vælger bil, bus, tog eller fly som din transportform.

Med over 80 millioner indbyggere og den centrale placering i Europa har Tyskland i den grad influeret Danmark og resten af Europa igennem tiderne. Landets store størrelse gør også, at vejret afhænger meget af, hvor du befinder dig i landet. Den nordligste del af Tysklands klima opfører sig meget som Danmarks, mens den sydlige del kan have varmere dage. 
 

3 gode vandreområder i Tyskland

Alperne

De tyske Alper når ikke op i de samme højder som andre steder i bjergkæden, da den højeste top er Zugspitze på 2.962 meter. Men netop Zugspitze er et populært vandreområde, hvor man kan gå på gode vandrestier hele vejen rundt om toppen, og hvor ikke færre end 3 forskellige svævebaner fører dig til toppen. I delstaten Bayern ved grænsen til Østrig ligger også den smukke Berchtesgaden Nationalpark, som blandt andet huser den smukke gletsjersø Königsee. Udover fantastisk natur kan du her komme tæt på Kehlsteinhaus eller Ørnereden på dansk. Huset ligger på toppen af Kehlstein-bjerget, på hvis skråninger Hitlers yndede sommerbolig Berghof lå. I dag er Kehlsteinhaus den eneste overlevende af Hitlers ejendomme i området, og der ligger nu en restaurant med en fabelagtig udsigt.

Se alle vores vandreferier i Alperne her.

Rhinen

Langs Rhinen finder du en lang række af Tysklands ældste byer med en historie, der rækker helt tilbage til Romertiden. Floden har gennem historien været en vigtig transportvej, og derfor finder du også middelalderborge i hobetal langs Rhinens bredder. Et af de vigtigste erhverv langs floden har altid været vindyrkning på de mange skråninger, og i dag finder du også nogle af Tysklands bedste vinmarker i området. Når du drager på vandretur i denne del af Tyskland, vil mange vandreruter sno sig op og ned gennem vinrankerne til små hyggelige landsbyer, hvor du kan smage på områdets herligheder.

Sächsische Schweiz

På trods af navnet ligger Sächsische Schweiz ikke i nærheden af den schweizisk-tyske grænse, men i det østlige Tyskland tæt på grænsen til Tjekkiet. Området er præget af de særlige sandstensbjerge og store kløfter, som leder tankerne hen på Grand Canyon. I Sächsische Schweiz får du ikke kun en stor naturoplevelse, men også et indblik i store historiske perioder i det 20. århundrede. Her i det gamle Østtyskland ligger en af Tysklands smukkeste byer, Dresden. Byen blev bombarderet i stor stil under 2. Verdenskrig, men trods de store ødelæggelser er byen i dag helt klart et besøg værd.
 

Vandrer i skoven Udkig over Rhinen Køer i de tyske alper

Andre muligheder for aktiv ferie i Tyskland

Tyskland byder generelt på rigtig mange forskellige feriemuligheder. Foruden vandreferier kan du også opleve landet på en cykelferie i Tyskland eller et cykelkrydstogt langs tyske floder, hvor de flade flodbredder giver gode forhold for cyklister. Generelt er Tyskland et fornemt eksempel på, at du ikke behøver at rejse langt uden for Danmarks grænser for at få en eminent ferie.

Trækker Alperne i dig, men er du i tvivl om hvorvidt, Tyskland er det rigtige valg? Så tag et kig på vores vandreferier i Østrig, Schweiz, Frankrig og Italien.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvor kan jeg vandre i Tyskland?

Der er mange muligheder, hvis du vil på vandreferie i Tyskland. Du kan blandt andet vandre langs Rhinen, på Altmühltal-panoramatien, på heksestien i Harzen, i Elbsandsteingebirge, i De Bayerske Alper, rundt om Zugspitze og mange andre steder.

Hvad er sværhedsgraden på en vandreferie i Tyskland?

De fleste vandreferier har en sværhedsgrad på enten 2 eller 3. Det vil sige, at den er let til middel. Vandringerne er nærmest lange traveture på jævnt underlag med stingniner og fald. Nogle er også mere mere krævende med stejle passager, men kan sagtens klares med en rimelig god kondition.

Hvorfor skal jeg tage på vandreferie i Tyskland?

Tyskland har meget at byde på. Hvis du tager på en vandreferie i Tyskland, kommer du til at opleve den tyske historie, som er både smuk og skræmmende. Du kommer desuden til at vandre i vidunderlig natur.