Vandreferie i Umbrien

Italiens grønne hjerte

Grundet sin placering midt imellem Rom og Firenze, er Umbrien en lidt overset region i Italien. Ikke desto mindre bør du ikke snyde dig selv for en ferie her, hvor naturen har givet Umbrien tilnavnet Italiens grønne hjerte.

Oplev vandring i skønne Umbrien på dine egne præmisser

Lige midt i den italienske støvle finder du den skønne region Umbrien. Med sin placering midt i landet uden adgang til havet og med de populære destinationer Toscana og Lazio (hvor Rom ligger) som naboer, er Umbrien for mange et mindre kendt rejsemål. Det er nu ikke ensbetydende med, at det er mindre interessant at bevæge sig rundt i Italiens femtemindste region.  

På ferie i Umbrien finder du bl.a. flotte naturoplevelser, der veksler mellem sandstrande ved Italiens fjerdestørste sø Trasimenersøen (Lago di Trasimeno), bløde grønne bakker og smukke dale til høje bjergtoppe i Appenninerne. Regionen byder også på et indblik i den historiske udvikling helt tilbage til etruskerne, som dominerede området før Romerrigets storhedstid og op gennem middelalderen.

Som mange andre af de italienske regioner, er Umbrien kendt for at have et køkken i absolut verdensklasse. Blandt kendetegnene for det rustikke umbriske køkken er brugen af berømte lokale svampe som f.eks. trøfler. Det er også i Umbrien, at du finder byen Norcia, der pga. sine eminente pølser og skinker har fået opkaldt ordet ”norcineria” efter sig, som betegnelse for charcuterie.

Når du tager på ferie i Umbrien med Ruby Rejser, kommer du helt tæt på både regionens kultur og natur. På vores vandre- og cykelferier vil du opleve mange af regionens smukkeste steder, som Marmorevandfaldene, der er en serie af tre menneskeskabte vandfald. De blev skabt af romerne for mere end 2.000 år siden, da man ville afvande marskområdet ved byen Terni. 

Vores vandreferier i Umbrien ligger i sværhedsgraderne 2-3, hvilket vil sige, at de kan klares med en rimelig god kondition. På det følgende link kan du læse mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Læs mere
per side

1 Item

Italien | Vandreferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev gamle historiske pilgrimsstier i Italiens grønne hjerte. Glæd dig til at komme helt tæt på naturen på denne skønne vandreferie. Der overnattes bl.a. i Assisi og andre stemningsfulde byer. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

4 grunde til at tage på ferie i Umbrien

 1. Du kan komme på fantastiske vandreture med vores lokalt bosiddende danske guide.
 2. Du får store kulinariske oplevelser på både mad- og vinfronten.
 3. Du kan besøge den historiske by Assisi med dens gamle munkekloster, hvor helgenen Frans af Assisi stiftede franciskanerordenen i middelalderen.
 4. Regionen kaldes ikke Italiens grønne hjerte for ingenting. Naturen er helt utroligt skøn, og her finder du masser af muligheder for at nyde den.

 

5 interessante byer i Umbrien

 1. Perugia
  Umbriens hovedstad Perugia bliver ofte overset i snakken om det centrale Italiens flotte byer. Men byen kan sagtens udfordre Firenze, Siena og andre byer, når det kommer til middelaldercharme. Byens gamle centrum er omkranset af en ca. 9 kilometer lang bymur. Her finder du den smukke plads Piazza IV Novembre. Byen er bl.a. kendt for sit gamle universitet, der er blandt de 20 ældste i verden, og for at være vært for Italiens største jazz-festival hver sommer.

 2. Assisi
  Hjembyen for den hellige Frans af Assisi, som grundlagde franciskanerordenen. Byen optræder på UNESCOs verdensarvsliste og er en vigtig pilgrimsby med den berømte San Francesco-katedral, som blev delvist ødelagt under et jordskælv i 1997. Den danske forfatter Johannes Jørgensen boede i byen i den første halvdel af 1900-tallet og blev udnævnt til æresborger for sin biografi over Frans af Assisi.  

 3. Montone
  Denne lille middelalderlandsby er smukt placeret på en bakketop i det nordlige Umbrien. Byen præges af små snørklede gader med mange maleriske bygninger. En rigtig hyggelig by at gå på opdagelse i.

 4. Gubbio
  En af de ældste byer i Umbrien med spor tilbage til bronzealderen. Her gjorde man i 1444 et fantastisk fund af 7 bronzetavler, alle med skrifter på det gamle umbriske sprog og senere latin skrevet ind. I det andet århundrede f.v.t. indtog romerne byen, og i dag ses stadig tydelige spor af, hvor vigtig byen var i Romerriget i form af et stort romersk teater.

 5. Umbertide
  Lige hvor de to floder Reggia og Tiberen løber sammen, ligger byen Umbertide. Også her er der spor tilbage til tiden før romerne satte sig på magten over den italienske halvø. I dag er byen og området omkring et vigtigt industrielt center med produktion af bl.a. tekstiler og keramik.
Folk på plads i Perugia Udsigt over landskabet i Umbrien By i det umbriske landskab

Andre muligheder for aktiv ferie

Italien er en oplagt destination for andre former for aktiv ferie som fx cykelferier, hvor du selv har mulighed for at cykle rundt i den smukke natur. På cykelferie i Umbrien, skal du være forberedt på, at terrænet generelt er kuperet med en del bakker. Derfor er regionen heller ikke velegnet for nybegyndere, men med en god kondition får du til gengæld nogle vidunderlige cykelture i det underskønne landskab og de mange smukke byer. 

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til vores rejser til Umbrien, skal du endelig bare kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig, og det gælder også, hvis du har særlige behov til din ferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse ønsker.

Hvis du gerne vil undersøge andre destinationer, kan vi anbefale dig at kigge nærmere på vores vandreferier til naboregionen Toscana, de charmerende byer Cinque Terre eller det øvrige Italien. Du kan også kigge nærmere på vores vandreferier i Spanien eller Frankrig, hvis du gerne vil se på andre destinationer ved Middelhavet.