Vandreferie i Wildschönau

Vandreferier med aktiviteter for alle aldre | Sværhedsgrad 1-3

Den smukke dal Wildschönau danner perfekte rammer for en familievenlig vandreferie. Se frem til vandreture i forskellige sværhedsgrader samt en masse andre aktiviteter. 

In stock
Travel Code
VAI-035
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Nyd fantastiske panorama-udsigter og flot natur
blue encircled check Mulighed for at koble sig på vandreture i international gruppe
blue encircled check Udforsk den idylliske flod der følger dalen
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon3-7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

I denne højtbeliggende dal i østrigske Tyrol, lige oven for Wörgl, ligger Wildschönau. Her har man en fornemmelse af at komme til et sted i Østrig, hvor tiden har stået stille. Lokale specialbutikker og købmænd pryder de små hyggelige gader sammen med de velkendte tyrolerhuse. Dalen er præget af store grønne plateauer mellem de små kirkebyer; Niederau, Thierbach, Oberau og Auffach, hvor I bor. Her finder man den helt rigtige alpestemning og fantastisk udsigt til de store bjerge der indkrandser dalen. Hotel Platzl er byens omdrejningspunkt, og en stor del af byens liv foregår omkring hotellet og hovedgaden, hvor hotellet ligger. Et par skridt fra hotellet finder man den lille men meget idylliske flod der følger dalen samt rundt om hjørnet, den smukke 220 år gamle Pfarr-kirke. Ønsker man at bevæge sig op i højderne i området kan man med fordel tage Schatzberg-svævebanen til toppen og udforske en af de mange fine vandreruter eller mountainbike-stier. 

Rejser til Wildschönau er for individuelle rejsende, men det er muligt at koble sig på daglige vandreture i international gruppe med en lokal engelsk- og tysktalende guide.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 Ankomst til Wildschönau
Hvis I ankommer i egen bil kan I checke ind fra kl. 15. Der er aftensmad inkluderet frem til kl. 20.00.
Hvis I ankommer efter kl. 22 skal hotellet informeres.

Dag 2-7 
Det er jer selv der sætter dagsordenen for dagene i Wildschönau. Med det udleverede Wildschönaukort er der en masse aktiviteter at give sig til i området, ligesom der på hotellet er forskellige muligheder, bl.a. swimmingpool. 
På hverdage (man-fre) er det muligt at gå med på vandringer med en lokal guide. Man melder sig til vandringerne dagen i forvejen, ved at henvende sig til receptionen.

Eksempler på vandringer som man kan tilmelde sig i receptionen. Ved ankomst på hotellet vil I få oplyst ugens endelige udbud af vandreture som foregår mandag - fredag. Vær opmærksom på at I skal melde jer til vandreturene senest en dag i forvejen.

Eksempel 1 - ”Alm” vandring rundt om Rosskopf (1730 m.o.h.)
Vandring ca. 4 timer, ca. 10 km +/- 400 højdemeter 
Startsted ved Markbachjoch-gondolen i Niederau.
”Alm” er det østrigske ord for de sætere og højsletter i bjergene, hvor køer og får græsser frit om sommeren. Men mange overnatningshytter og restauranter, som er beliggende på/ ved en alm, kaldes også ”Alm”.
Som en start går turen med Gondolliften Markbachjoch (inkl. i gæstekort) op til plateauet i 1500 m.o.h. Herfra er udsigten fantastisk over Wilde Kaiser-massivets toppe. Vandringen fører jer forbi Holzalm ”Tømmer-hytten”, der også kaldes Käsealm ”Oste-hytten”, da de her laver egen ost. Der er mulighed for en rundvisning i osteproduktionen, og der vil også være mulighed for både at smage og købe ostene. Videre rundt på græsgangene går turen rundt om Rosskopf-toppen, hvor synet møder blomstrende marker med et utal af specielle Alpe-blomster. Turen byder på flere fantastiske panorama-udsigter og flot natur. Turen slutter igen ved Markbachjoch-gondolen, som bringer jer ned til byen.

Eksempel 2 - Krydderurte-vandring til Hintersalcherhof
Vandring ca. 3,5 timer, 4 km. 
Startsted, ved Auffacherhof i Auffach.
På vejen til gården Hintersalcherhof ser I på bjergverdenens vilde krydderurter, og indsamler nogle af dem. Sammen med krydder-urte-bjergbonden Birgit, er I med til at lave en slags krydderurte-pesto, som I derefter kan smage sammen med Birgits hjemmelavede urte-te. Der er også en rundvisning i urtehaven på gården, der er beliggende i 1.030 m.o.h. og er på mere end 700m2. Planter og urter plejes, tørres og videreforarbejdes på stedet. 
Der er et lokalt tillæg på 3-4 € for denne tur, til smagsprøver m.v. Det er muligt at forlænge turen med en tur med hestevogn til Schönangeralm. (Min. 4 deltagere. Max 15 deltagere. Ca. 12 € pr. pers. betales lokalt)

Eksempel 3 - Bjergvandring til Breiteggspitze (1868 m.o.h.)
Vandring ca. 4,5 timer, ca. 7km, +/- 650 højdemeter
Denne dag kan udvides med yderligere ca. 3 km. ved at vandre til grossen Beil (2.309,- m.o.h.) eller til Lämpersberg (2.202 m.o.h.)
Startsted ved Schönangeralm´s p-plads i Auffach
Fra toppen af Breitegg får man en af de flotteste udsigter til toppene i Kitzbühleralpen.
I starter ved Schönangeralm i Auffach, hvorfra I, alt efter vejret, følger skovvejen eller bjergvejen op mod Breiteggalm. I vandrer over flotte græsgange og skov med let bevoksning. Det er værd at stoppe op og nyde udsigten på denne tur, hvor utroligt mange flotte scenarier viser sig. 
Fremme ved Breitegg-toppen sætter I jer og nyder det medbragte mad og drikke. Herfra går turen retur til Schönangeralm, der er kendt for deres ostespecialiteter, som kan nydes i deres restaurant eller på solterrassen.
Til denne tur er det muligt at bestille en gratis ”vandre-taxi”, der kører til/ fra Schönangeralm. Vandre-taxi skal bestilles dagen før, ved at kontakte turistbureauet. Kan også bestilles via receptionen på hotellet.

Eksempel 4 - Naturvandring til Möseralmkreuz (1110m.o.h.)
Vandring ca. 3,5 timer ca. 10 km +/- 460 højdemeter. 
Startsted ved Markbachjoch-gondolen i Niederau.
Flot vandrerute fra Niederau via Stockeben langs skrånende marker og skovområder, hvor man oplever mange forskellige af bjergenes blomster og planter. I holder pause ved korset på toppen, hvor I kan nyde den flotte udsigt over Inn-dalen og de omkringliggende bjerge. På tilbagevejen går I via Jausenstation Schrofen (simpelt udskænkningssted i bjergene), hvor der er mulighed for at købe lidt at drikke og spise. Stedet er kendt for flere lokale specialiteter. Efter en forfriskning her, går I retur til udgangspunktet i Niederau.

Eksempel 5 - Bjergvandring ved Kragenjoch (1425 m.o.h.)
Vandring ca. 4 timer, ca. 8,5 km. +/- 600 højdemeter
Startsted ved banken Raiffeisenbank i Oberau
.
Fra centrum af Oberau går turen ad Minzweg – myntevejen – mod Boarstadl. Undervejs vil I opleve flotte panoramaer mod bjergtoppene i Wildschönau. I passerer Achentalalm og vandrer op ad det let skrånede plateau frem mod Kragenjoch. På vej mod toppen kan I spotte en række bjergplanter, og her vrimler det med urter. Stedet er kendt som lokationen, hvor de lokale henter ”ny energi”.
Helt på toppen af Kragenjoch er der pause med mulighed for at nyde jeres medbragte frokost. På tilbagevejen går turen gennem ”blåbær-skoven”, der minder om en hede, med krat og lav bevoksning af blåbær. Vandreturen ender med en flot nedtur mod Oberau. 

Dag 8 – Afrejsedag
Efter morgenmaden er der check ud kl. 10.00 for alle gæster.

Ønsker du en kortere ferie?
Turen kan også arrangeres med en længde på blot 4 dage/ 3 nætter med vilkårlig start dag.
Denne løsning vælges på bestillingssiden og rabatten fratrækkes (se pris/rabat længere nede på siden). 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1-3

down v arrow

De daglige vandreture er inddelt i forskellige sværhedsgrader, og man bestemmer selv hvilke man melder sig til eller ønsker at springe over.
I vandrer sammen med andre gæster i en samlet international gruppe. Guiden er lokal og taler engelsk og tysk.
Tilmelding foregår i receptionen på hotellet. 

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter.

Bemærk: Som udgangspunkt gennemføres vandreturene altid, men vandreguiden kan til en hver tid aflyse eller ændre ruten efter vejrforhold.

Indkvartering

down v arrow

På denne tur skal du bo på Hotel Platzl
Hotellet er et familiedrevet østrigsk hotel med ca. 120 sengepladser. Værelserne er med 1-5 senge, alle med eget badeværelse og TV. Stort set alle værelser har også balkon (gælder dog ikke enkeltværelser). 
Herudover finder du også restaurant, bar, solterrasse og mange andre lækre faciliteter.

Hotellet er beliggende på hovedgaden i byen Auffach, og der er let adgang til lokale busser til resten af dalen.

Forplejning
Opholdet er med halvpension, som starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Aftensmaden nydes i hotellets ene restaurant og består af en 3-retters menu der er udvalgt på forhånd - forvent simple retter fra det østrigske køkken. Morgenmaden består af en fin buffet. Frokost er for egen regning, og kan enten købes på hotellet eller i landsbyen. Husk at medbringe madpakke på vandreturen. 

Wildschönau Card

down v arrow

Alle Ruby Rejsers gæster i Wildschönau har ”Wildschönau-Card” inkluderet i opholdet. Kortet giver adgang til alle bussser, dalens store udendørs badeland og tennisbaner samt adgang til transport med Gondolliften i Niederau. Ligeledes er der entré til dalens bjergbonde-museum og sølvmine-museum. Begge museer er med interessante oplevelser for både børn og voksne. Alle nævnte aktiviteter er gratis. Yderligere er der gratis vandreture med lokalguide, som man kan tilmelde sig i løbet af ugen. Dalen byder også på utroligt mange andre aktivitetsmuligheder, hvor det er muligt at opnå rabat med Wildschönau-kortet. Wildschönau-kortet udleveres af hotellet efter ankomst. 

Link til lokale busser i dalen

Klima

down v arrow

 Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Kør-selv
Hotellet ligger ca. 15 km fra motorvejen, og gæster i egen bil kan parkere gratis på hotellets p-plads.

Turen tager ca. 10-11 timer fra den dansk/tyske grænse.

Fly
München den bedste forbindelse. Der kører tog fra München til Wörgl. Turen tager ca. 1 time med direkte tog. Fra Wörgl kan man tage bus eller taxa til hotellet.

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

1 person. Enkeltværelse

Fra 2.198,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 1.898,- DKK

3 personer. 3 personers værelse

Fra 1.898,- DKK

4 personer. 4-sengsværelse

Fra 1.898,- DKK

5 personer. 5-sengsværelse

Fra 1.898,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow
Mulige ankomstdage:
  • Turen kan starte hver dag i sæsonen

Inkluderet:

  • Ophold i 3 eller 7 nætter med halvpension (morgen- og aftensmad)
  • Fri afbenyttelse af swimmingpool og wellness på hotellet
  • Wildschönau-kort med gratis busser, aktiviteter og guidede vandreture -  se beskrivelse

Ikke inkluderet:

  • Transport til og fra vandreturenes startsteder
  • Evt. tilkøb i forbindelse med vandringer
  • Evt. turistskat på hotellet
  • Vandreturene er uden forplejning. Medbring selv madpakke. Det vil også være muligt at købe måltider i bjerghytter på flere af turene
Gå til toppen af siden