INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Vandreferie med høje bjergpas i Valloire

Gruppevandreferie med dansk vandreleder i Frankrig

Fantastisk vandreferie til en meget stærk pris. Vi bor i Valloire på et skønt hotel med halvpension og fuldt vandreprogram hele ugen. 


In stock
Travel Code
VAG-048
Høje bjergpas i Valloire

Valloire ligger i vidunderlige omgivelser 1.450 m.o.h. i de franske alper. En lille charmerende by omgivet af grønne bjerge og sneklædte tinder. 
På hver side af byen strækker de to bjergpas ”Col de Telegraphe” 1.566 m.o.h. og ”Col du Galibier” 2.642 m.o.h. mod den dybblå himmel og de høje tinder med sne på toppene, nogle af de højeste toppe i alperne – et oplagt vandreområde. Her er der højt til himlen, en klar bjergluft og masser af vandrestier. 

Vi har haft denne tur på vores program siden 2013, så der er efterhånden tale om en ægte Ruby-klassiker i de franske Alper. Vores danske turleder bor til dagligt i området mellem Valloire og Alpe d'Huez og har et rigtig godt lokalkendskab til det område vi skal vandre i.

Vi glæder os til at vise jer, hvad dette franske vandremekka har at tilbyde. 

Dagsprogram

1. dag. Afrejse
Vi flyver fra København direkte til Geneve. Herfra har vi ca. 3 timer i bus frem til hotellet. Vi ankommer til Valloire og indkvarteres på vores hotel. Er der tid til det, ser vi nærmere på byen inden vi mødes til aftensmad på hotellets restaurant.


2. dag. Pain de Sucre
Vi starter fra hotellet, går gennem byen og videre gennem et par små « alpeflækker ». Efter opvarmning på næsten jævn vej og sti, starter opstigningen mod Pain de Sucre. Den hårdeste del af opstigningen er lige i begyndelsen, hvorefter det bliver noget lettere på ruten. Alle som en skal vi lige vænne kroppen til at være igang, men heldigvis finder de fleste hurtigt vandreformen frem. Det meste af vejen op er i skov, men på toppen er vi ude på sæteren, og har udsyn over dalen. Vi finder et godt sted på toppen til at nyde vores medbragte frokost. På tilbagevejen holder vi os i det åbne, og har flotte udsyn til bjergene omkring os.


3


600 m


600 m


4 t


3. dag. Pas des Griffes
I dag skal vi med liftene, som starter i kort afstand fra hotellet, op mod toppen af Crey du Quart. Liftene bringer os op i 2.315 m.o.h., og vi vandrer det sidste stykke op til kammen, som skiller Valloire fra Valmeinier. Vi følger kammen med flotte udsigter til begge sider til passet Pas des Griffes. Herfra går turen ned over åben sæter med spredte hytter rundt omkring. Vi følger de gamle sæterstier og når Archaz oven for Valloire. Vi fortsætter stejlt ned til Valloire.


3


300 m


1200 m


5 t


4. dag. Valmeinier – Col de Marches

Vi kører ½ time til nabodalen med naboskisportstedet Valmeinier. Igen er landskabet forskelligt: Vi følger en lille strøm, og bevæger os fra sæterområde op med skilifter til mere alpint område. Målet for turen er passet Col de Marches med flot udsigt, bl.a. til en større opdæmmet sø Bissorte. På tilbagevejen går vi ned gennem nabodalen med en lille sø, klippeblokke og store sæterområder. Fra bunden har vi en lille stigning tilbage til Valmeinier.


3


900 m


900 m


6 t


5. dag. De 4 søer
Meget smuk vandredag med udsigt til toppen af Gran Galibier 3.228 moh. Vi starter dagen men en kort køretur til Plan Lachat på vej op mod Galibier-passet. Herfra starter vi blødt på en grusvej - allerede med smukke udsigter bla mod Grand Galibier. Stien stiger over en kort strækning, for igen at blive næsten horisontal. Efter en times gang kommer vi til den første sø: Lac Cerces. Herfra går turen videre ned til de træ næste bjergsøer. Vi finder et godt sted, hvor vi nyder vores frokost til en fantastisk udsigt. Med lidt held har vi tilmed mulighed for at se bouquetin'er (den vilde bjergged). Efter frokost går turen videre forbi en tidligere militærlejr, inden vi begiver os tilbage mod dagens udgangspunkt.


3


650 m


650 m


5-6 t


6. dag. Aiguilles d'Arves
Igen en lille køretur, og vi bliver sat af ved landsbyen Bonnenuit. Herfra vandrer vi op mod de tre meget markante « sylespidser » Aiguilles d'Arves. Vi skal ikke hele vejen op, men standser ved et refuge, der bliver brugt af folk som vil bestige de tre toppe. På tilbagevejen holder vi højde, og bliver på sæteren så længe som muligt. Igen vil der være gode muligheder for at se murmeldyr og blomster inden vi når tilbage til Valloire.


3


675 m


900 m


6 t


7. dag. Hjemrejse
Vores bus bringer os til lufthavnen i Geneve, hvor der er fly direkte hjem til København.

Sværhedsgrad 3

Sværhedsgrad 3. Vi går som regel på fine vandrestier eller markveje. Vi gør opmærksom på, at mange af turene er lange og med mange højdemeter (se mere under dagsprogram). Det er dog muligt i de fleste tilfælde at afkorte turene, hvis de føles for lange.
Er dette din første vandretur skal du være opmærksom på, at der kræves en almindelig god fysisk kondition, når man vandrer i bjergene. Der er altid mulighed for at tage en ekstra fridag, hvor man ikke følger den planlagte vandretur, men slapper af i naturen eller på hotellet.
Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre her.

Indkvartering

Vi bor i Valloire på Hotel de la Poste** 

Et klassisk fransk landsbyhotel med masser af charme. Værelserne er forskellige indrettet, men alle værelser er med eget bad og toilet, tv og telefon.

Vi spiser fælles morgen- og aftensmad i hotellets restaurant i hyggelige lokaler med hvælvede lofter. Foran hotellet er der en lille plæne med borde og stole hvorfra man kan nyde lidt at drikke efter en god tur på stierne.


Forplejning

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage. Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Vi benytter hotellets restaurant til de inkluderede middage.

Klima

Du er i det sydlige Europas varme, men samtidig i bjergene. Det kan være varmt, og solen kan i højderne kræve en god solbeskyt­tende creme. Men på grund af bjergene kan vejret dog pludseligt skifte fra sol til regn og lavere temperaturer og især nætterne kan være kølige.Klima

Rejsefakta

I Frankrig benyttes Euro. Der er hæveautomat i byen. Det er desværre ikke alle cafeer og butikker i området, der tager imod betalingskort, så det kan være en god ide at hæve lidt kontanter til turene.

Flyinformation

Flytider er med forbehold for ændringer fra flyselskabets side.

Afrejsedato Flyselskab Flynummer Terminal Afrejse info Ankomst info Transfer
05-08-2019  EasyJet EZY1466 T2 Kastrup kl.13:20 Geneva kl.15:25 Ca. 3 timer med busHjemrejsedato Flyselskab Flynummer Afrejse info Ankomst info Transfer
11-08-2019  EasyJet EZY1469 Geneve kl. 18:20 Kastrup kl. 20:20 Ca. 3 timer med bus
Bestil

Send rejseforespørgsel

Vandreferie med høje bjergpas i Valloire
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:
- flyrejse fra Kastrup til Geneve t/r
- 6 nætter i dobbeltværelse
- 6 x halvpension (morgenmad, aftensmad) 
- dansk turleder
- alle programsatte transporter

Rabat

Kør selv rabat: 900 kr.  


Turleder Mikael Jensen

Deltagerantal: min. 12 - max. 22 pers

Gå til toppen af siden