INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandreferie langs Rhinens smukke bakkelandskaber

Vandreferie med dansk rejseleder i Tyskland

Oplev en skøn vandreuge langs Europas længste flod, Rhinen. Vi vandrer gennem et af de mest idylliske område langs Rhinen, der er udpeget som UNESCO-verdenskulturarv.

In stock
Travel Code
VAG-020
Det kan du glæde dig til

Oplev Europas længste flod, Rhinen, på denne smukke vandretur, som udfolder sig i den mest romantiske del af Rhinen. Der er god grund til at besøge Rhinen da området er udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Tag med på en naturskøn vandretur blandt de idylliske vinmarker, hyggelige små byer og nyd udsigten fra de smukke udsigtspunkter undervejs. Rheinland-Pfalz regionen ligger temperaturmæssigt i en lun lomme og er derfor også Tysklands største producent af vin. I løbet af turen vil I møde et utal af slotte, borge og ruiner, hvilket giver den smalle strækning med stejle skråninger sit helt specielle udtryk. Her finder du også Loreley klippen, som blev mange sømænds ulykke. Rüdesheim er en af Tysklands mest kendte og populære vinbyer med hyggelige gader og i Koblenz løber Rhinen sammen med en af de andre store floder, Mosel.

Vi vandrer fra Rüdesheim til Koblenz. En tur på godt 110 km. Vi skal kun vandre med en lille dagsrygsæk, da vi får transporteret vores bagage fra hotel til hotel.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst  
Vi flyver til Frankfurt og tager direkte til vores hotel i Rüdesheim, vi bor på Hotel Höhn (3-stjernet superior).

2. dag. Til Lorch 
Vi tager kabineliften op af flodens stejle skrænter og nyd udsigten ud over Nahe flodens udmunding i Rhinen. På modsatte side af floden ligger byen Bingen, som er fødested for den kendte Hildegard von Bingen (1098-1179), der var forud for sin tid, da hun som kvinde manifesterede sig inden for healing, filosofi og forfatterskab og blev en indflydelsesrig nonne. Vandring i vinområdet hvor flere af landsbyerne er præget af karakteristiske bindingsværkshuse. 
Vi slutter dagen af i Lorch, hvor der også vil være vinsmagning og overnatteri på Hotel im Schulhaus (3-stjernet superior). 


3

660 m

680 m

Samlet distance
21 km


5-6 t3. dag. Til Dörscheid/Kaub 
Vandringen byder igen på smukke udsigter over floddalen. Kort efter afgang fra Lorch ses på modsatte bred de farverige huse i Bacharach, der spejler sig i floden. I løbet af dagen passeres en af det mest spetakulære Rhin-borge, den femkantede Pfalz, som ligger på en lille ø i flodens rivende strøm og blev bygget som toldstation i 1327. Endemålet er en af de små vinavler landsbyer, Dörscheid, hvor vi indkvarteres på Hotel Fetz (3-stjernet superior) .


2

460 m

460 m

Samlet distance
13 km


4-5 t4. dag. Til St. Goarshausen 
I dag venter et af områdets meget kendte steder, nemlig Loreley klippen. Sagnet fortæller at den smukke, lyshårede kvinde - Loreleys sang ofte var skyld i skibes forlis. Det skal dog siges, at Rhinen netop på dette sted er ret smal og med kraftig strøm. Ved klippen er der et besøgscenter, hvor man kan blive klogere på sagnet, historie, natur og geologi. På klippekanten oven over St. Goarshausen venter en formidabel udsigt ned i floddalen og ikke mindre end 3 fæstninger på udforskning. 
Indkvartering i nærheden af St. Goarshausen på Hotel Christian


3

590 m

620 m

Samlet distance
19 km


6 t5. dag. Til Kamp Bornhofen 
På modsatte side af floden har vi kunnet betragte byen St. Goar, som kravler op ad bjergsiden med ruinerne af den store fæstning Rheinfels øverst. Vandring på idylliske stier gennem små landsbyer langs flodbredden. Vi kommer forbi de to borge, Liebenstein og Sterrenberg, som er to "fjendtlige brødre" fra det 12. og 13. århundrede. I Kamp Bornhofen finder I mange aktiviteter bl.a. udendørs svømmeanlæg, skibs- og historisk museum og byen er også kendt for sin pilgrimskirke og kloster for Jomfru Maria.
Vi overnatter i byen Kamp Bornhofen på Hotel Anker


3

690 m

700 m

Samlet distance
21 km


6 t6. dag. Til Braubach 
Kort efter Kamp Bornhofen slår Rhinen en stor sløjfe og ligner på det nærmeste fire søer i stedet for en flod. Det er også her vi kan se byen Boppard, der ligger på modsatte bred. Byen anses for at være blandt de smukkeste byer på denne del af Rhinen med sine mange historiske bygninger. Senere kommer vi forbi Dinkelholder møllen og den nyrenoverede Marksburg fæstning. Braubach har bevaret sine bymure og bindingsværkshuse og har mange historiske ting af se på. 
Vi overnatter I Braubach på Hotel Mass (3-stjernet).


3

620 m

620 m

Samlet distance
17 km


5-6 t

7. dag. Til Koblenz 
Ved Lahnstein krydses en af Rhinens bifloder og opstigningen til Westerwald begynder. I løbet af dagen kommer vi forbi endnu et par højdepunkter så som Ruppertsklamm, en dramatisk slugt, og det store flodkryds, hvor Mosel møder Rhinen ved Deutsches Eck. Her er det muligt at få en tur i svævebane og se hele sceneriet fra oven (ikke inkluderet i prisen). Koblenz er anlagt af romerne og i den indre by kan man stadig se omridset af den romerske fæstning. En slentretur i gaderne og en kaffe eller øl på en cafe kan anbefales.
Indkvartering i Koblenz på Hotel Brenner (3-stjernet superior).


3

680 m

680 m

Samlet distance
20 km


5-6 t

8. dag. Hjemrejse 
Afrejse fra Koblenz til lufthavnen. Herfra er der direkte fly hjem til Danmark.

Sværhedsgrad 3

Vi har vurderet turen til at være sværhedsgrad 3. Det vil sige, at det er en krævende vandretur i et kuperet terræn.

Vandringerne foregår langs Rhinens bakkede landskaber på stier mellem vinmarkerne, mere afsides vandrestier og gamle ridestier. Skråningerne ned til Rhinen er rimeligt stejle og der vil være etaper på op til 700 højdemeter om dagen. Dagsvandringerne ligger mellem 15-24 km.

Det anbefales derfor, at man er i god kondition samt har en del vandreerfarring, hvis man skal have glæde af at deltage i vandringerne.

Der er togforbindelser mellem byerne på vandreturen. Har du således brug for en pausedag, kan du for egen regning vælge at tage toget frem til næste overnatningsby. 

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemeter her.

Indkvartering

Da vi vandrer fra by til by, bor vi på 7 forskellige hoteller i løbet af ugen. Alle hotellerne er 3-stjernede hoteller med undtagelse af Hotel Christian og Hotel Anker.

Alle hotellerne ligger centralt placeret i de respektive byer og byder på værelser med eget bad og toilet.  

Du kan læse mere om hver enkelt hotel, ved at følge de links, der er i dagsprogrammet.

Forplejning

Denne rejse er med halvpension (morgenmad og aftensmad) hele ugen.

Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på hjemrejsedagen.

Alle måltider spises på hotellerne undervejs.

Frokost er for egen regning. Vandrelederen vil informere om frokostmulighederne de forskellige dage.

Flyinformation

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
12-10-2019 Lufthansa Billund (BLL) kl. 14.20 Frankfurt (FR) kl. 15.45 ca. 1 time

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
19-10-2019 Lufthansa Frankfurt (FRA) kl. 21.20 Billund (BLL) kl. 22.35 ca. 1,5 time
Bestil

1 person. Enkeltværelse med bad og toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4212-10-201919-10-20197 nætter11.698,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4212-10-2019711.698,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse med bad og toilet

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
4212-10-201919-10-20197 nætter10.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
4212-10-2019710.498,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer
Inkluderet i prisen
  • Fly fra Billund tur/retur inkl. bagage
  • Lufthavns transfers
  • 7 overnatninger
  • 7 x morgenmad
  • 7 x aftensmad
  • Vinsmagning i Lorch
  • kabinelift dag 2
  • Transport af bagage fra hotel til hotel
  • Dansk turleder

Kør selv rabat: 1000 kr

Gå til toppen af siden